PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 quik kesme sorunu

MPower's
03-12-2012, 09:04
Arkadaşlar aracım boşta istediğin kadar yüklen hiç bir sıkıntı olmuyor herhangi bi kesme yok ama araç yürüdüğü zaman 3000dd'yi geçtikten sonra ara ara sürekli kesme yapıyor. araç hareket halindeyken boşa alıp yüklendiğimde de sıkıntı yok sadece 1,2,3,4,5 hiç farketmiyo gaza yüklendiğimde gazı tamamen kesip yığılıyo sonra devam ediyo :S

xplod
03-12-2012, 14:55
benzin yetmiyor sanki?

Sheyhzade
03-12-2012, 15:00
benzin filtrenizi kontrol ettiniz mi hiç ?

XSi
03-12-2012, 17:00
Arkadaşlar aracım boşta istediğin kadar yüklen hiç bir sıkıntı olmuyor herhangi bi kesme yok ama araç yürüdüğü zaman 3000dd'yi geçtikten sonra ara ara sürekli kesme yapıyor. araç hareket halindeyken boşa alıp yüklendiğimde de sıkıntı yok sadece 1,2,3,4,5 hiç farketmiyo gaza yüklendiğimde gazı tamamen kesip yığılıyo sonra devam ediyo :S

ateşleme bobini olma ihtimali yüksek, bendede aynı sorun vardı (106 xr 1.4 8v, 98 model), ateşleme bobininin kollarından biri çürümüştü artık, tuttum elimde kaldı parçası..

değiştirince tekleme sıkıntısı bitti.

valeo nun 160 tl ye almıştım internetten.

brs_odbs
03-12-2012, 17:01
benim başımada gelmişti az benzin varsa o yüzden de yapabilir

MPower's
03-12-2012, 19:21
Benzinin azlığından olsa ve benzin pompasından, araç hareket halindeyken yani sallantı varken boşa alıp gaza basıyorum ve sorunsuz kesiciye giriyo araba hiç teklemeden, durduğum yerde de durum aynı sorunsuz sadece hareket edince yapıyo bu olayı. Benzin pompasından ses de geliyo aslında ama sizce bu durumda benzin pompasından kaynaklanıyo olabilir mi?

ek olarak benzin kırmızı yanmadığı zaman arada normale dönüyo

MPower's
03-12-2012, 19:22
ateşleme bobini olma ihtimali yüksek, bendede aynı sorun vardı (106 xr 1.4 8v, 98 model), ateşleme bobininin kollarından biri çürümüştü artık, tuttum elimde kaldı parçası..

değiştirince tekleme sıkıntısı bitti.

valeo nun 160 tl ye almıştım internetten.

teklemeden ziyade araç bi anda tamamen kesiliyo :S

EREN34
03-12-2012, 19:28
Atesleme sıkıntisi. Ozetlersek aracin motordan tork istediginizde cevap veremiyor.

Ustundeki bujiler orj ve olmasi gerekenler mi ona bakin. Sonrasinda kabloydu bobindi is tamam

sinan-s
03-12-2012, 19:39
bujı bobin gibi aksamlardan yapabilir..benzın pompasının durumuna da bır baktırın

MPower's
03-12-2012, 19:45
Yarın ilk iş dediklerinize baktırcam eyvallah çok sagolun ilginiz için. Durumu yarın tekrar yazarım

MPower's
09-12-2012, 09:38
Bujilere bakıldı. Bobin kontrol edildi. 3 tane benzin pompası denendi. Benzin filtresi değişti fakat sonuç hala aynı. Araç yüke bindiği zaman bu sorunu yapıyo. Mesela ıslak zeminde tekerler tutunamadıgı icin kesme yapmıyo ama kuru zemınde araç zorlanınca direk kesiyo. Araç yüke bindiğinde neden böyle kesme yapabilir?

brkkksln
09-12-2012, 09:52
lpg nin ayarına bakıldımı?

EREN34
09-12-2012, 09:57
Pompa basincini olcun. Stabil 3 bar okumaniz lazim.

Kontrolden ziyade sok taka deneme yapmaniz lazim. kontrolde anlik saglam gormeniz olagan zira durdugu yerde yada rolantide sıkıntı yok

MPower's
09-12-2012, 10:59
lpg nin ayarına bakıldımı?

araçta lpg yok benzinde bu sorunu yaşıyorum.

Pompa basincini olcun. Stabil 3 bar okumaniz lazim.

Kontrolden ziyade sok taka deneme yapmaniz lazim. kontrolde anlik saglam gormeniz olagan zira durdugu yerde yada rolantide sıkıntı yok

pompa basıncını nasıl kontrol edebilirim? belki elektrik düşük geliyodur diye direk aküden + çektim pompaya ama sonuç yine aynı.

