Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vernik ve Sim Seçimi

ghibli06
27-11-2012, 20:01
arkadaşlar konularımı okuyanlar belki bilirler, Maserati boyada... kaportayı çok güzel yaptık, macunu astarı da güzel oldu yarın astar boyası atılacak...

renk olarak Piano Black seçtim Glasurit'ten, 55 serisi... vernik yine glasurit olacak ama 2 farklı tipi var:

1: Glasurit® HS Multi Vernik
2: Glasurit® HS Vernik ultra çizik dirençli VOC

ikincisi çizilmelere daha dirençli ilki daha parlak, fiyat farkı ise sertleştiricileri de işin içine katınca 2 litrede 100 tl...

bu ürünleri kullanan oldu mu aramızda fikir beyan ederlerse çok sevinirim...

diğer konu ise piano black içine atılacak olan sim, sizce hangi renk yakışıklı olur, sarı lacivert mor vs?

Mr.K
27-11-2012, 20:06
Açık renk simler sadece gunes vurdugunda(yogun) belli olur.Koyu renk simler genel olarak aracın rengini dahi değiştirebilir siyah üzerinde.PPG kullandım ama glasurit hakkında bilgim yok malesef..

ruudvan
27-11-2012, 20:42
piano black te sim olmaz. boyanızın ıcınede sım attırmayın.
neden dıck olursanız yran obur gun bı parca boya gerekır aynı oranı tutturamazsınız.
vernıktede olay parlaklıktır hıcbıvernık cızıge engel olamaz.1 kerede cızılmıyorsa 2ncıde cızılır.
aracınızı astar atıldıktan sonra ıyıce kurutun ardından basecoat siyah atın bunun markası problem deıl standox yada glasurit vs
pıano blackte onemlı olan vernıktır .
ve 1 kat deıl 2 yada 3 kat vernık atılır.
tavsıyem su olur.
sıyah boyayı opak 1k secin
ardından guzelce boyatıp 1 kat vernık atın .
oda kuruduktan sonra 1 kat daha vernık atın .
boylelıkle vernık tabakası kalın olmus olacak.
1 ay kadar bu sekılde kullanın ardından
vernık tabakasındanda ınce zımpara ıle puturlerı portakal goruntusunu alın ve pastayla parlatın krom gibi renginiz olur.

ama ben simli siyah seviyorum dersen yinede karar snn.

ghibli06
27-11-2012, 20:53
http://img41.imageshack.us/img41/5561/maseratipaint.jpg (http://img41.imageshack.us/i/maseratipaint.jpg/)

orijinal boya stickerını tekrar bastım, üzerine 1 kg için kaç mg sim koyacağımı yazıp yapıştıracağım, ilerde bir sıkıntı olursa oradan bakıp tekrar karıştırırım sorun olmaz hem bagaja hem de motor içine yapıştıracağım...

çizilmez vernik yok evet ama Glasuritte, çizilmeye karşı daha dayanıklı daha sert bir vernik alternatifi var ama incelediğim kadarıyla parlaklık diğer tipe göre daha az... benim hemen hemen bütün araçlarımın rengi siyahtır, en büyük derdim ise üzeri tozlansa çizilmesi, acaba derdime derman olur mu diyorum ama emin de değilim...

ruudvan
27-11-2012, 21:07
derdine derman olmazda . sim yapıcaksan metalik siyah olur pianoblack deil.

ghibli06
27-11-2012, 21:09
ama hem koyu siyah olup hem de metalik olan bir kod bulamadım...en koyusu deneni de denedim ama bildiğin koyu füme oldu, piano black i simlendirmek daha mantıklı geldi...

GökhanO
27-11-2012, 21:12
sim boyanın icinde homojen dagılan birseymi ? yani 5 kg icin atıyorum 1kg sim kattınız sonra bi kapı boyayacaksınız 500 gr boya gerekiyor aynı oranda sim karıstırınca aynı goruntuyu veriyor mu ?

ghibli06
27-11-2012, 21:14
1kg içine 10 gram karışacak, boyacılarda 'shaker' var, onunla çalkalayınca homojen oluyor...

ruudvan
27-11-2012, 21:20
ama hem koyu siyah olup hem de metalik olan bir kod bulamadım...en koyusu deneni de denedim ama bildiğin koyu füme oldu, piano black i simlendirmek daha mantıklı geldi...
metalık siyah ile duz sıyah arasında parlaklık acısından daglar kadar fark vardır.
duz sıyah yansımayı net yapar metalık sıyah dagıtır.
bence sım koymayın boyaya sahsı tavsıyem eger bn bu ısten azıcık bırsey anlıosam durum budur.

sim boyanın icinde homojen dagılan birseymi ? yani 5 kg icin atıyorum 1kg sim kattınız sonra bi kapı boyayacaksınız 500 gr boya gerekiyor aynı oranda sim karıstırınca aynı goruntuyu veriyor mu ?
cok mantıklı.

1kg içine 10 gram karışacak, boyacılarda 'shaker' var, onunla çalkalayınca homojen oluyor...

parca boyada mısal camurluk boyanıcak 1 lıtre boyamı alıcaksınız?
o shaker denılen zımbırtıyı bn hıc gormedım genelde boya cetvelıyle karıstılıyor.
artı 1 kg boyanın ıcıne adamın elınden kaydı 11 gram sım attı .veytahut elınde sızın kullandıgınız sım boyutunda deılde ıncesı yada kalını var.
bu goruntuyu cok etkılıcek emın olabılırsınız.
hergun boya nalburuyla kavga edıyorum 1 kerede yaptıgı boyanın rengınde bı sapma olmasın arkadas.

bu arada siyah koyulugunu yesılden alır. sıyaha beyaz katıldıgında grı deıl yeşil olur.
o yeşilliği kırmak ıcınde kırmızı ısın ıcıne gırer.sıyah sımlı boyalarda bu karısımlar vardır dolayısıyla fume gıbı gorunebılır bu fume gorntusunun en buyuk nedenıde simdir. metalik siyahı olusturmak ıcın kullanılan sedefli beyazdadır sıkıntı.
eger duz sıyah yaparsan ayna gıbı aracın olur.
ama bn sım katıcam dersen yınede sen bılırsın.

ghibli06
27-11-2012, 21:28
sizinkiler nerede karıştırır bilemiyorum ama olması gereken bu makinedir:

http://www.hougen.com/paint_shaker/images/paint_shaker_shadow.jpg

her zaman 1 kg alınmaz elbette ama sonuçta ben mikronla bile çalışırım hem kendi atölyemde hem de çalıştığım yerlerde her türlü hassas ölçüm aletlerimiz var, 100 gr alsan 1 gr sim karışacak sonuçta bence o kadar da zor bir şey değil...

benim kodlu piano black alma sebeplerimden biri de bu ton olayı, siyahı oluşturmak için 4-5 farklı renk giriyor ama piano black içine giren başka bir renk yok...

ruudvan
27-11-2012, 21:34
sizinkiler nerede karıştırır bilemiyorum ama olması gereken bu makinedir:

http://www.hougen.com/paint_shaker/images/paint_shaker_shadow.jpg

her zaman 1 kg alınmaz elbette ama sonuçta ben mikronla bile çalışırım hem kendi atölyemde hem de çalıştığım yerlerde her türlü hassas ölçüm aletlerimiz var, 100 gr alsan 1 gr sim karışacak sonuçta bence o kadar da zor bir şey değil...

benim kodlu piano black alma sebeplerimden biri de bu ton olayı, siyahı oluşturmak için 4-5 farklı renk giriyor ama piano black içine giren başka bir renk yok...

Boyayı kendinyapıcaksan sıkıntı yok ama içine sim giren siyah boya piano black deil, Umarım istediğiniz gibi bir renk olur siz beğenirseniz sıkıntı yok.

ghibli06
27-11-2012, 21:38
yok ben boyamayacağım ama bizim atölyede yapılan makineler de boyanıyor ayrıca sadece boyada değil hassas ölçüm yaptığımız çok işimiz var yani o kısım pek sekmez...

içine sim atınca elbette piano black olmayacak daha farklı bir şey olacak, subarunun siyah içine sarı simli bir boyası vardı aşıktım o renge mesela, belki de bilinç altımda hala o renk var :)

dj_batukaan
27-11-2012, 22:15
Bu boya işi yaşlandırır insanı :) Kolay gelsin

makif84
27-11-2012, 22:44
yok ben boyamayacağım ama bizim atölyede yapılan makineler de boyanıyor ayrıca sadece boyada değil hassas ölçüm yaptığımız çok işimiz var yani o kısım pek sekmez...

içine sim atınca elbette piano black olmayacak daha farklı bir şey olacak, subarunun siyah içine sarı simli bir boyası vardı aşıktım o renge mesela, belki de bilinç altımda hala o renk var :)

Kolay gelsin 92-98 accordların siyahlarındada sarı sim var bilginiz olsun.Ama bence derin bi siyah yapın ve sim katmayın.

