Orijinalini görmek için tıklayınız : yeni kasa clio mu yoksa polomu
typermelih
20-11-2012, 06:45
43000 tl limitim var
mutlaka dizel olacak b segmenti ve mumkunse sıfır km almaya calisacam
polo alacaktim fakat clionun bu kasasi beni benden aldi...
Baska bir markada olabilir, ama tavsiye edeceginiz markayi neden almaliyim.
Bunlari yazarsaniz sevinirim...polo 1.6 dizelin kronik bir problemi varmi.otomatik istiyorum lakin param yetmiyor.
Simdiden yardimlariniz icin tesekkurler
Yalnız değilmişim demek ki :D Ben sanırım cliodan yana yapıcam tercihi bi git yakından bak kullan derim ;) ok polo alman tabiki kıyaslanmaz ama renaultta bu sefer bişeyler yapmış hakkını yememek lazım ;)
yeni cliodan daha sıkayet gelmedı abı poloda kasa degstrcek gıbı clıo daha mantıklı kasa yenı degıstı hem
Tercihim Polo olurdu her ne kadar Clio cafcaflı olsada kullandım ve inceledim pek sarmadı.
Bu arada hazır görmüşken söleyim;
Romanyadaki Stage 4 Golfun motor yandı, sahibi de Revo ile çalışmaktan vazgeçtiğini açıkladı. Büyük ihtimal HGP ye dönecek.
Clio tasarım olarak güzel fakat ilk parti olmasından dolayı şuan alınacak gibi gelmiyor bana. Duyduğum kadarı ile elektriksel bir problem çok fazla görülüyormuş. Yakın arkadaşım aldı gayet memnun şuan için fakat bence illa clio olacaksa beklemekte fayda var.
63owen63
20-11-2012, 09:52
clio mutlaka enine boyuna araştırılıp test edilmeli, :)
Ben polo alırdım yada corsa sport.
yucelebeci
20-11-2012, 09:54
Bigun bunu soyliycem hic aklima gelmezdi ama ben olsam clio alirdim
Cliosportve
20-11-2012, 10:01
Leş Clio alıcağına Polo için para biriktirirdim biraz daha :)...................
kardeşim hiç düşünmeden clio derim otomatik viteslisi siteden bi arkdaş şubat gibi burda olur diyodu.
Clio güzel makyaj yapmış yeni kasaya. Fransız mı Alman mı dersen, herzaman Alman derim..
sapsarı 1 clio 4 dikkat çekerdi :)
sanctuary35
20-11-2012, 10:09
43bin lira ve clio aynı cümlede olmuyor yahu
maceraya gerek yok polo candır :D şahsi görüşüm
bencede clio, önyargılarınızı atın bi kenara, yeni clio gayet güzel, o fiyata en dolusu oluyor galiba :)
CeM öZeR
20-11-2012, 11:20
Polonun dizeli altın Melih abi bilirsin. Kullanım karakteristiği olarak clio vw'den sonra biraz uzak gelir sana. Yine bir test et bir bak dene derim :) Ama limitin az bişey daha üzerine çıkarsan Leonun yeni kasası geleceği için deli kampanya dönüyor. Bir bakmanı tavsiye ederim. :)
CeM öZeR
20-11-2012, 11:21
yeni cliodan daha sıkayet gelmedı abı poloda kasa degstrcek gıbı clıo daha mantıklı kasa yenı degıstı hem
Poloda 2015'den önce kasa değişim veya makyaj haberi yok..
CeM öZeR
20-11-2012, 11:24
kardeşim hiç düşünmeden polo derim otomatik viteslisisiteden bi arkdaş şubat gibi burda olur diyodu.
Alparslan abi şu an Türkiye stoklarında 31 adet Polo 1.6 TDI 90 ps Comfortline DSG görüyorum. Bir yanlışlık var sanırım :)
Poloda 2015'den önce kasa değişim veya makyaj haberi yok..
kasa değişmicekse ozamn polo dıyorum bende tek soru işareti oydu bende
Ahmet_28
20-11-2012, 11:28
ben araçta donanım seviyorum.dımdızlak bi araba almaktansa aynı paraya diğer markanın yeni kasa ve full donanım olanını tercih ederdim şahsen.sonuçta bahsettiğimiz araç bi tata veya dacia değil.iyi bi pazar payı olan servis ve yedek parça sorunu olmayan bi marka.
