Orijinalini görmek için tıklayınız : Yurt Dışından ehliyet almak
erdemgorkem
24-11-2012, 10:39
arkadaslar yurt dısından ehliyet alsam türkiyede geçerliliği varmıdırdır örneğin gürcistandan aldığımda türkiyede bu ehliyeti kullanabiliyormuyum GÜRCÜ EHLİYET (http://gurcu-ehliyet.blogspot.com/) ornegiğin boyle bir site buldum 12 günde ehliyet alınabiliyormuş ancak şöyle bir durumum var ki en önemli nokta bu ehliyeti alkollu kullanmaktan dolayı 2 yıl verdim yani ehliyetimi bu şartlarda 2015 kasımda alıcam :( bunun için arayışlara düştüm
arkadaslar yurt dısından ehliyet alsam türkiyede geçerliliği varmıdırdır örneğin gürcistandan aldığımda türkiyede bu ehliyeti kullanabiliyormuyum GÜRCÜ EHLİYET (http://gurcu-ehliyet.blogspot.com/) ornegiğin boyle bir site buldum 12 günde ehliyet alınabiliyormuş ancak şöyle bir durumum var ki en önemli nokta bu ehliyeti alkollu kullanmaktan dolayı 2 yıl verdim yani ehliyetimi bu şartlarda 2015 kasımda alıcam :( bunun için arayışlara düştüm
6 ay ya da 3 aydı kullanım süresi sanırım.
erdemgorkem
24-11-2012, 10:50
6 ay ya da 3 aydı kullanım süresi sanırım.
peki bunu türk ehliyetine çevirebiliyormusuz bazı belgelerle beraber mesela ehliyetin noterden veya elçilikten tasdikli tercümesi flan gerekiyormuş ama benim merak ettiğim burda emniyette sorun yaşarmıyım
Eger ehliyetini Türkiyede kaptırdıysan hangi ehliyetin olursa olsun senin şahsen trafikten men edilmen söz konusu her halükarda ceza yersin yakalanırsan eger.
erdemgorkem
24-11-2012, 11:15
evet türkiyede kaptırdım yani dediğinize göre yurt dışından ehliyette almış olsam burda yinede arac kullanamıcağım
erdemgorkem
24-11-2012, 11:27
kullanma zaten.
yaptık bişey malesef :/ ama işimden dolayı aktif olarak araba kullanmak zorundayım şehirler arası fazla yolum yok cıkmamda zten artık ama şehir içinde sorun yaşamak istemiyorum tekrar
ilk mesajdaki linki inceledim, kaptan ehliyetinden bahsediyor.
timucintt
24-11-2012, 15:05
Gürcistandan ehliyeti alacağın kuruma sorsana IDP (International Driving Permit) nasıl alınır diye.... 1 yıllık alıyorsun ücretini verip sonradan uzatabiliyorsun.... ulusşar arası bir belge bu istersen ugandada ol ordada geçerli olur...
peki yabancı ehliyetle araç kiralamak mümkünmü
turbo&quattro
24-11-2012, 15:18
Amerikan ehliyetim ile sorunsuz kullaniyorum. Polisler ehliyeti ilk gorduklerinde afalliyorlar sonrasinda sorun cikmiyor :)
edit
3 sene once idi galiba Amerikan ehliyeti olan bir arkadasim alkollu yakalanmisti ve o ehliyetini almislardi. Amerika'ya dondugunde kaptirdigi ehliyetini biryerlerde kaybettim diye geri almisti .
peki yabancı ehliyetle araç kiralamak mümkünmü
Irak uluslar arası ehliyetim var
her sene yenilenmesi gerekiyor
hollanda vs de arac kiraladim
ama ehliyetimi 16 yaşından beri yeniletiyorum
türk ehliyetimi 19 yaşımda aldım
alkol ü icmeden önce düşüncektiniz ahların vahların faydası yok yediginiz kapa pisletmişssiniz
Sen ehliyati alacaksın notere gidip onaylatacaksın öyle mi ?
Irak uluslar arası ehliyetim var
her sene yenilenmesi gerekiyor
hollanda vs de arac kiraladim
ama ehliyetimi 16 yaşından beri yeniletiyorum
türk ehliyetimi 19 yaşımda aldım
alkol ü icmeden önce düşüncektiniz ahların vahların faydası yok yediginiz kapa pisletmişssiniz
konuyu açan ben değilim.Alkolden nefret ederim :)
sormak istediğim baküden gelen arkadaşlar var araç kiralamak istiyorlar.orda alınan ehliyet ile burada araç kiralanabilirmi ?
konuyu açan ben değilim.Alkolden nefret ederim :)
sormak istediğim baküden gelen arkadaşlar var araç kiralamak istiyorlar.orda alınan ehliyet ile burada araç kiralanabilirmi ?
yok üzerine alınma sana demedim zaten :D o kendini biliyor
bazi rent a carlar verir hepsi vermez :) intercity vs gibi ama uluslar arası olarak onaylatmış olması gerekli o ehliyeti
yok üzerine alınma sana demedim zaten :D o kendini biliyor
bazi rent a carlar verir hepsi vermez :) intercity vs gibi ama uluslar arası olarak onaylatmış olması gerekli o ehliyeti
yanlış anlaşılma olmuş :) o zaman onlara sorayım uluslararası olarak onaylatmışlarmı çocuklar yılbaşı gecesinde yaya gezmesin :D sağolun
idp uyumlu ise yani uluslararası sürücü kartı uyumlulugu var ise problem olmaz. ama sadece o ülkenın kartı olarak geçiyorsa problem olabilir.
burakalan
09-03-2013, 00:37
guncel
konu hakkında bilgisi olan warmı? yurt dısından nası ehliyet alırız?
Alkolden 2 sene ? İlk seferiniz de değil heralde..Kullanmamanız hem sizin hem de diğer canlılar açısından daha hayırlı gibi gözüküyor.