VWci
28-11-2012, 06:52

Subaru boya kodu 18L yardımcı olur belki... Black Mica Pearl ya da Java Black Pearl diye geçiyor.

ghibli06
28-11-2012, 07:18
Subaru boya kodu 18L yardımcı olur belki... Black Mica Pearl ya da Java Black Pearl diye geçiyor.

teşekkürler, bu kod mu daha iyi olur yoksa piano black mi bu gün gidip karar vereceğim, sim olayını da son kez düşüneceğim... ne zor iş bu ya, siyah işte diyip geçilmiyor dünya kadar ton var...

SULTANOGLU
28-11-2012, 07:27
1.secenek 923-255 vernikten bahsediyosunuz sanirim
2. De 923- 335 mi ? VOC dediginiz icin bu olmasi lazim.

Eger bu ikisi arasindan secim yap derseniz ben 255 vernigi secerim gayet dolgulu ve yuksek parlakliga sahiptir.

SULTANOGLU
28-11-2012, 07:28
Piano black ten kastiniz aklinizda bir boya kodu var mi ??

ghibli06
28-11-2012, 07:41
1.secenek 923-255 vernikten bahsediyosunuz sanirim
2. De 923- 335 mi ? VOC dediginiz icin bu olmasi lazim.

Eger bu ikisi arasindan secim yap derseniz ben 255 vernigi secerim gayet dolgulu ve yuksek parlakliga sahiptir.

evet 1. seçenek 255 ikincisi ise 925-2002, ürün tanıtımında şunlar yazıyor:

Uygulama:

55 Seri ve 90 Seri boyaların üzerinde kullanılabilen ve yüksek çizilme direnci olan HS vernik.
Özellikler:

Yüksek katı içeriği; ultra çizik direnci; uzun süren parlaklık, dış hava şartlarına karşı mükemmel korunum, mükemmel görünüm, çok kısa zaman sonar cila yapılabilme özelliği.
Açıklamalar:

Ultura çizik dayanımı gösteren mükemmel bir üründür.
Boyanacak parça büyüklüğüne ve uygulama ortam sıcaklığına göre uygun tiner seçiniz.
55-Seri üzerine 925-2002 kullanılacak ise baz kata 3% oranında 929-93 ilave edilmelidir.

2004/42/IIB(e)(840)419: AB limit VOC değeri (ürün kategorisi: IIB.e ) bu ürünün kullanıma hazır şekli için maksimum 840 g/litredir. Bu ürünün VOC içeriği 419 g/litredir.

..................

renk konusunda ise Glasuritin 55 serisinde içinde hiç başka renk girmemiş saf siyah var, kodunu hatırlamıyorum, onu kullanmayı düşünüyorum...

senna
28-11-2012, 07:53
glasuritle alakalı dağıtıcıyla konuşturabilirim sizi isterseniz:) telefonda istediğinizi sorabilirsiniz

senna
28-11-2012, 07:55
mercedesin falan kullandığı çizilmeye karşı biraz daha dayanıklı vernikler var glasurit üretiyor sanırım onuda bildiğim kadarıyla boya vs baya güzel çeşitleri vardı bende ppg ürünlerini bilirdim, biraz glasuritin ürünlerini dağıtan büyük bayii ile biraz sohbet ettim güzel ürünleri olduğunu öğrendim baya :)

ghibli06
28-11-2012, 07:57
glasuritle alakalı dağıtıcıyla konuşturabilirim sizi isterseniz:) telefonda istediğinizi sorabilirsiniz

hocam teşekkür ederim, siteden Emre kardeşimizin Ankara'da bayiliği varsın sağolsunlar her şeyi anlattılar, bana sadece seçim yapma kaldı, yani daha dayanıklı bir vernik mi daha parlak mı ? sanırım boyatırken bu kadar detaya çok kişi girmiyor :)

senna
28-11-2012, 07:58
hocam teşekkür ederim, siteden Emre kardeşimizin Ankara'da bayiliği varsın sağolsunlar her şeyi anlattılar, bana sadece seçim yapma kaldı, yani daha dayanıklı bir vernik mi daha parlak mı ? sanırım boyatırken bu kadar detaya çok kişi girmiyor :)

bence en güzeli iki üründende alın düz metal boyayın farkı gözünüzle görün en güzeli bu olur

iki verniğin aynı anda kullanılma şansı varsa belki katlar arası vernikleri farklı olarak atabilirsiniz:)

SULTANOGLU
28-11-2012, 07:58
Simdi uygulama icin konusuyorum.

2002 vernik uygulanacak bir yerin hastane sterilliginde hic bir sekilde toz olmayan yeree yapilmasi lazim. Cunku bu vernige pasta yapilamiyor. Uygulama esnasinda toz gelirse usta bastan yapmak zorunda.

Bunun yari cizilmezlik ozelligine sahip ama pasta yapilabilen 447 vernikte tercih edebilirsin ve bu vernige pasta rahatlikla yapilabilir.

255 in cizilmezlik ozelligi yoktur ama yogulugu ve parlaklagi muhtesemdir.

447

SULTANOGLU
28-11-2012, 08:05
Semih ben zaten glasuritte calisiyorum :))

senna
28-11-2012, 08:06

oha ben seni kolada biliyorum hala:) mükemmel olmuş ya çok sevindim Hakan süper valla:)

düzcedeki firmanın ismini unuttum geçen muhasebede oturuyordum, boya vs derken dedim ppgde şöyle ürünler var sizde varmı falan derken muhabbet ettik baya sağolsunlar anlattılar çoğu ürünü, ileriki müstakbel arabamı boyarsam glasuritin ürünlerini kullanırım demiştim bende aklımdan:)

ghibli06
28-11-2012, 08:06
Simdi uygulama icin konusuyorum.

2002 vernik uygulanacak bir yerin hastane sterilliginde hic bir sekilde toz olmayan yeree yapilmasi lazim. Cunku bu vernige pasta yapilamiyor. Uygulama esnasinda toz gelirse usta bastan yapmak zorunda.

Bunun yari cizilmezlik ozelligine sahip ama pasta yapilabilen 447 vernikte tercih edebilirsin ve bu vernige pasta rahatlikla yapilabilir.

255 in cizilmezlik ozelligi yoktur ama yogulugu ve parlaklagi muhtesemdir.

447

işte aradığım bilgiler bunlardı çok teşekkür ederim, 2002 bizi aşar, boyacının sağlığı tehlikeye girer :) 255 i seçelim en mantıklısı :)

SULTANOGLU
28-11-2012, 08:07
mercedesin falan kullandığı çizilmeye karşı biraz daha dayanıklı vernikler var glasurit üretiyor sanırım onuda bildiğim kadarıyla boya vs baya güzel çeşitleri vardı bende ppg ürünlerini bilirdim, biraz glasuritin ürünlerini dağıtan büyük bayii ile biraz sohbet ettim güzel ürünleri olduğunu öğrendim baya :)

2002 vernik iste o mercedes icin uretilen vernik

ghibli06
28-11-2012, 08:14

kendimi iyileşecek hasta gibi hissettim biranda :D bütün ürünleri glasurit kullanmaya karar vermiştim boya vernik vs, inşallah güzel çıkacak :)

SULTANOGLU
28-11-2012, 08:28
kendimi iyileşecek hasta gibi hissettim biranda :D bütün ürünleri glasurit kullanmaya karar vermiştim boya vernik vs, inşallah güzel çıkacak :)

Abi muhtesem okucqk bence sonuctan cok ama cok memnun kalicaksin. Bittikten sonra fotografini gormeyi cok isterim :)

Bende size kendi uygulamalarimi gosteriyim ikiside 255 vernige sahip.

