PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Drag Pisti...

ice
28-11-2012, 19:11
Arkadaşlar Avrupa başkenti dediğimiz Koskaca İstanbulda bir Drag pistimiz yok ama en son Buğranın düzenlediği organizasyonla da tekrar ortaya çıktı ki ilgi çok.Ben diyorum ki İsranbul parkın ihalesini alan Vural Ak'a bu işlerden anlayan ağzı iyi laf yapan 2-3 kişi gitsek görsel ve yazılı olarak bu sporun ne kadar popilerütesi olduğunu göstersek ve ön ayak olmasını istesek nasıl olur ? Bakarsınız İstanbul parkın etrafına yapacağı pistlerin yanına bir Drag pistide yapabilir ! Ne dersiniz ciddi ciddi kim ön ayak olur bu iş için ? Ben elimden geleni yaparım.Ne bilim dikkat çekmek için imza vs toplayaniliriz.Nedir fikirleriniz ?

ghibli06
28-11-2012, 19:24
ben Vural Ak'ın zaten bunu düşündüğünü zannediyorum... geçenlerde Mehmet Taşanyürek'le konuştum kendisi TOSFED yönetiminde yedek üye olmuş, benden draglarla ilgili fikirlerimizi içeren bir dosya istedi, Vural Ak'la görüşüp oraya bir drag pisti yapması konusunda TOSFED'i de devreye sokabiliriz, yeni TOSFED yönetimi eskisi gibi olmayacak, bu organizasyonların tamamını kontrol altına alıp bir TR şampiyonası yapmak istiyor, zaten olması gereken de bu...

ice
28-11-2012, 20:02
Evet birde yönetim değişikliği oldu onu unuttum yazmayı bunların hepsini lehimize kullanabiliriz...

ghibli06
28-11-2012, 20:05
ben cuma günü görüşeceğim bir kaç TOSFED üyesiyle Ankara'ya geliyorlar, açarım konuyu hem de bir nabız yoklarım önümüzdeki sene ile ilgili görüşleri neler diye...

driftboy
28-11-2012, 20:06
Yeni yönetimden bikaç kişiyle konuştum bende, daha dogrusu konuştukları bi ortamın içerisinde oldum. Onlarda drag ve drift için belirli düşünceleri olduklarını ve bu konuda toplantı yapacaklarını belirttiler. Ama bence konuyu güncel tutmalıyız..

levent
28-11-2012, 20:12
Bi Santa Pod kalitesinde drag pisti müthiş olur ülkemizdeki bizler gibi bu sporu sevenler için :)

Safak
28-11-2012, 20:29
Son dönemde İstanbul ve çevresinde arazi fiyatları artıyor gibi. Zannetmem 700 800m uzunluğunda ve yeterli genişlikte eğimi uygun bir arazi temin edilebilsin... Temin edilse fiyatını ve giderlerini kurtarması açısından kullanım fiyatları da çok düşük olmaz herhalde?

ghibli06
28-11-2012, 20:33
çevresine gerek yok ki, İstanbulPark arazisi yeterince büyük, içinde rahat yer bulunabilir...

Brs_eg
28-11-2012, 20:40
drift için ufak bişyde yapsalar ne kıyak olur.

time trial-drag-drift org. oldugu komple bir tesis durumuna girebilseler keşke.
(kendi mevcut arazi içinde düzenleme ile)

stlegal
28-11-2012, 20:41
Cuneyt abi yine yaramiza bastin bu konuda yine bugra on ayak olabilir.

driftboy
28-11-2012, 20:54
drift için ufak bişyde yapsalar ne kıyak olur.

time trial-drag-drift org. oldugu komple bir tesis durumuna girebilseler keşke.
(kendi mevcut arazi içinde düzenleme ile)

böyle bi planlarıda var, yazdıklarınıza + olarak offroad pistide düşünüyolar aynı tesis içinde

GökhanAk
28-11-2012, 21:55
gerçekten bu harika şehire yakışacak kaliteli bi drag pisti muhteşem olur seve seve izlemeye gelinir..

kickbuttowski
28-11-2012, 22:30
Şöyle bir drift parkurumuz olsa çok deli olurdu

http://i1071.photobucket.com/albums/u501/kickbukowski/parkour.png

CGR328
28-11-2012, 22:33
Bazi abiler ve arkadaslar bilirler ben 2 senedir mail atmadigim belediye baskani kalmadi hatta cumhurbaskanina bile mail attim ufak krokili plan cizip kucuk krokisini gonderdim TUrkiyede neler gelisebilir bu sayede onlari yazdim . malesef olumsuz yanitlarla karsilastim .en son okan bayulgenle beyaz a yazdim hatta i.melih gokcek ve okan bayulgene twitterda twit bombardimani yaptim kimse geri donmedi . Ben elimden ne geliyosa yapmaya hazirim TBMM ye yuruyelim derseniz onada varim eylem yapalim derseniz onada varim birlikden kuvvet dogar biseyler olmasini istiyosak ugrasmak bi adim armak lazim . Bide istanbul park taze ihale projelere acik olduklarini saniyorum toplanti ayarlansa slaytlarla nerden nerelere geldik gosterilse olumlu seylerle karsilasabiliriz

131mirafiori
28-11-2012, 22:38
TOSFED yeni yönetimi Ralli-Tırmanma-Kros-OffRoad dallarının artık ilgi çekmediğinin çok bariz bir şekilde farkında... Bunlara olan ilgiyi tekrar arttırmak içinde bizleri kullanmaları gerek... Ben arkadaşıma diyorum gel EsEs te ralli var hafta sonu gidelim ? Lan olum manyakmısın EsEs e gidip tozmu yutucam ben diyor... Drag var dediğimde ne zaman gidiyoruz diyor aynı kişi...

TOSFED akıllı hareketlerle ana dallarını canlandırmalı...

Volkann
28-11-2012, 22:45
dikkat çekmek için imza toplamak yerine yapılan organizasyonların video ve fotoları daha faydalı lcagını düşünüyorum.körfezde yapılan organızasyon istanbulda olsaydı seyirci sayısı 4-5 katı olabilirdi.

kanashibari
28-11-2012, 22:46
Ralli tek noktadan izlenebilen bir spor kalan pistleri ve diğer geçişler görmen çok zor ve zahmetli. Rallinin en güzel tarafı yarışlar bittikten sonra kamera kayıtlarından çekilen kısımların izlenmesi. Drag öyle değil olan biten herşey önünde oluyor. Sonucu direkt görüyorsun.

CGR328
28-11-2012, 22:50
Ankara hipodrumda yapilan draglarda legal olarak iceri giren izleyici sayisi 40 bin kisiydi gerisini siz hesap edin

131mirafiori
28-11-2012, 22:52
Ralli tek noktadan izlenebilen bir spor kalan pistleri ve diğer geçişler görmen çok zor ve zahmetli. Rallinin en güzel tarafı yarışlar bittikten sonra kamera kayıtlarından çekilen kısımların izlenmesi. Drag öyle değil olan biten herşey önünde oluyor. Sonucu direkt görüyorsun.

Abi bu sporların ağa babası rallidir... İzlemeyi bildikten sonra 3 sn de sürse geçişi adamın tüyleri dim dik yapar... Konu bu değil bunu yüzyüze gelirsek konuşuruz ama RALLİ candır...

levent
28-11-2012, 22:57
Offtopic olucak biraz ama

Bazi abiler ve arkadaslar bilirler ben 2 senedir mail atmadigim belediye baskani kalmadi hatta cumhurbaskanina bile mail attim ufak krokili plan cizip kucuk krokisini gonderdim TUrkiyede neler gelisebilir bu sayede onlari yazdim . malesef olumsuz yanitlarla karsilastim .en son okan bayulgenle beyaz a yazdim hatta i.melih gokcek ve okan bayulgene twitterda twit bombardimani yaptim kimse geri donmedi . Ben elimden ne geliyosa yapmaya hazirim TBMM ye yuruyelim derseniz onada varim eylem yapalim derseniz onada varim birlikden kuvvet dogar biseyler olmasini istiyosak ugrasmak bi adim armak lazim . Bide istanbul park taze ihale projelere acik olduklarini saniyorum toplanti ayarlansa slaytlarla nerden nerelere geldik gosterilse olumlu seylerle karsilasabiliriz

Diğerlerini bilmem de Okan Bayülgen beyefendiye biz de başka konular hakkında dış sesleri programında dile getirmesi için bir çok kez gerek twitten gerek mail ile yayınında 30sn de olsa yer vermesini istedik ancak hiçbir şekilde bize de geri dönüş yapmamıştı. Medya kralı diyor ya kendine, fasa fiso (şakraban) dan ötesi değil benim gözümde o gün bu gündür de izlemem zaten.

