Orijinalini görmek için tıklayınız : 'Emniyet Şeridi İhlali 650TL'
Gokhan43
05-12-2012, 11:40
Haberlerde rastladım, haberiniz olsun :)
Emniyet Genel Müdürlüğü Karayolları Trafik Kanunu'nun 35 maddesinde değişikliğe gitti! 'Emniyet şeridi ihlali' ilk kez tasarıya girdi. Emniyet şeritlerinden geçen sürücülere 72 TL para cezası kesiliyordu. Yapılan değişiklikle bu rakam 650 TL'ye yükseltildi.
Milliyet - Trafik cezası artırıldı! (http://gundem.milliyet.com.tr/trafik-cezasi-artirildi-/gundem/gundemdetay/05.12.2012/1637393/default.htm)
huseyinturk
05-12-2012, 11:41
yarasın koçumaa.. olaması gereken de bu zaten.
SekoLive
05-12-2012, 11:41
hele şükür,
yanlız tam yükselmedi tasarı aşamasında deniyordu haber inş doğrudur.
kelalper
05-12-2012, 11:45
Oooooh hiç üzülmedim. Keşke 2000 Tl olsa.
Allahım sana şükürler olsun sonunda.
Güzel bir haber, inş. hemen uygulamaya geçilir...
olması gereken aslında.ehliyeti de alsınlar..
Allah acil durum vermesin hastaneye gidiyorum falanda dinlemezler artık bir adamın maaşı neredeyse.Kurunun yanında yaşta yanacak davası olmuş bence...Bana biraz fiyat abartı gibi geldi 200 300'ü belki anlardım da 650 bence çok.
çakar takan araçlara da artık "araca sonradan takılan aksesuar" sebebi ile ceza yazılması yerine, "kişinin kendisine polis süsü vermekten" ceza verilse çok daha mutlu olacağım.
onun da cezası çok ağır bildiğim kadarıyla..
bana da 650 az geldi.. 6.500 tl olaydı mis olurdu.. o şeride girilip daha rahat gidileceğini bilmiyor mu trafikte olanlar.. eşşekler de mi bekliyor millet trafiğin yürümesini.. kendisini akıllı sananlar versin 650 lirasını.. 3km ilerde tekrar girerse bir 650 daha.. süper süper..
orhan_guney
05-12-2012, 12:09
obeyyy :) sonunda.
fatihtemizer
05-12-2012, 12:11
Olması gereken bır ceza
Low-Rider
Oh süper oldu sonunda uzun zamandır düzgün bir karar alındı
Shadow_Dancer
çakar takan araçlara da artık "araca sonradan takılan aksesuar" sebebi ile ceza yazılması yerine, "kişinin kendisine polis süsü vermekten" ceza verilse çok daha mutlu olacağım.
onun da cezası çok ağır bildiğim kadarıyla..
Hay bin yaşa abi, geçen hafta havalimanında bi audili elemanla kapıştım bu yüzden.. üzerimde üniformayla indim arabadan baktı ki pabuç pahalı direk gazladı.. hemen fotografını çektim telefonla, plakayı da polise gösterdim fotografla birlikte..
ilgilenecez dediler ama bişe çıkacagını zannetmiyorum.
KA®ANLIK
5000TL olsa keşke...
yerinde bir adım olmuş...
ayarım ben o trafikte beklerken emniyet şeridini kullanıp bi ben akıllıyım, onlar salak tribine girenlere...
Sevindim vallahi ne olacak en fazla 72 verir geçerim diyenlere gelsin :) inş kat ve kat artar dahada.
Gökhan Bilgin
05-12-2012, 12:15
Gereken yapılmış..
Blackbird
05-12-2012, 12:18
Ceza dediğin böyle caydırıcı olmalı hatta çok daha fazla olabilirdi.
SOMEONESPECIAL
05-12-2012, 12:21
Nihat Sırdar adına üzüldüm... Emniyet şeridini ihlal eden ayılara taş atamayacak :)
misery1903
05-12-2012, 12:24
Allah acil durum vermesin hastaneye gidiyorum falanda dinlemezler artık bir adamın maaşı neredeyse.Kurunun yanında yaşta yanacak davası olmuş bence...Bana biraz fiyat abartı gibi geldi 200 300'ü belki anlardım da 650 bence çok.
