PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu lastik tamir edilirmi ?

tayreep_john
05-12-2012, 14:23
Bugün lastiğime çivi girdi ama iç kısımdan lastiğin yanağını parçalamış 1-2 lastikçiye götürdüm tamir olurda sürekli balon yapar lastiğin çok yumuşak olduğu için dediler sizinde fikirlerinizi almak istedim... ( yokohoma a drive )

http://img24.imageshack.us/img24/2068/zxcxc.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/24/zxcxc.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

tarik
05-12-2012, 14:25
Janta yakın kısım yarık mı ?
Yarıksa Adam Olmaz kardeş, balonu en iyi ihtimal diye düşün. Daha kötü senaryolar yazabilirim bu lastik için .. Allah korusun.

Yeni lastik bak.

Osman Bahadır
05-12-2012, 14:32
Sırttaki akıllı civata (gerçi o da yanakla sırt bağlantısına girmiş) hayati mesele değil de, yanaktaki yarık sorun gerçekten. Yaparım diyenin yaptığına ne kadar günebileceksin ki?

Büyük bir ölçün yok sanırım. Değiştir bence. Maddiyat sebepli değiştirmiyorsan çıkma tak. Çıkma ama sağlam lastik bundan kat kat iyidir.

tayreep_john
05-12-2012, 14:34
Janta yakın kısım yarık mı ?
Yarıksa Adam Olmaz kardeş, balonu en iyi ihtimal diye düşün. Daha kötü senaryolar yazabilirim bu lastik için .. Allah korusun.

Yeni lastik bak.

jant'a 1 parmak falan var resmi görüosan eğer..

punto_multijet
05-12-2012, 14:38
yeni lastik maliyeti suanlık asıyosa iç lastik taktırıp yedek lastige koyun bunu. yedek lastigi bunun yerinde kullanın tabii ki ebat aynı ise.

tayreep_john
05-12-2012, 14:42
Sırttaki akıllı civata (gerçi o da yanakla sırt bağlantısına girmiş) hayati mesele değil de, yanaktaki yarık sorun gerçekten. Yaparım diyenin yaptığına ne kadar günebileceksin ki?

Büyük bir ölçün yok sanırım. Değiştir bence. Maddiyat sebepli değiştirmiyorsan çıkma tak. Çıkma ama sağlam lastik bundan kat kat iyidir.

osman abi sebeb maddiyat değil lastiklerin daha yeni olması 2 aylık lastik bunlar tam kışlıkları takıodum bu hafta , böyle bi olay patlak verdi ... :(

cihan
05-12-2012, 15:07
size şu kadarını söyleyim, normal hasarsız lastik dahi çukura girince yarılabiliyorsa bu lastik paramparça olur ve değiştirmekten çok daha fazla masrafa girersiniz, jant yamulabilir, kırılabilir ve daha kötü durumlar.

trky_GT
05-12-2012, 15:17
Yanaktan yarılan lastik çok güvencesiz yapılan yama tekrar bir çukarda atma patlama yapabilir zayıf oluduğu icin yapılması zor yapılmaz die bişey yok ama lastikci arkadaşımdı garanti vermedi. Aynı şey benimde başıma gelmişti mecburen yeni lastik almıştım.

tayreep_john
05-12-2012, 15:25
teşekkürler arkadaşlar demekki durum lastikçinin dediği kadar vahim... :)

kral_mzk
05-12-2012, 15:33
Valaha bence bu lastik adam olmaz.hic tehlikeye atma kendini.bizim sirket arabasi gecici olarak bu sekilde bi sorununu hallettik bizim organize sanayide parkr tasli yola girdim posss etti ayni yerden daha cok yarildi.

SOMEONESPECIAL
05-12-2012, 15:34
osman abi sebeb maddiyat değil lastiklerin daha yeni olması 2 aylık lastik bunlar tam kışlıkları takıodum bu hafta , böyle bi olay patlak verdi ... :(

Yazık valla... Ama yapılsa da güven vermez o lastik...

tayreep_john
05-12-2012, 15:36
Yazık valla... Ama yapılsa da güven vermez o lastik...

yaptırmam zaten abi artık , hani bi ihtimal kurtarabilirmiyiz diye düşünüyodm yeni lastik diye ama ,, artık çöp :(

TünayK
05-12-2012, 15:47
değiştirilir, kaynanaya verilir...araba giderken arkasından bir sigara yakılır..keyifle izlenir...

crazydog
05-12-2012, 15:51
direk çöp sakın diyorum uğraşma tamirle falan.

mody
05-12-2012, 15:52
bende yanak en zayıf yeri diye biliyorum ve kesinlikle tamir edilmemeli...

