Orijinalini görmek için tıklayınız : Sıcağı sıcağına bir Galeri hikasyesi ...
asilkan_25
03-12-2012, 17:16
S.a arkadaşlar. Pazar günü yaşadığım bi olayı sizlerle paylaşmak istedim.
Bende 1.5 dci kangoo var daha spor bi araç bakıyordum öylesine. Elazığdayım işim sebebiyle buralı değilim ancak esnafını tanırım. Bi c3 ilanı gördüm galerden dedim bi bakıyım. Gittim araba ölmüş resmen 110.000 km de hdi motor bitmiş kesin 310.000 deydi neyse. Adam dedi abi sana bi vectra verelim dedim bakalım bindik. Araç 2.0 CD hoşuma gitmedi otomatik araç komple boyalı dedi kaportacıya gitsem boyalı olduğunu anlamazmış, km 163.000 orda yazıyor orjinal yeni satmaya karar verdik araba babamdaydı dedi1996 model bide pazarlıksız 16.000 TL imiş :hahaha:
Almam zaten o aracı orası ayrı eve geldim ve alttaki ilanı gördüm araç o araç aynı galeri ve özelliklere bakın.
Opel Vectra 1.6 CD 1996 Model 16.000 TL Galeriden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 86216541 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2-0-opel-vectra-orjinal-86216541/detay)
250.000 km de 3.4 parça boyalı. 15 Mayıs ta ilanı verilmiş.
Nedense araç birden 163.000 e düşmüş :) Galericiler ahh ahh namusuyla çalışan galericilerede leke sürüyorsunuz yalan dininiz imanınız para olmuş ...
Emir_b16a
03-12-2012, 17:19
2005 te baktığım lupo 77 000 deydi 2008 de 66 binde 3 sene geri geri gitmiş :D
piyasada böyle araba çok
Doğru dürüst işini yapan insanları da karalıyorlar yazık.
14.500tl ye sattığım eski arabamı hatırladıkça çıldırıyorum ya ben salağım hakkaten yada millet esrar kullanıyor ilan vermeden önce.
asilkan_25
03-12-2012, 17:28
Kesinlikle bende aracımı galeriden aldım. aracımda motor ve kaportada adamı dediği herşey doğruydu. Ki şahika boya dayımındır orda detaylı baktırdık aldık. Tek yalanı (ya da yanlışı diyelim ) Muayenesine 9 ay var dedi aldım 1 ay varmış :) O da adam aracı almış ben aldıktan 1 gün sora aldım ilanı verdikten 10 dk sonra :D
asilkan_25
03-12-2012, 17:35
piyasada böyle araba çok
İşin ilginç yanı piyasayıda öldürüyolar. O c3 1.4 HDİ araba şahin kadar kaçmıyor inanın. Bilmesek 1.4 HDİ yi çıkıp dicez HDİ iyi değil 110.000 KM de bitiyor. halbu ki 410.000 de araba hay allahım ya ..
matthardy
03-12-2012, 18:03
50 binde nissan primera almıştık gittikki nissana arabanın 100bin bakımı yapılmış vay dedik ya satıcıya bak allah razı olsun daha 100bin olmadan ağır bakıma girmiş...
serviste eleman dediki ;
-abi bu arabayı topkapıda kilometrecide görmüşler...
bizde ampül öyle yandı :D
İnsanlar artık nasıl hakkımızla para kazanırız değil de , nasıl kolaydan en yakın köşeden döneriz diyerek ticaret yapıyorlar.. Böylelikle kimsenin kimseye güvenı kalmıyor haklı olarak. İyi olan da kötü olanda aynı kefe de kalıyor malesef.
2.el araç satarken de müşterime söylerim , kimse kolay kazanmıyor parayı gidin alın bakın baktırın gösterin.. 2 tarafta rahat olsun , arkamızdan sadece iyi konuşsun ki piyasa da ayakta kalalım.
Aldığınız arabada böyle km düşürme mevzusu çaktığınız anda tüketici haklarına başvurabilirsiniz.İnanın adamı sürüm sürüm süründürüyorlar paranızıda geri alıyorsunuz.
KALENDAR
03-12-2012, 19:05
piyasada böyle araba çok
Bu iyidi :))) bi filim vardı öle
Bu olaylar bizim başımıza çok geliyor. Araç sahibi arabayı alıyor ve geldiklerinde,temiz olarak bahsedilen aracın Kilometre oynanmış,yada pert kayıtlı olduğunu görüyoruz. İnsanlar öğreninceki hallerini görünce ben üzülüyorum.
Bir tanıdığın akrabası bir Golf 5 alıyor. 120.000 civarlarında. Geldiklerinde ben hatırlıyorum arabayı çünkü km 230.000 yada 250.000 lerde ben ilgilenmiştim.