Citroen Boya kodu: KCW
http://i1277.photobucket.com/albums/y500/sultanoglu/20121127_101207_zpsa9369a81.jpg
Prowler candy red
http://i1277.photobucket.com/albums/y500/sultanoglu/20120917_161004_zpsd88621a5.jpg

SULTANOGLU
28-11-2012, 08:34
oha ben seni kolada biliyorum hala:) mükemmel olmuş ya çok sevindim Hakan süper valla:)

düzcedeki firmanın ismini unuttum geçen muhasebede oturuyordum, boya vs derken dedim ppgde şöyle ürünler var sizde varmı falan derken muhabbet ettik baya sağolsunlar anlattılar çoğu ürünü, ileriki müstakbel arabamı boyarsam glasuritin ürünlerini kullanırım demiştim bende aklımdan:)

Semih cok saol :)) valla boya ile ilgili her ne kadar bir chip foose olmasda her turlu yardimci olurum :D

ghibli06
28-11-2012, 08:44
Hocam sim konusunda da fikir verir misin?

SULTANOGLU
28-11-2012, 09:08
Piano black dediginiz boyanin kodu mevcut mu ? Eger mevcutsa blki zaten icine girilmis efekt serisi vardir. Onun icin soruyorum. Ayrica ben egitim merkezindeyim eger firin musait olursa ve boyanizin koduda mevcutsa bana verin, hem kendimde uygulama yapmis olurum hemde sonra size sonucu gostermekbicin fotoda cekerim :)

ghibli06
28-11-2012, 09:59
kodu sanırım 1250, 55 serisi siyah...

ghibli06
28-11-2012, 10:12
Abi muhtesem okucqk bence sonuctan cok ama cok memnun kalicaksin. Bittikten sonra fotografini gormeyi cok isterim :)

Bende size kendi uygulamalarimi gosteriyim ikiside 255 vernige sahip.

Citroen Boya kodu: KCW
http://i1277.photobucket.com/albums/y500/sultanoglu/20121127_101207_zpsa9369a81.jpg
Prowler candy red
http://i1277.photobucket.com/albums/y500/sultanoglu/20120917_161004_zpsd88621a5.jpg

uygulamalar harika :) ben de fotoğraflarını paylaşırım elbette bitince, inşallah benimki de bu kadar parlar :) çok az bir simi verniğe karıştırabilir miyiz peki nasıl olur ?

SULTANOGLU
28-11-2012, 10:16
Abi bu senin arabanin orjinal rengimi ? Yoksa baska bir karisimmi yapiyorsunuz ?

1250 kodlu ferrarinin bir rengi var, renk ismi nero sadece 2 kompnentten ve tinerden olusan bir renk. Komponentler A974 - A929 55 seri solvent bazli

SULTANOGLU
28-11-2012, 10:21
Simi vernige degilde baz kat boyaya karistirirsaniz bir sorun olmaz. Ama simi ekstradan katiyorsaniz mutlaka ama mutlaka biraz ekstradan boya yaptirin kendinize ve formulde neyden nekadar koydugunuzu mutlaka bir yere yazin kaybetmeyin. Efekt serisinden kullanacasiniz anladigim kadariyla E ile baslayan sedef ufak katkilardan

ghibli06
28-11-2012, 10:24
orj. rengi değil, ben en koyu siyahı yapmaya çalışıyorum aracıma...

ghibli06
28-11-2012, 10:28
Simi vernige degilde baz kat boyaya karistirirsaniz bir sorun olmaz. Ama simi ekstradan katiyorsaniz mutlaka ama mutlaka biraz ekstradan boya yaptirin kendinize ve formulde neyden nekadar koydugunuzu mutlaka bir yere yazin kaybetmeyin. Efekt serisinden kullanacasiniz anladigim kadariyla E ile baslayan sedef ufak katkilardan

kendim boya stickerı hazırlattım zaten oraya yazıp yapıştıracağım, evet o ufak sedeflerden... kafamı karıştıran o sim olayı zaten verniği de çözdük çünkü...

SULTANOGLU
28-11-2012, 10:45
Abi sectigin renk hakkaten koyu :) 55 serisi icin 2 farkli siyah tonundan elde ediliyor. 90 seri su bazli icin ise tek komponent :) 255 verniklede bence gayet guzel cam gibi olur. Sim icin ise o rengi bence calismak ve uygulamak lazim cunku nasil duracagini gormeden hayal etmek bence cok zor.

ghibli06
28-11-2012, 10:46
aracımın orj boya markası da glasuritmiş zaten aracı kazırken boyanın altından çıktı bagajda :)

ghibli06
28-11-2012, 10:50
http://img41.imageshack.us/img41/5561/maseratipaint.jpg

bunun aynısı çıktı ben de tekrar hazırlattım rengi yazık yapıştıracağım...

orj rengi Nero Sideral met. MAS 906/C

SULTANOGLU
28-11-2012, 11:09
Evet simdi direk cikarrti orjinal rengi. Sizin orjinal rengin icinde metalde varmis metalik bir siyah. Su an uygulayacaginiz renge cok az sedef uygulanarak bence cok guzel sonuclar elde eldilir. Dogru sedef rengini bulmak lazim ama

ghibli06
28-11-2012, 11:12
hocam rengin orj.i güzeldir mutlaka ama ben üzerinden tam 7 kat kazıdım :) sonradan atılan katlar rezil ötesi oldu, bildiğin tofaş fümesi gibi, ben orj rengi hiç göremedim maalesef....

peki 1kg içine ne kadar sim katılması mantıklı olur, güneşli havada biraz sim belli olsun yeter :)

SULTANOGLU
28-11-2012, 12:27
O rengi calismadan soylemek biraz zor, sizin aklinizdaki rengi bulmak icin en azindan bir panel calismasi yapilmasi lazim. 100 gr boya yapip icine azar azar girerek denemek en mantiklsi olur.

ghibli06
28-11-2012, 12:30
http://www.carid.com/images/giovanna/info/images/gallery/wheels-by-vehicles/maserati/gran_turismo/gfg-mykonos-black-chrome-lip-maserati-granturismo-2.jpg

http://www.carid.com/images/giovanna/info/images/gallery/wheels-by-vehicles/maserati/gran_turismo/giovanna-dalar-5v-black-machined-stripe-maserati-granturismo.jpg

istediğim ton budur...

Blackbird
28-11-2012, 23:11
Hazır boya vernik hakkında bilgili birisini bulmuşken aklıma takılanlara sorayım;

2002 kodlu vernikte pasta yapılamamasının sebebi nedir ? çok sert olması mı ?
2002 veya benzer özellikteki vernik şuan herhangi bir markada seri üretimde kullanılıyor mu ?

Bazı Nissan GT-R lerde özel bir boya kullanılıyordu çizilmeye karşı dayanıklı aynı vernik mi ? (Yanlış hatırlamıyorsan gri renkte bu seçenek vardı)

Fabrika boyaları dahil yeni nesil çoğu araçta portakal kabuğu görüntüsü (vernikteki dalgalanma) var, yeni nesil araçlarda daha çok var bunun sebebinin çevreye daha zararsız olduğu için su bazlı vernik kulanıldığında ötürü olduğunu söylüyorlar sizin fikriniz nedir ?

Konuyu dağıtıyorsam kusuruma bakma abi.

ghibli06
29-11-2012, 07:53
yok yok çok güzel konu oldu, ben de çok yararlandım yarın akşam boyaya gireceğiz, kullandığım ürünler hakkındaki yorumlarımı da yazarım sonrasında...

SULTANOGLU
29-11-2012, 08:26
Hazır boya vernik hakkında bilgili birisini bulmuşken aklıma takılanlara sorayım;

2002 kodlu vernikte pasta yapılamamasının sebebi nedir ? çok sert olması mı ?
2002 veya benzer özellikteki vernik şuan herhangi bir markada seri üretimde kullanılıyor mu ?

Bazı Nissan GT-R lerde özel bir boya kullanılıyordu çizilmeye karşı dayanıklı aynı vernik mi ? (Yanlış hatırlamıyorsan gri renkte bu seçenek vardı)

Fabrika boyaları dahil yeni nesil çoğu araçta portakal kabuğu görüntüsü (vernikteki dalgalanma) var, yeni nesil araçlarda daha çok var bunun sebebinin çevreye daha zararsız olduğu için su bazlı vernik kulanıldığında ötürü olduğunu söylüyorlar sizin fikriniz nedir ?

Konuyu dağıtıyorsam kusuruma bakma abi.
Cizilmeye karsi direncli vernikler mercedesin siyah arabalarinda kullaniliyor.

Ayrica mesela sole diyim sadece markaya ozel uretilen verbiklerde var mesela lexus un birbmodelinicin gibi gibi..

