Orijinalini görmek için tıklayınız : Samsung s3 rehber sorunu
Beyler samsung s3 ümde hangi güncellemeleri yaptıysamda rehber kısmına geldiği zaman bazen 4-5 saniye bekletiyor onun haricinde tüm menülerde fırtına gibi inanılmaz hızlı memnunum ama bu rehber olayı beni telefondan soğuttu amaç zaten tel kullanmak ve bazen çileden çıkartıyor beni..çevremdeki çoğu insan aynı problemden muzdarip varmı bunun çözümü?
Abi şimdi denedim, beni de 3 saniye bekletti :) Bazen sıkabiliyor gerçekten acil vs durumlarda özellikle..
Beyler samsung s3 ümde hangi güncellemeleri yaptıysamda rehber kısmına geldiği zaman bazen 4-5 saniye bekletiyor onun haricinde tüm menülerde fırtına gibi inanılmaz hızlı memnunum ama bu rehber olayı beni telefondan soğuttu amaç zaten tel kullanmak ve bazen çileden çıkartıyor beni..çevremdeki çoğu insan aynı problemden muzdarip varmı bunun çözümü?
aynı sorun note II dede yaşıyorum rehber ve tuşlar tamamen kapalı ise dediğiniz gibi 4 sn de falan geliyor ancak arka planda açıksa 1-s sn geliyor 3 tane daha note II de denedim onlarda da aynısı oldu . Bence bu bir problem nasıl çözümü olur bende bekliyorum gerçekten bazen çileden çıkarıyor sim kartıda yeniledim çözüm olmadı
Ozellikle acil zamanlarda yavas calisiyor :)
Geçen bi arkadaş dalga bile geçti bi telefon numarası söylücektim , noldu pc nin açılmasınımı bekliyoruz diye
devilboy
28-11-2012, 08:48
abi bende denedim şimdi ilk girdiğim zaman 2 3 sn bekletti sonra canavar gibi sorun yaşanmıyor rehberindeki numaraların fazlaysa ondan yapabilirmi acaba ??
Samsung support'a mail attım zkine takan olmadı
RottingChrist
28-11-2012, 08:55
4 1 2 yi bekleyin arkadaşlar. bir aya kalmaz hepinizi uçuracak bu s3. :)
RottingChrist
28-11-2012, 08:57
bu arada ben bütün telefonlarımda hep telefon hafızasına kaydedip kullanıyorum numaraları. acaba simde kayıtlı olan numaraları okurken bir gecikmeyaşanıyor olabilir diye düşünüyorum.
Samsung support'a mail attım zkine takan olmadı
samsung musteri memnuniyetini pek umursamiyor bence, bu konuda htc nin eline su dokemez.
aldigim s3 yurtdisindan kamerasi bozuk sekilde geldi, neymis efendim, garanti belgesinde servis saglayicisinin adi yazcakmis fatura olcakmis vs vs bir suru kil uyuz is. Urun ab uyesi ulkeden alindi kontrol edin diyorum belge lazim diyorlar.. bozuk kamera ile takiliyorum aylardir :)
rehber isi, ozellikle birinin numarasini isteyip kayit ederken can sikabiliyor :D
morgy_drag
28-11-2012, 09:01
Aynısını bende yaşıyorum..
Üstüne üstlük bende bazı uygulamalarda da kasıyor..
Enson güncellemeden sonra oldu ne olduysa..
Nazara geldi makina :)
KGüneyli
28-11-2012, 09:03
Aralıkta cıkacakgüncellemede herşeyi düzelteceklerini söylemişler.
çıksın artık güncelleme valla soğuttu makinadan..
İlk girişte note2 de 3 sn kadar bekletiyor.ondan sonraki girişler hızlı.
Low-Rider
28-11-2012, 09:24
Telefon numaraları nerede kayıtlı, Sim kart-tel rehberi-google?
Gösterim şekli nasıl?
Şundan soruyorum, hem sim kart hem tel rehberinde kayıtlı olup gösterim şeklide tümünü göster şeklindeyse ondan yavaşlıyor olabilir bence sim karttan okuma esnasında falan olabilir.
Şirkette ki arkadaşların s3'lerin yedek işlerini falan ben yapıyorum.Telefon numaraları google'da yedekli ve rehber'e tıkladığın zaman takılmadan açılıyor sadece ilk girişte 1saniyelik falan bir takılma var onun dışında şak diye açılıyor(s2 için bu)
Nette okumuştum bu yavaşlama sorununu ama benim başıma gelmedi nedense hiç.
Tüm rehberim telefonda ondan olabilir belki, tıkladığım anda açılıyor bende.
Görüntülenecek kişilerde de tüm kişiler seçili, sadece telefonu seçsem belki daha hızlı bile olur :D
Rehberi fbookla senkronize ettiyseniz ondan olabilir mi?
