PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : F1 İstanbul'a Geri Dönüyor..!

Ken_Block
26-11-2012, 09:48
İstanbul Park'ın işletme hakkını alan Eylül Tarım Oto Kiralama'nın patronu Vural Ak, Formula 1'i geri getirmek için mutlu sona yaklaştı. Formula 1 İstanbul Grand Prix'i 2013 Ağustos'unda düzenlenecek

Formula 1, bir yıllık aradan sonra Türkiye'ye geri dönüyor. İstanbul Park Yarış Kompleksi'nin (İstanbul Formula 1 Pisti) işletme hakkını alan Eylül Tarım Oto Kiralama'nin patronu Vural Ak, İstanbul Park Pisti'ne hayat vermek için düğmeye bastı. Aynı zamanda Türkiye'nin en büyük filo kiralama şirketi İntercity'nin ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Ak, Formula 1 Grand Prix'sini geri getirmek için mutlu sona yaklaştıklarını belirtti. Ak, Uluslararası Motor Sporları Birliği'nin (FIA) aralık başındaki İstanbul'daki ödül töreninde müjdeyi açıklayacaklarını söyledi.

2013 AĞUSTOS
F1'in patronu Bernie Ecclestone'un İstanbul yarışı için 26 milyon dolar istemesi ve hükümetin 13.5 milyon dolardan yukarı çıkmaması nedeniyle Mayıs 2011'de son kez yapılmıştı. Ak, şunları anlattı: "İstanbul Park için hazırladığımız projeleri aktardık. Çok etkilendi. Ecclestone istediği ücretten biraz fedakarlık yapacak. Ben de kendi cebimden 5 milyon dolar koyacağım. Hükümet de 13.5 milyon dolar veriyor. Böylece ortada bir yerde el sıkışmış olacağız. Bernie'nin İstanbul Park'taki en büyük sıkıntısı az sayıda seyirci gelmesiydi. Kendisine 50 bin seyirciyi garanti ettim. Ecclestone'la 7 yıllık bir anlaşma yapmak istiyoruz. Formula 1'in 2013 takvimine Ağustos Grand Prix'siyle gireceğiz. F1 organizasyonu çok masraflı. Sadece yarışın olduğu hafta yaklaşık 4-4.5 milyon dolar harcanıyor. İlk 2-3 yıl buradan para kazanmayı düşünmüyorum."

7 TÜRK TAKIMI YARIŞACAK
Pisti 10 ay canlı tutacaklarını ifade eden Ak, planlarını şöyle anlattı: "Türkiye'de üretim yapan ve en çok satan markalardan 7 motorsporları takımı kuracağız. DTM'in bir ayağı İstanbul'da koşulacak. Motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu'nun yarıştığı şampiyonayı düzenlemeyi çok istiyoruz. Orman tarafındaki araziye motokros ve off-road parkuru yapacağız. Bu alanda yarışlar düzenlenecek. Ayrıca Porsche Cup, Aston Martin Cup gibi bir organizasyonu F1 yarışından önce Türkiye'de yapılacak. Motorsporları etkinlikleriyle onbinlerce kişiyi İstanbul Park'a çekeceğiz."

11 YILDA 125 MİLYON $ ÖDEYECEK
Ekim ortasında yapılan ihalede İstanbul MC Yarış Sporları ve Motorlu Araçlar'ın, yasal sürede 9.1 milyon lira ve KDV toplamı tutarındaki teminat mektubunu getirememesi nedeniyle en yüksek ikinci teklif veren şirket olarak İstanbul Park Pisti'nin işletmesini üstlenen Ak, yıllık 9 milyon lira+KDV ödeyecek. Ak, 11 yıllık süre içinde FİYAŞ'a (Formula İstanbul Yatırım A.Ş.) toplam 125 milyon dolar kira ücreti verecek.

EN BÜYÜK AÇIK OTO PAZARI
Vural Ak'ın projeleri sadece otomobil sporlarıyla sınırlı değil. Türkiye'nin en büyük filo kiralama şirketi Intercity'i İstanbul Park'a taşıyacağı belirten Ak, "Merkezimiz Kurtköy olacak. İntercity'nin İstanbul'daki 6 adet noktada bulunan ofis, depo, ikinci el ve servislerini İstanbul Park'a taşıyacağız. Buraya Türkiye'nin en büyük açık oto pazarını kuracağız. Kiralamadan dönen 3-4 bin araç burada sergilenecek. Tüketiciler, beğendiği ikinci el aracı test edip, satın alabilecek. Otomobilini satmak isteyenler için de ayrı bir alan yaratacağız" dedi.

urukain
26-11-2012, 09:56
işte bu çok güzel bi haber, inşallah 7 türk takımının motorsporları takımı kurması yalan olmaz..

