Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : AEM V1 standalone serial port'um çalışmıyor

Sinan'S2k
03-12-2012, 09:45
AEM V1 standalone umun serial port u çalışmıyor. Basınç açacaktım yalan oldu. Bunun sorununu nasıl çözebilirim elektronikten iyi anlayanlardan yardım bekliyorum. Ayrıyetten serial portu komple usb ye çevirebilirmiyim?

stlegal
03-12-2012, 10:13
Utku baktimi ?

Sinan'S2k
03-12-2012, 10:23
Utku ile bağlanamadık. Direk serial port u olan laptop ım da var o da bağlanmadı. Şu an tık yok gibi :(

RCkid
03-12-2012, 10:24
Bi yerden odunc osiloskop bulabilirsek ben bakrim seri porta:)

Sinan'S2k
03-12-2012, 10:30
süper olur Mustafa ama osiloskop u nereden bulacağız? Peki sence serial usb ye döndürülür mü mümkün mü?

RCkid
03-12-2012, 10:36
süper olur Mustafa ama osiloskop u nereden bulacağız? Peki sence serial usb ye döndürülür mü mümkün mü?

Ben utkuyla konusurum bi.
Beyinden seri port kalkmaz araya mutlaka cevirici girmesi lazim mutlaka, zaten usb-seri cevirici ile baglaniyorsunuz beyine di mi

Oz`
03-12-2012, 10:52
seriye portın sıkınıtısını biz Vrc plakalı subaruda çektik lanet olsunki sıkıntılar sonunda aem e geri yolladık ana board kaldı slave board ını değitirip 15 dolar kaşılığında bize geri gönderdiler ama bence seri portlu laptop ile denemeni tavsiye ederim

Sinan'S2k
03-12-2012, 11:06
Ben utkuyla konusurum bi.
Beyinden seri port kalkmaz araya mutlaka cevirici girmesi lazim mutlaka, zaten usb-seri cevirici ile baglaniyorsunuz beyine di mi

o şekilde bağlanıyorduk mustafa ama son kez bağlanmadı :(

Sinan'S2k
03-12-2012, 11:10
seriye portın sıkınıtısını biz Vrc plakalı subaruda çektik lanet olsunki sıkıntılar sonunda aem e geri yolladık ana board kaldı slave board ını değitirip 15 dolar kaşılığında bize geri gönderdiler ama bence seri portlu laptop ile denemeni tavsiye ederim

Seri portlu laptop ım var Özgün onunla da bağlanmadı. Port u görüyor ancak bağlanamıyor.

izo
03-12-2012, 11:16
Sinan aygit yoneticisinden kontrol ediyorsunuz di mi dogru calistigini? Bizde oyle sorunlar oluyordu...

Sinan'S2k
03-12-2012, 11:19
İzzet aygıt yöneticisinden baktım port1 var birtek o da düzgün çalışıyor diyor.

Sinan'S2k
03-12-2012, 11:21
Zaten daha evvel düzgün bağlanıyorduk Utku'nun pc ile şimdi hiç bağlanmıyor

Spawn
03-12-2012, 11:22
Port monitoring yapip ecu dan pc ye paket geliyor mu herhangi bir sekilde bakma sansiniz var mi

Aem i bilmem ama rs232 ile yatip kalkiyorum surekli, cts rts varsa eger aem de ve calismiyorlarsa handshake yapamayip calismiyor olabilir.

Edit : Hoş ozgun bozuktur demis bile.

stlegal
03-12-2012, 12:06
özgün bozuk diyorsa uğraşmayın adam aemci :)

Sinan'S2k
03-12-2012, 12:11
Port monitoring yapip ecu dan pc ye paket geliyor mu herhangi bir sekilde bakma sansiniz var mi

Aem i bilmem ama rs232 ile yatip kalkiyorum surekli, cts rts varsa eger aem de ve calismiyorlarsa handshake yapamayip calismiyor olabilir.

Edit : Hoş ozgun bozuktur demis bile.

