Orijinalini görmek için tıklayınız : 160lık rocco fazla yakıyor ?
Arkadaşlar herkese selamlar, Aracımı bir çok arkadaş biliyor ancak son 2-3 haftadır aracımda fazla bir yakıt görüyorum gibi geldi bana buradaki tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
araçta olanlar;
Milltek DP, Kutu içi Pipercross filtre, Custom son tüp, Orta susturucu iptali, Forge Dumpvalve, Ecufast Yazılım.
normalde 100 tl lik bir benzinle rahatça bu halim ile 190-200 km gittikten sonra ışık yanıyordu ve 50-60km daha gıdıordum toplam 250-260 oluyordu. Bu ara yine aynı kullanımla 160-170 de ışık yanıyor 200km ye geldiğimde menzilim 0 ı gösteriyor.
vagcom cihazımda var acaba vagcom dan da bakabilceğecim bir değer varmdıır fazla yakıt yakıyormu yakmıyormu diye ? 97 oktan kullanıyorum araç 25bin km de 30bin de bakıma girecek.
şimdiden herkese teşekkürler
Bakım zamanı yaklastıgından olabilir mi ?
fazla yakmasını filtreye bağalayacagım o zaman ancak pipercross u takalı 3-4bin km daha yeni oldu
Aracın ekranında tüketim ne gösteriyor?
fazla yakmasını filtreye bağalayacagım o zaman ancak pipercross u takalı 3-4bin km daha yeni oldu
Hava filitresi değilde benzin filitresi yağ yağ filitresi bujiler vs genel .
Aracın ekranında tüketim ne gösteriyor?
genel tüketimim 9.5 civarı gorunuyor
DoDo_hamann
03-12-2012, 15:46
Kullanımın ilede çok alakalı bir durum araç düzmü dsg mi? Düz ise normal 9.5 lt.
Ibiza cupra 100tl ile 240km yol yapıyordum sakin kullanımda, specler aynı sayılır.
araç dsg ancak fazla yaktığı ortada sanırsam cunku normal kullanıorm gazlamıorum diyebilirim karışık kullanım
Normal kullanımda şehir içine çok girmeden 7.5 yakıyorum...
Aracım stock dsg...
63owen63
03-12-2012, 16:31
ist şehir içi 8.lt civarı dsg biliyorum.
vagcom da bakabileceğim bi değer bilen varmıdır yakıtla ilglili ?
lambda sensörü arızalı olabilir ? bi cihaza bağlatmanda fayda var cook yakmıyor 8 -9 yakıor zaten arac
emrehan1453
03-12-2012, 18:03
benzin istasyonlarındanda fark ediyo bazıları fazla yapmıyor birde araclar 30 binden sonra birazdaha duser
m. ali öz
03-12-2012, 18:14
aynı istasyon aynı pompadan mı aldınız peki ?
Havaların soguması buna etken olamaz mı?
lambda sensörü arızalı olabilir ? bi cihaza bağlatmanda fayda var cook yakmıyor 8 -9 yakıor zaten arac
lamba sensörününe nasıl bakıtrabilirim pek i ? ayrı bir cihazımı var yoksa vagcom ile bakılabilecek birşeymidir ?
anıl turan
04-12-2012, 12:48
soğuk havalardan olabilir mi? yazilimli rocco ile 8-9lt arasi birsey yakiyordum ben
Tek nedeni hava sıcaklıklarının son 3 haftada yaklaşık 15 derece düşmesi arkadaşım. Sadece bu 10-15 derecelik sıcaklık düşüşü tüm sıvı yağ ve su, sistemlerinin işlevini yerine getirene dek senin fazla yakıt yakmanı sağlıyor.
ilker_ismail
04-12-2012, 13:01
bu arabalarda marş yapınca çok benzin gidiyo sürekli kapat aç yapıyosan olabilir bnmde 8.7 ortalamam
Sadece Son iptal 160 manuel 8.5 un altına ınmıyorum utku karışık kullanımda verdıgın degerler standart gıbı ama tabı sen gozle gorulur bır artış var dıyorsun
CeM öZeR
04-12-2012, 14:40
Bujileriniz iyi durumda olmayabilir... :)
osman 1.8t
04-12-2012, 17:48
sana altın anahtar kelimeleri söylüyorum :) 2500 deviri geçme ani kalkış yapma bu arada 10 litre ortalama güzel bir değer daha altına bu havalarda inmen çok zor havalar soğudukça yakıt tüketimi artar aracında hiçbir sıkıntı yok
mcolgecen
21-03-2013, 21:44
Arkadaşlar hepiniz şehir içi 8-9 litre yazmışınız ben farklı araca biniyorum sanırım 2 bin devir çok nadir geçememe ragmen 14 litre yakıyorum aracım fabrikadan çıktığı gibi henüz 7 binde sizin verilerinize göre benim aracımda sıkıntı olmalı ?
Arkadaşlar hepiniz şehir içi 8-9 litre yazmışınız ben farklı araca biniyorum sanırım 2 bin devir çok nadir geçememe ragmen 14 litre yakıyorum aracım fabrikadan çıktığı gibi henüz 7 binde sizin verilerinize göre benim aracımda sıkıntı olmalı ?
benm arac da 3.700 km de dsg bıde 14 lıtre cıvarında :/
benim roccom oldum olası 10litrenin altına hiç düşmedi :( 2 tane sciroccom oldu bu zmana kadar cok yakıyor. :(
8 bin de aracim 10-11.5 arasi geziyor.soft kullandigim soylenemez.bence performansina gore iyi yakitim
mcolgecen
22-03-2013, 00:20
8 bin de aracim 10-11.5 arasi geziyor.soft kullandigim soylenemez.bence performansina gore iyi yakitim
Abi walla ben bu işi çözemedim ya benim yol bilgisayarım bozuk yada bende hata var eşe dostada söylüyorum hayatta olmaz sen sıkıyorsundur aracı diyorlar tam depo sıfırlayıp denemedim fakat 2000 deviri nadir aştığım kullanımda bile 14 litrenin altına inmedi .
Aynı durumdan bizde muzdaribiz. Abim'in eosu ortalama 12,5 litre yakıyor :( Gerçi araç ağır 1.500 küsür kg ama yakıt ciddi fazla ve aşırı sert kullanmayız. Hatta abim çok soft kullanır. Aslında bazen devri çok düşük tutuyor ondanda olabilir düşüncesindeyim! Sizce yazılım yapılırsa yakıtı 8 litre civarlarına iner mi? Eldeki güç artacağı için kasayı daha rahat taşıyacaktır motor?
Saygılarımla
gaza yumuşak basın..
bakım, hava, havadaki nem, sizin nemliliğiniz (mecaze anlamda, moral gibi) birebir etken bu yakıtta.
karma tüketimde 8-9 lt civarı normal rocco için sanıyorum
DoDo_hamann
22-03-2013, 05:54
8 bindeki aracım Ankara şehir içi sakın kullanım 8. 8.5 lt arası değişiyordu, basınca 10'u buluyordu. 50 tl 95 oktan benzin ile 135 km yaptı.