Acurol
26-11-2012, 13:30
Bencede çok mantıklı projeleri var oraya daha yenileride eklenir, autocross gibi ufaklara eğitim parkuru veya ileri sürüş tekniklerinin öğretildiği gibi, pist ne kadar işe yararsa o kadar para kazanır, sene içerisinde 1 F1 1-2 event düzenleyip zaten para kazanmayı beklemek mantıksızlık olurdu.

Yigit-Y
26-11-2012, 13:49
pisti herkese açmalı mantıklı bir bedel ile bence.boş kaldığı her saniye para kaybı...

inş şirket dilediği şeyleri gerçekleştirir..

tandogan
26-11-2012, 14:45
Kaba bir hesapla kar yapmadan kazanmasi gereken para gunluk 34.250tl ins. Istedigi herseyi gerceklestirirde motorsporlari turkiye de deger kazanir.

free-hifi
26-11-2012, 14:55
" kira dan dönen arabaları satmak " bu güzel olur galerici eline düşmeden alınır

Ramcho®
26-11-2012, 17:42
" kira dan dönen arabaları satmak " bu güzel olur galerici eline düşmeden alınır

Galericinin eline düşünce ne oluyor onu anlayamadım ?

tandogan
26-11-2012, 22:40
Km dusuruluyor sagi solu toparlaniyor.agzi laf yapanlar tarafindan kiz gibi araba diye satiliyor yerseniz.:Dtabi tum galericileri zan altinda tutmuyoruz bunlari yazarken.sizde bildiginiz halde neden bunlari yaziyorsunuz bende bunu anlayamiyorum?

onuRcbk
26-11-2012, 22:44
bu dedikleri gerçekleşirse gerçekten çok harika olur ... sabırsızlıkla bekliyoruz. zaten bizim okulun yanında pist dk başı kaçarız artık :)

GokhanRS
26-11-2012, 22:45
Km dusuruluyor sagi solu toparlaniyor.agzi laf yapanlar tarafindan kiz gibi araba diye satiliyor yerseniz.:Dtabi tum galericileri zan altinda tutmuyoruz bunlari yazarken.sizde bildiginiz halde neden bunlari yaziyorsunuz bende bunu anlayamiyorum?

rent a car cı arkadaşlarımın hepsi bu haltı yiyor. her seferinde söylediğimde de bozuluyorlar :D ironik.

ef186
26-11-2012, 23:19
Vizyon sahibi adamin hali baska yahu :D

Schumi
26-11-2012, 23:59
Kaba bir hesapla kar yapmadan kazanmasi gereken para gunluk 34.250tl ins. Istedigi herseyi gerceklestirirde motorsporlari turkiye de deger kazanir.

Merkezlerini ve depolarını oraya taşıyacaklar. Yapılacak inşaat masrafını dahi düşünsen genede vermeleri taşıyacakları binaların kiralarını düşünsen gene kardalar. Bu iş en çok Intercity'ye yarıyacak.

JumboAli
27-11-2012, 00:07
dtm'e toplu gıdılır organızasyon yapılır gecesıne mangal bıle yakılır ınsallah olur

tandogan
27-11-2012, 00:15
Merkezlerini ve depolarını oraya taşıyacaklar. Yapılacak inşaat masrafını dahi düşünsen genede vermeleri taşıyacakları binaların kiralarını düşünsen gene kardalar. Bu iş en çok Intercity'ye yarıyacak.

34.250tl'yi aylik olarak dusundun sanirim :soru:

Schumi
27-11-2012, 00:26
34.250tl'yi aylik olarak dusundun sanirim :soru:

Intercity'in binalarının kirasınıda sende cadde üstü Turkcell ekstra gibi 10-15 bin lira civarıdır diye düşündün sende galiba. Paranın tamamını kiradan çıkartmaz ama emin ol merkez binasının sırf kira bedeli yada mülkiyetini kiralaması ile elde edeceği gelir hiç azımsanmayacak rakamlarda.

tandogan
27-11-2012, 00:36
Dünya Bankası'nın yan kuruluşu IFC (International Finance Corporation), Hollanda yatırım bankası FMO, Alman yatırım bankası KfW ve Amerikan yatırım bankası Advent TURKVEN, Intercity'e ortak oldular. Biz daha neyi tartisiyoruz dedim kendi kendime :D

Eyup Duygun
27-11-2012, 00:37
dtm'e toplu gıdılır organızasyon yapılır gecesıne mangal bıle yakılır ınsallah olur

Hemen bır mangal org :D

Yanınada bisiyler acdıkmı misss..