Vernik tam olarak su bazli olamaz ama VOC "volatile organic compound" olur buda icerigindeki dogaya zararli maddelerin cevre kanunlarinin belirledigi sinirlarin altinda olmasidir. Portakallik tamamen ureticinin ve musterinin talepleri veya istegi dogrultusunda olan bir seydir. Bu bahsettigimiz ve maseratiya uygulanacak olan 255 verniktede cok tatli hafif hafif olacaktir.

255 vernikte asil onemli olan ilk kati hizli gecip, 2. Katta dolgulu atmaktir :) biraz daha uygulamaya dondu olay ama :) kusura bakmayin

yok yok çok güzel konu oldu, ben de çok yararlandım yarın akşam boyaya gireceğiz, kullandığım ürünler hakkındaki yorumlarımı da yazarım sonrasında...

Abi bende heycanla sonucu merak ediyorum. :)

ghibli06
29-11-2012, 08:38
Cizilmeye karsi direncli vernikler mercedesin siyah arabalarinda kullaniliyor.

Ayrica mesela sole diyim sadece markaya ozel uretilen verbiklerde var mesela lexus un birbmodelinicin gibi gibi..

Vernik tam olarak su bazli olamaz ama VOC "volatile organic compound" olur buda icerigindeki dogaya zararli maddelerin cevre kanunlarinin belirledigi sinirlarin altinda olmasidir. Portakallik tamamen ureticinin ve musterinin talepleri veya istegi dogrultusunda olan bir seydir. Bu bahsettigimiz ve maseratiya uygulanacak olan 255 verniktede cok tatli hafif hafif olacaktir.

255 vernikte asil onemli olan ilk kati hizli gecip, 2. Katta dolgulu atmaktir :) biraz daha uygulamaya dondu olay ama :) kusura bakmayin

Abi bende heycanla sonucu merak ediyorum. :)

yok abicim ne kusuru, bulduk seni etinden sütünden yararlanmak lazım :D

ilk katı hızlı geçip 2. katı dolgun geçecek bunu yazdım... peki fırın sıcaklıklarını ve de katlar arasında ne kadar beklemek lazım onları da söyleyebilir misin? ben bu işlerden yıldığım için artık insiyatifi ustaya bırakıp risk almak istemiyorum :)

SULTANOGLU
29-11-2012, 08:57
2002 vernik icinde sunu soyliyim pasta yapilamaz.dedim ama yapilir yapilmazdegilm ama uygulama esnasinda ortamin olabildigince tozsuz bir ortam olmasi lazim. Toz geldimi diger verniklerde hemen yuksek kumla zimparalayip pasta yaparsin 30 dk da bitirirsin ama bunda toz geldimi kademe kademe kumu yukselticen sonra sungerle degil kece ile pasta yapican. Yani toz basina min 1 saat. Herhangi bir yanlis anlama olmasin yapilamaz degil.

Vernik icin ilk hizli gecilip, ardindan hic beklemeden 2. Dolgulu kati atmak lazim. Firin sicakligi uygulamada 20 olsa olur kurutma esnasindada 60 derece olsun. Misler gibi olur :) usta daha onceden bu malzemeleri kullanmis birimi ?

Blackbird
29-11-2012, 09:16
Teşekkur ederim bilgiler için. :)

Ön hazırlık - Astar - Boya - Vernik... bu konularda detaylı bilgiler veren bir konu açsanız çok iyi olur gerçekten, çok fazla eksik yanlış bildiğimiz şeyler var.

ghibli06
29-11-2012, 09:21
2002 vernik icinde sunu soyliyim pasta yapilamaz.dedim ama yapilir yapilmazdegilm ama uygulama esnasinda ortamin olabildigince tozsuz bir ortam olmasi lazim. Toz geldimi diger verniklerde hemen yuksek kumla zimparalayip pasta yaparsin 30 dk da bitirirsin ama bunda toz geldimi kademe kademe kumu yukselticen sonra sungerle degil kece ile pasta yapican. Yani toz basina min 1 saat. Herhangi bir yanlis anlama olmasin yapilamaz degil.

Vernik icin ilk hizli gecilip, ardindan hic beklemeden 2. Dolgulu kati atmak lazim. Firin sicakligi uygulamada 20 olsa olur kurutma esnasindada 60 derece olsun. Misler gibi olur :) usta daha onceden bu malzemeleri kullanmis birimi ?

açıkçası glasurit kullanmamış daha önce, ama tanıdığım güvendiğim bir ustadır, teknik bilgileri verdikten sonra uygular diye düşünüyorum, sitesinden karışım oranlarını bile kendim yazdım ben karıştıracağım...

SULTANOGLU
29-11-2012, 09:22
Ya bir konuda yazicam demistim hepte aklimda ama bu aralar is olarak asiri bir yogunluk var uzerimde :D oyuzden birturlu firsat bulamadim :(

ghibli06
29-11-2012, 09:25
Teşekkur ederim bilgiler için. :)

Ön hazırlık - Astar - Boya - Vernik... bu konularda detaylı bilgiler veren bir konu açsanız çok iyi olur gerçekten, çok fazla eksik yanlış bildiğimiz şeyler var.

evet bu konularda çoğumuz çok bilgisiziz, arabayı veriyoruz, atıyorum 15 gün sonra alıyoruz boyadan önce 'oh mis gibi olmuş ustam eline sağlık' diyoruz, sonra yıkadıkça baktıkça inceledikçe bin tane hatasını görüyoruz... ama afedersiniz de eşşeklik bizde, ne hangi ürünleri kullanıyorsun diyoruz, ne hangi marka vernik atalım diye konuşuyoruz... piyasada 40 tl boya, 20 tl'ye vernik var... glasurit ortalama 5 katı bu fiyatların...

tamam detailing güzel iş, ben de dünya kadar malzeme aldım Meg den, yaptım güzel olmadı mı oldu, ama istenen parlaklıklar için kesinlikle iyi kaliteli bir boya ve vernik şart... fırsatını bulmuşken iyisi olsun istedim ben de... imkanı olan ürünleri de uygulamaları da iyi araştırsın, kesinlikle kendini boyacının kıllı göğüslerine bırakmasın :)

SULTANOGLU
29-11-2012, 09:26
açıkçası glasurit kullanmamış daha önce, ama tanıdığım güvendiğim bir ustadır, teknik bilgileri verdikten sonra uygular diye düşünüyorum, sitesinden karışım oranlarını bile kendim yazdım ben karıştıracağım...

Abi superr, hatta su siteyide veriyim butun urun ozellikleri, karisim oranlari, optimum kuruma sicakliklari, flash of sureleri vs herseyi bulabilirsiniz.

techinfo.glasurit.com/tr_TR/PKW/index.html

ghibli06
29-11-2012, 09:32
teşekkürler ben de bu siteden bakıyorum bütün teknik detaylara :D

SULTANOGLU
29-11-2012, 09:35
:D ozaman artik soyleyecek birsey kalmamis sonucu merakla bekliyorum acikcasi :D

ghibli06
29-11-2012, 09:38
pütür vs tamamını boya sonrasına bıraktım, şimdi erir gaz çıkarır vs o da verniği bozar.. bildiğiniz paronayak oldum zaten, boyacı olsam kesin batardım bu mantıkla :D

SULTANOGLU
29-11-2012, 09:42
Yaa ayni pimpirikliligim yuzunden arabami boya yaptiramiyorum :D sac bas yolarim onu diyim :D su an icin mevcut 3 5 curugumle gayet huzurluyum mesela :D

ghibli06
29-11-2012, 09:48
cidden insan psikopata bağlıyor bir süre sonra, bütün pas ihtimali olan yerleri ben kazıdım saca kadar, abi bırak biz yapalım dediler ama güvenemedim :D ama şimdi alt yapı olarak çok huzurluyum :)

SULTANOGLU
29-11-2012, 09:54
Ayynen oyle yapmak lazim yoksa ustanin morali boUk oluyo esiyle tartismis oluyor adamin butun oisikoloji degisiyor :D sonra.gelde saglikli is bekle :D

ghibli06
29-11-2012, 15:01
http://img521.imageshack.us/img521/7600/photo35a.jpg (http://img521.imageshack.us/i/photo35a.jpg/)

malzemeler hazır :)

ghibli06
29-11-2012, 15:09
rengimiz de bu oldu, bu stickerı orj. yerine yapıştıracağım:

http://img191.imageshack.us/img191/5561/maseratipaint.jpg (http://img191.imageshack.us/i/maseratipaint.jpg/)

EMRE KAAN
29-11-2012, 16:50
burası bana bi yerden tanıdık geliyo :D

ayrıca 910 iyi olmuş abi çok koysaydınız inaılmaz sırıtıcaktı bana aslında bu bile çok geldi ama sen gördün nasıl olduğunu yapıldıktan sonra görmeyi çok isterim

ghibli06
29-11-2012, 17:10
Emrecim çok sağol bütün yardımların için, dayı zaten süper...

normalde dayın 5 gr dedi ama 3 grama bir bakalım dedik karıştırdık baktık, tam istediğim gibi oldu, umarım arabanın üzerinde de istediğim gibi durur... bittikten sonra görürsün zaten :)

SULTANOGLU
29-11-2012, 17:15
Malzemeler super goUkuyor :)

ghibli06
29-11-2012, 17:19
Malzemeler super goUkuyor :)

hocam son soru, boya katları arasında, boyadan verniğe geçerken ve de vernik katları arasında ne kadar beklemek doğru olur?