CGR328
28-11-2012, 23:03
Bu gibi islerde devletten umut kesilince en iyisi basin yayin organlari araciligiyla devreyw girmekdir ama bizi onda da disladilar ama demokraside cagreler tukenmez elbet bi yolu vardir kosturmak lazim...

KingoAtmo
29-11-2012, 07:16
Melih gökçek te twiter da aktif bildiğim kadarı ile,
Ortak hareketle başkana mail yada twit atsak etkili olabilir.
Ne istediğimizi anlatmamız şart, hatta bunaltmamız şart

dragon07
29-11-2012, 07:32
antalya trafik şube müdürü, Antalya valiliğine pist yapılsın ,gençler çevreyollarında yarısıyor diye söylemiş pist için valilikle görüşücek adam arıyorlardı geçen gün trafik polisi bi abimiz söyledi.bizde sıkıldık bu durumdan dedi adamlar :D

Dodoo
29-11-2012, 07:53
antalya trafik şube müdürü, Antalya valiliğine pist yapılsın ,gençler çevreyollarında yarısıyor diye söylemiş pist için valilikle görüşücek adam arıyorlardı geçen gün trafik polisi bi abimiz söyledi.bizde sıkıldık bu durumdan dedi adamlar :D

Yani zaten olması gereken de budur. Sen caddelerde sokaklarda bu durumdan rahatsız oluyorsan, insanlara bir çözüm üreteceksin ki bu davranıştan vazgeçsinler.

Konuyu takipteyim, imza-mail vs. her türlü yardım için. :icon_tup:

kadirsa
29-11-2012, 09:54

o zaman desene 50-60 araçlık yeni bir kepez üstü organizasyonunun tam zamanıdır :D dikkat çekmek adına.

Hazır f1 pistinin yeni girişimcisi böyle söylevler üretmişken tam zamanıdır bu konuyu önlerine sunmanın. Buralardan elimizden ne gelirse desteğe hazırız. Öncelikli vurgu kesinlike drag için olmalı, gördük ki herkes susamış...

_driver_
29-11-2012, 09:58
Arkadaşlar Avrupa başkenti dediğimiz Koskaca İstanbulda bir Drag pistimiz yok ama en son Buğranın düzenlediği organizasyonla da tekrar ortaya çıktı ki ilgi çok.Ben diyorum ki İsranbul parkın ihalesini alan Vural Ak'a bu işlerden anlayan ağzı iyi laf yapan 2-3 kişi gitsek görsel ve yazılı olarak bu sporun ne kadar popilerütesi olduğunu göstersek ve ön ayak olmasını istesek nasıl olur ? Bakarsınız İstanbul parkın etrafına yapacağı pistlerin yanına bir Drag pistide yapabilir ! Ne dersiniz ciddi ciddi kim ön ayak olur bu iş için ? Ben elimden geleni yaparım.Ne bilim dikkat çekmek için imza vs toplayaniliriz.Nedir fikirleriniz ?

pistle ilgili yetkisi olan bi abimizle görüştüm bikaç gün önce. drag pisti yapıldığını söyledi. ayrıca time trial vs. gibi organizasyon düzenlersek yardımcı olabileceğini de belirtti

Göki,ZD
29-11-2012, 10:01
Herkes birisi ile gorusur yillardir o bu su oyle dedi ama 2 adim oteye gidilmez..

ghibli06
29-11-2012, 10:17
Herkes birisi ile gorusur yillardir o bu su oyle dedi ama 2 adim oteye gidilmez..

bu işin başı-başları önemli... öncelikle yetkili kim TOSFED... Antalya kazasından sonra TOSFED bu işi baş belası olarak gördü çünkü bu işin sorumluluğu var bedeli var... Ankara draglarındaki heyecan güzel ama o kitle bir süre sonra kontrol edilemez bir hal alıyor, bu noktada işe Valilik ve emniyet güçleri giriyor, onlar da istekli olmak zorunda...

şu anda çok güzel org. yapılıyor Körfez'de olsun Akhisar'da olsun, ama drag yarışları bir TR şampiyonası takvimiyle yapılmadığı sürece bana anlık heyecan zevkmiş gibi geliyor...

TOSFED bir takvim yayınlasa mesela 2013 için, atıyorum Mayıs Akhisar, Haziran Körfez, Ekim'e kadar nerde ne olacak bilsek bu işin şekli çok değişir... TOSFED mesela İstanbulPark'ı takvime koydu mu onlarla görüşüp, o pist bi şekilde hazırlanır orada...

Low-Rider
29-11-2012, 10:21
Antalya kazasından sonra tosfed bu işi daha güvenli nasıl yaparız diye düşünmedi ki, bir olay yaşandı ve kalemi kırıldı drag sporunun.

Evet körfezde, akhisarda çok güzel yarışlar düzenleniyor ama hep içimizden birilerinin çabalarıyla.

Dünyada motorsporlarında kaza oldumu yeni güvenlik önlemleri alınır standartlar belirlenir, yaşanan o kaza milat olur ama bizde tam tersi.

ice
29-11-2012, 10:26
Biz kendi aramızda bölünürsek yetkilileri Yada bu işi yaptırmak istediğimiz kişileri nasıl razı edeceğiz ? Yazılanlara bakılırsa zaten ufakta olsa gelişmeler var bizde elimizden geldiğince bu konuyu taze tutalım ki arz ve talep ilişkisi doğrultusunda birşeyler olsun...

ice
29-11-2012, 10:27
pistle ilgili yetkisi olan bi abimizle görüştüm bikaç gün önce. drag pisti yapıldığını söyledi. ayrıca time trial vs. gibi organizasyon düzenlersek yardımcı olabileceğini de belirtti

Pist tam olarak nereye yapılıyor ? Bu abinin tam yetkileri nelerdir nasıl yardımcı olur bize ?

_driver_
29-11-2012, 10:44
abi vural beyin yardımcısı kendisi. şu anda federasyon ve otomotiv distribütörleri ile görüşmede olduklarını belritti. kendisi de off-road challenge gibi organizasyonlara katılıyo zaten

görüşüp bilgi almak isterseniz numarasını gönderebilirim

ghibli06
29-11-2012, 10:44
Biz kendi aramızda bölünürsek yetkilileri Yada bu işi yaptırmak istediğimiz kişileri nasıl razı edeceğiz ? Yazılanlara bakılırsa zaten ufakta olsa gelişmeler var bizde elimizden geldiğince bu konuyu taze tutalım ki arz ve talep ilişkisi doğrultusunda birşeyler olsun...

yarın Mehmet Taşanyürek'le görüşeceğim mesaj atmış bana... gelişmeleri yazarım buraya... ama olaya sadece pist olarak bakmayalım, 2013 de nasıl bir sezon istiyoruz, kurallar ne olmalı, standartlar ne olmalı, onları tartışıp sunalım...

ice
29-11-2012, 10:58
abi vural beyin yardımcısı kendisi. şu anda federasyon ve otomotiv distribütörleri ile görüşmede olduklarını belritti. kendisi de off-road challenge gibi organizasyonlara katılıyo zaten

Anladım abi.Ofroad yapan çok arkadasım var belki tanıdık çıkar ismi ne ?

ice
29-11-2012, 11:00
yarın Mehmet Taşanyürek'le görüşeceğim mesaj atmış bana... gelişmeleri yazarım buraya... ama olaya sadece pist olarak bakmayalım, 2013 de nasıl bir sezon istiyoruz, kurallar ne olmalı, standartlar ne olmalı, onları tartışıp sunalım...

Abi diyorum ya önce kendi aramızda organize olmamız lazım.Ağzı iyi laf yapan ve bu işten anlayan arkadaşlarla isteklerimizi ve bu işin popülaritesini ve maddi getirelerini güzelce anlatmalıyız ilgili kişilere...

Göki,ZD
29-11-2012, 11:03
Abi diyorum ya önce kendi aramızda organize olmamız lazım.Ağzı iyi laf yapan ve bu işten anlayan arkadaşlarla isteklerimizi ve bu işin popülaritesini ve maddi getirelerini güzelce anlatmalıyız ilgili kişilere...