G_TT_I
27-11-2012, 04:38
rent a car cı arkadaşlarımın hepsi bu haltı yiyor. her seferinde söylediğimde de bozuluyorlar :D ironik.

Intercity zaten kiradan donen araclari cdd'de satiyor, Z4 Coupe alamayisimin bir sebebide budur :)
zaten sayili 2 yada 3 tanesi kiradan cikmis, intercity kiradan cikti diye sattigi araci baska galeri ilk sahibinden cok dusuk km ile satmaya calisiyor :)

Genelde satilanmayan araclar gunluk haftalik kiralara gidiyor sonra haiyr beklemek biraz zor olur, bizim insansimiz hatta belki dunyada aynidir kira parasi verince canini alir, radyatorden su ceker :):):)

Pist mantikli olmus sanirim bedeava biletler havada ucusacak :icon_tup:

63owen63
27-11-2012, 07:27
Harika haber oldu sabah sabah. Allah yardımcıları olsun.

evolander
27-11-2012, 08:11
Bize yansıması bilet fiyatlarının daha mantıklı rakamlara satılması olur diye düşünüyorum.

free-hifi
27-11-2012, 09:25
Galericinin eline düşünce ne oluyor onu anlayamadım ?

13 liraya alınan araçları 18 e almayızda 15 e alırız ...

Görkem.Y
27-11-2012, 10:56
Cok guzel bir haber , herseyden once umarim bizler de faydalaniriz..

Ramcho®
27-11-2012, 13:02

intercity firmasinin ne olup olmadığını bilmeden konuşmayın isterseniz?....

bende galericilik işinde uğraşiyorum...emin olun TRAMER kayıtlarında km kayıtları geldiğinden beri kimse düşüm yapamıyor....

ama muayene ye girmemiş araçları kiralama fimalarını indirip indirip satıyorlar merak etmeyin...

galericiler nasıl olsa günah keçisi oldukları için bu durum oluyor..sizde haklısınız.

Ramcho®
27-11-2012, 13:06
13 liraya alınan araçları 18 e almayızda 15 e alırız ...

13 liraya satılan hiç bir tane aracı olmadı intercitynın....

ErmanArseven
27-11-2012, 13:06
helal olsun Vural amcaya cok güzel haberler :)

free-hifi
27-11-2012, 13:48
13 liraya satılan hiç bir tane aracı olmadı intercitynın....

13 lira sözün misaliydi genel olarak durumlar böyle ama konu farklı yerlere gidiyor

Ramcho®
27-11-2012, 13:53
13 lira sözün misaliydi genel olarak durumlar böyle ama konu farklı yerlere gidiyor

bilip bilmeden yorum yapmamız daha iyi olur...illaki fikir beyan edebilirsiniz...ama KİMSEYİ kötülemeden ve art niyete dayanmadan....

intercity bagdat caddesi subesini bir arayıp fiyat alın sonra aldığınız fiyatı piyasa fiyatı ile karşilaştırın ne kadar fark olduğunu anlayacaksınız.

free-hifi
27-11-2012, 14:08
bilip bilmeden yorum yapmamız daha iyi olur...illaki fikir beyan edebilirsiniz...ama KİMSEYİ kötülemeden ve art niyete dayanmadan....

intercity bagdat caddesi subesini bir arayıp fiyat alın sonra aldığınız fiyatı piyasa fiyatı ile karşilaştırın ne kadar fark olduğunu anlayacaksınız.

ben o mesajda kimseyi ve galericileri kötülemedim ayrıca benim yakın arkadaşım 2-3 galerici ve tekirdağda galerici eşimin akrabaları var intercity felan umrumda değil galeri girer ihaleye topluca alır arabaları 13 e getirir gider piyasa fiyatı 18 e satar bunu bilmeyen kimse yoktur bende diyorum intercity ve bir kaç filo dod esenyurta aracımı sat diye bırakıyor cumartesi ihale günleri dod u çıkartır aradan kendi ihalesini kendi yapar alıcı aradaki dod ve galerici komisyonunu ödemeden aracına sahip olur bunda alınacak neyin var onu çözemedim ben

individual
27-11-2012, 16:15
formula 1 gelsin valla.2013 takviminde görmek istiyoruz.

individual
27-11-2012, 16:51
Basında çıkan sona haberlerde Türkiye GP'inin 2013'de takvime dönebileceği belirtilmişti. Serhan Acar bu konu hakkında bir açıklamada bulundu.