DoguErdogan
28-11-2012, 09:39
simkartların hafızası vardır 32 64 128 gibi eğer eski simkart ise okuma işlemi yaptığı için geç açılması normal sim numaralarınızı telefona kaydederseniz okumayı telefon hafızası seçerseniz sorun ortadan kalkar. İlla sim kart kullanıcam ben diyorsanız kullandığınız operatörün en yüksek hafızaya sahip olanını talep edin ama onda bile bi bekleme olacaktır 1-2 sn. gibi
SULTANOGLU
28-11-2012, 09:45
Abi senkronizasyon yukaridan calisir durumdaysa oyuzden beklediyor. Telwfon rehberi, whatsup, tango vs hepsini senkronize edip rehberi ole acmaya calisiyor. Senkronize yi kapatirsan sip diye acar.
onursumer
28-11-2012, 09:47
rehber olarak sadece telefon seçeneğini kullanın daha az sorun yaşarsınız
sim kart okumada sıkıntı çıkıyor
birde hakanın dediği gibi senktronizasyonları bir gozden geçirin büyük ihtimalle eskisine oranla daha hızlı açlıcaktır
morgy_drag
28-11-2012, 10:21
senkronızasyonları nasıl kapatıcaz?
bir de tam böle civcivli,lazımlı bir yerde kasmıyormu al carp yere..
SULTANOGLU
28-11-2012, 10:23
Yukaridan ara menuyu asayiya cekin, sonra en sagda senkronizasyon var ona basin kapansin.
İlk girişte note2 de 3 sn kadar bekletiyor.ondan sonraki girişler hızlı.
ondan sonraki girişlerin hızlı olmasının sebebi arka planda çalışıyor olması kapatın deneyim yine yavaş geldiğini göreceksiniz
Telefon numaraları nerede kayıtlı, Sim kart-tel rehberi-google?
Gösterim şekli nasıl?
Şundan soruyorum, hem sim kart hem tel rehberinde kayıtlı olup gösterim şeklide tümünü göster şeklindeyse ondan yavaşlıyor olabilir bence sim karttan okuma esnasında falan olabilir.
Şirkette ki arkadaşların s3'lerin yedek işlerini falan ben yapıyorum.Telefon numaraları google'da yedekli ve rehber'e tıkladığın zaman takılmadan açılıyor sadece ilk girişte 1saniyelik falan bir takılma var onun dışında şak diye açılıyor(s2 için bu)
benim numaralar telefon hafızasında kayıtlı ve sadece telefon hafızası göster şeklinde ayarlı . sadece rehberde değil arka plandan kapattığım zaman telefon ve rehperi numara tuşlama kısmı da aynı şekilde geç geliyor
Nette okumuştum bu yavaşlama sorununu ama benim başıma gelmedi nedense hiç.
Tüm rehberim telefonda ondan olabilir belki, tıkladığım anda açılıyor bende.
Görüntülenecek kişilerde de tüm kişiler seçili, sadece telefonu seçsem belki daha hızlı bile olur :D
Rehberi fbookla senkronize ettiyseniz ondan olabilir mi?
arka plandan kapatın yavaş geldiğinini göreceksiniz
matthardy
28-11-2012, 12:47
bütün rehberinizi telefona kopyalayın rehber sekmesine gelin sağ tusa basın açılan menude goruntulencek kişilerden sadece telefonu seçin...
n7000 note 4.0.4 sürüm (rootlu) lap lups açıyor bu şekilde rehberi...
senkronizlerdende whatsapp hariç geri alayını kapatın hem net paketiniz gitmez hem şarjınız..
ayrıcı rootsuz android kullananlara bi tavsiye ; ilk 6 ay telefon rootsuzdu..boşa 6 ay geçirmişim :D
Cok guzel bilgiler bunlar daha incelikleri kesfeden varsa yazsin beyler
matthardy
28-11-2012, 17:00
Cok guzel bilgiler bunlar daha incelikleri kesfeden varsa yazsin beyler
:D genel olarak bir bilgi yazım o zaman ;
samsung note'da denendi..
turkcellden aldım cihazı yaklasık 2 hafta önce rootladım;
rootlama işlemi aşırı basit ve 10 dk sürmüyor.
samsung galaxy note n7000 root islemi - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=t1chMNkUe9I)
bütün kasılmalar donmalar ısınma problemi bitti.
rootladıktan sonra telefon GARANTİDEN CIKAR haberiniz olsun..
servise yollarken unroot işmeli yapıp öyle servise vermelisinizki all access counter (tüm yetki sayaçları) sıfırlansın böylece root yaptınız belli olmadan servise verebilin.
rootladıktan sonra playstore'da set cpu diye 1 program mevcut..
burdan cpunun mhzsini ayarlıyabiliyorsunuz.bir nevi overclock.
