PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : GoPro Hero 2 Hakkındakiler

Firat.M3
03-12-2012, 01:58
Selamlar,

Az önce "Gopro Hero 2 - Motorsports" paketini sıfır olarak satın aldım. Satın aldıktan sonra konuyu açmak biraz saçma gibi aslında ama, performansı hakkında fikirleriniz nedir? Ayrıca su altında da kullanmayı planlıyorum dalışa giderken zıpkının üstüne sabitleyerek. Araştırdığım kadarıyla gayet memnun görünüyor yabancılar.

Kamera 11 mp lense sahip, 1080 pixel kayıt yapabiliyor ve 5-10-30-60 saniye aralıklarla 5mp fotoğraf çekebiliyor kamera kayıt yaparken.

Hangi alanlarda kullandınız, ne sonuç aldınız? Paylaşırsanız herkes faydalanır diye düşünüyorum.

Jam da Joker
03-12-2012, 02:30
Gündüz çekimleri başarılı. Özellikle lensin doğrudan ışık aldığı açılarda One Spot özelliği güzel iş çıkarıyor. Gece çekimlerinin çok başarılı olduğu söylenemez zaten gopro gece çekimi kamerası değil, action cam. Akşam çekimlerinde yeterli ışık kaynağı yoksa fazla noise oluyor daha sonra saturation contrast ayarları ile bir nebze olsun düzeltilebiliniyor. Çoğu gopro 2 nin tuşlarında titreşim problemi var. Ve bu videolarda bariz bi şekilde belli oluyor. Ben benimkinin içini açıp gerekli düzenlemeyi yaptıktan sonra tamamen kestim o sesi. Muhtemelen seninkindede aynı problem olucaktır o yüzden bu konu sana yardımcı olur :
GoPro 2 Internal Rattle fix! - Mazdaspeed Forums (http://www.mazdaspeedforums.org/forum/f429/gopro-2-internal-rattle-fix-101001/)

Su altında kullanmak istiyorsan mutlaka flat lens housingini almalısın yoksa üzerindeki orjinal bombeli housingi ile su altında çok net bir görüntü elde edemezsin.
Onunda karşılaştırmalı videoları mevcut.
Slow motion tarzı videolar hazırlamak istersen 720-60fps modunu kullan, daha fazla dik açı için 960-48fps i tercih et onun dışında 1080 modunda kullanabilirsin.

Dışarıdan çekimlerde rüzgar sesi problemi hala var. Bu tarz aksesuarlar ile bir nebze engelleyebilirsin : http://oliviatech.com/furry-stickover-windscreen-for-gopro-hd
Ama tamamen engellemek istersen skeleton housing ile birlikte external mic bağlayarak mikrofonu rüzgar almayan biryere uzatabilirsin. Misal arabanın kaputuna goproyu bağlayıp mikrofonu kablo ile arabanın içerisine uzatmak gibi..

Bunların dışında aksesuar olarak lcd ekranını mutlaka al, işini kolaylaştırıcaktır, çekim açısını ayarlarken çok işine yarar.

Şimdilik aklıma gelenler bukadar..

kelalper
03-12-2012, 07:20
sesi kesmek için nalburdan yatak süngeri al. Kendi housinginin içine sığacak şekilde kameraya bi housing yap. Rüzgar sesi bayağı kesiliyor. Önemli olan süngerin yoğun olması. Araba yıkama süngeri yoğun değil. Kesip biçmesi zor. Filtreyi yapmak kolay. Biraz ince işçilik gerekiyor.

Firat.M3
03-12-2012, 12:22
Güzel bilgi paylaşımlarınz için teşekkürler. İncelemeye başladım bile.

tayreep_john
03-12-2012, 12:40
yani tek başına bitmiyo bu go-pro işi anladığım kadarıyla bi dünya ekipman ve tadilar gerekiyo kullanış amacına göre.. ??

aTaBeY
03-12-2012, 16:30
yani tek başına bitmiyo bu go-pro işi anladığım kadarıyla bi dünya ekipman ve tadilar gerekiyo kullanış amacına göre.. ??

Evet benimde bunu öğrendiğim iyi oldu almakla bitmiyormuş sanırım biraz kişiselleştirmek için uğraşmak gerek bende düşünüyorum kısa zamanda çünkü

Firat.M3
06-12-2012, 05:07
Alır almaz ilk testi yaptım. Karanlığa kalınca akşam kaydı oldu. Örnek olarak koyayım istedim. Gündüz de çekip ekleyeceğim aynı şekilde. 720px HD izleyiniz..

ss7nrBK-3bo