Serhan Acar:

Bu konuda kesin bir cevap vermek güç. Bildiğiniz gibi İstanbul Ticaret Odası, on yıl için pistin işletmesini ihaleye çıkardı ve İstanbul MC Yarış Sporları Ltd adında bir şirket pistin işletme haklarını yıllık 9.1 milyon TL karşılığında 10 yıl için devraldı. Ancak kaynak konusunda sıkıntıları olan ve pek de tanınmayan bu girişim, ödemesi gereken ilk bedeli ödeyemeyince; pistin işletmesi ihalede ikinci sırada kalan Intercity Oto Kiralama firmasına geçti. Yani Intercity, pisti yeniden çalıştırmaya başlayacak.

F1 için yeniden konuşmaya başlamadan önce, pistin yeniden her gün işleyen ve çalışan bir yapıya kavuşması lazımdı. Şimdi bu firma bulundu ve 2013´ten itibaren faaliyetlere başlayacak. Bu işletmecinin ortaya çıkmasının ardından, eğer hükümetimiz F1´in devamını isterse (bu kısım çok önemli) 2013´te yeniden FOM ile hükümet arasında görüşmeler başlayabilir. Yani F1 Türkiye´ye dönerse veya dönecekse, en yakın tarih olarak 2014´ten bahsedilebilir.

Tabii burada, hem hükümet hem de yeni işletmecinin bu işi istiyor olması lazım. Intercity’nin başındaki isim Vural Ak, Türkiye’de pek çok yarışa katılmış eski bir lisanslı yarışçı. Yani otomobil sporlarını seven bir isim; bu da gelecekte pistin daha aktif kullanılabileceği izlenimini doğuruyor. Ancak basında çıkan haberlerin aksine, 2013’te F1’in Türkiye’ye dönmesini pek mümkün görmüyorum.

2013 F1 takvimi Eylül ayı sonunda FIA tarafından kesin olarak ilan edildi. Takımlar lojistik planlamasını, uçak biletlerini, otel rezervasyonlarını bu takvime göre yıl bitmeden bitirmiş oluyor genelde. Dolayısıyla, bir yarış değişikliği yapılması çok zor. Ama biliyorsunuz, F1 takvimini FIA’dan ziyade FOM ve Bernie Ecclestone yapıyor. Yani Bernie takımların onayını alıp, son anda ‘şu yarışın yerine Türkiye’ gelsin diyebilir; ama çok düşük bir ihtimal bana göre.

Ayrıca hükümet kanadından yarışın devam etmesinin istendiğine dair bir belirti de gelmedi. Bana göre ortada bu kadar istekli bir promotör varken, 2013’te Grand Prix’nin devamı için görüşmelere başlanırsa, 2014’te Formula 1 yeniden İstanbul Park’a dönebilir.

WTCC, DTM gibi diğer yarış serileri için de, durum aynı. Pomotörün, yani pist işletmecisinin istemesi ve ticari anlaşmaların yapılması halinde, diğer yarışları da teker teker yeniden İstanbul’a çekebiliriz. 2011 yılında FIA’da katıldığım bir toplantıda, WTCC, DTM ve Le Mans serilerinin direktörleriyle görüştüğümde, hepsini uygun bir ortam sağlanırsa yeniden Türkiye’ye gelmek istediğini görmüştüm. Dolayısıyla şu anki işletmeci firmanın olumlu yaklaşımı ile beraber, orta vadede bu yarışları teker teker yeniden kazanabiliriz. Ancak burada 2005 ve 2006’daki gibi, ciddi bir fizibilite çalışması yapmadan, tüm yarışları bir arada getirip yeniden zarar etmemek lazım.

Türkiye olarak, F1, WTCC, GT, DTM, LMES, WSR, MotoGP gibi yarışların yapıldığı ilk üç senede ciddi deneyim kazandık. İnanın şu anda haber gelse, 2013´ün açılış Grand Prix’ini rahatlıkla yapabiliriz. Ama bu iş sadece istemekle olmuyor; ortaya on milyon dolarlarla ölçülen bir iradenin konması şart.

Kısacası, şu anki atmosfer, son iki yılın aksine son derece olumlu. Ama 2013 için heveslenmemizi gerektirecek bir durum da yok bana göre.

Alıntı Serhan Acar: "Türkiye'nin 2013'de Takvime Girmesi Çok Zor" | Formula 1 Türkiye (http://www.f1turkish.net/2012/11/serhan-acar-turkiyenin-2013de-takvime.html#.ULTf3AMNmAU.facebook)

ghibli06
27-11-2012, 17:34
şu an Vural Ak NTV Spor'da...

fatihtemizer
28-11-2012, 13:02
ınsallah uygun bılet fıyatları olurda tırıbunları doldururuz..

tandogan
28-11-2012, 20:48
intercity firmasinin ne olup olmadığını bilmeden konuşmayın isterseniz?....

bende galericilik işinde uğraşiyorum...emin olun TRAMER kayıtlarında km kayıtları geldiğinden beri kimse düşüm yapamıyor....

ama muayene ye girmemiş araçları kiralama fimalarını indirip indirip satıyorlar merak etmeyin..

galericiler nasıl olsa günah keçisi oldukları için bu durum oluyor..sizde haklısınız.