Dedim km oynanmış,tanıdıklarda aldık artık aracı sorun değil dediler çünkü galerici ellerindeki arabaya iyi para saymış.
Sonra bakımda çıkan masraf bakım ile birlikte 15.000 Tl civarı.. Yani ucuz diye aldıkları araba, arızaları ve masrafları giderilmesi için 15.000 tl harcanması gerekiyordu. Arabayı geri iade ettiler sanırım ama daha sonra trafikte o arabayı başkasında gördüm :) Yani bu tarz hikaye çok :)
muratburunce
04-12-2012, 10:19
piyasada böyle araba çok
3 sende 11,000 km geri geldiyse içler dışlar çarpımıyla ortalama 20 sene sonra sıfırlanmış olması lazım :P :D:D
artık teknolojı cok gelıstı, mesela 200bınde aldıgınız arac kullandıkca 180 bın 160 bın diye gidiyo 120 bıne kadar yolu war :D
Km düşürmeyi öğrendiler mertlik bozuldu arkadaş.
|| CaNeR ||
04-12-2012, 11:07
C-s7bMXOgg0
Abdestli Galerici - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=C-s7bMXOgg0)
km olayına boya durumuna takılan insan her zaman kazık yemeye açık biri oluyor malesef
Sahsım adına boya ve km takıntım yok
Gider bakarım alır ustama götürürüm şaselerinde bişey yoksa motor sağlıklıysa fiyatıda uygunsa alırım.
Mesela 250.000 kmde cdti corsaya bindim aracın kondüsyonu benim 110.000 km deki aracımdan çok çok iyiydi
Bence işten pek anlamayan alıcılar km ve boya dışında bişey sormuyorlar ve baktırmıyorlar sonrada ağlanıp sızlanıyorlar
Emir_b16a
04-12-2012, 12:23
km olayına boya durumuna takılan insan her zaman kazık yemeye açık biri oluyor malesef
Gider bakarım alır ustama götürürüm şaselerinde bişey yoksa motor sağlıklıysa fiyatıda uygunsa alırım.
Mesela 250.000 kmde cdti corsaya bindim aracın kondüsyonu benim 110.000 km deki aracımdan çok çok iyiydi
Bence işten pek anlamayan alıcılar km ve boya dışında bişey sormuyorlar ve baktırmıyorlar sonrada ağlanıp sızlanıyorlar
maksat dürüst adamla alım satım yapmak :)
lifte kalkmadan alınan arabaların çok örneği var siteden arkadaşlar bile yapıyolar bunu sonra ahlanıp vahlanıyolar :)
ibrahm_38
04-12-2012, 12:34
:icon_tup::icon_tup: Kesinlikle katılıyorum
Kesinlikle katılıyorum. Bizim insanımızdaki zihniyet değişmedikçe bu çakallar çok para kazanır
bu kadar iğrenç araba var mı piyasada tiksindim arabadan leş ötesi
burakcan
04-12-2012, 13:08
bu ülkeye acilen ahilik kurumunun kurulması lazım böyle esnafı ülke genelinde mimleyeceksin ki diğerlerine örnek olsun
bu yüzden toyota ex-chance olsun üreticilerin 2.el departmanları olsun. tuzlu araç alınacaksa beşiktaş ve kadıköyde bilimum adı bilinen galerilerden almak daha mantıkklı.en azından süpriz yumurta yaşama yok gibi bişey.
Gökhan Bilgin
04-12-2012, 13:34
nedesek boş..
Böyleleri var,
Kiminize çok garip gelebilir,ben sivastan aldım şuanda bindiğim omegayı,
bana tek tek telefonda söylendi masrafları ve tek tek düşüldü,ben hiç görmedim,
detalı fotoğraflarını çekti,şöför tutup yolladı izmite kadar geldi,getiren abimize yemek ısmarladım,biletini aldım,parasını verdim yolladım.Arabam ne dediyse galerici bana fazla
yada eksik birşeyi çıkmadı.
Böyle esnaflık yapanlarda var..
Yağ su değişimi için ustamın dükkanına gittim C5 vardı bitane içeride Ankara'dan almışlar arabayı. Eskişehir'e dönerken Sivrihisar yakınlarında yolda kalmış adam. Arabaya bakıldı edildi. Sonuç arabanın blok çatlak. Kaynatılmış idareten araba satılana kadar sorun çıkmaması için. Galericiyi aradı adam tabi ama bu niyetle iş yapan galerici arabayı geri alır mı? 5bin TL civarına çıkma motor alındı araca takıldı.