Bugranin seveni sevmeyeni vardir ama sevmeyenin bile evet diyecegi aginin iyi laf yaptigi ve cenesi yuzunden illallah dedirtip insanlari ikna ettigidir:D:D:D
Hem herkesden tecrubeli ve yaptigi isler ortada

63owen63
29-11-2012, 11:04
dünya standartları ne durumda drag organizasyonlarında ? Kurallar ,teknik ,teorik teknolojik bilgi ve sistemler ?

TaGo
29-11-2012, 11:04
TOSFED olaya bahane buluyor sadece. Seneler öncesi birisi vefat etti (allah rahmet eylesin), senelerdir aynı terraneyi çalıyorlar. "drag tehlikeli, drag şöle drag böle". İyide bu arada motorsiklet yarışlarında neredeyse her sene birisi vefat etti, hatta 3 sene önce 3 kişi falan dı bu sayı. Federasyonu ayrıldı diyebilirsinizde, sonuçt6a ilintili. Bu senede pist yarışlarında birisi vefat etti, gazeteci. Peki pist yarışlarımı durduruldu? hayır. O halde???

Yani artık lütfen Federasyon terraneyi bıraksın, tüm dünyada uygulanan bu yarış şekline adam akıllı bir formatla destek olsun.

RCkid
29-11-2012, 11:48
Yanlissin veya kasizsin diyebilkrsiniz bana ama
ben sanmiyorum ki hic bir ulkenin resmi otomobil sporlari federasyonlari catisi altinda degil drag
drag icin ayri yapilanmlari var, birlik(association) adi verilebilir
pist yaptirilmasiyla,organizasyon farkli is kalemleri sanki
tamam pist yaptirilmasi icin federasyon destegi gerekebilir ama org baska bir is bence
ha federasyon org yaptirmiyor izin vermiyor denilirse yerden goge kadar haklisiniz

yukarda yazdiklarimda yanlis olabilirim, arastirip emin oldugum seyler degil gozlem sadece:)

CasabLanca
29-11-2012, 12:20
günümüzde herkes sosyal ağları aktif olarak kullanıyor. bizler güzel bir organizasyonla sesimizi duyurabiliriz. etkili bir twitter hashtagı bulabilirsek ve o tag ile siyasetçilere, belediye başkanlarına yazarsak belki yararı olabilir. mesela twitter fenomenlerinden argostrolojide foruma üye ondanda rica ederiz yardımcı olur hashtag konusunda kısa sürede TT oluruz.

dachosen
29-11-2012, 12:29
İyi düşünüp taşınıp onların her anlamda kazanacağı hatta kendilerinin daha çok karda olduklarını düşündürecek bi teklif sunulması lazım.

Mechanix
29-11-2012, 12:51
Yeni fedarasyon bize -Drift Kulübü- Drift konusunda baya destek veriyor. Söylediklerimizi dinleyerek bizimle birlikte hareket edecek gibi gözüküyor.

Drag için de işini düzgün yapacak bir kulüp çatısı altında kapılarını çalmak en doğrusu olacaktır.Kişiler yeterli resmiyete sahip olmuyor.

JumboAli
29-11-2012, 13:08
techturkey adı altında Temsılcı secıp. bızım uye sayımızı araba ve yarış sektorundekı etkılerımızı. ıstedıgımızde arac pıyasasını dusurup cıkardıgımızı

ve cok kalabalık oldugumuzu anlatıp yardımcı oluyomus gıbı gozukup yardım almamız lazım bu adamlardan.

ghibli06
29-11-2012, 13:18
ben Ice'a bir mesaj attım orada hem drag hem de drift konularında çok ciddi olduklarını gördüler ama onlar da bizden yardım bekliyor, yaş ortalaması yüksek bir yönetim, elle tutulur şeyler biz götürürsek hayır demezler gibi...

mmustu
29-11-2012, 13:22
Bugra bu ise el atmali

Bugra hasan baskara vs bu isin yillsrdir icinde olan insanlar

lnd_samet
29-11-2012, 14:12
aslında drift klubu gibi birşey kurulsaydı,daha etkili olurdu.yani işin ciddiye alındığı-havadan sudan bahsedilmediğini anlarlardı federasyon.
yada bizim böyle bir klup kurma düşüncemiz var.sizde destek verirseniz federerasyon çatısı altında bu birliği kurup spora haline getirmeyi planlıyoruz gibi,kağıtlar üstünde bu işin nasıl yapılacağı,daha önce körfezde-manisada yapıldığı fotoğraflarla ve katılımcılarla gösterilse çok daha iyi olur.
karşılarında bu işe gönül vermiş -3-5 kişi görüntüsünden ziyade birlik olmuş bi camia görmek daha hızlandırır ve ciddiye aldırır herşeyi bence.

GökhanO
29-11-2012, 14:17
aslında drift klubu gibi birşey kurulsaydı,daha etkili olurdu.yani işin ciddiye alındığı-havadan sudan bahsedilmediğini anlarlardı federasyon.
yada bizim böyle bir klup kurma düşüncemiz var.sizde destek verirseniz federerasyon çatısı altında bu birliği kurup spora haline getirmeyi planlıyoruz gibi,kağıtlar üstünde bu işin nasıl yapılacağı,daha önce körfezde-manisada yapıldığı fotoğraflarla ve katılımcılarla gösterilse çok daha iyi olur.
karşılarında bu işe gönül vermiş -3-5 kişi görüntüsünden ziyade birlik olmuş bi camia görmek daha hızlandırır ve ciddiye aldırır herşeyi bence.

drift klubu zaten var fedarasyonda resmi olarak tanıyor

ef186
29-11-2012, 14:20
Bukadar senedir yaptigimiz organizasyonlarla kendimizi ispatlamis insanlar olarak zaten gerekli calismalarin yapilmasi icin Demir baskanla gorusuyoruz .
Onumuzdeki sezon Drag ile ilgili bir cok degisiklik olacak buna emin olun ... Ayrica Vural Ak ile onumuzdeki hafta toplantimiz var insallah guzel haberler vericem sizlere Drag ile ilgili ;)

Kulaktan dolma ahmet mehmetten isitilen degil birebir ben bu konu ile ilgili federasyon yonetimi ile gorusme halindeyim insallah herkezin zevkle izleyecegi bir sampiyona cikacaktir onumuzdeki sezon .

Day Walker
29-11-2012, 14:25
Bukadar senedir yaptigimiz organizasyonlarla kendimizi ispatlamis insanlar olarak zaten gerekli calismalarin yapilmasi icin Demir baskanla gorusuyoruz .
Onumuzdeki sezon Drag ile ilgili bir cok degisiklik olacak buna emin olun ... Ayrica Vural Ak ile onumuzdeki hafta toplantimiz var insallah guzel haberler vericem sizlere Drag ile ilgili ;)

Kulaktan dolma ahmet mehmetten isitilen degil birebir ben bu konu ile ilgili federasyon yonetimi ile gorusme halindeyim insallah herkezin zevkle izleyecegi bir sampiyona cikacaktir onumuzdeki sezon .

Zaten yaptığın işler belli Buğra helal olsun.Daha güzel yarışlar izleyeceğimizi biliyoruz.

ef186
29-11-2012, 14:26
ben Ice'a bir mesaj attım orada hem drag hem de drift konularında çok ciddi olduklarını gördüler ama onlar da bizden yardım bekliyor, yaş ortalaması yüksek bir yönetim, elle tutulur şeyler biz götürürsek hayır demezler gibi...

Dunyanin ilk motorsporlari festivalini yapan otomobil klubunden bahsediyorsaniz

uzgunum umidim yok ...

lnd_samet
29-11-2012, 14:28
drift klubu zaten var fedarasyonda resmi olarak tanıyor

(eksik kelimeyle yazmışım birazda benimde hatam var pardon)

drift klubu gibi;)

drag klubu.
yani draga gönül vermiş kişilerden ziyade organize edilmiş,toplanmış bu işe ciddi bakan kişiler toplulugu cok farklı görünür.

ef186
29-11-2012, 14:36
PistGunleri 2013 de Tosfed Organizasyon lisansli bir Otomobil sporlari Klubu olarak Hepimizin klubu olucak insallah calismalarina basladik resmi islerle ugrasiyoruz arkadaslar.

ghibli06
29-11-2012, 15:06
Dunyanin ilk motorsporlari festivalini yapan otomobil klubunden bahsediyorsaniz

uzgunum umidim yok ...

bence nesil farklılıklarını giderebilirsek sorun olmaz, biz anlatıp ön ayak olacağız yoksa zor gerçekten...