Intercity hakkinda hic bir yorum yapmadim ama nedense bana intercity'nin nasil bir firma oldugunu soyluyorusunuz?? Tramer ve km kayitlari demissiniz artik kimse yapmiyor yazmissin ne yani simdi bu zamana kadar yapilanlari unutup galericiler ile aramizda beyaz bir sayfa mi acalim birde yapamiyor yazmissiniz ya orada koptum zaten :heyoo:

dj_batukaan
28-11-2012, 21:15
F1 olayı çok güzelolmuş oraya kocaman bir yatırım yapıldı ve boş bekleyen her günü zarar ben milli servet olarak görüyorum bir şekilde kullanılması muhteşem olacak
yurt dışında bile bir çok pist belli günlerde açılıp bir çok organizasyona ev sahipliği yapıyor. umarım bunun içinde bir çalışma vardır.
birde Galerici konusu var. aslında ilk yazılanlarda kimse kimseyi birey olarak zor durumda bırakmamış ama Otomobil sektöründe bir çok insanın canını parasını yakan dünya bir galerici var ve halada devam ediyorlar. arkadaşımda buradaki sorununu dile getirmiş..
Mutlaka siz öyle biri değilsinizdir ama Galerici gerçeği insanlar üzerinde kocaman bir acı ve kimsede böyle olsun istemezdi

individual
28-11-2012, 22:24
Twitter'da #Formula1TürkiyeyeDönmeli 2. sırada! Destek verin #Formula1TürkiyeyeDönmeli 'yi 1. sıraya yerleştirelim..

levent
28-11-2012, 23:28
F1'den asla #vazgeçemem o yüzden #Formula1TürkiyeyeDönmeli

şeklinde yazabilirsek, ilk sırada yer alan vazgeçemem dalaveresini paylaşılan her yerde görünür..

kadirsa
29-11-2012, 09:31
Vaadler gerçekleşir gerçekleşmez bilinmez ama en azından umut dolu konuşmaları bile özlediydik bu konuda. İnşallah muvaffak olurlar. O pist orada çürüdükçe içim gidiyor.

individual
05-12-2012, 11:46
Formula 1’in kaderi bu sabah belli oluyor. New Jersey yerine 2013’te İstanbul’u yarışa yeniden dahil edebileceklerini söyleyen Formula 1’in patronu Ecclestone, son kararı bu sabah İstanbul Park pistinin işletmesini alan Vural Ak ile İstanbul’da yapacağı görüşmede verecek.

DÜNYANIN en çok izlenen motorsporları organizasyonu olan Formula 1’de 2011 yarışından sonra parada anlaşılamadığı için takvimden çıkartılan Türkiye Grand Prix’i 2013 yılında geri geliyor. Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone, dün Türkiye Grand Prix’sinin New Jersey’nin yerine yeniden takvime dahil olabileceğini belirterek, “Planlanan New Jersey yarışı 2013 takviminden çıkartılıp 2014’e ertelendiği için boşluğu Türkiye ile doldurulabiliriz” dedi.

TEKLİFİ YAPMIŞTI

Magny-Cours ve Paul Ricard’ı düşünen ancak bunun için yeterli maddi kaynak yaratılma ihtimalini düşük gören Ecclestone, “Dünya Konseyi’ne katılmadan önce İstanbul’a gidip Türkiye’nin Formula 1 takvimine geri dönme ihtimalini değerlendireceğim” şeklinde konuştu. İstanbul Park’ın 10 yıllığına işletmesini 125 milyon dolara alan Intercity’nin sahibi Vural Ak, motorsporları dünyasının en önemli organizasyonun yeniden Türkiye’ye dönmesi için Ecclestone’ye teklif yaptığını ve büyük olasılıkla anlaşmayı Dünya Konseyi’ne katılmak için İstanbul’a gelen Ecclestone ile yapacağı görüşmede karara bağlayacaklarını söylemişti.

