Orijinalini görmek için tıklayınız : 110km/h'dan sonra titreme
Arkadaşlar peugeot 207 1.4hdi aracım var aracıma daha yeni Goodyear GT3 marka lastik aldım rot ve balans ayarı yapıldı ancak araçta yüksek hızlarda bir titreme oldu bunun üstüne bi kaç kez daha başka yerlerde balans ayarı yaptırdım sorun hala çözülebilmiş değil 0lastik olduğu için lastiktendir de diyemiyorum sizce neden kaynaklıdır daha önce böyle sorun yaşayan veya bu konu hakkında bilgisi olanlar ilgilenirse gerçekten cok sevinirim.
Osman Bahadır
26-11-2012, 22:18
Sıfır lastikte de bazen üretim hatasına bağlı çözülemeyen balans sorunları olabiliyor. Lastikten sonra olduğundan eminseniz lastiği aldığınız yerden sorunu çözmesini, çözemiyorsa lastiği garantiye göndermesini isteyin.
lastiklerin tarihine bak ,lastikler rafta çok kalınca kırılıyo,arabayı kaldırıp lastikleri kontrol et,
tabanına bak zıplama yapıyomu diye..
eger yapıyorsa aldıgın yere aynen geri iade et seve seve almak zorundalar..
yada kesin çözüm üstünde balans yaptır..
birde jantların yüzükleri düştüyse tam oturmamış olabilir jantlar kontrol et
belkide lastigin içinde bişey unutmuşlardır ;)
tolga_55
26-11-2012, 22:43
mafsaldan da yapabilir benim mafsalda boşluk vardı 100 kmyi geçince titreme ve ses yapıyordu.
lastiklerin tarihine bak ,lastikler rafta çok kalınca kırılıyo,arabayı kaldırıp lastikleri kontrol et,
tabanına bak zıplama yapıyomu diye..
eger yapıyorsa aldıgın yere aynen geri iade et seve seve almak zorundalar..
yada kesin çözüm üstünde balans yaptır..
birde jantların yüzükleri düştüyse tam oturmamış olabilir jantlar kontrol et
belkide lastigin içinde bişey unutmuşlardır ;)
raf ömrünü kontrol edip aldım üzerinde balans yaptırdım ama hala sorun çözülmedi lastiğin içindede bişi unutmadıklarına inanıyorum ama bi kontrol edicem ön takımla alakalı bi sıkıntı olabilceğinden şüpheleniyorum lastik dışında bi bölgeden titreme sorunu meydana gelebilirmi
mafsaldan da yapabilir benim mafsalda boşluk vardı 100 kmyi geçince titreme ve ses yapıyordu.
herhangibi bir ses mevcut değil kim halleder o boşluğu bi fikriniz varmı bide nasıl tespit edebilirz?