Polonun dizeli altın Melih abi bilirsin. Kullanım karakteristiği olarak clio vw'den sonra biraz uzak gelir sana. Yine bir test et bir bak dene derim :) Ama limitin az bişey daha üzerine çıkarsan Leonun yeni kasası geleceği için deli kampanya dönüyor. Bir bakmanı tavsiye ederim. :)
off topic olucak ama yeni golf7 lerde 1.4 122 manuel comfort 48lerdeydı yanlıs hatırlamıyorsam,leon bundan düşük olucaktır. yeni leon fiyatları hakkında bi bilgin varmı cem ?
şuanki leon fr lar en son bi-xenon lu 43 e düştü diyorlar doğrumudur ?
Shadow_Dancer
20-11-2012, 11:37
off topic olucak ama yeni golf7 lerde 1.4 122 manuel comfort 48lerdeydı yanlıs hatırlamıyorsam,leon bundan düşük olucaktır. yeni leon fiyatları hakkında bi bilgin varmı cem ?
seatın resmi sitesinde bile var bu fiyat.
CeM öZeR
20-11-2012, 11:55
Leon fr'ın fiyatı doğru. Yeni Leon satış rakamı için bişey kestirebilmek mümkün değil. Ama 1.4 tsi 122ps Leon 47 civarı olup, fr yeni kasada 1.4 tsi 150 ps olarak gelecek.. Yeni Leon 1.6 tdi vw'nin önümüzdeki dönemde güncel tutacağı 1.6 tdi 110 ps'lik motorla gelecek muhtemelen... :icon_tup:
i-vtec07
20-11-2012, 12:57
Leon fr'ın fiyatı doğru. Yeni Leon satış rakamı için bişey kestirebilmek mümkün değil. Ama 1.4 tsi 122ps Leon 47 civarı olup, fr yeni kasada 1.4 tsi 150 ps olarak gelecek.. Yeni Leon 1.6 tdi vw'nin önümüzdeki dönemde güncel tutacağı 1.6 tdi 110 ps'lik motorla gelecek muhtemelen... :icon_tup:
Hocam peki yeni golf neden 110 ps tdı ile gelmedi?
seatın resmi sitesinde bile var bu fiyat.
vaolduğunu bılıyorumda farklı guncel cektılermı dıye sordum lıstede bu fıyata gecıyosa daha alt bı fıyata almak mumkun sanırım ?
eyvallah cem. golf den 2 3 mılyar ucuz olmassa talep olurmu bılmıyorum. genelde bızım ınsanlarımızda leon alcağına golf al mantığı varda. eskı fr 43 belkıde bırazdaha assağısına almakmı yoksa 47 cıvarı yenı leon almakmı yada golf 7 mı mantıklı oraya karar veremdım. arac satıp fr almayı dusunuyorduk ama kafa cok karısık .
neyse konuyuda çip ettim arakdasım kusuruma bakma ya :) ıyı gunler herkese
Ben olsam fransız arabalarının yeni çıkan kasasını hemen almazdım,
Fransız arabalarında makyaj görmesini beklemek daha mantıklı, sorunsuzluk açısından.
Fransız araçları çok sık makyaj görüyor,0 araçta yaşancak değer kaybı gözönünde bulundurulmalı.Bütçeyi biraz daha artırma şansınız varsa j kasa astra dizel var.Hemde c segmenti,kesinlikle farkettirir her yönden.Bütçe esnek değilse 1 yaşında az km li bir astra j bulabilirsiniz bence..
Yeni clio 4 e şöyle bir baktımda sanki arabaya tampon değilde tampona araba takmışlar.Güzel boyanmış bir plastik ve içine kamassonic duble konmuş gibi hissiyat verdi.
Bana göre renault kalite işini beceremiyor.
Polo ise herzaman kaliteli ve zarar ettirmeyecek kendini ıspatlamış bir model.
CeM öZeR
20-11-2012, 16:13
Hocam peki yeni golf neden 110 ps tdı ile gelmedi?