BU SABAH GÖRÜŞÜYORLAR

Ak, Ecclestone’nin de F1’in Türkiye’ye dönmesini istediğini tek sorunun para ve az seyirci olduğunu belirterek şu açıklamayı yapmıştı:

“Türk hükümeti 13.5 milyon dolar veriyordu, Ecclestone 26 milyon dolar isteyince anlaşma sağlanamamıştı. Bu konuda orta yol bulacağız, 20 milyon dolara yakın bir fiyata bağlayacağımıza inanıyorum. Ecclestone’ye ayrıca 60 bin seyirci garantisi de vereceğim.” Dün Ecclestone’nin Türkiye’ye ilişkin olumlu açıklamalarından ardından konuya yakın yetkililer, bu sabah Vural Ak ile Bernie Ecclestone’nin İstanbul’da görüşeceğini ve resmi kararın verileceğini söyledi. Anlaşmanın sağlanması halinde Formula 1, 2013 yılında ya Haziran sonu ya Ağustos’ta Türkiye’ye geri gelecek.

Ferrari’nin patronu Erdoğan’la görüşecek

Formula 1’in en önemli takımlarından biri olan İtalyan Ferrari’nin Başkanı Luca di Montezemolo’da yarışın İstanbul’a dönmesini en çok isteyenlerden biri. Ferrari ve Maserati’nin Türkiye distribütörü FerMas’ın Satış ve Pazarlama Direktörü Ferhat Albayrak, geçtiğimiz hafta Montezemolo ile biraraya geldiğini ve Formula 1’i konuştuklarını belirterek, “Yemekte masadaki ana konu Formula 1’in mutlaka İstanbul’a geri dönmesiydi. Montezemolo bana, ‘İstersen bu konuda yakın arkadaşım Başbakan Erdoğan ile de görüşeyim” dedi. Montezemolo, kesinlikle F1’in İstanbul’a geri dönmesini çok istiyor. Pisti ve şehri çok beğeniyor” dedi.

Alıntı:New Jersey yerine stanbul - Hrriyet EKONOM (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/22079786.asp)

Blackbird
05-12-2012, 11:51
Montezemolo bana, ‘İstersen bu konuda yakın arkadaşım Başbakan Erdoğan ile de görüşeyim” dedi.

No comment :D:D:D

phantom
05-12-2012, 12:15
Montezemolo bana, ‘İstersen bu konuda yakın arkadaşım Başbakan Erdoğan ile de görüşeyim” dedi.

No comment :D:D:D

ahahahahahah

ghibli06
05-12-2012, 15:06
F1 Türkiye'ye dönüyor
Emre Özpeynirci5 Aralık 2012
e-posta

Bernie Ecclestone ile İstanbul Park’ın işletmesini alan Vural Ak, F1’in yeniden Türkiye’ye dönmesi için her konuda anlaşmaya vardı.

Devletin ödeyeceği yaklaşık 13 milyon dolarla ilgili son sözü Başbakan Erdoğan söyleyecek. Formula 1 biraz sonra İstanbul’u resmen 2013 takvimine aldığını duyuracak….

ghibli06
05-12-2012, 15:17
Hürriyetin son dakika haberi...

lncdlt
05-12-2012, 15:26
Bernie Ecclestone ile İstanbul Park’ın işletmesini alan Vural Ak, F1’in yeniden Türkiye’ye dönmesi için her konuda anlaşmaya vardı.

Devletin ödeyeceği yaklaşık 13 milyon dolarla ilgili son sözü Başbakan Erdoğan söyleyecek. Formula 1 biraz sonra İstanbul’u resmen 2013 takvimine aldığını duyuracak….

Ecclestone işareti vermişti

Dünyanın en çok izlenen motorsporları organizasyonu olan Formula 1’de 2011 yarışından sonra parada anlaşılamadığı için Türkiye Grand Prix’i takvimden çıkartılmıştı.

Ancak Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone, dün yaptığı açıklamada Türkiye Grand Prix’sinin New Jersey’nin yerine yeniden takvime dahil olabileceğini belirtmiş ve “Planlanan New Jersey yarışı 2013 takviminden çıkartılıp 2014’e ertelendiği için boşluğu Türkiye ile doldurulabiliriz” demişti.

BU SABAH GÖRÜŞTÜLER

İstanbul Park’ın 10 yıllığına işletmesini 125 milyon dolara alan Intercity’nin sahibi Vural Ak da Formula'nın Türkiye’ye dönmesi için Ecclestone’ye teklif yaptığını ve büyük olasılıkla anlaşmayı Dünya Konseyi’ne katılmak için İstanbul’a gelen Ecclestone ile yapacağı görüşmede karara bağlayacaklarını söylemişti.