Göki,ZD
29-11-2012, 15:09

Sen yazmadan bisey yazmiyim dedim, pzar Gunu konustugumuz olayi gerceklestirirsekde nokta olur

Day Walker
29-11-2012, 15:09
Musait olduğum sürece her türlü yardıma hazırım.

ef186
29-11-2012, 15:46
Federasyondan canli bildiriyorum burasi cok katisik herkez haril haril calisiyor valla :D

meh66
29-11-2012, 15:50
Federasyondan canli bildiriyorum burasi cok katisik herkez haril haril calisiyor valla :D

Abi senin onculugunde bu iside basaracagindan hic suphem ok hayirlisi olur insallah

arfy
29-11-2012, 15:53

3g görüntülü aç abi hepimiz izleyelim :D

ef186
29-11-2012, 16:27
3g görüntülü aç abi hepimiz izleyelim :D

Yok ali sami :D

ice
29-11-2012, 20:37
İyi gelişmeler var arkadaşlar hadi hayırlısı :)

Redbull
30-11-2012, 12:24

Sevindirici bir haber :)

_driver_
30-11-2012, 12:29
İyi gelişmeler var arkadaşlar hadi hayırlısı :)

dediğim kişiyle görüştüyseniz yardımcı olmuştur umarım

Burak Kasim
30-11-2012, 12:42
Guzel gelismeler.

Gokininde dedigi gibi ancak Bugra abi yapar bu isi.

Bize yapilmasi gereken bisey duserse haberimiz olsun abi, elimizden geleni yapmaya calisiriz. ;)

mmged_jan
30-11-2012, 18:53
sadece türkiye istanbul için düşünmeyin kaliteli pistler dünyadan bir çok yarışçı ve seyrici ile bu işin turizmininden büyük kazanç sağlayabilir insanlarımız bence güzel düşünceler

alikarakus
30-11-2012, 22:12
istanbul ankara antalya da yapılması lazım yani pistlerin bu kadar çığlığı duymazdan gelemezler..

Yanyanömer
30-11-2012, 23:39
İstanbulda orhanlı autodromda drag pisti var:D

Turbo1
30-11-2012, 23:42
İstanbulda orhanlı autodromda drag pisti var:D

istanbul-tuzla da ki autodrom drag pisti halen aktifmi?

ef186
30-11-2012, 23:45
Hayir Aktif degil .

Onrcn
30-11-2012, 23:54
Hayir Aktif degil .

ahhh ahh... hey gidi auto drom dili olsa da konussa :D

ice
30-11-2012, 23:57
dediğim kişiyle görüştüyseniz yardımcı olmuştur umarım

Görüşmedim ama aklımda...

_driver_
02-12-2012, 02:33
Görüşmedim ama aklımda...

Giresun'dan Eray'la görüştüm derseniz hatırlar dediğim gibi biz daha önce de görüşmüştük kendisiyle ya da görüşmeye gitmeden haber verirseniz arayabilirim kendisini

miniks
02-12-2012, 07:28
Ulusal Drag yapmak için 3 farklı ilde pist olması lazım

Akhiar 400 metre nizami
Konya 400 metre nizami
1 tanede 400 metre nizami istanbul pisti lazım bize

Konyada yarış yapılırsa ankara yada antalyada yapmanın anlamı yok ordaki pist geliştirilmeli

İstanbul bu işte şart istanbul parkta 400 metre nizami pist olursa buyönetimle ulusal dragların yapılmaması gibi birsey söz konusu olmaz diye düşünüyorum

Gerek RPM Turk olsun gerek Konyadaki kulupler olsun gerek Bugra olsun organizasyonlarını anlatan slaytlar yapmalılar ve federasyonla toplantı yapmaları lazım

Onlara sunum yapıp en fazla izleyicinin bu sporda oldugunu anlatmaları lazım bu şekilde sponsor yine bulunabilinir

Zamanında opet boşuna sponsor olmadı ve ona getirisini hatırlayın çogumuz maslaktaki opete hususi benzin almaya geçerdik karşıya

Drag daki sponsorun kazancının geri dönuşunun tarifi yoktur bence ve Turkiyede su anda futbol basketten sonra belkide en çok izleyici bu alanda toplanıyor

ghibli06
02-12-2012, 08:08

Akhiar 400 metre nizami
Konya 400 metre nizami

Konyada yarış yapılırsa ankara yada antalyada yapmanın anlamı yok ordaki pist geliştirilmeli

İstanbul bu işte şart istanbul parkta 400 metre nizami pist olursa buyönetimle ulusal dragların yapılmaması gibi birsey söz konusu olmaz diye düşünüyorum

Gerek RPM Turk olsun gerek Konyadaki kulupler olsun gerek Bugra olsun organizasyonlarını anlatan slaytlar yapmalılar ve federasyonla toplantı yapmaları lazım

Onlara sunum yapıp en fazla izleyicinin bu sporda oldugunu anlatmaları lazım bu şekilde sponsor yine bulunabilinir

Zamanında opet boşuna sponsor olmadı ve ona getirisini hatırlayın çogumuz maslaktaki opete hususi benzin almaya geçerdik karşıya

Drag daki sponsorun kazancının geri dönuşunun tarifi yoktur bence ve Turkiyede su anda futbol basketten sonra belkide en çok izleyici bu alanda toplanıyor

Ankara'ya drag pistine gerek yok derken, seyirci rezaletini kastediyorsan onun çözümü bulunmalı, onun çözümü de basit, 40bin kişinin geldiği yer futbol maçı gibi algılanmalı, nasıl 2500 polis veriliyorsa bir maça, aynısı yapılmalı... bırakın 40bini, 10bin kişinin gittiği her hangi bir organizasyonu, amatör ruhla kontrol etme ihtimali yoktur...

Ankara'daki potansiyel belli, bunu kullanmamak saçma olur...

miniks
02-12-2012, 09:13
Ankara'ya drag pistine gerek yok derken, seyirci rezaletini kastediyorsan onun çözümü bulunmalı, onun çözümü de basit, 40bin kişinin geldiği yer futbol maçı gibi algılanmalı, nasıl 2500 polis veriliyorsa bir maça, aynısı yapılmalı... bırakın 40bini, 10bin kişinin gittiği her hangi bir organizasyonu, amatör ruhla kontrol etme ihtimali yoktur...

Ankara'daki potansiyel belli, bunu kullanmamak saçma olur...

Baskan bikere benim mesajlarıma hemen bi saldırma girişimine girme tartışıyorsak bu birbirimize giricez anlamına gelmez

Bak konyada hazırda 400 metre pist var ankarada varmı yok

Yazdıgımı iyi okurmusun

Konyada yarış yapılırsa Antalya ve Ankarada yarış yapılmasına gerek yok

Cunku her iki ilede konya cok yakın

Yoksa konyanın seyircisinin Ankaradan farkı yok dostum

Benim söylemek istedğim mesafe ve var olan bir pist

driftboy
02-12-2012, 10:59

Akhiar 400 metre nizami
Konya 400 metre nizami

Abi sponsor konusunda castrol ile görüştüm ben 1 ay kadar önce, sponsor oluruz bize kimse simdiye kadar böyle bi bilgi vermedi dedi. En çok reklam yapacagımız yer aslında pistler. Castrol ford ralli team'e zaten sponsorlar. Ama ralli sizin yaptıgınız gibi pistlerdeki kadar dikkat çekmeyen belirli kesime yönelik bi spor, pistler herzaman bizim için daha cazip bize ulaşın detayları konuşalım bize yarış takvimi çıkarın bizde sponsorluk yapalım dedi..

miniks
02-12-2012, 11:41
Abi sponsor konusunda castrol ile görüştüm ben 1 ay kadar önce, sponsor oluruz bize kimse simdiye kadar böyle bi bilgi vermedi dedi. En çok reklam yapacagımız yer aslında pistler. Castrol ford ralli team'e zaten sponsorlar. Ama ralli sizin yaptıgınız gibi pistlerdeki kadar dikkat çekmeyen belirli kesime yönelik bi spor, pistler herzaman bizim için daha cazip bize ulaşın detayları konuşalım bize yarış takvimi çıkarın bizde sponsorluk yapalım dedi..