+1
Bunu ayırt etmelerinin de yolu yok muhtemelen. Hastahane kaydıyla itiraz kabul edeceklerini de sanmıyorum malesef.
Keyfe keder kullananlara gerekenler söylenmiş.
RottingChrist
05-12-2012, 12:29
ne güzel bir haber bu. artık arabam bozulsa bile emniyete çekmek yok. ittiririm daha iyi :)
painkller
05-12-2012, 12:31
4lüyü yakıp, içinde hastanız varken durdurupta ceza keseceğini sanmıyorum. okadar insafsızlaşmadı bu millet. he grip oldum diye giden olursa orası ayrı.
bence iyi oldu, çokta güzel iyi oldu.
m. ali öz
05-12-2012, 12:33
cam filmine de ceza arttırımı gelirse şaşırmayın :)
SOMEONESPECIAL
05-12-2012, 12:40
cam filmine de ceza arttırımı gelirse şaşırmayın :)
hani cam filmine ceza yoktu ?
inşallah yürürlüğe girer ...
5000 tl olsun bakalım kimse ihlal edebilirmi emniyet şeritini
cam filmine ceza var, daha bu yıl yedim :)
m. ali öz
05-12-2012, 12:44
abi çatır çatır yazıyolar :)
herkesin dilinde de bu gidip film çektiriyorlar, filmciler mi çıkardı bu lafı anlamadım ki :D
çok yerinde karar olmuş hatta çakar olanlarıda 1 hafta men yapmaları lazım
egzoz kafasından araba bağlamaktan daha hayırlı bir iş olmuş
akıllı birisi gelmiş başa galiba daha mantıklı işler yapıyorlar artık
TRAFİK BELGESİ DE KALKIYOR
Emniyet, araç ruhsatlarında bulunan ve muayene bilgilerini içeren "trafik belgesini" kaldırmak için de çalışma başlattı. 77 TL ödenerek alınan trafik belgesinin ruhsatlardan çıkartılması planlanıyor.
Muayeneye gittim, ruhsatı çıkarmadım hanüz. beklesem mi ne :)
Tuncer M.
05-12-2012, 13:17
Bir de anadolu yakasında edsleri çoğaltsalar 10 numara olur. Avrupa yakasında eds noktası anadoluya göre daha fazla. Bu sebeple kontrol yok ayağına emniyet şeriti ihlali çok oluyor Anadolu yakasında. :)
tayreep_john
05-12-2012, 13:22
5000 tl olsun bakalım kimse ihlal edebilirmi emniyet şeritini
10.000 olsada ülkemizde hala onu yapıcak insanlar var ... neyazıkki :(
Yasa yapmak ayri adam gibi uygulamak ayri.
10.000 olsada ülkemizde hala onu yapıcak insanlar var ... neyazıkki :(
yaparlarsa yapsınlar.. ama şu anki gibi olmaz çok çok farkeder..
mechanic
05-12-2012, 13:36
üstüne bir de doktora görünseler iyi olur
çok iyi olmuş. az bile 650 TL.
poseidon
05-12-2012, 13:52
650 TL ceza yiyip maymuna dönen bir emniyet şeridi şerefsizinin suratını görmek istiyorum.
O zaman içimin yağları eriyecek.
Bir de kameraları çoğaltsalar 1 günde kamera kendi maliyetini çıkartır hem de ciddi anlamda caydırıcı olur ve her noktaya polis zorunluluğu kalkar.
Yoksa ben emniyetten önüme atlamaya çalışan birini yan banketten aşağı yuvarlayacağım yakındır.
emniyet şeridinden giden resmi araçlara ceza kesiliyormu ?
Mevcut ceza iyi aslinda, haksiz kullanan icin 20 ceza puani kesiliyor ki az degil 100'de ehliyet gidiyor zaten :) Mecburiyetten kulanan namuslu vatandasa da 20 puan koymaz, 72 lira da cok buyuk bisey olmamasindan dolayi mantikli..
Bence acil durumlari daha sikintili hale getirir bu 650 lira, yazik olur bence
20 puan yerine 40 puan yapsinlar daha yerinde bir girisim olur diye dusunuyorum. Oraya girene de gecit vermezsen kimse tekrar girmeye cesaret edemez.
Bence cok yerinde olmus sonunda duzgun bir cezasi cikti :)
Burak E.