RESERVE
05-12-2012, 15:59
sıcak yama yaptır hiç bişey olmaz,kaplama yapan yerler var,otosansitte var eski muayne istasyonunun karşısında bi gidip göster derim..bosuna lastige para verme..

tayreep_john
05-12-2012, 16:03
sıcak yama yaptır hiç bişey olmaz,kaplama yapan yerler var,otosansitte var eski muayne istasyonunun karşısında bi gidip göster derim..bosuna lastige para verme..

Öyle diyosunda ... kendimde olmak üzere sürekli can taşıyorum arabada bende üzüldüm ama yapçak bişy yok. Yırtığın yeri ve lastiğin aşırı yumuşak olması yüzünden herkez aynı şeyi diyo :( 1 takım lastik önemli değil canımızdan :)

uerbas
05-12-2012, 16:04
şirket arabasında bu sorunu yaşadım yanaktan ısı ile tamir yaptırmıştım aynı yerden uzun yolda patladı,hiç tavsiye etmem :)

RESERVE
05-12-2012, 16:06
Öyle diyosunda ... kendimde olmak üzere sürekli can taşıyorum arabada bende üzüldüm ama yapçak bişy yok. Yırtığın yeri ve lastiğin aşırı yumuşak olması yüzünden herkez aynı şeyi diyo :( 1 takım lastik önemli değil canımızdan :)

doğru söylüyon :)

mesutt1
05-12-2012, 16:08
anca içine çiçek ekilir

Gry
05-12-2012, 16:39
at çöpe gitsin kardeşim en kötü yerden yara almış, lastik yeni diye düşünme can taşıyorsun ;)

Evrenoz
05-12-2012, 17:11

Birşey olursa maduriyeti giderebilecek misin? Ya can'a bir zarar gelirse nasıl gidereceksin?

Cahilce, mantık ve bilimden uzak yorumlarla insanları yanlış yönlendirmeyin...

RESERVE
05-12-2012, 17:19
Birşey olursa maduriyeti giderebilecek misin? Ya can'a bir zarar gelirse nasıl gidereceksin?

ben bişey olmaz dedim diye arkadaş hemen gidip yaptırdı mı? gidip bi göster dedim orayı okumadınız sanırım.. cahilce,mantıktan ve bilimden uzak diyosun da ben bir çok lastik yaptırdım gönderdim sıcak yama yapıldı,halen daha kullanıyo..fikrini belirtmeni anlarım ama rencide edici şekilde konuşmana anlam veremedim???

Blackbird
05-12-2012, 17:22
Canından değerli mi ? Allah korusun 100kmh + bir hızda lastiğin yanağının parçalandığında başına gelebilicekleri iyi düşün.

Gry
05-12-2012, 17:32

fikrini belirtmeni anlarım ama rencide edici şekilde konuşmana anlam veremedim???

sen bu cümle yüzünden rencidemi oldun şimdi?

RESERVE
05-12-2012, 17:36
sen bu cümle yüzünden rencidemi oldun şimdi?

evet rencide oldum ?

Evrenoz
05-12-2012, 19:53
Olduysan, neden bana böyle dediler diye otur bir düşün.. Düşün ki bir daha olma..

Senin yaptırdığın 3-5 lastik mi bilim? Sen bu işin ombdusmanı mısın ki senin yaptırman mühendislik olsun? Cevabın hayır'sa yanlış tavsiyeler verme insanlara.. Can taşınıyor o lastik üzerinde tavuk değil.. Yanlış bilgin kendinde kalsın

Kadyr
06-12-2012, 00:08
lastik önemli dün öme_rs ile yaşadığımız tecrubeden sonra hayatımda daha değerli oldu lastik.
şansımıza 80 e sabitledim gidiyordum sağdan sakaryaya. birden küt sonra araba çekmeye başladı meğer lastik gitmiş.otoyolda nasıl birşeye denk geldiysem artık jant darbe almış göbekten çatlamış.o darbeyle yeni lastık yanaktan patlamış.bu lastik daha basit şeyde ne olur kim bilir.ben şanslıydım yavaştım.verilmiş sadakatmız varmış. otoyolda o cismi atanındaaaa.....

hddsheriff
06-12-2012, 00:41
sıcak yama ile kaynak yaparlar ama her gördüğünde miden bulanacak, sürekli tedirgin olacaksın ve gerçekten tehlikeli bir iş yaptırmış olacaksın.