İnsanların amacı başka insanların zar zor kazanıp biriktirdikleri paralar olmuş.Kolay para temiz iş hesapta.
63owen63
04-12-2012, 16:32
Haşırt the black board !
Low-Rider
04-12-2012, 16:36
Kesinlikle katılıyorum. Bizim insanımızdaki zihniyet değişmedikçe bu çakallar çok para kazanır
İnsanımızın zihniyetinin değişmesine gerek yok, dolandırıcılığı meslek edinenler zihniyetini değiştirse yeter..
Herkes bizim kadar otomobilden anlamak zorunda değil, çevresinden duyduğu kadarıyla bakıyordu boya var mı kaza var mı km düşük mü..Herkesin bizim gibi çevresi/ustası olmak zorunda da değil.
Biraz daha kasarsak km düşüren her türlü katakulliyi yapan dolandırıcı galericileri temize çıkartıcaz..
piyasada böyle araba çok
hahahahahahahaha :D:D:D:D:D:D:D
kanka kopardın beni :D
Osman Bahadır
04-12-2012, 17:12
Benim yıllardır araba aldığım bir galerim var. O İstanbul'da, ben Ankara'dayım. Çok arabayı bile görmeden onun tarifine güvenerek parasını hesabına yatırmışlığım vardır. Benim baksam bile gözümden kaçabilecek noktalara kadar detaylıca anlatır, saklamaz. Halen arada bakıyorum ilanlarına, arabaların durumunu ilanlarında bile ayrıntılı olarak yazıyor. Ben sokaktaki yeri yurdu, adresi, dükkanı belli olmayan tanımadığım adamdan araba almaktansa her zaman bu adamdan araba almayı tercih ederim.
Ama tabi artık bu seviyede dürüst esnaflar istisna seviyesinde kaldı. Kilometrecilerin önü kuyruktan geçilmiyor.
Arabama vurdular, karşı taraf anlaşarak arabamı satın aldı. Araba pert ama sigorta kaydı yok. İnanın öncesinde boyasız olan o arabayı piyasanın altı fiyata satışa çıkarayım kimse dönüp bakmaz, araba kayıtsız hasarlı olunca kaportacılar arabanın başına üşüştü... Duydum, önüne de arkasına da başka araba geçirmişler, olmuş 3 araba... Şimdi de bi garibanın canını yakacaklar hasar kayıtsız önü arkası orjinal parça boyalı araba diye...
Allah garibanı, iyi niyetli cahil cuhelayı bunlara denk getirmesin.
Benim yıllardır araba aldığım bir galerim var. O İstanbul'da, ben Ankara'dayım. Çok arabayı bile görmeden onun tarifine güvenerek parasını hesabına yatırmışlığım vardır. Benim baksam bile gözümden kaçabilecek noktalara kadar detaylıca anlatır, saklamaz. Halen arada bakıyorum ilanlarına, arabaların durumunu ilanlarında bile ayrıntılı olarak yazıyor. Ben sokaktaki yeri yurdu, adresi, dükkanı belli olmayan tanımadığım adamdan araba almaktansa her zaman bu adamdan araba almayı tercih ederim.
Ama tabi artık bu seviyede dürüst esnaflar istisna seviyesinde kaldı. Kilometrecilerin önü kuyruktan geçilmiyor.
Arabama vurdular, karşı taraf anlaşarak arabamı satın aldı. Araba pert ama sigorta kaydı yok. İnanın öncesinde boyasız olan o arabayı piyasanın altı fiyata satışa çıkarayım kimse dönüp bakmaz, araba kayıtsız hasarlı olunca kaportacılar arabanın başına üşüştü... Duydum, önüne de arkasına da başka araba geçirmişler, olmuş 3 araba... Şimdi de bi garibanın canını yakacaklar hasar kayıtsız önü arkası orjinal parça boyalı araba diye...
Allah garibanı, iyi niyetli cahil cuhelayı bunlara denk getirmesin.
Amin.
aynen dediğiniz gibi kalmadı bu dürüstlük. Hâşâ Allah ı bile kandırmaya çalışan galericiler var.
Misal araba bmw yüksel modelli aynen dediğiniz gibi kayıtsız hasarlı yaptırılmış. satarken diyor ki - abi sen bu arabayı al vallaha al bak bu arabadan ekmek yersin bu arabada ekmek var al hayrını gör. diye der. o saf adam da hakketen alacam da satacam para kazancam diye karar verir almaya. sonra o karakter yoksunu galerici ekler - gider arka kapıyı açar öneden koydugu ekmeği gösterip - abi ben demedim mi sana bak bu arabada ekmek var diye bak nasıl bi araba veriyom sana. bundan hayırlısını bulaman hayırlı olsun der. :) trajikomik...