Kardesşim ben yıllardır bahsediyorum onlara

Ekstra Bütçe ayırmıyoruz diyolar

Ama inşallah dediğin gibi tersi olur

driftboy
02-12-2012, 11:58
Okula panele gelmişlerdi sohbet havasında devam ederken konu sponsorluklara gelince Ronaldo'ya sponsor olduklarından bahsettiler bende söz isteyip bu ronaldo motor yağıylamı çalışıyo neyine sponsor oldunuz dedim herkesin bildiği bi insan sporla ugraşan uğraşmayan herkes biliyo dedi bende bunu direk arabayla ilgili bi sporda deneseniz daha faydalı olursunuz herkes sporla ilgllenebilir ama aynı zamanda motorsporlarıyla arabayla ilgilenmez dedim bunun yerine drift drag timetrial offroad gibi dallarda sponsorluk yapın dedim ford ralli de zaten sponsorsunuz dedim drag drift timetrial gibi organizasyonların varlıgından bile haberimiz yok bu iş arz talep meselesi bizden isticeksiniz ki bizde gelip yapalım dedi. Cıkısta da aynı seyleri konustuk kim geliyo nası oluyo organizasyonlar kaç araç geliyo ne kadar sürüyo nerde oluyo gibi bilgiler aldı benden daha sonra kartını verdi bu konuyla ilgili konusalım ulaş bana hertürlü elimizden geleni yaparız dedi..

KSK-VTEC
02-12-2012, 12:56
Antalyadaki kaza dan sonra tüm büyükler bu işten uzak duruyor bizim ekibin çalmadı kapı kalmadı castrol ile 10 kere redbull ile 20 kere görüşülmüştür bizdeki sponsorlar kwndi içimizden olan arkadaşlar. Gerçi tosfed ulusal yarış yapıyorum derse bakış açıları büyük ihtimalle değişir.

Bu arada hilmi niye banlandı

AEAlmas
02-12-2012, 18:40
Antalyadaki kaza dan sonra tüm büyükler bu işten uzak duruyor bizim ekibin çalmadı kapı kalmadı castrol ile 10 kere redbull ile 20 kere görüşülmüştür bizdeki sponsorlar kwndi içimizden olan arkadaşlar. Gerçi tosfed ulusal yarış yapıyorum derse bakış açıları büyük ihtimalle değişir.

Bu arada hilmi niye banlandı

Antalyada kaza olmadan önce 2004 te Fia dershanesi Quantum Antalya Motorsporlari klubü olarak bir yariş organize ettirmiştim bizimkilerin kafasını ütüliye ütüliye :D Hatta Bayan yarışmacı tek başına olmasın diye Teyzem bile katılmıştı :D
resim birşeyler hatırlatacaktır Ksk :)
http://www.tuning07.com/images/photoalbum/72.jpg

bir siteden alıntı bendeki resimler kimbilir nerde :)

Acikcasi Drag yarışı organize fikri ısrarı o zaman bana aitti maliyeti vardi ama reklam getirisi olcagından umursatmamıştım Fia dershanesi ve Quantum çalışması sonucu izinler vs vs alındı antalya motorsporları klubu gereken herşeyi yasal vs organizede bulunmuştu o zamanlar 19 yaşındaydım gençlik spor il müdürlügünden yazılı izin yetiyordu Tomsfeed ten yetkililer gelmişti yarış iptal olcak gibi olmuştu sırf kayalık tarafa gecip izlemek isteyenler yüzünden neyse
bir siteden alıntı bendeki resimler kimbilir nerde :)

Konumuza dönecek olursak bir ara manavgatta zengin birisi ile ilgili bi duyum duymustum adam pist yaparım demiş ucakla gelip gidecegim kendi ucagımı bu piste indirmek istiyorum demiş onun dışında istenildigi gibi kullanılsın demiş büyük ihtimal otelci birisi ve belediye yermi vermemiş sıcakmı bakmamışlar olayı anlamadım
Antalyadaki kaza maalesef oldu bende o kaza zamanı orda idim kaza oldu maalesef yapilabilcek birşey yok Antalya o zamandan beri yasak
cevre yolu kepez üstünü mesken edindik gerci bu durum başka şehirlerdede böyle
Sözde belediye başkanımız hoca mız söz vermişti ama havada kaldı
Maliyet vs işin icerisine giriyor ama bu işten kaar oldukca fazla olabilir ışıklandırması vs olan pist araç deneme icin kiraya bile verilebilir
yemek icmek vs
Mesela şuan Antalyaya hipodrom kurulcak e
yan tarafi arazi boş hipdromla 2 sini bir arada cıkarabilir
Istanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Bursa veya izmit
Adana veya mersin
Bu şehirlerde adam akıllı pist vs oluşsa hem organizasyon mahalli olarak artar ve bu spor a katılmak isteyen sayısıda artar insanlarda kendini geliştirebilir bir klüb kurulması gerek aslında adam akıllı bizden büyük tecrübeli bu drag yarışlarınla ilgili organize şekilde calışcak bir klüp kurması gerekmekte En azından Tomsfeed in tam anlamıyla muhattap alacagı bir klüb
Hadi herşeye yetişmedi devlet
Konya ya gittigmizde yarışlarda oraya gidenler bilir insanlarla ugraşmaktan yarış cok aksadı
Konya ya gidene kadar akhisar izmir e gidilir
3 büyük şehir de adam akıllı pist olsa İstanbul Ankara İzmir (zaten ha akhisar ha izmir cok yakınlar birbirlerine :)
Tel örgülü seyircinin orturacagı yer akşam ısıklandırması pist in yanında hazır bulunan ambulans itfayiye tuvalet vs vs yani böyle şeylere cok ama cok ihtiyac var
her drag organizasyonunda var zaten diceksiniz ama sabit olarak olması daha ayrı olur bunlar benim düşüncem tabii

dragon07
02-12-2012, 19:10
konyada pist var eee kaç kere gittin hiç gitmedin :)

konyada organizasyon tamamlanmadan evine dönüyor millet.

istanbula pist lazım
izmirde zaten var birde akhisarda var
antalyada pist mutlaka olmalı mersin adana konya izmir ankara illerine çok uzak sayılmıcak bi mesafedeyiz.

yardım edebilecek bi arkadas olursa antalyada federasyondan gidip pist için konuşalım .

Tugral
02-12-2012, 19:38
Antalya federasyonuna bir yıl önce gittim ve pist için bir belediye baskanından randevu aldım. Ilgilendiğini ve gerekli doneleri verirseniz calısma yapalım üstünde dediler ama ilgilenen bir federasyon olmadı. Barıs da hakanda dönüş yapmadılar. Bende üzerinde durmadım. Yerel medya olarak bu konunun üzerinede gidebilir ve gerekli baskıyı bu alandada kurabilirim ama öncelikle federasyonun ilgili olması ve benden daha istekli olması beni onların sıkıstırması lazım ama tam tersi duru lar sözkonusu,....

AEAlmas
02-12-2012, 20:25
konyada pist var eee kaç kere gittin hiç gitmedin :)

konyada organizasyon tamamlanmadan evine dönüyor millet.

istanbula pist lazım
izmirde zaten var birde akhisarda var
antalyada pist mutlaka olmalı mersin adana konya izmir ankara illerine çok uzak sayılmıcak bi mesafedeyiz.

yardım edebilecek bi arkadas olursa antalyada federasyondan gidip pist için konuşalım .

konya 'daki yarisa gittim efe gitmediğimi nerden çıkardın Cemal ağbi lerle geldik. kaç defa kesildi tel örgü var ama oturma yerinin yanında aralayıp herkes atladı araçların aralarında cirit atıyor
ama yarış yarısında ayrıldık hiç tadı yoktu biraz daha bilinçli olsa insanlar yer kötü yer değil düzenleme lazım
Antalya da pist konusu yıllardır var ama bir netlik yok sırf antalya değil istanbul ankara ızmir de akhisar da bir nebze daha yolunda

AEAlmas
02-12-2012, 20:44
Antalya federasyonuna bir yıl önce gittim ve pist için bir belediye baskanından randevu aldım. Ilgilendiğini ve gerekli doneleri verirseniz calısma yapalım üstünde dediler ama ilgilenen bir federasyon olmadı. Barıs da hakanda dönüş yapmadılar. Bende üzerinde durmadım. Yerel medya olarak bu konunun üzerinede gidebilir ve gerekli baskıyı bu alandada kurabilirim ama öncelikle federasyonun ilgili olması ve benden daha istekli olması beni onların sıkıstırması lazım ama tam tersi duru lar sözkonusu,....