05-12-2012, 15:13
tebrik ediyorum sonunda oldu yaptılar cok iyi oldu bence
tebrik ediyorum sonunda oldu yaptılar cok iyi oldu bence
lan sen daha gecen gun emnıyet serıdeınden gııdıyodun, burda sosyal mesaj verme şimdi.pembe flash yokmu sende ?
Yiğit Ş.
05-12-2012, 15:44
iyi iyi iyi valla iyi. birde kamera sayılarını arttırdılarmı. tamamdır :)
lan sen daha gecen gun emnıyet serıdeınden gııdıyodun, burda sosyal mesaj verme şimdi.pembe flash yokmu sende ?
ahahha :D :D :icon_tup:
lethaldoze
05-12-2012, 15:56
Mevcut ceza iyi aslinda, haksiz kullanan icin 20 ceza puani kesiliyor ki az degil 100'de ehliyet gidiyor zaten :) Mecburiyetten kulanan namuslu vatandasa da 20 puan koymaz, 72 lira da cok buyuk bisey olmamasindan dolayi mantikli..
Bence acil durumlari daha sikintili hale getirir bu 650 lira, yazik olur bence
20 puan yerine 40 puan yapsinlar daha yerinde bir girisim olur diye dusunuyorum. Oraya girene de gecit vermezsen kimse tekrar girmeye cesaret edemez.
Aynen öyle... benden hayatta yol alamazlar ve açıkcası yol vermeyince bi nebze olsun hayırlı birşey yaptığımı düşünüyorum tabi arkadan ambulans vs gelmiyorsa.
Bu habere sevindim ne yalan söylim hemde çok.
ha ben giriyomuyum emniyete arasıra evet. ama trafik çok sıkışık değilse ve arkadan ambulans vs'yi gördüğüm anda saniye geçmeden emniyeti açabileceksem çok acelem olduğunda kırk yılda bir girerim.
Ama o hiç ilerlemeyen ve tek araçlık boşluk olmayan trafikte 10 larca arabanın peşinden emniyete girip ağır ağır ilerleyenlere çok hafif bir ceza 650. Bunlar yüzünden yetişemeyen ambulansın çabalarını gördüğümden çok hassasım bu noktaya..
1 defa şerit ihlali yapan kişinin 2. defa yapması halinde ceza tutarı katlanarak gitse daha iyi olurdu,
gerçi bu hali bile adam eder trafiği.
az bile 650 tl nedir en az 1000tl olmalıydı.
KeremDOGAN
05-12-2012, 17:40
Durmak yok yola devam
Aklıma direk olarak şu videodaki görüntüler geldi.
Ambulans Nerde Kaldı Diyenler Mutlaka İzleyin on Vimeo (http://vimeo.com/30953662)
Çok iyi olmuş ama bence de biraz az olmuş.
Yinede bir başlangıç. Emniyet şeridi boş olsa nice hayatlar kurtulabilirdi. O şeridi tıkayanlar kazazedelerin hayatlarıyla oynuyorlar aynı zamanda daha bile fazla olsun...
Mivec_4G63
05-12-2012, 18:26
Dün iş çıkışı ümraniyeden şile yoluna girmek gibi bi hata yaptım, trafikte beklerken en az 100 tane araba emniyet şeridinden bastı gitti, ileride 2-3 tane kavşak var oradan tekrar yola dahil oluyorlar. O sıra bir ambulans sirenlerle geldi ve 5 dakika emniyet şeridinin açılmasını bekledi, o emniyet şeridindeki ....lar sola sinyal vererek girmeye çalıştı neyseki hayati durum deyip yol verdik. Bu habere çok sevindim, inşallah oraya polis dikerler artık. Genelleme yapmak istemem ama emniyet şeridini ihlal edenler, ticari araçlar ve servis araçları
Eray Yümsel
05-12-2012, 18:28
şu oh iyki artmış diyenlere Allah acil bir durum versin eve acil gitmesi gereksin de yesinler 650 tl yi 1 ay devlete calıssınlar İNŞALLAH :)
Rahatsızlık vs gibi acil bir durumdan dolayı kullananla keyfi kullananı ayırt etmenin bir yolu değil mi? Ya da acil durum için kullananı cezadan muaf tutmanın?
osman_28
05-12-2012, 18:30
bence çok yerinde bir karar olmuş yapılması gereken bir uygulamaydı...
