Orijinalini görmek için tıklayınız : civic si beyin
berdoz76
18-11-2012, 15:23
arkadaşlar civic si beyni neden yanar.Motor içindeki sigorta kutusundaki ecu sigortası atmamışsa sebebp nedendir.Beyinin olaki elektrik tertibatından dolayı kısa devre yaptı diyelim.Bu aşamada araçta herhangi bir sigortanın atması lazım değilmi acaba.yada lpg den ötürü sigorta atma olayı olabilirmi.Yada teypin amfiye bağlantısından atmış olabilirmi acaba.
40 yere sordum ama şak diye cevap verebilen yok.Aracın kontağını yarım çevirince ilk sinyal nereye gidiyor.Araç çalışır vaziyette benzinde kullanımda beynin yanmasına etken ne olabilir.
eğer arabada lpg varsa bu dediğinolay oluyor ben 4 e yyakın değiştim farklı arabalarda 1 taneside si dı kullanılan lpg ecusunden kaynaklanıyor
berdoz76
18-11-2012, 17:43
Başka si kullanıcısı varmı lpg kitinden ötürü beyin yakan.
soruyu tam anlayamadım ama akü ısınıyorsa beyni yakabilir mesela, hatta bu nedenle beyinli arabalardan akü aktarma yapılması pek tercih edilmez
berdoz76
18-11-2012, 18:43
Akü ısnıması neden olur .acaba beynin bir miadı vardıda yada topraklamadamı bir problem olunca beyin içerisindeki kondansatör yandı
akü yetersiz geldiğinde yapıyordu sanırım, elinle kutup başlarını kontrol et ama araba biraz çalışsın
lpg yüzünden yanabiliyor ben de karşılaştım belli noktalara belli amperlerde sigorta eklenmeyişinden dolayı oluyo (sonradan yapılanlar için söylüyorum )
berdoz76
21-11-2012, 19:45
lpg yüzünden yanabiliyor ben de karşılaştım belli noktalara belli amperlerde sigorta eklenmeyişinden dolayı oluyo (sonradan yapılanlar için söylüyorum )
lpg ciye söyleyelim yapsın o zaman ama nereye yapacağını söyleyebilirmisin usta.yeni beyin aldım.daha takmadım.Servisteki ustama telefonda sorduğumda motor içerisinde termostat üzerinde civic si larda beynin şase kablosu varimiş.oksitlenmesi,gevşemiş olması buna sebebiyet verebiliyormuş.hemen sonrasında otomatik jigle tertibatını söktüğüm zaman üstüne dökülen antifirizin şase kablosu bağlantı kısmında oksitlenme yaptığını gördüm.sıcak su ile temizledim.Cumartesi kısmetse yani beyin takılacak.inşallah sorun çıkmaz
berdoz76
21-11-2012, 19:47
ayrıca aküm zayıf değildi.araç tek marşta tık diye çalışıyordu
berdoz76
25-11-2012, 19:05
şimdi daha yeni yeni baya bi araştırma sonunda neden beynin yandığını galiba çözdüm.Ben arabanın beynine reset atmak için 2 defa sadece - kutup başını söküp takmıştım.Beyin yanmadan evvelde sadece + kutup başını söküp 10 dakika kadar bekledikten sonra tekrar takmıştım.Sıkıntı tam bu olay sonrasında 1,5 km gidip arabayı stop ettikten sonra olmuştu.Giderken yanık kokusu gelmişti.Lpg diyenler oldu.Kontrol ettim montaj aşamasında zaten ekibin yanında bulundum.kaliteli iyi işiçilik çıkarmışlardı.En son AKÜ KUTUP BAŞLARI SÖKÜLÜRKEN ÖNCE EKSİ KUTUBUN SÖKÜLMESİ TAKILIRKENDE İLK ÖNCE + KUTBUN TAKILMASI GEREKTİĞİNİ,AKSİ TAKTİRDE ARACIN ELOKTRONİK AKSAMLARIN ZARAR GÖRECEĞİ BEYNİN YANACAĞINI ÖĞRENDİM.BENİM BAŞIMA GELDİ BAŞKASI ZARAR GÖRMESİN DİYE YAZDIM.ŞİMDİ YENİ BEYİN İLE MAŞALLAH TIKIRINDA ÇALIŞMAYA DEVAM.HERKESE SAYGILARIMLA