Tugral konu şu tek şehir değil Motor sporları ile ilgili toplu olarak istanbul ızmir ankara diğer şehirlerinde belirledigi temsilcilerle görüşme yapıp gerektiği gibi konuşulacak toplantılar ilk bu motorsspor klubleri kendi aralarında daha sonra belediyelerle hatta örnek bir çalışma yapilip a 'dan z ye nasıl olması gerektiği planlı projeler ile çıkılır sa ön çalışmalı açıkçası sadece görüşelim demek le bitmiyor yatırım kim yapacak sponsor mu olacak hazine arazimi gösterecek çok konu var bunlar gibi

ghibli06
02-12-2012, 22:28
Baskan bikere benim mesajlarıma hemen bi saldırma girişimine girme tartışıyorsak bu birbirimize giricez anlamına gelmez

Bak konyada hazırda 400 metre pist var ankarada varmı yok

Yazdıgımı iyi okurmusun

Konyada yarış yapılırsa Antalya ve Ankarada yarış yapılmasına gerek yok

Cunku her iki ilede konya cok yakın

Yoksa konyanın seyircisinin Ankaradan farkı yok dostum

Benim söylemek istedğim mesafe ve var olan bir pist

Hocam şu anda en ciddi araçlar nerede yapılıyor? İstanbul ve Ankara... her ikisinde de şu anda yarışa yapılabiliyor mu ? Hayır... ben Ankara ve istanbul'un bu işin dışında kalmaması gerektiğini düşünüyorum ve diyorum ki, iyi okuyun lütfen dediğimi, eğer sorun seyirci taşkınlıkları ise, o kadar kalabalığı toplayan sadece drag değil, uçurtma yarışı olsa yine sıkıntı olur, çok ciddi emniyet gücü gerekir, 1000 tane polis olsa sıkıntı kalmaz, eskiden yunuslardan trafiğine o kadar polis gelirdi zaten...

nemonomani
03-12-2012, 10:10
Hocam şu anda en ciddi araçlar nerede yapılıyor? İstanbul ve Ankara... her ikisinde de şu anda yarışa yapılabiliyor mu ? Hayır... ben Ankara ve istanbul'un bu işin dışında kalmaması gerektiğini düşünüyorum ve diyorum ki, iyi okuyun lütfen dediğimi, eğer sorun seyirci taşkınlıkları ise, o kadar kalabalığı toplayan sadece drag değil, uçurtma yarışı olsa yine sıkıntı olur, çok ciddi emniyet gücü gerekir, 1000 tane polis olsa sıkıntı kalmaz, eskiden yunuslardan trafiğine o kadar polis gelirdi zaten...

organizasyonlara polis güvenliği girmesi çok iyi olur günlük hayattada biza çok fazla karışmazlar bunun dışında istanbuldada ankaradada bu iş için çok uygun devlet arazileri var sıkıntı sadece güvenlikse düzgün bir mimar ve sitedeki sözü geçen abilerimiz sayesinde bu güvenliğin sağlanacağına inanıyorum ama bir an önce nerelere başvurulması gerekiyorsa baş vurmak lazım tez vakitte

ghibli06
03-12-2012, 10:29
organizasyonlara polis güvenliği girmesi çok iyi olur günlük hayattada biza çok fazla karışmazlar bunun dışında istanbuldada ankaradada bu iş için çok uygun devlet arazileri var sıkıntı sadece güvenlikse düzgün bir mimar ve sitedeki sözü geçen abilerimiz sayesinde bu güvenliğin sağlanacağına inanıyorum ama bir an önce nerelere başvurulması gerekiyorsa baş vurmak lazım tez vakitte

eğer TOSFED bunu bir takvim halinde ulusal şampiyona olarak yaparsa güvenlik tedbirleri konusunda sıkıntı olacağını sanmıyorum...

sonuçta Ankara'da böyle bir alan var, sadece resmi bayramlarda ve de büyük fuarlarda kullanılan onun harici komple yatan bir yer eski hipodrom... tek sıkıntısı (ne derece sıkıntı olduğu zaptedilemeyen 40bini aşan kalabalıklardan belli) şehrin ortasında ulaşım rahat, o nedenle herkese avantaj gibi gelen bu özellikler Ankara'da dezavantaja dönüşüyor...

Göki,ZD
03-12-2012, 11:00
Çivili asfalti unutmayalim hipodromda, oranin asfalti musait degil.

ghibli06
03-12-2012, 11:15
Çivili asfalti unutmayalim hipodromda, oranin asfalti musait degil.

550 metre asfaltı belediye isterse yarım günde döker...

AEAlmas
03-12-2012, 13:40
550 metre asfaltı belediye isterse yarım günde döker...

En kötü asfalt dökülür sonra konya 'daki hesap gibi millet akhisara koşar 1 2 saniye fazla cikarinça herşeyin 4 4 luk olduğu pistler lazım 1 pist bile yeter :) amerika avrupa 'daki gibi bir pist olsun antalya 'dan bile gidilir

chatlaxs
03-12-2012, 13:41
bi ara denizlide de vardı pist muhabbeti imzalar falan toplandı belediye başkanına sunuldu sonuç çıkmadı

ghibli06
03-12-2012, 13:43
En kötü asfalt dökülür sonra konya 'daki hesap gibi millet akhisara koşar 1 2 saniye fazla cikarinça herşeyin 4 4 luk olduğu pistler lazım 1 pist bile yeter :) amerika avrupa 'daki gibi bir pist olsun antalya 'dan bile gidilir

Gökçek 'isterse' oraya hangi asfalt lazımsa onu döker emin olun :) yeter ki reklamının yapılacağı bir ortam yaratılsın, ayrıca illa oraya yapmak da şart değil, arazinin fotosunu koydum içinde hem pist (eskiden orada pist yarışı yapılırdı bilmeyenlere hatırlatayım) olarak hem de drag pisti olarak kullanılabilecek arazi mevcut, istenirse tören alanına hiç dokunulmaz...

AEAlmas
03-12-2012, 14:04
Gökçek 'isterse' oraya hangi asfalt lazımsa onu döker emin olun :) yeter ki reklamının yapılacağı bir ortam yaratılsın, ayrıca illa oraya yapmak da şart değil, arazinin fotosunu koydum içinde hem pist (eskiden orada pist yarışı yapılırdı bilmeyenlere hatırlatayım) olarak hem de drag pisti olarak kullanılabilecek arazi mevcut, istenirse tören alanına hiç dokunulmaz...

Bekleyip gorcez o zaman ama şu olabilir ihale acar bu işle ilgili yandaş firma alır döktük derler şu bu olur pist organizasyona hazır olur ama vht dir şu bu olmaz e sonra yapılmış yatırım ölü olur drag konusu ankara için kapanir Gökçek le ilgili Ankarali tanıdığım arkadaşların ne kadar guvendigi ortada inşallah istenilen gibi olur

miniks
03-12-2012, 14:47

Abicim bak ben gelcek sezon için diyorum Konyada hazır pist varmı hemde VHT li var

oranında seyircisinin ankaradan bir farkı yok ordada taşkınlık oluyor

onu geçtim Aklhisarda bile bazen taşkınlık oluyor taşkınlık birşey değil

yeterki araba cevirmeye kalmkasın kimse

Hipodroma dışarıdan yarışcı harici araç giriyor mesela burda zaten

Benim anlatmak istedigim istanbul parkta drag yapmaya izin verirlerse şayet

3 adet 400 metre pistimiz olur gelcek sezon

Konya pisti hem ankaraya hemde antalyaya aynı mesafe nerdeyse sizin şehirde sayılır bize uzak akhisarda bize uzak sizede uzak

istanbulda size uzak Antalyalılara da akhisar ve istanbul uzak olur

Ulusal yapılması için 3 adet ayrı ilde pist lazım 2 pist ile olmuyor

bu yüzden ilk sezon şayet istanbul park olursa tabi Razı olucaz programa

gelcek sezonlar için Antalya Ankara eklenir programa

Ama ankarada hipodromda olmaz kardeşim nedenine gelince her sene tören var her sene asfalt yaptırmaz belediye cünkü

ghibli06
04-12-2012, 11:10
Abicim bak ben gelcek sezon için diyorum Konyada hazır pist varmı hemde VHT li var

oranında seyircisinin ankaradan bir farkı yok ordada taşkınlık oluyor

onu geçtim Aklhisarda bile bazen taşkınlık oluyor taşkınlık birşey değil

yeterki araba cevirmeye kalmkasın kimse

Hipodroma dışarıdan yarışcı harici araç giriyor mesela burda zaten

Benim anlatmak istedigim istanbul parkta drag yapmaya izin verirlerse şayet

3 adet 400 metre pistimiz olur gelcek sezon

Konya pisti hem ankaraya hemde antalyaya aynı mesafe nerdeyse sizin şehirde sayılır bize uzak akhisarda bize uzak sizede uzak

istanbulda size uzak Antalyalılara da akhisar ve istanbul uzak olur

Ulusal yapılması için 3 adet ayrı ilde pist lazım 2 pist ile olmuyor

bu yüzden ilk sezon şayet istanbul park olursa tabi Razı olucaz programa

gelcek sezonlar için Antalya Ankara eklenir programa

Ama ankarada hipodromda olmaz kardeşim nedenine gelince her sene tören var her sene asfalt yaptırmaz belediye cünkü

ulusal şampiyona olacaksa zaten uzak-yakın kavramı olmaz diye düşünüyorum... bence 3 değil de 4 pist olursa daha zevkli olur fikrindeyim, Akhisar-İstanbul-Konya-Ankara... her ay birinde olsa, senede de 2 yarış yapılsa pist başına 8 ay çok zevkli bir sene geçiririz...