Mivec_4G63
05-12-2012, 18:35
Acil durum olduğunda kimse kimseye ceza kesmez merak etmeyin. Emniyet şeridine girenlerin hepsinin mi acil durumu var? Ben neden evime 1 saat geç gidiyorum hem zamanımdan hem cebimden çıkıyor bir de boş yere stres oluyorum.
edit: geçen polis birini çevirmiş cam açık trafikte yavaş yavaş gidiyoruz, adam gülerek memur bey sıkıştım altıma yapıcam eve yetişmem lazım ondan girdim diyor.
Cok gec kalinmis hareket... En uyuz oldugum olay kendini akilli zannneden serefsizlere gelsin keske 3000 lira olsa....
devil_berk22
05-12-2012, 18:37
direk oraya giren aracları bağlayacaksınki akılları başlarına gelsin
şu oh iyki artmış diyenlere Allah acil bir durum versin eve acil gitmesi gereksin de yesinler 650 tl yi 1 ay devlete calıssınlar İNŞALLAH :)
Acil durum olduğunda dusundugun son şey para olur zaten.
Kaldı ki emniyet şeritleri artık boş olacak - temenni -, o 650 tl ceza ile hayat bile kurtarabilir. Canın yanında para neki :)
ben zamaninda hastaneye yetisecektim.
emniyetten giderken pols durdurdu, anlattim. Eyvallah dedi,
1. kopru yolunun hepsinden ama hepsinden emniyetten gectim,4 lulerim acik sekilde, 1 kere daha polis durdurdu. Hepsine anlatip devam ettim. Ceza da gelmedi.....
Eger herkes girmezse gercek ile yalan ayrilir birbirindne, bana ceza yazsalar idi, hastaneden pansuman fisini filan alip itiraz ederdim.
Bencede 650 tl gayet uygun bir ceza olmuş. Ancak siz sanıyormusunuz ki millet bunu emniyet şeridine girmesin diye yaptılar. Şimdi diyecekleri şu. Her tarafa EDS koyduk. Para kesicez para para. Millet bol bol girsin inşallah diyecekler. :) Hastane felan diyince polis ceza yazmaz diyorsunuzda artık ceza EDS ile geliyor.
AhmetYılmaz
05-12-2012, 20:40
Harbiden çok iyi olmuş. Keske daha fazla olsa.
SekoLive
05-12-2012, 20:43
Bencede 650 tl gayet uygun bir ceza olmuş. Ancak siz sanıyormusunuz ki millet bunu emniyet şeridine girmesin diye yaptılar. Şimdi diyecekleri şu. Her tarafa EDS koyduk. Para kesicez para para. Millet bol bol girsin inşallah diyecekler. :) Hastane felan diyince polis ceza yazmaz diyorsunuzda artık ceza EDS ile geliyor.
evet bu acıdan kötü oldu...
bide artık çizgiyi tampon geçse dayarlar 650 liradan :D
burakcan
05-12-2012, 20:50
ben zamaninda hastaneye yetisecektim.
emniyetten giderken pols durdurdu, anlattim. Eyvallah dedi,
1. kopru yolunun hepsinden ama hepsinden emniyetten gectim,4 lulerim acik sekilde, 1 kere daha polis durdurdu. Hepsine anlatip devam ettim. Ceza da gelmedi.....
Eger herkes girmezse gercek ile yalan ayrilir birbirindne, bana ceza yazsalar idi, hastaneden pansuman fisini filan alip itiraz ederdim.
hatta bence ehliyetede 6 süreyle el konulmalı
Thracian
05-12-2012, 20:57
EDS otomatik kesmiyor diye biliyorum. Memurlar aracı kameralardan takip edip yorumda bulunuyor.
İyi olmuş, zengin-fakir belli olsun artık :).
1000 TL'de olabilir ama bu durumda polisler 5 yılda boğazda yalı alabilir. Bu ceza ile 10 yıl sürer.....
Çakar lambalara birşey yok mu? Yoksa zaten çakarlılar emniyet şeridinden gidiyor diyip cezası hala 72 TL mi?
