Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu haberin aslı astarını bilen var mı?
forumdaşlar, bir arkadaşım ***** arkadaşlık sitesinde şöyle bir haber paylaşmış İstanbul'da akılalmaz olay! - Ulusal Post - Güncel Haber Portalı (http://www.ulusalpost.com/haber/ulusal-haber/istanbulda-akilalmaz-olay-/6285.html)
bu haberin aslı astarı nedir bilen var mı? yarın öbür gün oldu da aracımız çekilmeye çalışılırken bu durum başımıza gelse, kimi kime nereye şikayet ederiz? Zararımızı nasıl tazmin ederiz?
ole bi olay olamaz diye düşünüyorum hatrladığım kadarıyla bitane gazeteciye olmuştu bu olay ama masrafı karşıladılar diye hatrlıyorum kaçma mevzusu olmaz yani:)
Olay gerçek ben canlı izlemiştim.
Spiker aracını bu hale getirenlerin peşinde - GÜNCEL Haberleri (http://www.haber7.com/guncel/haber/947342-spiker-aracini-bu-hale-getirenlerin-pesinde)
Nightfish
05-12-2012, 11:37
Taşıyan araçların sigortası var. Sizin araca bişi olduğu an o aracın sigortası karşılıyor masrafları.
Bu olay gercek işte Rezaletler ülkesinde yaşıyoruz :)
Olay gerçek ben canlı izlemiştim.
Spiker aracını bu hale getirenlerin peşinde - GÜNCEL Haberleri (http://www.haber7.com/guncel/haber/947342-spiker-aracini-bu-hale-getirenlerin-pesinde)
şimdi senin paylaştığın haberde "park yapılmaz tabelası yoktu" deniyor, park yapılmaz tabelası olsa, polisin çekme hakkı doğuyo, ve şöyle bir savunma gelebilir "eh kardeşim sen arabanı park edilmesi yasak yere park etmişsin, biz de çekerken düşürmüşüz, en başta hatalı olan sensin, kusura bakma" bu durumda ne olur? Alkollü kazaları kasko karşılamaz mesela, bunda da benzer durum olabilir mi?
peki çekicinin aparatları aracınıza zarar verdiğinde ne olur?
şişirilmiş çamurluklar olduğunda vs o yanda tekerlere inen halatlar çamurlukları kastırmaz mı.. sonuçta çekici ve taşıma kaynaklı verilen kaportasal hasarlarda ne oluyor?
ya da çekicinin tepesinde çekici kaynaklı bir sebeple camın kırıldı.. ya da otoparkta zarar gördü indirirken örneğin..
o zaman ne oluyor?
çeken adamlarda mı alkollü ?
yanlış yere bırakmış olabilirim ama bu aracımın pert edilebileceği hakkını doğurmaz,
böyle saçma bir bahane de olamaz.
çeken firma herhangi bir zarara neden olmuşsa bunu karşılamak zorundadır, park etmeseydin de nedir!!
has... Türkiye'de yaşadığınızı unuttum, herşey olabilir..
çeken adamlarda mı alkollü ?
yanlış yere bırakmış olabilirim ama bu aracımın pert edilebileceği hakkını doğurmaz,
böyle saçma bir bahane de olamaz.
çeken firma herhangi bir zarara neden olmuşsa bunu karşılamak zorundadır, park etmeseydin de nedir!!
has... Türkiye'de yaşadığınızı unuttum, herşey olabilir..
benim hareket noktam zaten sizin son cümlenizdi :)
misery1903
05-12-2012, 12:30
peki çekicinin aparatları aracınıza zarar verdiğinde ne olur?
şişirilmiş çamurluklar olduğunda vs o yanda tekerlere inen halatlar çamurlukları kastırmaz mı.. sonuçta çekici ve taşıma kaynaklı verilen kaportasal hasarlarda ne oluyor?
ya da çekicinin tepesinde çekici kaynaklı bir sebeple camın kırıldı.. ya da otoparkta zarar gördü indirirken örneğin..
o zaman ne oluyor?
Sıfır parkedenlerin yola yakın tekerlerine aparatı bağlayıp arabayı yola doğru çekenleri gördükten sonra bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum.
Ancak fikrim, çekilirken yakalanmazsa bir şey kanıtlayamayacağımızdan bir şey olmaz.
HUKUK ADAMI: 5 YIL SONRA GELEN CEZA (http://hukukadami.blogspot.com/2010/01/5-yil-sonra-gelen-ceza.html)
http://www.uzmantv.com/polis-arabami-cekerken-zarar-vermis-ne-yapabilirim
Benim sorum hakkında bilgisi olan arkadaş var mı? Ciddi merak ettiğim bir konu bu..
