Orijinalini görmek için tıklayınız : Koltuk Altı Zulaları (Masum Minibüsçülerimiz)
GokhanRS
21-11-2012, 18:42
Şu çok saygı değer masum minibüsçülerimizin koltuk altları denetlendi ve sonuç!
http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/sofor_koltugunun_altindan_neler_cikti13535118900_h 954890.jpg
Adana'da toplu taşıma araçlarında yapılan aramalarda, çok sayıda kesici ve delici alet bulundu.
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde yaptığı uygulamalarda, toplu taşıma hizmeti veren halk otobüsleri ve minibüslerde, şoför koltuklarının altlarına saklanmış çok sayıda kesici ve delici alet ele geçirildi.
Alınan bilgiye göre, 3 günde yaklaşık bin 500 halk otobüsü ve minibüste arama yapan ekipler, çok sayıda cop, falçata, bıçak, kılıç, satır, biber gazı ve sopa gibi çok sayıda ''suç aleti'' buldu. Ele geçirilen suç aletleri arasında bulunan ve bazı illerde polis teşkilatının kullanmaya başladığı ''teleskobik cop'' olarak bilinen açılır coplar dikkati çekti.
Araçlarında suç aleti bulunduran şoförlere Kabahatler Kanunu'na göre 169'ar lira para cezası verildiği, uygulamaların devam edeceği bildirildi.
-----------------
Benim yorumum: İstanbul`da denetlense neler çıkabilir hayal edemiyorum. Minibüs sayısını düşünürsek.
ErayCerit
21-11-2012, 18:44
Adana burası nerden ne çıkacağı belli olmuyor :)
kanashibari
21-11-2012, 18:45
İnsanın insana saygı göstermediği bir ülkede yaşıyoruz. Bunların çıkmasıda gayet doğal.
onurunal
21-11-2012, 18:45
taksicileri anlarım da bunlara hak veremiyorum bence güzel bir uygulama...
Laf ettik mi savunurlar bi de minibüsçüleri.. içlerinde 3-5 tane iyi var diye genelleme yapmayacak değiliz. Alayı hem trafik teröristi hem de katil..
GokhanRS
21-11-2012, 18:55
Laf ettik mi savunurlar bi de minibüsçüleri.. içlerinde 3-5 tane iyi var diye genelleme yapmayacak değiliz. Alayı hem trafik teröristi hem de katil..
bırak abi savunanlarda aynı halt. burda atıp tutuyorlar gerçekte o savunanlarda aynı haltı yiyor. eğer arada 3-5 tane olsaydı yaklaşık 6 sene her gün bindim illa 1 tane adam olanı denk gelirdi.
İzmir'deki sadece menemen dolmuş hattını denetlesinler en az 3 misli çıkmazsa ismimi değiştiririm.
biber gazına eyvallah biri saldırırsa sıkar geçersin,sopayı mopa da hadi ölümcül diildir savunma amaçlıdır falan diyelim hadi o bıçaklar falan nedir kılıçtan bozma cisimler misimler. savaşta mısın be adam sen neye hazırlık yapıyosun böyle?
yanlışım yoksa bi zamanlar bi haber okumuştum ankarada bi adamın kafasını mı ne koparmıştı minibüsçü baltayla..
İbrahim33
21-11-2012, 19:00
Adana'dan herşey beklerim ben arkadaş , o yüzden şaşırmadım...Fotoğraftaki aletlere gelecek olursak hangimizin arabasında yokki ? :)
imprezaWRC
21-11-2012, 19:00
169 TL az be, ama hiç yoktan iyidir. Bir çoğu deli deli bakıyor zaten, anlıyorsun ki elemanın akıl sağlığı yok.
Low-Rider
21-11-2012, 19:01
Ceza çok caydırıcıymış, tebrikler.
Artık minibüsçüler kürdan bile taşıyamaz bu korkuyla..
Low-Rider
Adana'dan herşey beklerim ben arkadaş , o yüzden şaşırmadım...Fotoğraftaki aletlere gelecek olursak hangimizin arabasında yokki ? :)
Genelleme yapma arkadaşım, benim arabamda yok maganda değilim ben var mı başka diyecek birşey?Hadi sopa neysede diğerleri ne amk
GokhanRS
benim arabamda yok. akrabalarımın arabasında yok. arabasında böyle şeyler olmayan en az 20 arkadaşım daha vardır.
18 yaşımda arabam vardı.. Bu sene mart ayına kadar da hiç arabasız kalmadım... 1 gün bile arabamda bunlar veya bunlara benzer herhangi bir cisim barındırmadım..
Bulut Y.
21-11-2012, 19:05
iyi roketatar falan cikmamis :D
İbrahim33
21-11-2012, 19:05
Ouuvvv tepki almışık , bende sopadan bahsetmiştim aslında , döner bıçağıyla falan işimiz olmaz yoksa :)
burkaykalyon
21-11-2012, 19:07
bizim şişli-yeşilpınar hattında bunların 5 katı malzeme çıkmazsa şerefsizim...
GokhanRS
21-11-2012, 19:08
Ouuvvv tepki almışık , bende sopadan bahsetmiştim aslında , döner bıçağıyla falan işimiz olmaz yoksa :)
yok bizde sopada yok. benimki tepki değil soru sormuşsun cevap olarak yazdım. sopa bıcak v.s hiç biri yok.
kimseye sopayla bişeyle saldırmam. hatta genelde inmem bile ama inersemde bileğime kuvvet.