örnek olarak 1400 mhz işlemciye sahip galaxy note normal hali ile en düşük 200 mhz en yüksek 1400 mhzde çalışır.
bu program ile en düşük ve enyüksek parametleri kendiniz ayarlayabilirsiniz.
en düşük 200 en yüksek 500 mhzde çalışan bir telin şarjı çok gider ama kasar.
endüşük 1400 en yüksek 1400 mhzde çalışan 1 tel işe hızına yetişemessiniz (deep sleep mode girme ihtimalı var ÖNERİLMEZ ) :D
ortalama olarak en düşük 800 mhz en yüksek 1200 mhz olan bir parametre ayarında bile telefon üstün perfomans ile çalışır.
birçok derdiniz bu ayarla çözülür..
son 2 haftadır çok araştırıyorum baya bilgiye sahip oldum sorularınız varsa lütfen çekinmeyin..
_muhaRRem
28-11-2012, 17:03
sırf bu nedende iphone 5 alabilirim. yavaş işlem ben ideli ediyor. hızı seviyoruz :D
Rootladigimiz zaman bize ne artisi olucak baska makinayi elimize almiyalim :)
Low-Rider
28-11-2012, 18:59
Makinayı ele alıcak durum yok, telefon üzerinde admin yetkisine sahip oluyorsun.
Default olarak gelen ve silemediğin kullanmadığın boşuna kaynak kullanan programları kaldırabilirsin vs
matthardy
28-11-2012, 19:28
Rootladigimiz zaman bize ne artisi olucak baska makinayi elimize almiyalim :)
tabi konuya tam hakim olamamak bir takım yaptırımlar dogurucaktır : makinayı patlamak gibi :D
ama 1 kaç tavsiye ile kolayca ustesınden gelinebilir diye umuyorum :D
bu gece bir çalışma yapıyım..
Kürşat Yılmaz
28-11-2012, 19:47
Bu telefonlar da hastalik yapabilecek bisey yok bence cunku bende cok ugrastim olmuyor
beyler bnde baska bı sorun daha var sızdede oluyormu merak edıyorum.
mısal bırını arıyorum telefonda calma sesı duymuyorum .turuncu ekran yesıle donuyor sanıye ılerlemeye baslıyor ardından karsı taraftan ses gelmıyor kapatıuyorum tekrar arıyorum dıt sesı ve karsı tarafın sesı gelıyor genelde samsung kullanıcılarında oluyor bu.
mısal karsı taraf s3 note fln kullanıyorsa her 2 aramada 1 oluyor.
Şimdi baktımda benim note 2 de çok geç giriyor yav rehbere şimdiye kadar nasıl dikkat etmemişim... Sinir bozucu gerçektende...
Resul911
28-11-2012, 22:02
aynı sorun 4,1,1 sürümünde düzeltilir diye bekledik ama malesef düzelmedi.artık 4,1,2 yi bekliyoruz.
Kürşat Yılmaz
29-11-2012, 00:28
Arama yaparken turucu ekran yesile donuyor benim telde ama herhangi bir donma olayi yok
diğer telefonlarımda bu problem yoktu mesala telefon sessizde alarmı kurdum alarm çalıyordu samsungta tel sessizdeyse alarmda çalmıyor :)
Benim telefon çalıyor ama arayan kişinin ismi 3-4 saniye sonra görünüyor ekranda. Son zamanlarda böyle bir huy edindi. Rehber sorunu da ezelden beri var çok araştırdım ama bir çözüm bulamadım. Gerçekten sinir bozucu
deeperblack
29-11-2012, 23:42
Bukadar kullanıcıyı birarada bulmuşken hem ip4 hemde one x kullanıyorum. İkisinde verip note 2 almayı düşünüyorum. Tavsiye yada ip5 i bekle diyecek olan varmı acep ?
Bukadar kullanıcıyı birarada bulmuşken hem ip4 hemde one x kullanıyorum. İkisinde verip note 2 almayı düşünüyorum. Tavsiye yada ip5 i bekle diyecek olan varmı acep ?
bence 5 te beklenecek birşey yok note 2 yi kullanıyorum tavsiye ederim
Ö.öztüRk
30-11-2012, 07:40
İlk tıklamada malesef öyle sonrasında 1.sn kalmadan açılıyor ..
KGüneyli
30-11-2012, 07:56
Benim telefon çalıyor ama arayan kişinin ismi 3-4 saniye sonra görünüyor ekranda. Son zamanlarda böyle bir huy edindi. Rehber sorunu da ezelden beri var çok araştırdım ama bir çözüm bulamadım. Gerçekten sinir bozucu
Aynen son 10 gundur bendede ara ara o sıkıntı olusuyor
goldbergbrk
01-12-2012, 00:46
s3 telefonların en iyisi suanda ıphone 5 zaten tam bir hayal kırıklığı oldu herkes için fiyatıda az değil suanda yurt dışılarına bile 2000 üstü istiyorlarken mantıklı değil