ice
04-12-2012, 11:35
Buğra var mı bir gelişme ? Yada yetkililerle görüşen biri var mı ?

ghibli06
04-12-2012, 11:57
ben görüştüm, İstanbulPark içinde drag pisti olacak dediler, bu hafta sanırım FIA toplantısı varmış, TOSFED ekip olarak ona yoğunlaşmış, yeni kural kitapçığı hazırlayıp seneye kesinlikle ulusal şampiyona yapmak istiyorlar, Ankara'nın işi zor ama İstanbulPark mutlaka olacak dediler... organizasyon düzenleyecek kulüpler hem spor bakanlığına müracaat edecek hem de TOSFED onayından geçecek, biz sadece kural koyucu olup denetleme yapacağız diyorlar...

genel hatları bunlar benim konuştuğum...

nemonomani
04-12-2012, 12:36
iyimiş hadi hayırlısı bakalım

opamp
04-12-2012, 13:46
bi ara denizlide de vardı pist muhabbeti imzalar falan toplandı belediye başkanına sunuldu sonuç çıkmadı

:) İmza toplayıp belediyeye sunmakla pistmi yapılırmış yahu kimmiş onu yapanlar..

KSK-VTEC
04-12-2012, 14:06
İstanbulparkta mevcut pistte drag için yetecek 800m düzlük yok ama

ghibli06
04-12-2012, 14:34
mevcut pisti kullanacaklarını sanmıyorum, oranın asfaltı özel çünkü...

miniks
04-12-2012, 15:47
Abi çok yazmak isterdim daha ama ahmet ile ben yani biz çok zarar veriyormuşuz bu camiaya

Drag sporu oldugu yerde sayıyormuş

Bundan sonra bende dışardan seyirciyim inşallah güzel şeyler olur

ef186
04-12-2012, 16:38
İstanbulparkta mevcut pistte drag için yetecek 800m düzlük yok ama

630 metre mevcut net olcumle .

aslan
04-12-2012, 16:40
Valla bana kalırsa bu önümüzdeki sezon çok güzel organizasyonlar olacagı belirtisi var kanımca

ef186
04-12-2012, 16:49
Buğra var mı bir gelişme ? Yada yetkililerle görüşen biri var mı ?

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/c3.0.843.403/p843x403/74289_498346296862670_1106099955_n.jpg

FIA Annual General Assembly 2012 istanbulda yapilmakta oldugundan gecen gun yadigim gibi herkez biryerlerde cok yogun bicimde kosturuyor .

Bosuna insanlarin kafasini utulemeyi sevmiyorum o nedenle onumuzdeki sezon icin bisiyler yapilacaksa istanbul icin klup olarak hazir ve nazir duruma geliyorum bende .
Cuma gunu odul toreni var ondan sonra herkez rahatlar konuya odaklanabiliriz federasyonda diye dusunuyorum.

Aceleye telasa gerek yok hersey guzel olucak insallah tek ricam insanlarin kafasini karistirmayin rica ediyorum . Sonrasinda burda arayanlarin ne demek istedigini tercume etmek gerekiyo :D

Ben suanda Federasyona Acik ve net Ulusal yapalim 20 Lisansli sporcu 1 haftada lisans icin basvurur diyorum Burda onemli olan o bu degil lisansli sporcu sayisi emin olun ;)

Bi noktaya geldiginde haydi beyler basvurular dedigimde de herkesin burda yazdigi gibi lisanslarini almasini ve yarismasini rica ediyorum .

Cumadan sonra bakicaz herbisiye :D

mmustu
04-12-2012, 16:58
kankacım Allahın izmiyle o rakam 20 nin çok üzerinde olur

GTCihad
04-12-2012, 19:31
İnsallah guzel sonuclar elde edilir , bizde bu emeklerin karsiligini vermeye calisiriz. Bu kadar ugras sonrasi olumlu sonuclar elde edilip ilgi gormeyip karanliklara gomulmesin

kadirsa
05-12-2012, 10:20
bu iş olsun, yarışacak arabam yok yine de lisans alırım. maksat destek olmak.

F.Esen
05-12-2012, 10:38
Buğra abi lisans başvurularının zamanı geldiğinde benim adımı drek olarak yazabilirsin nasıl olsa işlemleri yürütürken senden yardım istiycem :)

Burak Kasim
05-12-2012, 15:16
Aynende abi bende warim benim ortakla lisans icin, 2 kiside bizi say %100 olarak.

Haber gelsin yeter.

Mechanix
05-12-2012, 16:14
Önümüzdeki sene draglara bizde JDM Works olarak katılacağız. Umarım diğer servilerde spora destek verir.

lnd_samet
05-12-2012, 16:42
''prize gıvıng 2012'' afişi dehşet güzel olmuş, demeden geçemeyeceğim.

Redbull
08-12-2012, 14:26
Lisans için beni de ekleyebilirsin :)

Tugral
11-12-2012, 19:43
Ulusallar geri dönecekse ben hiç cadde arabası bakmıyim kendime.

Vts_Power
11-12-2012, 21:40
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/c3.0.843.403/p843x403/74289_498346296862670_1106099955_n.jpg

FIA Annual General Assembly 2012 istanbulda yapilmakta oldugundan gecen gun yadigim gibi herkez biryerlerde cok yogun bicimde kosturuyor .

Bosuna insanlarin kafasini utulemeyi sevmiyorum o nedenle onumuzdeki sezon icin bisiyler yapilacaksa istanbul icin klup olarak hazir ve nazir duruma geliyorum bende .
Cuma gunu odul toreni var ondan sonra herkez rahatlar konuya odaklanabiliriz federasyonda diye dusunuyorum.

Aceleye telasa gerek yok hersey guzel olucak insallah tek ricam insanlarin kafasini karistirmayin rica ediyorum . Sonrasinda burda arayanlarin ne demek istedigini tercume etmek gerekiyo :D

Ben suanda Federasyona Acik ve net Ulusal yapalim 20 Lisansli sporcu 1 haftada lisans icin basvurur diyorum Burda onemli olan o bu degil lisansli sporcu sayisi emin olun ;)

Bi noktaya geldiginde haydi beyler basvurular dedigimde de herkesin burda yazdigi gibi lisanslarini almasini ve yarismasini rica ediyorum .

Cumadan sonra bakicaz herbisiye :D

2008 de tek lisans başvurusu yapan bendim ve başka yarışmacı başvurmamışdı benim yatırdığım parada arada kaynadı. Mesele değil biz hemen başvurur lisans bedelidini öderiz ancak birlik olmak lazım. Ulusal olursa güzel bir sponsor ayarlarım hemen.
Arkadaşlar ulusal olması demek bu sporun gelişmesi demek, mahalli yarışlarla bi yere gelemiyoruz görüldüğü gibi. Lütfen destek olalım Buğra nın emekleride boşa gitmesin çok güzel yarışlar yapalım, yarışalım izletelim.

306TT
11-12-2012, 21:54
işler lisansa kalsın yeter.

yeterki bu ülkede şehirde bişeyler değişsin. lisanslara yetişemez federasyon :) araçlarımız hazır zaten

GTCihad
12-12-2012, 08:57
Gelişme var mı acaba ? Hem lisans hem araç yüklemek için bekliyoruz

ice
12-12-2012, 09:47
Arkadaşlar şu an ki gelişmelere göre bir aksilik olmazsa seneye Drag yarışmaları resmi olarak düzenlenecek ona göre kendinizi ayarlayın :)

HASANCOKO
12-12-2012, 10:21
pist yapılacaksa sadece 500 mt asfalt döküp bırakmasınlar, tribün lazım wc lazım aktivite de lazım inş istanbullu arkadaşlar dilediği gibi bir piste sahip olur

ef186
12-12-2012, 10:36
Arkadaslar pist falan yapilmaz konusulan konu farkli ...