GokhanRS
06-12-2012, 21:52
ohh yarasınnnn. noldu emniyet şeritçiler? her konuda atıp tutuyordunuz yok sövmeyin yok acelemiz oluyor yok sınava yetişecez? noldu la hadi 1 sınav için 650 tl ödeyinde aklınız başınıza gelsin!
bu arada bahane üretmeyin. hastaneye yetişmeniz gerekiyorsa ogün gerçekten ceza saatinde hastaneye gittiğinizi ispatlarsanız ceza iptal ediliyor. benim başıma gelmişti. hastaneden tedavi yada muane raporunu alıp cezaya itiraz dilekçesine ekleyin kesin iptal ediliyor.
hatta kırmızı ışıkta eds var diye ambulansa yol vermeyen gerizekalılarada sesleniyorum! ambulansa yol vermek için geçtiğinizde ceza yerseniz 1 dilekçeyle halloluyor bu aptallığı yapmayın!
S.Özeren
06-12-2012, 21:55
tekirdağdan dönerken bi kere trafik çok beterdi emniyet kullananda çoktu. yalan yok bende sadece sapaklara yaklaşırken girdim küfür yememek için :D sonrasında devam etmedim ama emniyetten zibille araç geçiyordu tam o sırada pattt diye ses geldi bi arkadaş daha emniyete girim derken arkadan gelen küt vurdu kahkaha atmıştım :D
temde adım başı dikilen polislerde yeni kazanç kapısı oldu baktılar bu işten iyi para geliyor daya gitsin cezayı..
temde sağ şeritten giderken kemer takmıyorum yada telefonla konuşuyorum diye görüp arkamdan çift imza ceza kesen polisler var adım başı artık
Boost Up
06-12-2012, 22:01
aceleniz olmasın o zaman hiç birinizin:)
birazdanda comment gelir; acele işin varsa yola ona göre çık diye:beuj:
GokhanRS
06-12-2012, 22:04
aceleniz olmasın o zaman hiç birinizin:)
birazdanda comment gelir; acele işin varsa yola ona göre çık diye:beuj:
kardeşim herkesin acelesi var. kim geç kalmak isterki. defalarca milyarlık iş kaçırdığım oldu. ama kaybettiğim milyarlar hiç bir zaman anamdan sevdiklerimden değerli olmadı. küfür ettirmedim onlara. trafikte herkesin sinirler gerilmiş. haksızlık yaptığında sanıyormusunki arkadandan sadece bak şu terbiyesize derler...
Boost Up
06-12-2012, 22:06
abi isteyen istediğini desin, benim acele işim var derken öyle arkadaşıma geç kaldım oraya buraya geç kaldım değil:) okuldaki sınav bile var. adamlar raporlu öğrenciyi kabul etmiyor sınava girilmediğinde, trafikte kaldım desen e hadi buyurda anlat:D
poseidon
06-12-2012, 22:13
Bu memlekette kimin acelesi yok ki zaten. Işıkta yeşil yanar dıt korna basarlar.
Önündeki araçla takip mesafesi bıraksan sellektör yaparlar,
3 şeritli yolda orta şeritte 90 la gidersin vay böyle gidilir mi sellektör korna zırla.
Yahu bırakın bu işleri acelesi olan yakıyor dörtlülerini kornaya basa basa gidiyor.
Garip ama vatandaş ambulansa yol vermezken böyle gidenlere veriyor.
Az da olsa içimizde merhamet var Allaha şükür.
Emniyet şeridi acele işi olanın yetişmesi için yapılmış bir şerit değil,
hayati tehlike anında ambulans, itfaiye ve polisin kullanımına açılmış bir şerittir.
Zaten ölüm kalım gibi bir acele durum olursa kesilen cezayı da kimsenin gözü görmez.
Allah kimseyi o duruma düşürmesin.
abi isteyen istediğini desin, benim acele işim var derken öyle arkadaşıma geç kaldım oraya buraya geç kaldım değil:) okuldaki sınav bile var. adamlar raporlu öğrenciyi kabul etmiyor sınava girilmediğinde, trafikte kaldım desen e hadi buyurda anlat:D
sınavı son dk haber veriyolar sanırım sizin okulda :D
çok iyi oldu çokta güzel oldu, geç kalınmış bir şeydi cari açık için yapıldıysa bile açık kapansada artık geri dönüş olmayacağından.
