Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilgisayardan anlayan bakabilirmi ?
SerhatA.
03-12-2012, 20:18
iyi akşamlar ,
modemim kablolu olduğu için kablosuz destek sağlamak adına (WİRELES) Zyxel NBG416N adlı ürünü aldım fakat kuramıyorum daha önce bunu alan varsa kuran varsa yardım edebilirmi.
satış temsilcisinin demesine göre ürüne kablolu ağ çekince kablosuz paylaşım sunabiliyorsun banada bu lazımdı
kelalper
03-12-2012, 20:29
Tamamda bilgisayarında wireless eternet var mı? O olmadan modem arayüzüne giremezsin modemi göremezsin
misery1903
03-12-2012, 20:32
ftp://ftp.zyxel.com.tr/Teknik_Dokumanlar/KABLOSUZ_AG_URUNLERI/NBG-416N/ZyXEL_NBG_416N_Kullanim_Klavuzu.pdf
Burada anlatılmış.
kelalper'in dediği gibi ayarları yapmak için wireless üzerinden bağlanman gerekmekte.
berkay_aydin
03-12-2012, 20:34
Kablo takılıyken, adres olarak " 192.168.1.1 " girin , kablosuz seçeniğini bulup aktif edin isim ve şifre verdikten sonra bulabilirsiniz..
SerhatA.
03-12-2012, 20:39
Tamamda bilgisayarında wireless eternet var mı? O olmadan modem arayüzüne giremezsin modemi göremezsin
Teknosadaki elemana sorduğumda bunu söyledi bana
adama diyorumki kablolu modemimi kablosuza çevirmek istiyorum böyle cihaz varmış verdi bunu bana yolladı. allahım ya
keşke direk modem alsaymışsın,bu acces point,kablolu modeminden buna çıkış alabilirsin.
Edit : bence aldığın gibi götür,direk kablosuz modem al,bu türlü devam edersen 2 tane cihaz kullanmak zorunda kalıcaksın saçma olur kanısındayım.
kelalper
03-12-2012, 20:55
Teknosadaki elemana sorduğumda bunu söyledi bana
adama diyorumki kablolu modemimi kablosuza çevirmek istiyorum böyle cihaz varmış verdi bunu bana yolladı. allahım ya
Tamam sana wireless modem vermiş doğru yapmış ama eğer bilgisayarında da wireless olarak kullanmak istiyorsan wireless eternet adaptörü alman gerek. Yoksa yine network kablosu ile bilgisayarının eternet girişine girip kablolu gibi kullanırsın tek farkı evinde wireless internet access olur.
SerhatA.
03-12-2012, 21:04
Tamam sana wireless modem vermiş doğru yapmış ama eğer bilgisayarında da wireless olarak kullanmak istiyorsan wireless eternet adaptörü alman gerek. Yoksa yine network kablosu ile bilgisayarının eternet girişine girip kablolu gibi kullanırsın tek farkı evinde wireless internet access olur.
95 TL de para verdim, şimdi bunu geri verip kablosuz modem alırım daha iyi.
Teşekkür ederim abi 2 saattir uğraşıyordum çözememiştim.
Doğru ürünü almışsınız modeminizden çıkan ethernet kablosunu bu cihaza takacaksınız sonrada bu cihaz üzerindeki ethernet portundan bilgisayarınıza bağlanıp kullanım kalvuzundaki gibi ayar yapacaksınız.Bunların ayarları genelde karışıktır birçok modu vardır eğer pek bilgisayar bilginiz yoksa çok uğraştırır.
Bence modem artı bide bunu kullanmak yerine bu cihaza verdiğiniz parayla kablosuz bir modem alabilirsiniz tek modemle temiz bir şekilde kullanabilirsiniz ayar kayar uğraşmazsınız artı bu tür sistemelr çok sağlıklı olmayabiliyor ip çakışmaları kopmalar vs vs.
kelalper
03-12-2012, 21:18
95 TL de para verdim, şimdi bunu geri verip kablosuz modem alırım daha iyi.
Teşekkür ederim abi 2 saattir uğraşıyordum çözememiştim.
Aynen yarın git bunu geri ver bi tane kablosuz modem al. Yine bilgisayarına kablolu olarak bağla ama bu tip şeylere gerek kalmadan evde kablosuz internet olsun. Eski modemide kaldır at.
SerhatA.
03-12-2012, 22:31
Aynen yarın git bunu geri ver bi tane kablosuz modem al. Yine bilgisayarına kablolu olarak bağla ama bu tip şeylere gerek kalmadan evde kablosuz internet olsun. Eski modemide kaldır at.
Aynen öyle yapacağım.
onursumer
03-12-2012, 22:39
Aldigin cihaz dogru ama 50 daha koy duzgun bi modem al en mantikisi bu olur