İbrahim33
21-11-2012, 19:13
yok bizde sopada yok. benimki tepki değil soru sormuşsun cevap olarak yazdım. sopa bıcak v.s hiç biri yok.
kimseye sopayla bişeyle saldırmam. hatta genelde inmem bile ama inersemde bileğime kuvvet.
Valla yalan yok , bende ufak haydar var 2 arabadada , nolur nolmaz dünyanın binbir türlü hali var diye taşıyorum...Haa sorsan bugüne kadar hiç kullandımmı , hayır kullanmadım , ama duruyor işte arabada...Zarar gelmez arabada durmasından...
GokhanRS
21-11-2012, 19:15
ama hangimizde yokki dersen bunun doğru birşey olduğunu önermiş olursun. o yüzden tepkide çekersin. kanunen yasak olan bişeyi önermekte suçtur.
benim tavsiyem taşıyorsan bile önerme kimseye bizden sonraki nesiller bari düzelsin biraz.
RafetAraç
21-11-2012, 19:25
şu adanadan bi kerede güzel haber gelsin şaşıracam. hergün haberlerde ya tecavüz yada adam öldürme haberi var arkadaş nasıl bi yer burası...
Adamlar cok sert biraz daha arasalardi daha cok sey cikardi sanirim
M_PROJECT
21-11-2012, 19:30
bide birisi bize 3. dunya ulkesiyiz muamelesi yapinca zorumuza gider ..
İstanbul-Ankara gibi yerlerde araçlarına ''Arabada sopa var'' stickerı yapıştıran insanlar varken Adana'da minibüscüden bunların çıkmasını ben hiç yadırgamadım..
http://www.projexml.com/v5/services/1036/images/buyuk/z-tech-arabada-sopa-var-_9607_.jpg
biber gazi bulundurmak sucmu ? meraktan soruyorum cunku evimde arabam da ve is yerinde bulunduruyorum hatta is yerimde bi defa kullandim hatta canimi onun sayesinde kurtardim desem yalan olmaz sopa bicak yerine kendini mudafada bu kullanilmali bence sahsen tavsiye ederim
ilkerist
21-11-2012, 19:40
Kadıköy-Pendik'e girsinler o zaman izleyin :D
GokhanRS
21-11-2012, 19:41
biber gazi bulundurmak sucmu ? meraktan soruyorum cunku evimde arabam da ve is yerinde bulunduruyorum hatta is yerimde bi defa kullandim hatta canimi onun sayesinde kurtardim desem yalan olmaz sopa bicak yerine kendini mudafada bu kullanilmali bence sahsen tavsiye ederim
kendini müdafa dışında kullanmadığın sürece sıkıntı yok. ama kendini korumak değilde kavga etmek gibi bişey için kullanırsan yersin cezayı.
kkursat01
21-11-2012, 19:42
Adana lafı geçiosa bi düşünmek lazım zaten :D
gereğinden falza minibus toplu taşıma kullanan bir insanımdır. Çoğu kez minibusscülerin sohbetlerine tanık olurum vay a.ınoğlu sıramı çaldı vay şerefsiz müşterimi aldı vay benden önce yola çıktı v.s hiçbiri birbirini sevmez ama mevzu çıkarsa hepsi kan kardeştir. bunuda not düşelim.
TolgaEsentepe
21-11-2012, 19:46
Benim koltugun altinda goz var. Oraya cikokata seker falan koyuyorum neckadar safım ya :)
Alayı hem trafik teröristi hem de katil..
+1 Ne yazik ki...
Boost Up
21-11-2012, 19:47
biber gazı bulunması gerekir diye düşünüyorum, aralarında en masumuda o
İkitelli-Yenibosna hattını arasalar neler çıkar tahmin bile edemiyorum :(
GokhanRS
21-11-2012, 19:50
çok kişi bilmez ama asıl ESENYURT hattı çok piskopattır.
geçiş üstünlüğü sıralamasıda bu bölgede
1 esenyurt minibüsleri
2 ambulans
3 itfaiye
şeklinde liste uzar gider. :D
CdemireL
21-11-2012, 19:50
böyle şeylere gerek yok biz osmanlı torunuyuz ;) koyduk mu tokatı...
mechanic
21-11-2012, 19:52
zaten başlıktan adana olduğunu tahmin etmiştim amaaa,
o malzemeler inanın sadece 20 otobüs minibusten çıkanlar, ve hepsi de emanetini vermez, 2şer 3er vardır dandik olanı verirler...
o sopa bıçak felan da hikaye, sopa çekene silah çekiyorlar...
GokhanRS
21-11-2012, 19:53
zaten başlıktan adana olduğunu tahmin etmiştim amaaa,
o malzemeler inanın sadece 20 otobüs minibusten çıkanlar, ve hepsi de emanetini vermez, 2şer 3er vardır dandik olanı verirler...
o sopa bıçak felan da hikaye, sopa çekene silah çekiyorlar...
Moskova'nın Şifresi Temel - Teaser - Eşek Arısı - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=TCgTxy_T1rY)
böyle şeylere gerek yok biz osmanlı torunuyuz ;) koyduk mu tokatı...
+1453 çakı bile taşımam...osmanlı spec ;)
Emre Akçay
21-11-2012, 19:56
Benim aracımın bagajında var. Paspaslara vuruyorum eski usul.