emre yeşil
06-12-2012, 22:46
uzun uzun yazacaktım fakat gerek duymuyorum SOL şeridi kullanan küçük ticari kamyon otobüs ne varsa ben her gün sövüyorum emniyet şeridi 1 şerit diğer 3 şeridin kullanımı kimsenin umurunda değil herhalde eds ile ceza kesilecekse soldan giden ticarilere kesilsin radar koyulacaksa teme koyulsun trafik dertse adam gibi denetlesinler her dallamaya ehliyet vermesinler kimse kusura bakmasında bu kadar dallamanın olduğu bir trafikte yaşananların hepsi normal
egzoz dan yada modifiyeli tüm araçları acaba cezasıda hurdalık olsa yurtdışında olduğu gibi bu cezaya sevinenler bunada sevinirmiydi acaba diyesim geldi şimdi... :)
Crush Em !!! ...illegal street racers cars crushed - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=zadq9usA2SQ)
zadq9usA2SQ
lethaldoze
06-12-2012, 23:31
ohh yarasınnnn. noldu emniyet şeritçiler? her konuda atıp tutuyordunuz yok sövmeyin yok acelemiz oluyor yok sınava yetişecez? noldu la hadi 1 sınav için 650 tl ödeyinde aklınız başınıza gelsin!
bu arada bahane üretmeyin. hastaneye yetişmeniz gerekiyorsa ogün gerçekten ceza saatinde hastaneye gittiğinizi ispatlarsanız ceza iptal ediliyor. benim başıma gelmişti. hastaneden tedavi yada muane raporunu alıp cezaya itiraz dilekçesine ekleyin kesin iptal ediliyor.
hatta kırmızı ışıkta eds var diye ambulansa yol vermeyen gerizekalılarada sesleniyorum! ambulansa yol vermek için geçtiğinizde ceza yerseniz 1 dilekçeyle halloluyor bu aptallığı yapmayın!
Ben bunu bilmiyordum ama yok artık görürler peşimden geçenin ambulans olduğunu kesmezler kırmızı ışık cezasını diyordum sonuçta bunu bakıp kesen memur yorum illaki yapacaktır. Ama ceza kesselerde ben o ışıkta duramam arkamda ambulans varken. Hiç te durmadım bastım kenara geçip yol verdiğim oldu.
kardeşim herkesin acelesi var. kim geç kalmak isterki. defalarca milyarlık iş kaçırdığım oldu. ama kaybettiğim milyarlar hiç bir zaman anamdan sevdiklerimden değerli olmadı. küfür ettirmedim onlara. trafikte herkesin sinirler gerilmiş. haksızlık yaptığında sanıyormusunki arkadandan sadece bak şu terbiyesize derler...
650 tl cezası olan emniyet şeridine girecek kadar acelesi olanın ciddi acelesi vardırki 650 tl yi gözünün göreceğini sanmam.
GokhanRS
06-12-2012, 23:40
Ben bunu bilmiyordum ama yok artık görürler peşimden geçenin ambulans olduğunu kesmezler kırmızı ışık cezasını diyordum sonuçta bunu bakıp kesen memur yorum illaki yapacaktır. Ama ceza kesselerde ben o ışıkta duramam arkamda ambulans varken. Hiç te durmadım bastım kenara geçip yol verdiğim oldu.
650 tl cezası olan emniyet şeridine girecek kadar acelesi olanın ciddi acelesi vardırki 650 tl yi gözünün göreceğini sanmam.
genelde kırmızı ışık cezalarını eds otomatik kitliyor. mesela avcılar barışmanço kültür merkez önünde akşam kırmızıda araç geçtikçe otomatik flaş çakıyordu. bu cezaları toplayıp yollayan memur sonraki araçlardan birinin ambulans olduğunu görürse gerekeni yapar ceza gelmeyebilir. ama daha önce gözden kaçıp böyle ceza yiyenler oldu. umursamayan ödedi. umursayanda gidip iptalini 1 dilekçeyle halletti. yani sonuçta kaydı kuydu var cihazın. ambulanslar da edsden otomatik ceza yiyor ama adrese yollanmadan iptali yapılıyor zaten ambulansların plakaları ilgili yerlere kayıtlı.
o emniyet şeridi olayını 650 cezasından öncesi kullananlar için diyordum. şu saatten sonra girip ceza yiyeni tebrik ederim zaten. maçası sağlammış derim. zarardan çok yararları olur memleketi zengin ederler. bir süre sonrada arabaya bincek paraları kalmaz kökten kurtuluruz bunlardan.
Painkiller
07-12-2012, 08:34
Keşke para + hapis cezası olsa. Bazı hayvanlar trafikte beklemeyecek diye, hayati önem taşıyan bir şeridi meşgul edecek. Direkt adam öldürmeye teşebbüs.
beter olsun girenler.az bile ceza.