Gelecek gelecek :) 1.6 tdi'lar standart 110 ps olacak. Hadda belkide polo'da da 1.6 tdi 110 ps seçeneği gelebilir. Bir söylenti ama gelirse fena olmaz.. :)
i-vtec07
20-11-2012, 17:11
Gelecek gelecek :) 1.6 tdi'lar standart 110 ps olacak. Hadda belkide polo'da da 1.6 tdi 110 ps seçeneği gelebilir. Bir söylenti ama gelirse fena olmaz.. :)
Teşekkürler inş dediğiniz gibi olur:)
İbrahim33
20-11-2012, 19:16
40 küsür k tl'ye b segmenti araç almak pek mantıklı gelmiyor bana nedense...Sıfır dizel fiat bravo dynamic plus 45 k tl , üstelikte 4 cam otomatik :)
Alparslan abi şu an Türkiye stoklarında 31 adet Polo 1.6 TDI 90 ps Comfortline DSG görüyorum. Bir yanlışlık var sanırım :)
düzelttim clio yazıcaktım :D sagolasın.
S.Özeren
20-11-2012, 19:55
valla ben düşünmez clio alırdım , polo çok boş bi araba
ERkut 205
20-11-2012, 20:02
Polo tercihim olurdu.
GokhanRS
20-11-2012, 20:20
polo cam tavanlı kırmızısı mükemmel ama sanırım fiyatı 47 48 liraları buluyor full pakette.
clio 4 ise 40 liraya en full olanını alabiliyorsun. ama şuan almak mantıklı değil en full ünde bile arka camlar manuel gibi bir saçmalık var. yılbaşını beklersen clio 4. yılbaşından sonra tam full olucak.
beklemezsen polo derim.
typermelih
20-11-2012, 20:49
Gonlum polodan yana evet,ama ben bukadar bos bir arac gormedim.ya bir arabada muzik sistemi kumandasi direksiyonda olmazmi :( kalite olarak w guzel,esimde 1.2 tdi vardi cokta kaliteli oldugu soylenemez o ayri bir konu.golf r la mukayese etmemek gerek yada...ama polo 1.6 tdi alsam dsg super olur gibide.zaten 43 u cikarmak icin kýcým cikiyor :),clio cok guzel ama hele o kirmizi rengi ne oyle :)offfffffff beynim sulandi kafayi yicem ilkkez boyle kafam karisiyor....
clio alın pişman olmazsınız ama otomatik vites önümüzdeki sene gelir herhalde dizel motorları yeterince başarılı yeni kasa mercedes a larda nissanlarda hep aynı 1.5 dizel motor var.
4 aytır yetkili renault servisi işletiyoruz müşteriye gereken hassasiyet gösteriliyo Renault bu yeni kasalarıyla dahada başarılı olucak görünen bu.
Jön Türk
20-11-2012, 21:52
yeni ibiza düşündünüz mü ?
typermelih
20-11-2012, 23:05
Hic bakmadim bakmam lazim.yakisiklimi
emrekuzdere
20-11-2012, 23:25
Polo'ya kuru boş araç diyenler Clio'nun full paketi olan ICON'da bile arka camların manuel olduğunu bilmiyorlar heralde ? Clio'dan şikayet yok diyoruz da daha çıkalı ne kadar oldu ?
devil_berk22
20-11-2012, 23:29
polo varken diğer araçlara bakmazdım ancak tek rakip sayılabilecek araba fiesta olabilir bence
typermelih
21-11-2012, 06:03
Polo'ya kuru boş araç diyenler Clio'nun full paketi olan ICON'da bile arka camların manuel olduğunu bilmiyorlar heralde ? Clio'dan şikayet yok diyoruz da daha çıkalı ne kadar oldu ?
Polonun en bosunda bile arka cam otomatik.ama soyle dusun baska nevar soylermisin.clionun sadece arka cami otomatik degil.baska hersey var.