Valla yalan yok , bende ufak haydar var 2 arabadada , nolur nolmaz dünyanın binbir türlü hali var diye taşıyorum...Haa sorsan bugüne kadar hiç kullandımmı , hayır kullanmadım , ama duruyor işte arabada...Zarar gelmez arabada durmasından...
bende de bugüne kadar hiç olmamıştır, hiçbirisi bu yazılanlardan..
sen de kullanmadım diyorsun ama birgün kullanacak olursun, karşındakinden de silah çıkar, çıkarır sıkar.. Türkiye burası kimde ne olduğu hiç belli olmaz.
biber gazı bulunması gerekir diye düşünüyorum, aralarında en masumuda o
Ben almayı düşünüyorum, direksiyonun solundaki minik torpidoda dursun diye..
çok kişi bilmez ama asıl ESENYURT hattı çok piskopattır.
geçiş üstünlüğü sıralamasıda bu bölgede
1 esenyurt minibüsleri
2 ambulans
3 itfaiye
şeklinde liste uzar gider. :D
Birkaç kez binmişliğim vardır, hakikaten öyle :)
Bu arada trafik başta olmak üzere kimse ile atarlaşmam, zıtlaşmam. Eyvallah derim hatalı karşı taraf bile olsa hata bendeymiş gibi davranır geçerim, evli evine köylü köyüne hesabı abi..
ne kadar ACİZ olduklarının göstergesi işte g.tlerine güvenemedikleri için bu tür silahlara güveniyorlar.
sinan_aga
21-11-2012, 20:01
iyi roketatar falan cikmamis :D
:hahaha::hahaha:
mechanic
21-11-2012, 20:02
kısa bir anı:
dolmuşçu vatandaşla tartışır,
vatandaş dolmuşçuya atar yapar,
vatandaş dolmuşçunun muavinini otobüs etrafında bir tur kovalar,
şöför sopayla iner ters tarafa doğru vatandaşı kovalarlar,
vatandaş börekçinin satırını alır ikisini önüne katar diğer tarafa doğru kovalar,
diğer dolmuşlar da durur herkes ortadan kaybolur hiçbişe yokmuş gibi hayat devam eder.
GokhanRS
21-11-2012, 20:03
Bu arada trafik başta olmak üzere kimse ile atarlaşmam, zıtlaşmam. Eyvallah derim hatalı karşı taraf bile olsa hata bendeymiş gibi davranır geçerim, evli evine köylü köyüne hesabı abi..
olması gereken o evet. ancak altındada kalmayın. bu minibüsleri şikayet olmadığı sürece çevirmiyorlar milyonda 1 kere anca.
ama polisi arıyorsun. şu minibüs içindeki yolcuların hayatını ve çevredeki insanların hayatını riske atıyor diyorsun. alkollü araç kullandığından şüpheleniyorum diyorsun. hattı üzerindeki tüm ekiplere anons geçiliyor ve denetleniyor.
yanlarına bırakmayın bu dediğimi yapmak olay çıkarmaktan daha iyi ve etkili zaten.
Kutluhan
21-11-2012, 20:05
Hepsi katil ya silah çekenide var adam öldürenide. Şu İstinye-Levent arasında sanki bana pistte yarışıyorlar misali koş koca mınibüsle makas ata ata kullanıyorlar katiller. 2 sene önce biri geldi arabama sol kapıdan çarptı onlar yüzünden arabamdan soğudum güzelim c30 umu satmak zorunda kalmıştım ............. :ofk:
ya hepsine eyvallah dediğimizi sayalım çıkan eşyalara arkadaş bildiğin orda döner bıcağı var bu kadar acizlik gösterisi olamaz....eminim istanbulda'ki minibüsleri denetlesinler aşağı kalır yanları olmaz ama ceza nedir öyle allah aşkına 169 tl hiç çaydırıcı bir yönü yok....
Kesilen ceza belkide arabalardan çıkan şuç aletlerinin yarı parasıdır belkide bağlayacaksın arabasını bir hafta bakalım taşıyor mu bir daha...
mert_leon
21-11-2012, 20:11
Benim arabamda çakı bile olmaz çok zorda kalmadığım sürece arabadan bile inmem. Polislerin aramaları daha çok yapması lazım bu ne böyle savaşa mı gidiyoruz yahu.
olması gereken o evet. ancak altındada kalmayın. bu minibüsleri şikayet olmadığı sürece çevirmiyorlar milyonda 1 kere anca.
ama polisi arıyorsun. şu minibüs içindeki yolcuların hayatını ve çevredeki insanların hayatını riske atıyor diyorsun. alkollü araç kullandığından şüpheleniyorum diyorsun. hattı üzerindeki tüm ekiplere anons geçiliyor ve denetleniyor.
yanlarına bırakmayın bu dediğimi yapmak olay çıkarmaktan daha iyi ve etkili zaten.
onu yaparım plaka - güzergah belirterek :) genel trafik olarak düşünmüştüm ben araba - minibüs - otobüs farketmeksizin kimse ile zıtlaşmamak lazım, terörizm sokaklara indi çünkü, kimde ne var belli değil daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi.
Onurkk06
21-11-2012, 20:15
Şu ankardaki dolmuşcuları kaldırsınlar gerisi kolay istanbuldada bindim bi çok şehirde bindim dolmuşa ama ankaradakiler cidden bi ayrı keşke kaldırabilse i melih
Boost Up
21-11-2012, 20:16
annemin ve ablamın arabasında biber gazı bulundurtuyorum. Allah korusun, istenmeyen bir durumda en azından karşılık verebilcek birşey bulunması lazım.