SULTANOGLU
29-11-2012, 17:32
Ilk kat hizli, 2. Kat ortucu ve 3 kat efekt kati olmak uzere ve katlar arasi boya matlastiktan sonra diger kata gecin. Matlasmasi yaklasik 10 dk surer ama siz gozlede kontrol edin matlastigini. Bekleme suresi cok onemlidir.

Vernik icin dedigim gibi ilk kat hizli, ikinci kati dolgulu ve hemen uygulayin ilk katin ustune. En uygun boyledir.

Ayrica boyaya baslamadan kesinlikle ama kesinlikle arabayi komple solvent icerikli temizliyiciyle silin alt zemin tekuzliplgi cok iyi olsun. Kullanilacak tabanca ne bilmiyorum ama hvlp tabanca ise giris basinci 2 bar olsun :D mokunu cikarttim ama bole olmasi lazim optimum sonuca ulasmaniz icin :D

ghibli06
29-11-2012, 17:38
yok yok hiç moku çıkmaz, boyacı zaten ruhunu teslim etmek üzere, olsun şurda 24 saat daha dayanacak :D

SULTANOGLU
29-11-2012, 17:44
Olsun olsun boyada solventli :D bir baslasin ise o kokuyu aldimi mis gibi akar gider :D

VWci
29-11-2012, 18:52
bence çok faydalı konu oldu, sonuçta inşallah super olur. ;)

ghibli06
01-12-2012, 07:42
boya pazartesi yapılacak, son dakika bagaj kapağını söktüm onun da tersini kazıdım içim rahat etti :)

SULTANOGLU
01-12-2012, 09:09
Konuya girince bir heycanlandim :D tam bu asamada hetseyi yapmak lazimki sonda akilda bisey kalmasn

ghibli06
01-12-2012, 09:35
aynen, bu işe kafayı taktık bir kere, bagaj kapağını boya için sökerken diplerde görünmeyen kısımlardaki pasları farkettim, üzerinin kapanacak olması ve bir daha görünmeyecek olması beni alakadar etmedi, 2 gün geç olsun sorun değil, ustanın isyanları da umurumda değil :) bu gün o kısım tekrar astar boyanacak, ince zımparası yapılıp pazartesi boyaya girecek :)

devil_berk22
01-12-2012, 18:11
p.tesi merakla bekliyoruz abi inş. emeğinizin karşılığını alırsın

dj_batukaan
01-12-2012, 18:55
Bülent abi haydiii :)

ghibli06
01-12-2012, 19:20
pazartesi fırından fotolar atarım inşallah :)

dj_batukaan
01-12-2012, 19:32
Hayırlısıyla..

d.berkay
01-12-2012, 23:50
Bende merakla bekliyorum sonucu.. Bu arada boya işlemleri sonrasında boya üzerinde işlem yapmayı düşünürseniz elimden geldiğince yardımcı olurum.. Sonuçta her yeni boyanan araçta mutlaka portakal kabuğu görüntüsü oluyor bu da yansımayı etkiliyor.

ghibli06
03-12-2012, 10:36
bu akşam büyük gün benim için, bakalım 1 aylık yorgunluğumuza değecek mi :)

dkaya87
03-12-2012, 10:46
beklemedeyiz biz de.

ghibli06
03-12-2012, 16:36
Firindayiz :)

SULTANOGLU
03-12-2012, 17:05
:))) heycanli beklwyis suruyor :D

d.berkay
03-12-2012, 17:35
Bende merakla bekliyorum sonucu :)

evolander
03-12-2012, 19:06
İnşallah sıkıntısız ve umdugunuzdan iyi çıkar fırından
ben fırına akşam 7de gidip gece 2-3 arası çıktıgımı biliyorum ne gündü zor mevzu toplamak :)

ghibli06
03-12-2012, 20:04
arkadaşlar son dakika sorunu: tavanda tamir gören küçücük macunlu bir böge vardı ve astar boyayı çekti... hemen operasyonu durdurdum, sabaha kadar astar boya kuruyacak son kat boya ve verniği sabah atacağız...

her işte bir hayır vardır, ben başında olduğum için durdurdum olayı, yoksa 'bu tavana ne olmuş?' diyince alacağım cevap? 'bi şey olmaz abi boya oturmuş' olacaktı :) araç zaten fırında sabah 7:0 da fırındayım tekrar :)

d.berkay
03-12-2012, 20:55
Erken farketmeniz iyi olmuş. Geç olsun guzel olsun :)

ghibli06
04-12-2012, 09:12
kurutma işlemleri:

http://img152.imageshack.us/img152/1263/photo47h.jpg (http://img152.imageshack.us/i/photo47h.jpg/)

maskeleme:

http://img87.imageshack.us/img87/4645/photo48h.jpg (http://img87.imageshack.us/i/photo48h.jpg/)

boya ve vernik:

http://img547.imageshack.us/img547/2817/photo50.jpg (http://img547.imageshack.us/i/photo50.jpg/)

http://img805.imageshack.us/img805/3682/photo55y.jpg (http://img805.imageshack.us/i/photo55y.jpg/)

http://img41.imageshack.us/img41/2014/photo56uz.jpg (http://img41.imageshack.us/i/photo56uz.jpg/)

http://img248.imageshack.us/img248/2966/photo57x.jpg (http://img248.imageshack.us/i/photo57x.jpg/)

http://img32.imageshack.us/img32/7764/photo62t.jpg (http://img32.imageshack.us/i/photo62t.jpg/)

son kat vernik:

http://img339.imageshack.us/img339/1976/photo64r.jpg (http://img339.imageshack.us/i/photo64r.jpg/)

http://img811.imageshack.us/img811/6466/photo67c.jpg (http://img811.imageshack.us/i/photo67c.jpg/)

biraz parladı :)

http://img811.imageshack.us/img811/8923/photo68a.jpg (http://img811.imageshack.us/i/photo68a.jpg/)

ve son:

http://img507.imageshack.us/img507/3397/photo78e.jpg (http://img507.imageshack.us/i/photo78e.jpg/)

http://img252.imageshack.us/img252/5712/photo79t.jpg (http://img252.imageshack.us/i/photo79t.jpg/)

http://img716.imageshack.us/img716/3989/photo80m.jpg (http://img716.imageshack.us/i/photo80m.jpg/)

ghibli06
04-12-2012, 09:16
siyahlık ve parlaklık tam istediğim gibi oldu, son fotoları az biraz büyük koydum merak eden arkadaşlar için, yönetimin affına sığınıyorum :)

ama zımpara ve pasta şart siyah boya için onu anladım...

SULTANOGLU
04-12-2012, 09:18
Abi umarim sonuctan memnun kalmisindir :)

Bir kac tavsiyede daha bulunim olurda bir dahaki sefere arabayi boyatirken gazete kagidi ile maskelerlerse hemen sokturun. Vernik asiri derecede cozcu oldugundan gazete ustundeki yazi resim ne varsa cozer ve direk arabaninin uzerine aktarir.

ghibli06
04-12-2012, 09:21
Abi umarim sonuctan memnun kalmisindir :)

Bir kac tavsiyede daha bulunim olurda bir dahaki sefere arabayi boyatirken gazete kagidi ile maskelerlerse hemen sokturun. Vernik asiri derecede cozcu oldugundan gazete ustundeki yazi resim ne varsa cozer ve direk arabaninin uzerine aktarir.

seçimlerimden kesinlikle mutluyum :) tamam bir daha gazete olayı aklımda olsun, okuyan arkadaşlar da unutmasın... çok yorucu bir süreçti, şimdi fırında uyuyor arkadaş :) tonu çok güzel oldu, ama dediğim gibi boyadan sonra da yapılacak çok iş var istenen parlaklık ve hatasız bir boya için...