Bugun gidip iyice bakacam su clioya sonrada poloya
yine polo alirim sanirim oda sirf w oldugu icin
Makyajda bi yere kadar :-) polo
i-vtec07
21-11-2012, 06:34
fabia biraz daha ucuz polo ya göre onuda değerlendirin bence hayırlı olsun şimdiden.:)
cabrioleter
24-11-2012, 16:26
kırmızı renk bir clio fazla dehşet. ailemden, arkadaşlarıma, çalıştığım yerden çevremdeki hatun kişiliklerin hepsinin dilinde. çift kat vernikli kırmızı clioyu görüp de dibi düşmeyeni görmedim =)
Polo 1.6 tdi+kırmızı+cam tavan Başkada bir şeye gerek yok vallahi.
Polo sadece donanim olarak bos degil
Guvenlik ozellikleri olarak ta ayni zamanda sifira yakin
Abs 2 hava yastigi
Donanim olarakta manuel klima otm camlar
O kadar..
Feylesof2150
25-11-2012, 22:18
Fransız sevmem lakin bu clio bir başka segmentindek rakiplerine nal toplatır bence en azından tr'de reno fiyat politikasını çok iyi yapıyor kia rio gibi abartı bir fiyat çekmezler, 0.9 benzinlilerin yakıt tüketimide çok iyi, bence en iyisi 1.2 120 hp çift kavrama otomatik vitesli versiyon olacak.
Ben polonun GTI ından başkasına para vermezdim.
Ful otom. vites dizel b segmentte araçların fiyatı 48.000 tl cıvarlarına vardı bence bu fiyata en iyi seçenek yaris hiybrit cvt. dizelle aynı fiyata satılıyor
melih abi zaten alman kullanıyorsun al yeni kırmızı dizel bi clio at beyaz jant biraz bas çok tatlı olur yakıtına da bayağı iyi diyorlar
edit yada yeni dacia sanderolarda güzel hemde ucuz
Ef Driver
09-12-2012, 18:02
bence kesinlikle clioo her konuda üstün
Polo gidişi yakıtıyla tatmin edicektir.Siz 2sinden birisini sormuşsunuz fakat Pug bayine gittim geçen 208 in şehiriçi yakıt tüketimi beni benden aldı.(3.2 L :) ) fabrika verisinin üstüne 1.5 litre koysanız yinede km de 20 kuruşu geçmiyor.Ama kroniği sıkıntısı varmıdır yokmudur bilemiycem..test sürüşü yapmanızı tavsiye ederim.
vanished
11-12-2012, 08:04
Bence bunlarıda göz ardı etme bu sınıfta
1.Alfa Romeo Mito
2.Opel Corsa
3.Citroen DS3
Bence bu sınıfın en iyileri bunlar Alfa ve Corsa aynı motor 1.3 CDTi 95 hp burda vergi avantajları da var. DS3 ise tasarım olarak kimseyi yanına yaklaştırmaz...
Tasarım olarak bence bu 3 ü diğerlerinden hemen ayırıyor kendini.
http://a1212.hizliresim.com/14/c/gt446.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
clio nun arka camlar otomatik olunca bakalım ne eksik bulunucak...
JapanVsGermany
11-12-2012, 11:00
clio nun arka camlar otomatik olunca bakalım ne eksik bulunucak...
2013 yılın sıfır araba alıyorsun, en full model diyorsun, arkaya oturan eLLektronik camı görüyor...
Hele once bi ototmatik cam olsun da, sonra ki kusurlar zamanla çıkar, kusursuz araba yok sonucta ama 4 cam otomatik olan araba çok...
Ayıp etmiş renault
2013 yılın sıfır araba alıyorsun, en full model diyorsun, arkaya oturan eLLektronik camı görüyor...
Hele once bi ototmatik cam olsun da, sonra ki kusurlar zamanla çıkar, kusursuz araba yok sonucta ama 4 cam otomatik olan araba çok...
Ayıp etmiş renault
öbüründe 2 airbag olur, clio da 4 olur, demezler öbürü kötü 2 airbag var clio daha iyi, öbüründe navigasyon vs olmaz clio da olur ama bunların lafı edilmez diğer araca.bunu anlamıyorum ben, 2013 te elektrikli olucak diye biliyorum camlar.