34btr1907
21-11-2012, 20:32
şu adanadan bi kerede güzel haber gelsin şaşıracam. hergün haberlerde ya tecavüz yada adam öldürme haberi var arkadaş nasıl bi yer burası...
dolmuşçuyla ilgisi yok haberin ama memleket aynı,tanımam etmem ama 2 gundur etkisindeyım resmen.
Hırsız, hamile kadının boğazını kesti | Mynet Haber (http://haber.mynet.com/hirsiz-hamile-kadinin-bogazini-kesti-663010-yasam/)
kendini müdafa dışında kullanmadığın sürece sıkıntı yok. ama kendini korumak değilde kavga etmek gibi bişey için kullanırsan yersin cezayı.
cezalar da cok caydirici bana bicak ceken insandan sikayetci olmama ragmen sabahina salmislardi
GokhanRS
21-11-2012, 20:37
cezalar da cok caydirici bana bicak ceken insandan sikayetci ol
mama ragmen sabahina salmislardi
orası öyle kardeşim. yapacak bişey yok. tehdit ediliyordum. esnaf olmama rağmen ilgilenmediler. sana bişey yaptımı dedi polis. hayır yapmadı dedim. o zaman yapınca ara dedi.
bende gittim mecbur paket ettim lavuğu. korumaya korumadılar ama ben kendimi koruyup adamı paketleyince gelip tepeme ekşidi polis amcalar.
İbrahim33
21-11-2012, 20:38
bende de bugüne kadar hiç olmamıştır, hiçbirisi bu yazılanlardan..
sen de kullanmadım diyorsun ama birgün kullanacak olursun, karşındakinden de silah çıkar, çıkarır sıkar.. Türkiye burası kimde ne olduğu hiç belli olmaz...
Tamam orası öyle , herkes babasının oğlu herşey 1 liralık kurşuna bakar eyvallahta , bizde sihah taşıyalım , sallama taşıyalım demiyoruz yahu...Altı üstü haydar neticede...
SULTANOGLU
21-11-2012, 20:40
O arabadaki sopayla falcatayla bicakla cikipta kendi cikarttigi aletle ne dayak yemis adamlar var. Onlari izlemek daha bir zevkli oluyor.
Tarık V.
21-11-2012, 20:42
60'lık döner bıçağı millet kafayı yemiş.
Shadow_Dancer
21-11-2012, 20:46
Bu rahatsızlar Adanada kendi aralarında ettikleri kavgayla da meşhurlar, bi gün üniversiteye giderken bindim otobüse. Her durakta muavinler inip kavga edip geri biniyordu otobüse. Allah akıl versin.
öyle 100 lira 1000 lira 5000 lira ceza olmaz..
zaten ödemeyecekler.
Silah (delici, kesici, ateşli, namlulu namlusuz her neyse.. hepsi!) bulunduğu an anında ruhsat iptal edilip şoför anında hakim karşısına çıkarılsın, o zaman görürüm ben o asfaltın çakma delikanlılarını..
GokhanRS
21-11-2012, 20:49
öyle 100 lira 1000 lira 5000 lira ceza olmaz..
zaten ödemeyecekler.
Silah (delici, kesici, ateşli, namlulu namlusuz her neyse.. hepsi!) bulunduğu an anında ruhsat iptal edilip şoför anında hakim karşısına çıkarılsın, o zaman görürüm ben o asfaltın çakma delikanlılarını..
abi bu rüyayı ne ara gördün :D
Adana saglam tedarıklıymıs
bende boyle ınsanlara karsı bıber gazı bulunduruyorum sadece tedbir kullanma taraftarı degilim
Toplu taşıma yapanları haftada en az bir tanesini şikayet ediyorum ve ciddi ciddi yaptırımı var belediye tarafından. Yani en azından şikayet ettiğimde "Sn. ... ../../.... tarihli ve ........ numaralı başvurunuz ilgisi nedeniyle EGO denetim ve filo takibi grubu birimine iletilmiş olup verilen cevap aşağıda belirtilmiştir; araç denetlenmiş olup, şikayet konusu hakkında personele gerekli uyarı ve ikaz yapılarak ikazları denetim defterine işlenmiştir. Bilgilerinize rica ederiz. İlginize teşekkür eder iyi günler dileriz" diye bir mesaj atıyorlar. Gerçi belediyeye şikayet ettiğim belediye otobüsleri, halk otobüsleri ve belediyenin mavi-beyaz minibüsleri oluyor genelde. Mavi minibüsleri nereye şikayet ediyoruz onu bile bilmiyorum. Bilsem haftada en az beşi var yani.
GokhanRS
21-11-2012, 21:42
Toplu taşıma yapanları haftada en az bir tanesini şikayet ediyorum ve ciddi ciddi yaptırımı var belediye tarafından. Yani en azından şikayet ettiğimde "Sn. ... ../../.... tarihli ve ........ numaralı başvurunuz ilgisi nedeniyle EGO denetim ve filo takibi grubu birimine iletilmiş olup verilen cevap aşağıda belirtilmiştir; araç denetlenmiş olup, şikayet konusu hakkında personele gerekli uyarı ve ikaz yapılarak ikazları denetim defterine işlenmiştir. Bilgilerinize rica ederiz. İlginize teşekkür eder iyi günler dileriz" diye bir mesaj atıyorlar. Gerçi belediyeye şikayet ettiğim belediye otobüsleri, halk otobüsleri ve belediyenin mavi-beyaz minibüsleri oluyor genelde. Mavi minibüsleri nereye şikayet ediyoruz onu bile bilmiyorum. Bilsem haftada en az beşi var yani.
istanbulda beyaz masa hepsine bakıyor. ankarada varmı öyle bir birim bilmiyorum.