Eldekileri faal kullanip ulusal derdimiz insallah olucak yuzduk yuzduk kuyruguna geldik az kaldi ...

CGR328
12-12-2012, 11:29
İSTANBUL Park da drag yapılcakmı ? istanbul pardaki en uzun düzlük720 metre 400 metreden sonra fren mesefasi az gelebilir ama fazla keskin olmayan virajla hesaplandıgında yeticekdir .
ulusal sezon istanbul , konya , akhisar olarak yapılırsa çok guzel olur .

KingoAtmo
07-02-2013, 20:10
Guncel .....

meh66
07-02-2013, 20:11
Son durum hakkinda bir gelisme var mi ?

Turbo1
07-02-2013, 20:44
son durum nedir?

ice
07-02-2013, 21:12
Var var çok güzel gelişmeler var :) Asıl yazması gereken görünce yazar.Hatta bugün konuştuk yaza hazırlanın....

Redbull
18-02-2013, 12:22
Evet arkadaşlar konu ile bilgisi olan arkadaş varsa ve paylaşırsa sevinirim bizde zaman varken yapacağımız getireceğimiz parça varsa onları halledelim.

Teşekkürler,

ef186
18-02-2013, 20:27
Bugun cok ciddi adimlar attim arkadaslar.
Bu hafta sezonun tarihlerini belirlemem lazim azcik sabredin yer yerinden oynayacak .
Simdiden hazirlanmaya baslayin derim mayis ayinda ilk ayagi yaparim herhalde ....

131mirafiori
18-02-2013, 20:30
Bugun cok ciddi adimlar attim arkadaslar.
Bu hafta sezonun tarihlerini belirlemem lazim azcik sabredin yer yerinden oynayacak .
Simdiden hazirlanmaya baslayin derim mayis ayinda ilk ayagi yaparim herhalde ....

Akhisar dan Konya'ya
Konya'dan Ankara'ya
Ankara'dan İstanbulPark'a
İstanbulPark'tan Körfez pistine sürükle bizi Buğra abi....

ef186
18-02-2013, 20:55
Yok ordan oraya suruklemem kimseyi yerimiz yurdumuz belli oldu :D

FAGE12
18-02-2013, 21:00
Hadı herkesın gozu aydın dıyelım artık o zaman dogru mudur ? :)

ice
18-02-2013, 21:00

Buğra gecen konuştuğumuz yere gittim isim vardı orası bizim için biçilmiş kaftan abi konuşalım ne yapacagımıza karar verelim...

ice
18-02-2013, 21:02

Ben biliyorum Ben biliyorum :)

Dragger
18-02-2013, 21:12
Hadi hayırlı olsun yavrum, elinize emeğinize sağlık ;)

RUN
18-02-2013, 21:44
Tosfed 2013 Ulusal takviminde Otodrag göremedim. İnşallah bu sene yapılacak olan müthiş mahalli organizasyonlarla seneye ulusal takvime girer. İyi haberlerinizi bekliyoruz.

MiaMi
18-02-2013, 21:48
60 yarış var ama drag yoktu bende baktım

ef186
18-02-2013, 22:06
Tosfed 2013 Ulusal takviminde Otodrag göremedim. İnşallah bu sene yapılacak olan müthiş mahalli organizasyonlarla seneye ulusal takvime girer. İyi haberlerinizi bekliyoruz.

Doğrudur ulusal takvimde drag yok 2013 de ancak ulusal yarisa aday yaris olarak ilk kez duzenlenecek olan İstanbul Otodrag Kupasi olacak .

Anlimizin akiyla cikip sporcu sayimizi ortaya koyarak 2014 sezon takviminde mutlaka olmak istiyoruz.

İstanbul Otodrag Kupasi dedigime bakmayin tum Türkiye'nin gözü burda olacak inşallah :)

RUN
18-02-2013, 22:34
Doğrudur ulusal takvimde drag yok 2013 de ancak ulusal yarisa aday yaris olarak ilk kez duzenlenecek olan İstanbul Otodrag Kupasi olacak .

Anlimizin akiyla cikip sporcu sayimizi ortaya koyarak 2014 sezon takviminde mutlaka olmak istiyoruz.

İstanbul Otodrag Kupasi dedigime bakmayin tum Türkiye'nin gözü burda olacak inşallah :)

Umarım herşey yolunda gider ve sayenizde seneye ulusal takvime drag alınır. Bizde Allah kısmet ederse üzerimize düşeni yapıp elimizden geldiğince katılım göstermeye çalışırız. Şimdiden başarılar dilerim.

ef186
18-02-2013, 22:58
Umarım herşey yolunda gider ve sayenizde seneye ulusal takvime drag alınır. Bizde Allah kısmet ederse üzerimize düşeni yapıp elimizden geldiğince katılım göstermeye çalışırız. Şimdiden başarılar dilerim.

insallah tum temennim budur . Bu sadece bizim degil Türkiyede bu isi hakkiyla eksiksiz ve duzenlice yapan tum dostlarimiz sayesinde olucak insallah . Acik soylemek gerekirse cok yorulduk senelerdir cok eksik kaldik insallah hepbir elden insanlarin onunu acacak adimlar atariz .

Otomobil severlerin tam destegine ihtiyacimiz var hem katilan yarismacilar hemde bu isi seven ve yapilmasini isteyenlerin.

2013 sezonu icin sade lisans ucreti sadece 100 tl yakinda otomobil sporlari icinde unutulmus olan Drag icin lisanslari koymak istiyorum federasyonda masaya ....

insallah attigimiz adimlar bosa gitmeyecek ....

ahk
19-02-2013, 08:13
hayırlısı buğra ellerine sağlık 2000'lerin başındaki şaşalı ve iddialı zamanlarına geri döner :)
Tabi en çok beklentim kurallar sadece a4'lerde yazmaz uygulanır!!

Redbull
19-02-2013, 17:42
3 adet atmosferik s2k ile draglara renk katacağız inşallah.

Gri
Siyah
Kırmızı

Her renk var :):)

Selcuk_RoL
20-02-2013, 07:49
Bugra abi kolay gelsin senin yaptigin her drag organizasyonunda variz bizide ekle abi bi liste varsa 106 gti 1 adet

onat
20-02-2013, 10:57
istanbul oto drag kupası olduğuna göre ismi, demekki konya ve manisa takvimde yer almayacaklar. bunun sebebi nedir ? fed sıcak bakmadı mı bu illere ?

gürkan18
20-02-2013, 12:49
çok güzel bi haber emeğinize sağlık bu sene diğer illerdeki draglarada katılmak istiyordum süper oldu

306TT
20-02-2013, 16:48
yapılan ve emek verilen herşeyin farkındayız.

12 araç numarasını reverze ediyorum tüm sezon için. gereken ne ise yapılır.

Özgür ERMEK

BoraRS
20-02-2013, 17:40
Buğra katilimci sayisinin coklugu olsun organizasyonun rengi ve kalitesi olsun tanitimini iyi yapabilirseniz güzel sponsorlukla yakalamaya çalışırız biz de kendi çapimizda inşallah.

Şimdiden hevesle bekliyoruz.

JumboAli
20-02-2013, 17:42
ıstanbulda pıst neresı olcak abı bellımı?

ef186
20-02-2013, 18:16
ıstanbulda pıst neresı olcak abı bellımı?

Evet belli anlasmasi yapildi Jumbo . Az zaman sonra onuda aciklayacagim :D

Merak verelim alttan :D

Schumi
20-02-2013, 22:02
Evet belli anlasmasi yapildi Jumbo . Az zaman sonra onuda aciklayacagim :D

Merak verelim alttan :D

Hangi kıta bari ipucu verin ? :D

ice
20-02-2013, 22:03

Sana Uzak :)

berkay_aydin
20-02-2013, 22:19

Farkedermi abi ya, ben 100 km'ye razıyım :)

Burak E.
20-02-2013, 23:50
Farkedermi abi ya, ben 100 km'ye razıyım :)

yanındayım kanka 100- degil 200 de olur yani :D

Schumi
21-02-2013, 00:11
Sana Uzak :)

Ömerli, Kurtköy o taraflar o zaman. :)

ef186
21-02-2013, 01:47
konuyu kitliyim yoksa adres belli olacak :)

Ortalik yıkılıcakkkk :D