Renaultta otomatik vites yok, sunroof yok, arka cam elektrikli değil. Şimdi bunları göz ardı edelim. Bu modelin fulunde ne var? Araba lastiği, motor ve kasamı?
erdemgorkem
11-12-2012, 12:15
clio 4 alalı yaklasık 3 hafta oluyor gayet memnunum kullanımı cok zevkli bir araç arka camların manuel olması evet can sıkıcı bir durum ama onun dışında gayet güzel içeriye kesinlke cok fazla ses almıyor arkadasım lk kullandığında benzinli zannetti :) renault ve hyundai gurubunun hemen hepsini kullanıyorum kullandım merak ettiğiniz bişey olursa cevaplıyabilirim :)
erdemgorkem
11-12-2012, 12:20
ayrıca tamamı manuel cam değil
http://e1212.hizliresim.com/14/c/gt7vu.jpg
emrekuzdere
11-12-2012, 12:33
yeni gelen serilerde çekilmiştir bu son attığınız fotoğraf. 2-3 ay önce en full'de (icon paket) bile mevcut değildi
polo mantiksiz bir arac dgl, alinir 5 sene sikintisiz biniliriz satarkende hem ugrastirmaz hemde para eder ama yanindan kirmizi clio4 gecisinde bir ic ceker ayrilmasaydik evlenir miydik dersin :D
ayrıca tamamı manuel cam değil
http://e1212.hizliresim.com/14/c/gt7vu.jpg
budur :icon_tup:
erdemgorkem
11-12-2012, 15:41
poloyu kesinlikle es geçmiyorum 1.2 tdi almayı cok uzun zaman düşündüm ancak kullanımda titreşimler ve içeriye aldığı seslerden dolayı vazgeçtim 1.6 tdi tercih edilebilir ama şöylede bir gerçek vardır ki polo her zaman daha kolay satışı olabilcek bir araç bana göre tabiki birde keşke biraz daha paranızı biriktirip hyundai i30 düşünebilirsiniz kesinlikle sınıfında tek diyebilirim şu anda clionun boş versionu yani joy 75 hp start stoplu versiyonunun sahibiyim eksilerini soyleyim bagaj hacmi dar arka koltukta ben gibi 1.85 boyundaki birisi oturmakta zorlanıyor :) on koltuklar o şekilde değil gayet ferah baska bir eksisi gözüme çarpmadı birde cok fazla sert plastık var :) ama bu modelde bile hız sabitleyici standart geliyor ayrıca eski cliolardan çok daha konforlu :)
borina57
12-12-2012, 03:09
o sınıftaki corsa hariç hepsini kullandım bir renault cu olarak polo diyorum.clio da ki arka cam olayıda 2013 lerde var.
Casablanca'da en dolusuna bindim, görünüş olarak gayet hoş duruyor. Alıcı gözüyle bakmadığım için çok incelemedim ama cidden yakışıklı bi araba olmuş.
Ayrıca ses yalıtımı konusunda bence sınıfına göre gayet tatmin edici.
Polo'mu? Alman... :)
typermelih
16-12-2012, 07:39
başka markalara bakmıcam takıntılıyımdır.zaten pariş verdim clio aldık avrada kırmızı.polo iyi güzelde bir *** yok, kalite olarak bişey beklemiyorum çokta .reno hiç almadım bir bakim...şadece yakışıklı ve az yakşın
zaten 20 lt yakan bir canavarım var :)
ceyhun737
16-12-2012, 09:53
20 lt camaroyla yakiyorum ben agbi ne yaptin masallah :)
ceyhun737
16-12-2012, 09:54
Hayirli ugurlu olsun kazasiz belasiz binersiniz insallah
Hayırlı olsun en iyisini yapmışsınız
Arkadaşlar halen arka cam otomatiğine takılmış
Biz diyoruzki Polo da güvenlik ekipmanı mevcut değil bırakın donanımı o zaten yokta..
2 hava yastığı Abs
Ama klasik bize bişey olmaz mantığı tam gaz devam :)
typermelih
16-12-2012, 16:15
20 lt camaroyla yakiyorum ben agbi ne yaptin masallah :)
ne maşşallahı ya :D ocamı kurutacak haylaz :)
ceyhun737
16-12-2012, 16:42
Görüyorum arada aracını ağbi inşallah tanışmak nasıl olur bir gün , kış geldi diye garaja çektik camaroyu .