Ak, Ecclestone’nin de F1’in Türkiye’ye dönmesini istediğini tek sorunun para ve az seyirci olduğunu belirterek şu açıklamayı yapmıştı:

“Türk hükümeti 13.5 milyon dolar veriyordu, Ecclestone 26 milyon dolar isteyince anlaşma sağlanamamıştı. Bu konuda orta yol bulacağız, 20 milyon dolara yakın bir fiyata bağlayacağımıza inanıyorum. Ecclestone’ye ayrıca 60 bin seyirci garantisi de vereceğim.”

Ak ile Ecclestone'un bu sabah yaptığı görüşmenin ardından da büyük organizasyonun tekrar Türkiye'ye dönme kararı çıktı. Konuyla ilgili son sözü ise Başbakan Erdoğan söyleyecek.

kaynak hurriyet

umut01
05-12-2012, 16:15
hadi hayırlısı. inşallah güzel bir tarihte gelir, kalıcı olur.

initial-D
05-12-2012, 17:03
21 temmuz 2013 olacak tarih büyük ihtimalle

mody
05-12-2012, 17:08
21 temmuz 2013 olacak tarih büyük ihtimalle

yeri hazır :D

Formula 1 (http://www.formula1.com/news/headlines/2012/12/14150.html)

kelalper
05-12-2012, 17:18
yeri hazır :D

Formula 1 (http://www.formula1.com/news/headlines/2012/12/14150.html)

mody hazırlan yavrum takımları temizlemeye ver gene çalışacaz demek ki.

initial-D
05-12-2012, 18:13

gözetmen misiniz? :) daha doğrusu takım elbiseyle gözetmen olmazda federasyonda görevlimisiniz?

kelalper
05-12-2012, 20:04
gözetmen misiniz? :) daha doğrusu takım elbiseyle gözetmen olmazda federasyonda görevlimisiniz?

Ferrari pilotlarına şöförlük ve asistanlık yapıorum yarış zamanı.

initial-D
05-12-2012, 21:15

kulağa sıkıcı geliyor :)

Low-Rider
05-12-2012, 21:16

şş sakın onlara bahsetme körfez rekorundan mesleği bırakmasınlar:D

bilalMW
05-12-2012, 21:17
gözetmen nasıl olunuyor ?

Ken_Block
06-12-2012, 04:57
F1'in Türkiye'ye tekrar dönmesi çok güzel bir haber fakat ben Bosphorus Rally'nin yeniden yapılanan ERC'nin takviminde yer almasına daha çok sevindim ;)

kelalper
06-12-2012, 07:53
kulağa sıkıcı geliyor :)

Valla söyliim öyle inanılmaz keyifli değil. Para için yapsak neyse. Dost hatrına yapıyorum. Kimsenin giremediği yerlere girip çıkıyoruz. Paddockta dolaşabiliyoruz yarış öncesi ve sonrası. En güzel tarafı 4 gün Quatroporte kullanıyoruz. Ama şuda var. Pilot gecenin bi saati arayıp beni piste götür çalışıcam diyebiliyor. Götürüp bekliosun TIR içinde tek başına. Heriflerin allahtan gece şehri dolaşma huyları yok. Otelden piste pistten otele.

kelalper
06-12-2012, 07:55
şş sakın onlara bahsetme körfez rekorundan mesleği bırakmasınlar:D

Valla Massayı korkuttuğum oldu. Acil otele gidip dönmemiz gerek dedi akşamın bi saati . Ne biliim o kadar acele olmadığını allah ne verdiyse gidiyorum. Hızdan korkmuo ama o hızda makasla gitmeye başlayınca tamam tamam dedi. :D

mody
06-12-2012, 08:05

ben hazırım :D

umut01
06-12-2012, 12:49
Aksilikler var gene, kesinlik yok anladığım kadarıyla.

Formula 1'i özel sektör yapsın, biz karışmayız demiş.
kaynak: Formula 1'i zel sektr yapsn, biz karmayz - Hrriyet EKONOM (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/22091556.asp)

ef186
06-12-2012, 12:53
gözetmen nasıl olunuyor ?

Trkiye Otomobil Sporlar Federasyonu (http://www.tosfed.org.tr/gozetmen_olma_esaslari.asp)

Burdan okuyarak baslayabilirsin . Eger genel olarak otomobil sporlarina karsi bu sekilde bir ilgin var ise yardimci olmaya calisirim bende.

ghibli06
06-12-2012, 13:11
Vural Ak 13.5 milyonu cebinden öder mi bilemem ama, adam atıl bir yatırımı parasını verip kiraladı, ne olursa olsun birilerinin destek olması lazım...

lncdlt
06-12-2012, 14:47
Aksilikler var gene, kesinlik yok anladığım kadarıyla.
demiş.
kaynak: Formula 1'i zel sektr yapsn, biz karmayz - Hrriyet EKONOM (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/22091556.asp)

basbakan bir kere gicik oldu bernie'ye, neticede sozunu geciremedigi tek tuk sahislardan, bence bu is anca paranin hepsini intercity verirse olur, yani olmaz...

individual
06-12-2012, 15:22
basbakan bir kere gicik oldu bernie'ye, neticede sozunu geciremedigi tek tuk sahislardan, bence bu is anca paranin hepsini intercity verirse olur, yani olmaz...