EREN34
09-12-2012, 11:16
pompa basıncını nasıl kontrol edebilirim? belki elektrik düşük geliyodur diye direk aküden + çektim pompaya ama sonuç yine aynı.

Kendin kontrol edemezsin. Piyasada enjeksiyon isi ile ugrasan yerlerderde kontrol ettirebilirsin. Motora giren yakit borusu sokulup basinc saatime baglanip pompa soketi sokulerek pompaya disardan besleme verilerek bakilir.

Bostanci oto sanayi hidir usta iyidir. Parcaci oto vedat sirasinda

MPower's
19-12-2012, 20:15
Sorunu hala çözebilmiş değilim arkadaşlar. Araç bilgisayarda ne enjektör ne de ateşleme hatası veriyo. Sorunum tam olarak sundan ibaret araç yük halindeyken ateşlemeyi veya benzini kesiyo. Kestiği zaman benzin pompasının sesi falan da değişiyo hatta :S

EREN34
19-12-2012, 20:21
arabanin ateslemede sorunda olsa benzin pompasinin sesi degismez

Alper_
19-12-2012, 21:02
Krank sensörü kablolarını kontrol edin ve krank sensörünü değiştirin..

MPower's
19-12-2012, 21:34
Krank sensörü kablolarını kontrol edin ve krank sensörünü değiştirin..

aynen benimde aklıma bu geldi ustaya söyledim ihtimal vermedi ama bencede bundan sanki araba güce girdiğinde şanzuman zorlanınca yapıyo gibi saçma bi sorun ya. kablolarını yarın kendim kontrol etsem motorunun tam olarak neresinde tarif edebilir misiniz size zahmet?

Alper_
19-12-2012, 22:43
aynen benimde aklıma bu geldi ustaya söyledim ihtimal vermedi ama bencede bundan sanki araba güce girdiğinde şanzuman zorlanınca yapıyo gibi saçma bi sorun ya. kablolarını yarın kendim kontrol etsem motorunun tam olarak neresinde tarif edebilir misiniz size zahmet?

Pejo bu konuda tuhaftır örneğin oksijen sensörü bozuktur cihaza bağlayınca çıkmaz..sensör radyatör hortumunun altındadır..motor bloğuna doğru..

xplod
20-12-2012, 11:21
yüke binince motorun şaseye göre yer değiştrimesinden, esnemesinden kaynaklanan bir temas sorunu olabilir tesisatta belki?

MPower's
30-12-2012, 20:49
Krank devir sensörünü söktüm temizledim falan ama yine aynı. sensörde dikkatimi çeken bişey oldu üzeri sanki erimiş gibi falan bende resimledim bi bakar mısınız görünüş olarak bozuk oldugunu anlamamız mümkün mü bu sensörün veya nasıl denerim bunu yenisini almadan? Cünkü gereksiz yere sorunu çözmek adına parça almaktan sıkıldım bunu alıcam yine olmıycak falan.

http://f1212.hizliresim.com/14/y/hgvvg.jpg
http://f1212.hizliresim.com/14/y/hgvwj.jpg
http://f1212.hizliresim.com/14/y/hgw27.jpg

Resimde de anlasıldıgı üzere sanki o ortadaki çıkıntı olan parçanın bi kenarı eriyipte kaynamış gibi.

Alper_
30-12-2012, 21:04
görüntüye görünüşe aldanmayın..aynı araçtan varsa ondan söküp deneyebilirsiniz ama en sağlıklısı yenisini almak..45 lira orjinal..

MPower's
31-12-2012, 15:31
Arkadaşlar sorun çok sükür çözüldü. Şaşmaz sanayi tüm oto erkan usta sagolsun sorun pompa ve samandıra da dedi. Çıkma orjinal 0'a yakın bi pompa ve samandıra aldım şuan maşallahı var :) bizim önceki samandırayla cok oynamıslar pompa uydurmak icin o yüzden çekemiyomuş benzini.

Alper_
31-12-2012, 15:54
Arkadaşlar sorun çok sükür çözüldü. Şaşmaz sanayi tüm oto erkan usta sagolsun sorun pompa ve samandıra da dedi. Çıkma orjinal 0'a yakın bi pompa ve samandıra aldım şuan maşallahı var :) bizim önceki samandırayla cok oynamıslar pompa uydurmak icin o yüzden çekemiyomuş benzini.

haydi geçmiş olsun :)

MPower's
31-12-2012, 16:29
Eyvallah abi ilginiz alakanız için çok teşekkür ederim.