Orijinalini görmek için tıklayınız : corolla duman
arkadaşlar aracımın motoru soğukken marş bastığımda egzozundan baya bi duman atıyo.daha sonrasında kesiyo.sizce ne kadar sıkışmış olabilir:D
corolla duman - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=hfiBtUtCWfw&feature=g-upl)
Nightfish
18-11-2012, 16:41
Araç LPGli sanırım ? Bir de en son rutin bakımı ne zaman yapıldı, yağ değişimi falan ?
Araç LPGli sanırım ? Bir de en son rutin bakımı ne zaman yapıldı, yağ değişimi falan ?
araç 2000 yılından beri bizde.lpg montajı hiç yapılmadı.en son bakımı ramazan bayramından önce yapıldı.
levent kardeşim eksiltiyo.yaklaşık olarak 3000-4000 km de 1 lt civarı.
levent kardeşim eksiltiyo.yaklaşık olarak 3000-4000 km de 1 lt civarı.
öncelikle kapak contasını bi kontrol edin, eğer sağlamsa geçmiş olsun abi :o
conta problemi olmaz diye tahmin ediyorum.contada problem yoksa sıkıştı diyosun birazcık:D
conta problemi olmaz diye tahmin ediyorum.contada problem yoksa sıkıştı diyosun birazcık:D
valla öyle gibi abi malesef :)
gerçi senin km de baya vardı sanıyorum, normal diyebiliriz o durumda, bi mangal gününde kontrol edin derim :) conta kontrolü sonrası kompresyon değerleri ortaya çıkaracaktır büyük ihtimalle durumu. ama pek umudum yok yani, birazcık sıkışacak gibi :D kahraman abiye selamlar bu arada, alanya'dan levent, kardeşi uğur abinin arkadaşı dersen :) füme corollacı, sigara yanıkları için gitmiştim yanına autoking e 2 sene önce :D tanır o şekilde :)
bLackModeL
18-11-2012, 17:09
bence hıc sıkısmamıs bu normal bısey soguk havalarda ıcerde kalan su buhar olarak cıkıyo ısınınca gıdın bakımlarını yaptırın daha gıder
valla öyle gibi abi malesef :)
gerçi senin km de baya vardı sanıyorum, normal diyebiliriz o durumda, bi mangal gününde kontrol edin derim :) conta kontrolü sonrası kompresyon değerleri ortaya çıkaracaktır büyük ihtimalle durumu. ama pek umudum yok yani, birazcık sıkışacak gibi :D kahraman abiye selamlar bu arada, alanya'dan levent, kardeşi uğur abinin arkadaşı dersen :) füme corollacı, sigara yanıkları için gitmiştim yanına autoking e 2 sene önce :D tanır o şekilde :)
kahramana selam söylerim kardeşim.km280.000 oldu sayılır.zaten yaza doğru değiştirmeyi düşünüyorum,iyice yıprandı artık.bi erkan ustaya kontrol ettireyimde gelişmeleri yazarım.sağolasın...
bence hıc sıkısmamıs bu normal bısey soguk havalarda ıcerde kalan su buhar olarak cıkıyo ısınınca gıdın bakımlarını yaptırın daha gıder
kardeşim çıkan buhar değil ki.motor soğukken ilk çalıştırma.ısınınca buhar atar tabiki ama çıkan duman bildiğin yanık yağ
bLackModeL
18-11-2012, 17:14
beyaz olarak gordum ben dumanı yanık yag mavımsı duman atmaz mı ? gecen onumde bı toyota gıdıyordu arkadasından kap tutsan 1,5 lıtre su bıraktı galıba :D
mavi atıyo zaten videoda belli olmamış sanırım.
Conta sorunu, su eksiltme v.s yok ise ben oyumu sübap lastiklerinden yana kullanıyorum.
supaplar zor ihtimal de bro, erkan abi çözer bu işi bence de :)
ama motor mavi duman gıtmezkı devamlı atar hep
devamlı atmıyo ,ısınınca kalkışlarda atıyo sonrasında kesiyo.
ama motor mavi duman gıtmezkı devamlı atar hep
yataklar bitmiş olsa dediğin doğru.. conta ise bu şekilde ısınana kadar yapıp kesmesi muhtemel.
Osman Bahadır
18-11-2012, 20:00
Sadece motor soğukken yağ yakıp duman atması, ısındıkça kesmesi subap lastiklerinde sorun olduğunu gösterir genelde.