Tamam orası öyle , herkes babasının oğlu herşey 1 liralık kurşuna bakar eyvallahta , bizde sihah taşıyalım , sallama taşıyalım demiyoruz yahu...Altı üstü haydar neticede...
işte senin haydarına, silahla karşılık verirlerse diyorum zaten :)
devil_berk22
21-11-2012, 21:50
arabamda yakın zamana kadar plastik bıçak dahi yoktu ancak arkadaşlarla veya ailemle pikniğe veya içmeye gittiğimiz zaman lazım oluyor diye meyva bıçağı aldım onun dışında hiçbirşey taşımam anca korkusu olan adamlar bu tarz şeyleri taşır.
Valla emanet hicbisey abi inanmiorum ben,yavuzla bi gece besiktasta bi abi taxiciyi dovuyodu kimse ayiramadi.. Birakin adamin emanet cikartmasini direk icinden alip yere yatirip vursgnd o kemik sesini arabann icindn duyuodum..
He atara atar gidere gider lafi var eyvallahta,delikanliligin yarisindan cogu Geri Vites:D
Adanayla alakası yok çoğu yerde böyledir eminim.Biber gazına tamam da o döner bıçakları nedir ya!!
Bu denetimleri Gebze-Harem, Pendik-Kadıköy, Pendik-Kurtköy vs hatlarına bekleriz :) TSK ya harcanan paraya yazık halbuki bu hatlardan baya mühimmat çıkar :)
lethaldoze
21-11-2012, 22:30
Arabadan inmek büyük hata.. Karşındaki kim nerden biliyorsun. El Elden Üstündür arkadaş. Bunu herkes kabul etmesi lazım. Sen yumruğuna güvenirsin hatta hatta yav ineyimde hatasını söyliyeyim bidaha yapmasın dersin , adam piskopat çıkar çeker bıçağı kalbine sokar ölür gidersin ki bu verdiğim olayı gerçek yaşanmış olarak duydum. Genç çocuk aracından inip naaptın ağabey demiş.Adam tek kelime etmeden saplamış bıçağı kalbine.Gencecik çocuk gitmiş pisi pisine...
biber gazı taşıyan arkadaşlar
aman sinirlenince dikkatsizlik edip ters rüzgara doğru sıkmayın biber gazını :D
Ertug_T.
21-11-2012, 22:32
kepazelik resmen ne denirki..ceza azmış biraz 1000 küsür yazmak lazım
Arabadan inmek büyük hata.. Karşındaki kim nerden biliyorsun. El Elden Üstündür arkadaş. Bunu herkes kabul etmesi lazım. Sen yumruğuna güvenirsin hatta hatta yav ineyimde hatasını söyliyeyim bidaha yapmasın dersin , adam piskopat çıkar çeker bıçağı kalbine sokar ölür gidersin ki bu verdiğim olayı gerçek yaşanmış olarak duydum. Genç çocuk aracından inip naaptın ağabey demiş.Adam tek kelime etmeden saplamış bıçağı kalbine.Gencecik çocuk gitmiş pisi pisine...
+1500
benimde eski bir arkadaşta boy 2.05 falan hani kapı gibiderler ya aynen öyle..
bir gece tarlabaşında arabanın biriyle atışıyor arkadaşta adamda arabadan inip
birbirlerine yürüyorlar adam direk silahı çekip çenesinin altından sıkıyor kulağının
arkasından çıkıyor kurşun sonra aylarca koma.... yaşadı çok şükür ama direğin içine
vurup çizgiden çıktı resmen..
devil_berk22
21-11-2012, 22:40
+1500
benimde eski bir arkadaşta boy 2.05 falan hani kapı gibiderler ya aynen öyle..
bir gece tarlabaşında arabanın biriyle atışıyor arkadaşta adamda arabadan inip
birbirlerine yürüyorlar adam direk silahı çekip çenesinin altından sıkıyor kulağının
arkasından çıkıyor kurşun sonra aylarca koma.... yaşadı çok şükür ama direğin içine
vurup çizgiden çıktı resmen..
okuyunca tüylerim ürperdi resmen ya
lethaldoze
21-11-2012, 22:51
Milletin tavuk keser gibi insana kıydığı bir hayattayız. Yaşamak mucizeyken, fevri davranmaya gerek yok pamuk ipliğiyle bağlıyız zaten..
aracımda taşıdığım cook güzel bi sağ kroşe var =)
tayreep_john
21-11-2012, 23:20
yurdum insanı her zaman savaşa hazır maşallah :D adamlara bak kılıçla geziyo:icon_wack
BURAKALTAC
21-11-2012, 23:23
biber gazı taşıyan arkadaşlar
aman sinirlenince dikkatsizlik edip ters rüzgara doğru sıkmayın biber gazını :D
Bende tecrübeyle sabit kötü oluyor :D
18 yaşımda arabam vardı.. Bu sene mart ayına kadar da hiç arabasız kalmadım... 1 gün bile arabamda bunlar veya bunlara benzer herhangi bir cisim barındırmadım..
aynen katılıyorum:)
delici kesici olarak sadece kalem var benim araçta:)
BURAKALTAC
22-11-2012, 08:40
aynen katılıyorum:)
delici kesici olarak sadece kalem var benim araçta:)
Göktuğ sosyal mesaj verdi desem o da değil ne bu :D
SOMEONESPECIAL
22-11-2012, 08:41
Benim arabada bilardo ıstakası var yalan yok.