Özgün onlardaki beyin için konuşmuş. Bendeki de öyle gözüküyor gerçi ama port monitoring derken? Aygıt yöneticisinden görüyorum port 1 i o da düzgün çalışıyor gözüküyor. Dedikleriniz nasıl yapılıyor açıklayabilirmisiniz?

Sinan'S2k
03-12-2012, 12:12
özgün bozuk diyorsa uğraşmayın adam aemci :)

Cem abi Özgün imprezadaki beyinden bahsetmiş ancak bendeki de aynı problem gibi

Oz`
03-12-2012, 12:44
Özgün onlardaki beyin için konuşmuş. Bendeki de öyle gözüküyor gerçi ama port monitoring derken? Aygıt yöneticisinden görüyorum port 1 i o da düzgün çalışıyor gözüküyor. Dedikleriniz nasıl yapılıyor açıklayabilirmisiniz?

com1 olan serial makinalarda bağlı olmasanda Com 1 gözükür sinancım benimsölediğim sey kartın üstündeki Gen1 deki sıkıntı oluo genel

Spawn
03-12-2012, 14:12
kısa bir özet geçeyim cahil bilgimle

USB-Serial çeviriciyi bilgisayarınıza taktığınız zaman denetim masası (device manager) da çıkması normal bir durum , yani herhangi bir cihaz bağlantısı olmasa bile bilgisayarınız çeviriciyi görür. Bu bağlanmak-bağlanmamak hakkında bilgi vermez ( tabii çeviricinin bozuk olduğu durumlarda ilk bakılması gereken yer.

RS232 de data alışverişi akış şeklinde olur , yani ilk bağlandığı zaman activation confirmation -> positive ack -> link reset -> positive ack şeklinde ilk kalkış anı olur , bunun devamında sorgu çekildiğinde adreslerdeki bilgiler okunur , değer değiştirileceği zaman telegram içinde adres belirtilip 16h tabanından (veya başka türlü) belirtilen adrese değişkenelr yazılır . Bu beyin içinde sizin harita diye tanımladığınız her bir sütunxkolon çakışmasının bir alanı vardır oradaki değeri değiştirirsiniz . Çok uzadı özetliyorum aşşağıya .

Eğer siz ilk request i bilgisayarınızdan doğru şekilde çekip , karşı taraf cevap vermiyorsa , yada bozuk paket / tanımlanmayan adres vs diye cevap veriyorsa haberleşme ayarlarınızda herhangi bir problem olabilir . (Baud rate , stop bit , parity , flow control vs. )

bir diğer şekil aem in sorgulara hiç cevap vermemesidir ki bu %90 ihtimal hardware problemdir . Özgün'ün yazdığına göre eğer cihazınız bozuksa siz belli cycle içinde port monitoring programında Send-> diye paket göreceksiniz ama herhangi bir Rec-> paketi göremeyeceksiniz. Sorgu periodik olarak devam edecek , aem de cevap vermeyecek . Bu durumda aem in portu gitmiş olması yüksek ihtimal .

Serial Port Monitor - serial port monitor, sniffer & analyzer : RS232 port monitoring software (http://www.eltima.com/products/serial-port-monitor/)

User Guides | Documentation (http://wiki.eltima.com/user-guides.html)

şuradan programı indirip beyine bağlandıktan sonra lütfen portunuzu izleyiniz .

Log Window u screen shot alıp koyarsnız , hardware problem mi anlarız .

Ayrıca beyinin kutusunu açıp arkadaki bağlantıları da basitcene kontrol edebilirsiniz , PCB deki bağlandığı yerlerle konnektörün içine ince bir tel sokup arada buzzer testi yaparak avometre ile . bunu yapoarken kontağınız kapalı olsun.

Uzman çalışmasıdır , yeterli görmüyorsanız kendinizi, devre takibini uzman birinin yapması doğru olur.

Selamlar...

Sinan'S2k
03-12-2012, 15:14
Bu konularda iyi değilimdir bu dediklerinizi Utku ve Mustafa ile deneriz olmadı
teşekkür ederim