SULTANOGLU
04-12-2012, 09:23
Keske.ankarada olsaydinda yakindan bizzat gorebilseydim. Vernigin dususu nasil oldu ? 1. Kat hizli2. Kat dolgulu attilar dimi ?

ghibli06
04-12-2012, 09:25
aynen birinci kat hızlı ikincisi dolgun :) boyayı eski bir glasuritçiydi, malzemeyi iyi tanıyordu, benim boyacıya çıraklık yaptırdım yanında asıl boyamayı diğeri yaptı :)

SULTANOGLU
04-12-2012, 09:26
Ozaman super olmus :)

Blackbird
04-12-2012, 09:30
Maşallah, iş içinize sinmiş sanırım en önemlisi o :)

Bir kaç ay sonra güzel bir detaylı çalışmayla nokta olur artık.

ghibli06
04-12-2012, 09:37
boya anlamında tam istediğim gibi oldu parlaklık ve de rengi, ama artık ciddi bir zımpara ihtiyacı var, o kadar dikkat etmemize rağmen üzerinde ufak tozlanmalar oldu 20-25 adet... zımpara rahat söker 1200-1500-2000 yaptırıp pasta yapılması lazım...

BARR
04-12-2012, 10:02
Dikkat ettimde boyacilar ne maske, ne özel kıyafet, ne de saçlarini kapatacak bone takiyorlar. Bu tarz önlemler olmadan boya yapmak ne derece sağlikli olur boya için bilemiyorum en ufak saç teli bile boyaya yapissa sknti olur. Bir dahaki sefere dikkat edin bence :)

EMRE KAAN
04-12-2012, 10:07
abi hadi gözün aydın maşallah fotolar fazla açıklıyıcı değil aslında parlaklık tam belli olmamış yakından çok daha güzel durduğuna eminim zımpara pastadan sonra çok daha göz alıcak çok merak ediyorum güneşteki yansımaları

ghibli06
04-12-2012, 10:13
Dikkat ettimde boyacilar ne maske, ne özel kıyafet, ne de saçlarini kapatacak bone takiyorlar. Bu tarz önlemler olmadan boya yapmak ne derece sağlikli olur boya için bilemiyorum en ufak saç teli bile boyaya yapissa sknti olur. Bir dahaki sefere dikkat edin bence :)

sabah 7 de başlamışlardı ben 8 de geldim, dediklerin çok doğru Allah'tan saç teli vs yoktu ama, maske takıyorlar, bone yok, kıyafet de var aslında son katta giymediler...

ben bu işi kafama koysam yeminle söyleyim, çok daha güzel bir boya işletmesi açarım :)

ghibli06
04-12-2012, 10:17
abi hadi gözün aydın maşallah fotolar fazla açıklıyıcı değil aslında parlaklık tam belli olmamış yakından çok daha güzel durduğuna eminim zımpara pastadan sonra çok daha göz alıcak çok merak ediyorum güneşteki yansımaları

Emrecim iphone o ortamda çok kötü çekti... canlısını görürsün zaten yakında :)

SULTANOGLU
04-12-2012, 10:38
boya anlamında tam istediğim gibi oldu parlaklık ve de rengi, ama artık ciddi bir zımpara ihtiyacı var, o kadar dikkat etmemize rağmen üzerinde ufak tozlanmalar oldu 20-25 adet... zımpara rahat söker 1200-1500-2000 yaptırıp pasta yapılması lazım...
Abi iste o tozlanma normal kiyafetle iceri girmekten tumum giymemekten ve firin filtrelerinin degismedigi icin yeterince emis yapamamasindan kaynaklaniyor. Olsun problem degil hepsi hallolur :d

Iste simdi birde isin bu yuzu var. Maskesi.boya, vernik, macun astar zimparasi vs yapmak insan sagligi acisindan okadar tehlikeliki ama gel gor bunu ustalara anlatamiyorsun. Hatta birtane gordugumu soyliyim adamlar emis olamadan Impara makinesi kullabiyor, etraf toz duman maska kullanan yok, sonra diyorlar hadi abi gel sigara icelim ??? Ya sen zaten butungun o tozu soluyorsun ustune molada sigara iciyorsun, dedimki sanirim saf oksijeni birtek uyurken aliyorsun ???

Uygulama icinde dedigin gibi sac dussun vernik asamasinda hop bastan tekrar yapican.

ghibli06
04-12-2012, 10:48
iş güvenliği konusunda ihtisas yapmış biri olarak bu duyarsızlıklar beni de çok kızdırıyor ama nafile, kafalardaki o zihniyeti kırmak çok zor...

GökhanO
04-12-2012, 10:55
Abi aslında zor degil o zihniyeti kırmak yaptırmyın oraya koca ankarada o isi bu sekilde yapacak bi adam yok mu yahu ?
Bu arada hayırlı olsun istediginiz gibi olduysa en buyuk mutluluk :)

ghibli06
04-12-2012, 11:04
Abi aslında zor degil o zihniyeti kırmak yaptırmyın oraya koca ankarada o isi bu sekilde yapacak bi adam yok mu yahu ?
Bu arada hayırlı olsun istediginiz gibi olduysa en buyuk mutluluk :)

sabah 8 de başlıyacağız diye konuşmama rağmen 1 saat önce başlamışlar işe, sanırım bunaldılar benden :) ben daha siyah olup da toz gelmeyen bir görmedim açıkçası ama engelleme yolları varken bittikten sonra zahmet çekmeyi tercih ediyorlar ne yazık ki... portakallaşmayı engelleyemedikleri için zımpara zaten şarttı, SULTANOĞLU arkadaşımızın bahsettiği 'çizilmez' verniği o nedenle tercih etmedim, kendisinin dediği gibi 'hastane sterilliği' çok zor olay...

Işık
04-12-2012, 11:13
Güzel olmuş Bülent, güle güle kullan. En önemlisi senin içine sinmiş olması, iyi günlerde kazasız belasız kullanmak nasip olsun inşallah.

ghibli06
04-12-2012, 11:18
Güzel olmuş Bülent, güle güle kullan. En önemlisi senin içine sinmiş olması, iyi günlerde kazasız belasız kullanmak nasip olsun inşallah.

sağolasın Işık, boya işlerinin bir boyacıya gidip fiyat konuşup sonrasında sonucu beklemek olmadığını çok iyi anlamış oldum, her şey bizim elimizde aslında...

ghibli06
04-12-2012, 13:09
fırından hala çıkartmadık tam kurumadı çünkü sanırım sabahlayacak orada...

d.berkay
04-12-2012, 20:06
Renk çok net anlaşılmasa da oldukça güzel görünüyor..
Zımpara ve boya düzeltme konusunda her zaman yardıma hazırım..

Daha önce bir kaç defa buna benzer boya düzeltme uygulamaları yapmıştım.. Biraz zahmetli ama sonuç çok keyifli oluyor..

Peugeot 206GTI -Komple Zımpara ile Boya Düzeltme ve Koruma- ~200 Foto (http://www.forumboyakoruma.com/showthread.php?1674-Peugeot-206GTI-Komple-Z%FDmpara-ile-Boya-D%FCzeltme-ve-Koruma-200-Foto)

Schumi
05-12-2012, 00:39
Renk çok net anlaşılmasa da oldukça güzel görünüyor..
Zımpara ve boya düzeltme konusunda her zaman yardıma hazırım..

Daha önce bir kaç defa buna benzer boya düzeltme uygulamaları yapmıştım.. Biraz zahmetli ama sonuç çok keyifli oluyor..