Ne olur ne olmaz ;) Bugüne kadar kullanmadım,
kullanmakta nasip olmaz inşallah :icon_tup:
Göktuğ sosyal mesaj verdi desem o da değil ne bu :D
verdik ya la
kalem kılıçtan keskindir:D
ya sopa koysam ne olacak ki:) adam çıkaracak döner bıçağını heh işte.
döner bıçağı koysam, silah çıkaracak.
en güzeli bişey çıkartmamak:D
BURAKALTAC
22-11-2012, 08:51
Golf sopası canmış yanlız onu tecrübe ettim geçemlerde:DBu devirde erkekliğin 10da 9 u kaçmak oldu valla.Ota boka adam vurur oldular.
Otomatik Av Tfekleri, Safir T 14 S elik Kasa arjrl Otomatik Av Tfei, Otomatik Av Tfekleri Safir T 14 S elik Kasa 10+1 arjrl 36.cal otomatik av tfei (http://www.mahmutogluav.com/detay.asp?id=1400)
1.800 Liraya taşıma ruhsatıyla birlikte bu aletin satıldığı memleket burası.Almak için aile hekiminden rapor ve fotoğraf yeterli..
geçenlerde sahit olduğum bir trafik kavgası diyaloğu...
iri kıyım oğlan : delikanlı gibi kavga ediceksek geliyorum!!!
dolmuşcu: sadece sopa var gel istersen...
iri kıyım oğlan adamın üstüne koşmaya başlar önce sopayı alır elinden atar sonra 10 numara dayağını atar ve gider:D çok eğlenceliydi ama:D
Golf sopası canmış yanlız onu tecrübe ettim geçemlerde:DBu devirde erkekliğin 10da 9 u kaçmak oldu valla.Ota boka adam vurur oldular.
Otomatik Av Tfekleri, Safir T 14 S elik Kasa arjrl Otomatik Av Tfei, Otomatik Av Tfekleri Safir T 14 S elik Kasa 10+1 arjrl 36.cal otomatik av tfei (http://www.mahmutogluav.com/detay.asp?id=1400)
1.800 Liraya taşıma ruhsatıyla birlikte bu aletin satıldığı memleket burası.Almak için aile hekiminden rapor ve fotoğraf yeterli..
tutukluk yapıyormuş ama bu yoksa valla almak istiyorum ya:)
kelalper
22-11-2012, 09:05
Ben gerek duymuyorum böyle şeylere. Eline sopa alıp çıkıp sonra da yalvaran çok adam gördüm. Dibindeki adama sopayla vurmaya kalkan çok salak var memlekette. hele bide o sopayı tek elle yukarı kaldırmıolar mı ifrit oluyorum. Bildiğin gel beni döv bütün savunmamı açtım demek.
huseyinturk
22-11-2012, 09:05
Adana abi... Adanada iyiside satıyor ne varsa geliyor istanbuldan alıyor hat vs.
BURAKALTAC
22-11-2012, 09:09
tutukluk yapıyormuş ama bu yoksa valla almak istiyorum ya:)
Valla bende araştırdım sıkıntılı aletmiş.Yoksa alacaktım baya bakmıştım..Ne uğraşıcan ya silaha taşıma alıcam diye al bundan koy bagaja..Balistiğide yok yivsiz alet vur kaç :D
misery1903
22-11-2012, 09:53
Boş iş.
Çok bir tecrübem yok da arada ilginç hareketler yaptığımdan bir kaç kere ışıkta sağda solda yanımda durup camı açana kadar korna basıp açınca önce yüksek sesle bağırmaya başlayanlar oldu, bunların içindeki en atarlı taksici bile "haklısın abi görmedim" deyince daha gençsin canına malına yazık dikkat et deyip geçti.Arabadan hiç bir zaman inmem, direkt arabama vurmamışsa kendini padişah ilan etse umrumda olmaz sürekli alttan alırım sonra işime gücüme bakarım ki kesinlikle değmez zaman kaybetmeye.
İstanbul'da karşıdan karşıya yavaş geçen eskiceye küfreden bir iş adamını eskici silah çekip vurmuşsa, millet saçma şekilde sürekli birbirine dalmaya etmeye magandalık yapmaya ve bunun için yok bagajında bezbol sopası, yok haydar yok bıçak taşıyorsa bence bu saçmalıktır tehdit almadığınız sürece.
Siz o gün sopayla ağzını burnunu kırarsınız, işsiz manyak pislik bir şey çıkar beklemediğiniz bir an size veya arabanıza zarar verir. Dünya küçük, Ip Man, Iron Man Hulk filan değilseniz akıllı olmalısınız bence.
Bir de herkes biber gazı taşıyor artık sağda solda marketlerde 10 tl'ye satılıyor. Bunun bir üstü olarak tazer'lar gelirse yakında şaşırmam. O zaman elinizdeki haydar, döner bıçağı ya da 2 metrelik boyunuz da bir işe yaramaz.
Belasını aramayana bir şey olmaz bence.
