Orijinalini görmek için tıklayınız : Turbonun pallerini büyütme işlemi
samimi_1983
20-11-2012, 09:39
Turboyu elden geçirmek istiyorum hazır revize etmişken pallerini büyütmek istiyorum ama bunun bir sakıncası var mı yok mu bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Araç 1,8t AEB motor kodlu
BthnKrkt
20-11-2012, 09:48
Abi pal buyutme sanki biraz sans isi ilk yaptirdim 20.000 km kullandim sonra 2 haftada 2 kere yapildi tutmadi gittim sifir aldim. Bu saatten sonra ben tavsiye etmem ama hybrid kullanip sorunsuz binenlerde var.
osman 1.8t
20-11-2012, 16:53
yazılım yapman gerekir çok sorunla karşılaşabilirsin orjinal yazılımla benzin yetişmez turbonun havası fazla gelir ve geri dönüşü yoktur eğer sorun çıkarsa turbon çöpe gider ama turbonun içi ile oynamazda sadece tamir takımını değişirsen daha sağlıklı olur ve turbonun dışına zarar gelmediği takdirde sürekli tamir takımı değişerek uzun süre kullanabilirsin
samimi_1983
20-11-2012, 18:41
Yazılım da attıracağım kullanan birkaç kişiye sordum memnunuz bir sorun olmadı diyorlar. Kayseride bir turbocu ile görüştüm kendilerinde passat 1,8t olduğunu ve palleri ve mili değiştirdiğini söyledi yaklaşık 20-25 ps güç aldık dedi.
samimi_1983
20-11-2012, 18:43
Bu işlemi İzmirde yaptıran arkadaşlardan da yardım istiyorum Ne kadar km kullandıkları ve memnuniyetleri
Osman Bahadır
20-11-2012, 18:47
Bu sabit bir işlem, ne biliyim, son susturucu değişimi, triger değişimi gibi değişmez, sabit bir prosedür değil ki...
Eğer palleri salyangozu ile birlikte komple büyük versiyonla değiştiriyorsa ne ala. Ama yok ben kafama göre büyük bir pal takayım, sonra tornada salyangozu oyarak ona uydurayım işi şans işi. Yapan profesyonel olacak, 3D modelleme yapar gibi tornada sıfır alacak da sorun çıkmayacak, kaçak olmayacak. Diğer türlü öter durur. Eskisinden beter olur. Daha balansına, yatağına, miline girmiyorum bile...
Turbon zaten bitikse, vaktin de varsa denenebilir. Ama eldeki sağlam turboyu bence hiç etmemek lazım.
BthnKrkt
20-11-2012, 18:49
Bu sabit bir işlem, ne biliyim, son susturucu değişimi, triger değişimi gibi değişmez, sabit bir prosedür değil ki...
Eğer palleri salyangozu ile birlikte komple büyük versiyonla değiştiriyorsa ne ala. Ama yok ben kafama göre büyük bir pal takayım, sonra tornada salyangozu oyarak ona uydurayım işi şans işi. Yapan profesyonel olacak, 3D modelleme yapar gibi tornada sıfır alacak da sorun çıkmayacak. Diğer türlü öter durur. Eskisinden beter olur. Daha balansına, yatağına, miline girmiyorum bile...
abi bu şekilde başka turbo pali takıp çok uzun süre kullanıp memnun kalanda var benım gibi gene benim gibi 2 haftada 2 kere yapılıp düzen tutmayanda var..
samimi_1983
20-11-2012, 19:25
Biraz şans işi anladığım kadarıyla
Kardeş tahmin ettiğim kadarıyla bir yerlerden K04 turbo pali takmanı tavsiye ettiler. Ucuzuna kaçayım beygir alayım diye o işe girmeni hiç tavsiye etmem. Ha teknik olarak yapabilir misin, evet ama en iyi durumda bile kestane gibi kızarmış bir turbon olacak.
samimi_1983
20-11-2012, 19:39
Kardeş tahmin ettiğim kadarıyla bir yerlerden K04 turbo pali takmanı tavsiye ettiler. Ucuzuna kaçayım beygir alayım diye o işe girmeni hiç tavsiye etmem. Ha teknik olarak yapabilir misin, evet ama en iyi durumda bile kestane gibi kızarmış bir turbon olacak.
2-3 tane turbocu ile görüştüm pal ve mil değişiyor yani hafif büyüyor. Taktıkları k04 pali m onu bilmiyorum. Yani turbo revizyona girmişken bu işlemi yapmak istiyorum faydalı olacaksa
ufuk_AEB
20-11-2012, 20:27
valla k03 de bu uygulamayı yapan biri lazım bize yavuz nerdesin kesin yapmışsındır buna yakın bişey :) :)
samimi_1983
20-11-2012, 20:49
Bence de kesin yapmıştır :)
driftboy
20-11-2012, 20:50
Bu işi detaylı olarak konuşup bütün + - lerini öğrenebileceginiz birisinin facebook adresini gönderiyorum özelden
berkay_aydin
20-11-2012, 20:53
Ben yaptım şimdilik güzel ama birdaha yaptırmam, komple turbo değiştirme imkanınız varsa hiç düşünmeyin..
tavsiye etmem,rus ruleti gibi bişey.Yazı tura :)
K04 turbo , custom egzos manifoldu,downpipe düz boru intercooler,custom yazılım mis gibi..
samimi_1983
20-11-2012, 21:47
Bu işi detaylı olarak konuşup bütün + - lerini öğrenebileceginiz birisinin facebook adresini gönderiyorum özelden
Konuştum Arda ile Ege Turbo biliyorum. O da sıkıntı olmayacağını söylemişti
lnd_samet
26-11-2012, 17:47
ege turbo ve arda mı?
ama haa sakın haaa.
başakda birşey demiyorum.arattır forumda neler cıkacak ortaya.
birebir yaşayan biri olarak konusuyorum.
driftboy
26-11-2012, 17:56
Konuştum Arda ile Ege Turbo biliyorum. O da sıkıntı olmayacağını söylemişti
Ardayı taktir ediyorum, çok iyi işler çıkarıyo. Ve şuana kadar pek sıkıntı çıktığını duymadım.
Germanian
26-11-2012, 18:02
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/81510-lutfen-okuyun.html
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/81906-alisveris-edilmemesi-gereken-kisiler-basligi-hakkinda.html
edit: http://www.techturkey.com/forum/site-bilgileri/72679-techturkey-uzerinden-kesinlikle-alisveris-yapilmamasi-gereken-kullanicilar.html
:) yeterli sanırım