SOMEONESPECIAL
05-12-2012, 12:59
Benim sorum hakkında bilgisi olan arkadaş var mı? Ciddi merak ettiğim bir konu bu..
Arabanı yükyelip götürüyor otopark a.... indirip bırakıyor.
Hiç bi şey olmasa bile jantı çiziyor o demir işkenceler.
Otoparktaki lavuğa soruyorsun bunlar ne diye...
"Abi hangi çekici getirdi görmedim ki" diye sıyrılıveriyor işin içinden.
Abi Çekici parası otopark parası şu kadar şu kadar diye alacağını
söylüyor. Ceza da cabası.
Karşında o an muhatap bulamıyorsun ki. Genelde de böyle ufak
tefek sorunlarda da Sabır Çekerek çıkıyorsun otoparktan.
Bu olay icin dusuncem basina yansidigi icin buyuk ihtimalle madur olan kisinin zarari karsilanir diye dusunuyorum.
Ama asil dusunduren sistem eger bu sekildeyse gercekten werdikleri zarari karsilamiyolarsa way halimize.
Araci cekenler ozel firma diye biliyorum polisle alakasi yok ve tasima sigortasi bulunuyor ancak yukarda yazilan gibi suc ustu yapilmazsa veya yapilamazsa bir ise yarar mi bilmem
Selcuk_RoL
05-12-2012, 13:04
İt iti isirma hesabi bu memlekette kendi calip kendileri oynuyor
tayreep_john
05-12-2012, 13:13
elde resimler falan mevcut sa kanıt varsa emniyet neyi yalanlayabilir ki ?
Bir kere büyükçekmecede çektiler arabayı. Otoparka gidene kadar bütün dualarımı etmiştim. Tamponumu kırmışlardır jantı çizmişlerdir diye çok şükür hiçbirşey yoktu. Şanslıydım ben.
bostancıdada birinin aracını düşürmüşlerdi diye bir konu vardı sanırım a6 dı hatta saha öncede aynı yerde araç düşürülmüş sahibide memuru vurmuş diye yorum vardı
ÇALIŞKAN
05-12-2012, 19:51
insan çılgına döner çok yazık
burakcan
05-12-2012, 21:14
kendi arabası olmayan adamlar araba çekmeye kalkarsa senin benim arabamın kıymetini bilmez tabi
bostancıdada birinin aracını düşürmüşlerdi diye bir konu vardı sanırım a6 dı hatta saha öncede aynı yerde araç düşürülmüş sahibide memuru vurmuş diye yorum vardı
Aynen bende hatirliyorum oyle bi olay ama yer k.yali ydi sanki
3 -4 sene önce otoparka mitsubıshı mınıbus getırmıslerdi l300 yada 200 bilmyorum çekıcı ındırırken arabayı devırdı sonra tekrar kaldırdılar bır sey olamamıs gıbı bırak gıttıler.Bir kere bızım H100 otoparka düşmüştü borçtan durumumuz berbattı o zamanlar arabayı kullanmıslar farlar stoplar cam her şey param parçaydı hıç bir şey yapamamıstık öylece geri almıştık arabayı
imprezaWRC
05-12-2012, 22:24
Park yapılmaz levhasını göre göre park eden adamın aracını neden bulunduğu yerden çekip bilinmeyene götürürsün; kilitle cezayı olsun bitsin.
Birde bu adamların ortada o kadar araç varken gelip markasına/modeline göre aracı çekme huyuda var. Bizim başımıza gelmişti, küçükyalıda madonun yanındaki pasajın önüne park ettik, ama sırf bizim aracımız yoktu, bizimkinin önünde rahat 6 araç daha vardı. PAsajın içindeki matbaadan alacağımızı aldık çıktık dışarı bizim araç yok bütün araçlar yerli yerinde. Çaldılar mı ne oldu derken biri söyledi çektiler dedi; 30dk nereye gitti, hangi otopark diye cebelleştik, sonra aracın olduğu otoparka gittik pişmiş kelle gibi sırıtan bir herife park parasını ödedik, ama o sırada sorduk niye bizim aracımızı çektiniz? Cevap yok. Ha tabi sırf park parası ilede kurtulamadığımızı öğrendik olaydan 1 hafta sonrada trafikten ceza geldi birde onu bayılmıştık.
Yolu tıkamıyorsun, trafiğe engel olmuyorsun, park edince yol daralmıyor çünkü zaten oraya park için cep yapılmış, durak yok birşey yok, dalaylamanın biri gelip aracı çekiyor sende çaldılar mı diye panik yaşıyorsun. Çek fotoğrafı, ispatıda olsun, gönder cezayı olsun bitsin, nedir araç çekmek...
Yunanistan'da hatalı park yapıldığında polis ön plakayı alıp gidiyormuş, sende gidip yavroları bayılıp plakanı alıyorsun.