Peugeot 206GTI -Komple Zımpara ile Boya Düzeltme ve Koruma- ~200 Foto (http://www.forumboyakoruma.com/showthread.php?1674-Peugeot-206GTI-Komple-Z%FDmpara-ile-Boya-D%FCzeltme-ve-Koruma-200-Foto)

Böyle bir işlemin maliyeti ne kadardır ?

d.berkay
06-12-2012, 09:06
Hocam son durum nedir? Gün ışığında çekilmiş net fotoğraf cekebildiniz mi?

ghibli06
06-12-2012, 12:11
selamlar, 2 gün arabama hiç dokundurtmadım, daha bu gün içini toplamaya başladılar, hava kapalı olduğu dışarı çıkartmadım daha, haftasonuna bitmiş fotoları koyarım inşallah...

devil_berk22
06-12-2012, 12:28
Allah yardımcın olsun abi 1-2 tadımlık foto bekleriz bitene kadar :)

ghibli06
06-12-2012, 12:35
teşekkürler, yüzey temizliğini de adam gibi yapabilirsek 10 üzerinden 9 mutlu olacağım o da yeter bana :)

d.berkay
06-12-2012, 16:03
Valla tebrik ederim. Çok özenerek ve guzel yaptırdınız boya işini. Allah ağız tadıyla , kazasız belasız binmeyi nasip etsin..

mert0640
07-12-2012, 23:09
Buyuk ugras vermissiniz.aman diyim zimpara polish isini boyaciniza yaptirmayin
Arac boyamak ayri bi is polisaj ayri bi is.
İvedikte goruyodum araci 572 sokakta kaportacida.o sokaktan birimi yapti boya isinide?

ghibli06
08-12-2012, 01:07
yok hayır Mehmet usta yaptı kaportayı, boya orada yapılmıyor... polisajcım farklı, yarın deneye deneye başlayacağız bakalım...

mert0640
08-12-2012, 17:36
Kolay gelsin kafaniza takilan bi durum oldugunda yazin yardimci olurum burdan

ghibli06
08-12-2012, 20:07
bu gün elimiz değdi, tamponları taktırdım bagaj kapağını taktırdım, 2000-2500 zımparamız bitti sayılır, pazartesi elimde flörasanla tekrar bakıcam, kaputa meg. compaund uygulattım gün bitmeden nasıl görünecek merak ettim çünkü, buyrun bakalım, renk parlaklık ve de sim nasıl olmuş?

ilk güneşe çıkarışım:

http://img546.imageshack.us/img546/927/boya1.jpg (http://img546.imageshack.us/i/boya1.jpg/)

sarı simlerim :)

http://img4.imageshack.us/img4/2681/boya2t.jpg (http://img4.imageshack.us/i/boya2t.jpg/)

http://img29.imageshack.us/img29/6643/boya3.jpg (http://img29.imageshack.us/i/boya3.jpg/)

bagaj kapağı:

http://img10.imageshack.us/img10/7566/boya4.jpg (http://img10.imageshack.us/i/boya4.jpg/)

kaput:

http://img843.imageshack.us/img843/7262/boya5.jpg (http://img843.imageshack.us/i/boya5.jpg/)

http://img5.imageshack.us/img5/2635/boya6.jpg (http://img5.imageshack.us/i/boya6.jpg/)

ve zımpara başlar:

http://img607.imageshack.us/img607/6073/boya7.jpg (http://img607.imageshack.us/i/boya7.jpg/)

http://img203.imageshack.us/img203/6178/boya8.jpg (http://img203.imageshack.us/i/boya8.jpg/)

ufaktan zımpara çiziklerini alıyor mu? denemesi...

http://img26.imageshack.us/img26/3572/boya9.jpg (http://img26.imageshack.us/i/boya9.jpg/)

boya nereye gitti :)

http://img42.imageshack.us/img42/662/boya10.jpg (http://img42.imageshack.us/i/boya10.jpg/)

sabırsızım, kaputu bitirmeden çıkmadım :)

http://img717.imageshack.us/img717/3416/boya11.jpg (http://img717.imageshack.us/i/boya11.jpg/)

http://img850.imageshack.us/img850/4746/boya12.jpg (http://img850.imageshack.us/i/boya12.jpg/)

pazartesi tam gün uğraşağım, bence 10 üzerinden 9 olmasa bile 8,5 oldu :)

dj_batukaan
08-12-2012, 20:12
Abi seni bilmem ama bence muhteşem olmuş :)
hatta siyah olarak tam istediğim gibi bir ton :) Allah çiziksiz, kazasız günler nasip etsin :) ama tam bitince şöyle iyi bir makine ile detaylı foto şart

d.berkay
08-12-2012, 21:05
Hocam hayırlı olsun çok guzel olmuş renk.. Güçlü spot ışık altında mutlaka kontrol yapın yoksa zimpara izlerinin gidip gitmediğini goremeyebilirsiniz tam olarak...
Birde boya ile hava temasının kesilmemesine dikkat edin Bunun için işlemler sonrası boyayı IPA ile silebilirsiniz. Yoksa boya çok geç kuruyabilir ya da kurumayabilir..

Blackbird
08-12-2012, 21:09
Renk çok güzel olmuş yansımalar güzel ama keşke zımpara polisaj işini boyacıya yaptırmasaydın fotoğraflardan çok ayrıntı anlaşılmıyor ama ilk bakışta zımpara sürülmemesi çizgilere zımpara sürülmüş, portakal kabuğu görüntü ne kadar giderildi bilmiyorum ama 1500 zımparaya kadar inilebilirdi, tam güneş ışığının denk geldiği fotoğraf yok ama hare var sanırım şuan vs...

Asıl önemli olan boya güzel oldukta sonra gerisi zamanla halediler tabi. :)

SULTANOGLU
08-12-2012, 21:36
Abi bence cok guzel olmua fotograflardan goruldugu kadariyla. Icine sinmeyen o 1,5 luk kismi merak ettim :)) neden 10 degil diye

ghibli06
08-12-2012, 22:06
fotoğraflar sıralı şekilde koyuldu, yani gece sadece kaput bitti o nedenle dışarıda fotoğraf yok henüz, ilk fotoğraflar sadece ellenmemiş boyalı hali...

1,5 luk kısım daha hijyenik bir fırında o az da olsa tozlanma olmazdı diye düşünüyorum gerçi zımpara onların hepsini çok rahat aldı...

aracımda çok az da olsa portakal kabuğu kalmasını ben istedim o nedenle 1500 e kadar indirtmedim, ayrıca zımpara sürülmeyecek yerler keskin köşeler midir ben bilmiyorum gerçekten tam olarak açarsanız bilgilenen çok kişi olur...

mert0640
08-12-2012, 22:58
Keskin kose vs orj boyada gecerli
sonradan boyandigi icin kalin verniginiz
koselerede hassas sekilde yapilabilir.
Polisaj makinesinin giremiyecegi tam anlamda asindirma uygulanamayacak yerlere yapilmamali zimpara
resimlerden gordugum kadariyla cok amator sanayi isi bi zimpara olmus umarim memnun kalirsiniz..

dkaya87
08-12-2012, 23:16
masallah cok yakisikli olmus.

ruudvan
09-12-2012, 00:13
Keskin kose vs orj boyada gecerli
sonradan boyandigi icin kalin verniginiz
koselerede hassas sekilde yapilabilir.
Polisaj makinesinin giremiyecegi tam anlamda asindirma uygulanamayacak yerlere yapilmamali zimpara
resimlerden gordugum kadariyla cok amator sanayi isi bi zimpara olmus umarim memnun kalirsiniz..

soledıklerıne ek olarak.

1 zımpara cızer.keske 10 gun beklenılseydı ıyıce boya oturması adına.
zımpara cızıklerını almak ayrı bır olgudur kı genelde alınmaz doldurulur.
pasta yapılır cızmeden kurulanır.ıyıce kurulanmazsa hologram ızlerı kalır ustune eger zımpara yapılmıssa hare gıderıcıde gereklıdır.
ustune cıla atmayın henuz ılk cılanızı bundan 20 gun sonra atın o sure zarfından kapalı garaj varsa aracı orada muhafaza edın yagmur camur cok fazla gormesın.
,

mert0640
09-12-2012, 00:30
Aynen zimpara cizigi almak zordur.genelde doldururlar.
Hologram olayi zaten Allah in emri kullanilan ped ve makinayi gozum tutmadi:)
boyanin oturmasi icin 10 gun bile yeterli olmuyo bence.beklemekte fayda var her zaman
boyanin hava ile temasini kesmemek icinde yine 1 ay cila turevi malzeme uygulanmamali.
Ridvaninda benimde dediklerim aslinda tr de onemsenmeyen detailing isinin ufak tefek ayrintilari.
Cila surseniz yarin boyaniz catlamaz renk deistirmez
ama dedigimiz dogrultuda yapilirsa mukemmellik yakalanir.
Biraz kil tuy adamlar oluyoz biz detailing ciler galiba:)

ghibli06
09-12-2012, 06:10
1 hafta oldu boyanalı arkadaşlar ben de SULTANOĞLU'na soruyorum kendisi GLASURİT te çalıştığı için :)

ben yüzeyi temizlemesi için 2500 kullandırdım sadece bir kaç tane derin iz için 2000 kullandırdım... zaten 2500 hemen hemen hiç çizmiyor ve de bakmayın siz her tarafın matlaşmasına, öyle derinlemesine bir zımpara yaptırmadım, bunun sebebi ileride gerekirse yaza yaptırırım diğer sebep ise hafif portakallı sevmem...