Katılıyorum başbakanla anlaşamadılar.Bakalım ne olucak :)

kelalper
08-12-2012, 16:28
Bakan açıkladı zaten 1 kuruş bile vermeyiz diye. Utanmasalar para isteyecekler.

Burak Kasim
08-12-2012, 20:54
Gercekten spora bu kadar karsi bi hukumet gormedim, yaziklar olsun.

Gerci Bernie'ye bende gicik oluyorum, sanirim Kenan Sofuoglu pistte idman yapamiyordu, kendi ulkesinde!

Ghibli06'nin dedigi gibi ne olursa olsun, Vural Ak'a yaptigi atilim icin Turkiye Motorsportlariyla ugrasan herkesin minnettar olmasi lazim.

Bugra abi organizasyon klubu gibi bisey kurulcak mi uyeleri vs olan?

bilalMW
08-12-2012, 21:09
Trkiye Otomobil Sporlar Federasyonu (http://www.tosfed.org.tr/gozetmen_olma_esaslari.asp)

Burdan okuyarak baslayabilirsin . Eger genel olarak otomobil sporlarina karsi bu sekilde bir ilgin var ise yardimci olmaya calisirim bende.

okudum abi. Başvuru filan nereden oluyor ?

individual
08-01-2013, 21:27
Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone, Türkiye GP'i için yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamadığını ve 2013 sezonun 19 yarıştan oluşacağını açıkladı.

2013 sezonunda 19 yarış bizi bekliyor.Artık belki 2014 belki 2015'de umutlarımız.

CanberkD
09-01-2013, 09:36
Ecclestone: Parada anlaşamadık Formula 1 İstanbul’a gelmeyecek - Hürriyet EKONOMİ (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/22322297.asp)

Maalesef yalan oldu f1 :(

kaanpoyrazoglu
09-01-2013, 10:28
Zaten ne olucağı baştan belli olan bir konu , devletin desteği yok böyle bir organizasyona.. Çok traji komik geliyor bana..

Mechanix
09-01-2013, 10:58
F1 İstanbul'a gelse ne oluyordu ki zaten ? Seyircisi yok , bize (otomobil severlere) katkısı yok.Pilot yetiştirmiyoruz oturup yabancıları izliyoruz...

Day Walker
09-01-2013, 11:18
Ayrıca bilet fiyatlarını geçtim yiyecek ve içecek çok pahalı oluyor.Suya 5 lira istiyolar.

BlackEmperor
09-01-2013, 11:22
F1 İstanbul'a gelse ne oluyordu ki zaten ? Seyircisi yok , bize (otomobil severlere) katkısı yok.Pilot yetiştirmiyoruz oturup yabancıları izliyoruz...

+1 motorsporları F1 den ibaret değil kıyamet kadar cup düzenlenebilir. Gelmesin zaten yanlayan arabaları izlemek daha zevkli

levent
09-01-2013, 13:09
wtcc yi tercih ederim f1 de se

Eriador
09-01-2013, 16:37
F1 geldi ne oldu ? Ilk geldiginde hepimiz actik o acliga ragmen pist bos kaldi bundan sonrada bisi olucagini zannetmiyorum F1 disinda bi suru motor sporu var ve biletleri cok daha uygun oluyor onlara yonenilmeli ki zaten yeni isletmeci buna yogunlasiyordu umarim hayirlisi olur

mimit
09-01-2013, 16:47
Keşke tekrar gelse ama gelemeden öncede bir çok düzenleme yapılması lazım. ben 3 defa F1 için İstanbula ama işin açığı üçünde de davetiye ile geldim,600 tl yi aşan bilet fiyatları çok yüksek içeride sunulan hizmetler çok pahalı, bir sosisli ye 30 tl istemişlerdi son sezonda, biletler ve sosyal hizmetlerde bir iyileştirilmeye gidilmedikce gelse bile gene seyircisinin pek olacağını sanmıyorum.

ilkercom
10-01-2013, 14:42
f1 yerine nurburgring gibi halka açık gezi yapılsa vatana millete işletene daha çok faydası olur. 30 liraya sosisli muhabbeti iyiymiş :D bu memlekette o paraları verecek çok adam yok kusura bakmasınlar.