Hocam bunları nereye şikayet ediyoruz ben de başlayım şikayetlere. Hatta EGO otobüslerini kameralı takibe alma gibi planlarım bile vardı bir ara kendilerini otobüs rallisinde zannettiklerinden.
orhan_guney
22-11-2012, 09:57
şu kırmızı olan varya sopa onla 2007 de mınıbuscı serefsızı bacagıma bır vurdu 2 -80 yerdeyım :)
Yakalanırsa Aracınızda Bıçak Filan Kasabım Diyin :D :D
hic birsey yok arabada, mumkunse kim ile de kavga etmem.
dag adami miyim ben, kaba kuvveti kim ozendiriyor boyle?
her gün işe gittiğim kısacık 15 km lik yolda bunlara ana avrat küfür ediyorum. sabah sabah insanı sinirkrizine sokuyolar. Şunları gördükce iyice sinirlerim hopladı içimden geçenleri söylersem ceza alırım.
SekoLive
22-11-2012, 10:09
eskiden yolda olan kavgaları ayırmaya inerdm geneldede ayırırdım son bir kaç yıldır kesinlikle inmiyorum polisi arıyorum ayırsınlar v.s. diye(oda vicdanımı rahatlatmak için polis gelene kadar zaten olan olur)
cünki artık insnlar tekme tokat styla değil en temizinde bıçak var silah satır keser olanları saymıyorum
arabamda böyle bişi yok.
delikanlı adam eğer cok büyük bişi varsa ancak ozaman iner tekme tokat döver yada dayak yer bu mantıkdayım :D
burkaykalyon
22-11-2012, 10:16
her gün işe gittiğim kısacık 15 km lik yolda bunlara ana avrat küfür ediyorum. sabah sabah insanı sinirkrizine sokuyolar. Şunları gördükce iyice sinirlerim hopladı içimden geçenleri söylersem ceza alırım.
kısacık yol 15 km'mi abi? :D :D
Genel olarak ben kimseyle bu şekilde bir diyaloğa girmem çünkü kesin dayak yerim o yüzden olayı alttan alanlardanım ama aracımda ucunda cam olan masa bacagı mevcut
fatihcakin
22-11-2012, 11:05
Korkak insanlar, kendi gücüne kuvvetine güvenemıyor ee ne yapsın bıcağa sopaya silaha güveniyor :)
bagajda bilardo ıstakası kapı içindede muşta var ama hiç kulllanmadım
teksem ztn çıkar göğüs göğüse dayağımı yerim ama yanımda eşim varsa kullanırım
kimse kusura bakmasın basık araba kullanıyoruz hepimiz en ufak bir kasiste alayı salça oluyor
ozgurluk
22-11-2012, 11:17
Mümkün mertebe, kavga dövüş vs bu tarz olaylara girmeden, mantıklı hareket etmek lazım.
Fakat, %90 ımız trafiğe çıktığımızda farklı,agresif,saldırgan bir psikolojiye bürünüyoruz.
Bu da bir gerçek..
kelalper
22-11-2012, 11:50
Araba ustunde olmaya gerek yok burada bile öyle. At avrat silah bunlardan biri için laf etsen katil olma nedeni.
b.ustaoglu
22-11-2012, 11:57
benim de önceden bagajda beyzbol sopası vardı ama artık taşımıyorum... fakat yine de bi biber gazı şart. ne olcağı belli olmaz veya yanımızda korumamız gereken bi insan olabilir. şimdi düşündüm de en kısa zamanda biber gazı alıayım bulunsun arabada.
kartal-esentepe hattında yaklaşık hepsinde uzun tornavida var direklerde..
Biber gazı taşıyorum.
Kullanmadım bugüne kadar. Fakat bu hafta sabrımı zorlayan çok oldu.. Kullanmam an meselesi...
timucintt
22-11-2012, 15:54
Bende arabada taşımıyorum bu tarz sopa katana vs :D ama biber gazı taşımayı düşünüyorum iyice mallarla doldu yollar.... bide olayı adanaya maal etmemek lazım adanalı bağırır çağırır ama bir önceki durakta sapoyla bıçakla kapışan diğer durakta can ciğer olabiliyor çok örneğini gördük :D :D asıl psikopatları ben GOP gazi dolmuşlarında ikitellide bide yeşilpınar-aksaray hattında gördüm... herifler direkt olay çıktımı çakal sürüsü gibi 10 15 kişi oluveriyorlar ortalık kan gölüne dönüyor :D :D
Buzamanda kimin ne olcağı belli hiç belli olmaz o yüzden akıllı davranmak lazım..Delikanlılık erkeklik eskide kaldı..
Hiç unutmuyorum yaz başı gibi bursa-arabayatağı civarında minibüs aynaya bakmadan arabanın önüne cıktı korna falan filan bide haklı gibi camdan cıktı küfür ediyo görmüyon mu falan filan diye..Küfür ettiği arabada 34 plaka zindan spec camlar yeni kasa jetta :D minibüsün önüne caprazlamasına arabayı çektiler iki tane zebellah gibi takım elbiseli adam indi silahı çekti,minibüsçüyü enseden tutup çektiler asagıya :D :D namluyu agzına dayadılar yermisin yemezmisin :D :D :D abi yapma etme öle moralım bozuktu şöyle canım sıkkındı falan filan adamı bi güzel hırpaladılar.. sonra güzelce yukarı kaldırıp koltuguna oturttular :D :D tabi bu arada diger iki kişide jettanın yanında bekliyo aynı sekilde takım elbiseli dayılar :D :D biz nasıl arazi olsakta kacsak diye yer arıyoduk o sırada :D
O yuzden sinirlere hakim olmak lazım herseyden önce sabırlı olmak lazım..