şu an sadece compaund uygulandı ve de öyle 1 ay kadar bekleyecek kapalı garajda... sonrasında bakacağım duruma cila mı gerekir yoksa komple zımpara mı ona göre karar vereceğim...

bu işler zor arkadaşlar 2,5 aydır işi gücü bıraktım nerdeyse, fikir olarak yazan bütün arkadaşlarıma katılıyorum, ama iş uygulamaya gelince her şey istediğimiz gibi olmuyor :)

SULTANOGLU
09-12-2012, 19:16
Vernigin kurumasi icin bence yeterli sure gecmistir. Su anda olabildigince kemiklesme asamasindadir. Cila icin de aslinda birazcik daha beklenebilir.

2500 oyle cok derin cizmez, hatta 2000 bile o derece oderece cizmez. 1500 olsa ozaman ped degil kece ile yapilmasi daha dogru olurdu. Uygulamanin sonucunuda yakindan gormeden ne kadar kaliteli olup olmadigi konusunda emin olamazyiz bence.

Benim tek takildigim o arkadasin kemeri mesela arabayi cizebilirdi :)

ghibli06
09-12-2012, 19:18
o kemer tokasız, normalde bez bağlatıyorum beline :D

ghibli06
18-12-2012, 20:35
arkadaşlar haftaya 1 ay olacak boyanalı, aracı yağış olduğu için eve bile getirmiyorum yolda çamur vs gelmesin diye...

şimdiki sorum şudur, 2 hafta daha bekleyip boya koruma yapacağım, sırf kolay çizilmesin diye, zaten kış ayındayız öyle parlasın etsin diye bir derdim yok, asıl polisaj ve boya korumayı ilk baharda yapacağım...

şimdi mantıklı fiyatlı (yani o bin küsür USD lik olanlardan değil :) ) ve TR de bulabileceğim en iyi boya koruma hangisidir?

Mr.K
18-12-2012, 20:45
boom garaj ankara diyesim geldi,yaptıkları işlerden dolayı..

ghibli06
18-12-2012, 20:48
boom garaj ankara diyesim geldi,yaptıkları işlerden dolayı..

ilk baharda zaten prof bir yer seçeceğim...

d.berkay
18-12-2012, 22:14
Hocam eger illa Turkiyeden alayım derseniz Aquartz'i öneririm. Ama yurtdışından siparis verirseniz Gtechniq C1 veya Opticoat 2.0 öneririm..

Daha önce de teklif etmiştim ama tepki vermemistiniz :) Uygulamalar konusunda elimden geldiğince "yardımcı olmak" isterim. Boom garage da uygulamaları ben yapıyordum o konuda içiniz rahat olsun :)

ghibli06
18-12-2012, 22:27
cevaptan ziyade boyaya odaklanmıştım, adım adım gitmeyi seviyorum :) boya ile cidden çok fazla uğraştım, bagaj takılırken çamurluk çizildi baştan boyattım o derece bir iş yapıyorum... kışın garaja atıcam zaten maseratiyi şimdiki derdim ilk bahara kadar koruyacak bir işlem yapmak, ne yapılacaksa devamında yapılacak zaten, zımparayla mı başlanır polishle mi o zaman gelince karar vericem, sizlere de danışacağım elbette... arkadaşımın M535 ini siz mi yapmıştınız?

d.berkay
18-12-2012, 23:00
Ne kadar hassas çalıştığınızı çok iyi biliyorum bu yüzden yardımcı olmayı istemiştim. Birde şöyle bir durum var eğer araba hep kapalı garajda duracaksa bence toplam 3 ay olana kadar boya koruma uygulamayın. Boya koruma ürünleri boyanın hava ile temasını kestiklerinden tam anlamıyla kurumalarını engelleyebilirler. Tavsiyem bir süre daha herhangi bişey uygulamayın..

Arkadaşınızın 535ine ben uygulama yapmadım malesef :) Ama yapmak isterdim :)

ghibli06
18-12-2012, 23:07
2 hafta daha beklersem yaklaşık 6 hafta olacak, aracı her ne kadar kapalı garaja koysam da arada bir mutlaka çıkacak ya da dışarıda kalacak, o esnada çizilmesini istemiyorum...

d.berkay
18-12-2012, 23:11
Hocam boya durduk yere çizilmezki. Ya yıkama esnasında ya da kurulama esnasında çizilir. Bu hususlara dikkat ederseniz sorun olmaz. Zaten baharda tekrar uygulama yapılacaksa o zaman giderilir tek tük çiziklerde. Hem koruma yapsanızda çizilmelere karşı direnç göstermesi yine de oldukça zor.

Ama ill yapmak istiyorum dersenizde Aquartz Nano en dayanıklısı olacaktır..

Blackbird
19-12-2012, 12:43
d.berkay yazdıklarına katılıyorum :) Normal boya koruma ürünlerinin hiç birinin çizilmeye karşı bir etkisi yok sadece kolay temizlenebilir bir yüzey oluşturuyor, çizilmeye karşı dayanıklı bir yüzey oluşturan en kolay temin edebiliceğiniz ürün AQuartz olur şuan için, onunda kullanım ömrü 1,5-2 yıl kadar olduğu fiyatınında çok ucuz olmadığını düşününce bir kaç ay sonra AQuartz uygulayıp uzun süre rahat etmeniz daha iyi olur bencede.

ghibli06
19-12-2012, 15:59
elimde meguiarsın carnauba wax ın hem kremi hem de liquid i var, iş görür mü?

asıl derdim şu arkadaşlar illa ki yıkayacağız illa ki el değiyor... maksat çizilmeleri en aza indirebilmek

bu arada itiraf ediyorum psikopata bağladım yağış var diye ostimden eve getiremiyorum o derece :)

ghibli06
19-12-2012, 16:07
http://www.meguiars.com/content/global/product/2740_lg.jpg

d.berkay
20-12-2012, 03:24
Hocam bu ürünler cizilme direnci olusturamazlar malesef.. Ayrıca dediğim gibi bu ürünler boyanın hava ile temasını keseceginden belki ilerde sorun yaratabilir..

ghibli06
26-12-2012, 18:29
arkadaşlar aracı kuru günden yararlanarak garaja atabildim... sadece pasta yapıldı arkadaşlar, bunu yaptırma sebebim ciddi problem varsa tekrar yapmamız idi... panellerden birini tekrar boyamamız gerekti gerçekten de, şu an 1 ayı geçtik 2 ayı doldurunca profesyonel olarak zımpara ve boya-koruma yaptıracağım... artık rengi tam olarak görebilirsiniz ama foto konusunda çok beceriksizim kusura bakmayın, buyrun...

http://img694.imageshack.us/img694/1142/boya25.jpg (http://img694.imageshack.us/i/boya25.jpg/)

kırmızı golfümüz de bitti o da çıkmış aradan ;)

http://img821.imageshack.us/img821/1659/boya26.jpg (http://img821.imageshack.us/i/boya26.jpg/)

http://img6.imageshack.us/img6/5836/boya27.jpg (http://img6.imageshack.us/i/boya27.jpg/)

http://img844.imageshack.us/img844/3900/boya28.jpg (http://img844.imageshack.us/i/boya28.jpg/)

http://img600.imageshack.us/img600/1058/boya29.jpg (http://img600.imageshack.us/i/boya29.jpg/)

http://img571.imageshack.us/img571/8646/boya30.jpg (http://img571.imageshack.us/i/boya30.jpg/)

http://img835.imageshack.us/img835/8620/boya22.jpg (http://img835.imageshack.us/i/boya22.jpg/)

http://img191.imageshack.us/img191/5438/boya23.jpg (http://img191.imageshack.us/i/boya23.jpg/)

http://img18.imageshack.us/img18/3316/boya24.jpg (http://img18.imageshack.us/i/boya24.jpg/)

fotolardan ince çizikleri görebilirsiniz, hepsi hallolacak prof. detailingle merak etmeyin :)

d.berkay
26-12-2012, 20:56
Renk çok guzel olmuş. Güle güle kullanın.. :)