Gayet güzel bir yer bekleriz :)
life is life
23-11-2012, 11:24
İnsanları bulundukları ile göre değerlendirmek yanlış. Orada böyle şurada böyle demek gibi. Nerde yaşarsanız yaşayın özellikle trafikte sizin gerçekten sınırlarınızı zorlayacak birileriyle karşılaşabilirsiniz. Mühim olan mümkün olduğunca sakin kalabilmek . Benim trafikte sayısız kavgalarım oldu. Haksız olduğumda eyvallah dediklerimde. Fakat şunu artık anladım ki çözüm bu değil.. Adam kılığındaki insanlar eşimin yanında haksız yere ağıza alınmayacak küfürler ettiler ve karşılında yarayı alıncada 2.5 sene mahkemelerde uğraştım durdum.. Kendi sınırlarını sonuna kadar zorlayıp sakin kalabilmek mümkün olan en iyi sonuç . Kazasız belasız...:icon_tup:
burakcan
23-11-2012, 13:54
aslında ne kadar güzel olurdu trafik çok iyi insanlar birbirine saygılı ,ama malesef günümüz şartları
murat_ileri
23-11-2012, 14:26
Gayet güzel bir yer bekleriz :)
doguş bu tarz post yazan arkadaşların yaşadıkları ilde bu tarz insanlar yok, çok elit yerlerde yaşıyorlar onların şehirlerin yerlerde çöp bulamazsın. hatta otobüse dolmuşa bindiğinde aracı kullanan kişi hoşgeldiniz beyefendi/hanımefendi diye karşılar. o yüzden de adana da yaşayanları aşağılayabiliyorlar!
life is life
23-11-2012, 19:36
doguş bu tarz post yazan arkadaşların yaşadıkları ilde bu tarz insanlar yok, çok elit yerlerde yaşıyorlar onların şehirlerin yerlerde çöp bulamazsın. hatta otobüse dolmuşa bindiğinde aracı kullanan kişi hoşgeldiniz beyefendi/hanımefendi diye karşılar. o yüzden de adana da yaşayanları aşağılayabiliyorlar!
:icon_tup:
ucuna 2 kalın çivi çakılmış bir sopa bile gördüm ben, nasıl bir psikopatlıktır anlamadım. buna benzer birşeydi.
http://img546.imageshack.us/img546/4255/sopaj.jpg
düşünsenize birisine bununla vurduğunuzu :((
Bir tek bibergazını anlarım. Oda ***** minibüs geç saatte çalışırken her türlüsü binebiliyor. Diğerleri için tek kelime oha
sadece bu semt bizim bu durak bizim muhabbetine 1 arkadasım kardesten öte can verdi kavgaya karıstı 64 bıcak darbesi ile katledildi. üzerinde içinde 4 tane mermisi olan silahı vardı ama minübüsçü değildi o acıyla bile çekip birini vuramadı. 1 kişiye koca durak bıcak ve sopalarla ..... olay minübüsçü olan kuzenimin olayı omu nerde 6 senedir ceza evinde. gencecik kardesimiz mezarda onu katledenlerden biride mezarda çocukları yetim abim ceza evinde sonuç sadece koskocaman ( DEĞDİMİ )
131mirafiori
23-11-2012, 21:40
Ben gerek duymuyorum böyle şeylere. Eline sopa alıp çıkıp sonra da yalvaran çok adam gördüm. Dibindeki adama sopayla vurmaya kalkan çok salak var memlekette. hele bide o sopayı tek elle yukarı kaldırmıolar mı ifrit oluyorum. Bildiğin gel beni döv bütün savunmamı açtım demek.
Abi seni ilk defa körfezde gördüm maşallahın var cidden :) Hatta az kaldı bi olay kopuyordu onuda görecektim de kısmet değilmiş :D
şu sıra dikkat ediyorum çoğu minibüste arka camda bu araçta istanbul BEYEFENDİSİ çalışmaktadır yazıyor :D
aracımda kriko sopası var ucu çıkıntılı model (kriko mandalına tam oturması için) bugüne kadar hiç kullanmadım ALLAH bu saatten sonra da kullandırmasın...
Mert Safa
23-11-2012, 21:54
Örnek alınıp İstanbulda "tüm" hatlara yapılması gereken bir uygulama bence ve tüm mesajlarda yazıldığı gibi 169 lirayla ve 1000 lira cezayla olucak işler değil odedikten sonra o adam tekrar almicak mı ? Bunları trafkde taşımayı hiç bir zaman anlamamışımdır döner bıcağı ya.. Trafikde kavga nedir ya noluyo yol vermeyince veya onune gecince 10 dakika gec gitsen ölmüyorsun ya.
Çok basit değil mi aslında? Trafik sadece Uyum istiyor. Makas atarkende, sıkısık trafikde yol verirkende.
Benim hic bi arabamda olmasina gerek bile duymadigim sopaya hadi tamamda digerleri ne ayak dicem ? O masanin uzerinde birtane delikanli adam mert adam simgesi varmı ? Susmakla kacmakla erkeklik bozulmaz ya susarsin yada bileginle alirsin hesabini. Cok tartissamda bikere bile dusunmedim ama olurda bigun bi minibuscu bana sopa gosterirse bir ilk yapip dexle inicem arabadan gel dicem simdi 2 ye 2yiz damar parcalanmasi kemik parcalanmasi polisin cezasindan aykiri caydirici olur :)