redbaron
06-12-2012, 01:08
lastik işi çok önemli .hayat meselesi. şurda 3 kuruştan kaçıcam diye canından olmak var.BEnce bu yarık kurtarılmaz.Kurtarılsa bile nası için rahat güvenli şekilde kullanacaksın ? bence değiştir

tayreep_john
06-12-2012, 02:17
lastik işi çok önemli .hayat meselesi. şurda 3 kuruştan kaçıcam diye canından olmak var.BEnce bu yarık kurtarılmaz.Kurtarılsa bile nası için rahat güvenli şekilde kullanacaksın ? bence değiştir

amacım paradan kaçmak değil :) yukarıdaki postlarımı okuduysanız eğer lasiklerim 2 aylık nasıl kurtarabiliriz düşüncesindeyim kıyamıyorum , bende biliyorum canımdan kıymetli olmadığını sadece fikir amaçlı konu açtım ama yorumlar sayesinde uzak durmam gerektiğini anladım yama vs gibi onarımdan ... ;)

redbaron
06-12-2012, 02:30
amacım paradan kaçmak değil :) yukarıdaki postlarımı okuduysanız eğer lasiklerim 2 aylık nasıl kurtarabiliriz düşüncesindeyim kıyamıyorum , bende biliyorum canımdan kıymetli olmadığını sadece fikir amaçlı konu açtım ama yorumlar sayesinde uzak durmam gerektiğini anladım yama vs gibi onarımdan ... ;)

okudum zaten. ama kurtarılcak gibi gözükmüyor , anlıyorumda kurtarılsa bile yeni lastik mi , can mı ? kurtarılsa kullanırken huzurlu olabilcekmisin ? en hayati elemanlardan biri ... Maksat paradan kaçmak değil. Düşünme bile hemen değiştir. kolay gelsin

tayreep_john
06-12-2012, 02:34
okudum zaten. ama kurtarılcak gibi gözükmüyor , anlıyorumda kurtarılsa bile yeni lastik mi , can mı ? kurtarılsa kullanırken huzurlu olabilcekmisin ? en hayati elemanlardan biri ... Maksat paradan kaçmak değil. Düşünme bile hemen değiştir. kolay gelsin

saol :icon_tup:

cookies
06-12-2012, 02:37
2 aylığı 1 günlüğü olur mu arkadaşım lastik bu.. Bende aldığım gün 4 michelin'den 1 i bu şekilde hasar aldı değiştirmek zorunda kaldım.. Yani nası bu kadar hafife alıyorsunuz bu işi alternatiflere gerek var mı? Burada ki insanların sizin cebinize kastı mı var, olabilir mi sizce? Ben sorulması bile doğru değil diyorum yanlış anlama herkes sizin hayatınızı düşünüyor ısrarla.. Hayırlı geceler..

tayreep_john
06-12-2012, 02:53
2 aylığı 1 günlüğü olur mu arkadaşım lastik bu.. Bende aldığım gün 4 michelin'den 1 i bu şekilde hasar aldı değiştirmek zorunda kaldım.. Yani nası bu kadar hafife alıyorsunuz bu işi alternatiflere gerek var mı? Burada ki insanların sizin cebinize kastı mı var, olabilir mi sizce? Ben sorulması bile doğru değil diyorum yanlış anlama herkes sizin hayatınızı düşünüyor ısrarla.. Hayırlı geceler..

ben farklı bişey mi söylüyorum anlamadım ki neyi tartışmak istiyosunuz... ??? bide yanlış anlama diyosunuz...

STP
06-12-2012, 02:55
bu lastıgın tamır durumun sorulması bıle garıp geldı bana. dırek cop

frankurtlu
06-12-2012, 02:58
Valla hocam lastik fabrikasında calisan biri olarak takmani pek tavsiye etmem
Ilerleme şansı var yolda ciddi sorunlar yaratabilir

tayreep_john
06-12-2012, 03:02
Valla hocam lastik fabrikasında calisan biri olarak takmani pek tavsiye etmem
Ilerleme şansı var yolda ciddi sorunlar yaratabilir

farkındayım ilgin için teşekkürler :icon_tup:

cookies
06-12-2012, 03:24
ben farklı bişey mi söylüyorum anlamadım ki neyi tartışmak istiyosunuz... ??? bide yanlış anlama diyosunuz...

Kusura bakma fark etmemişim haklısın..

tayreep_john
06-12-2012, 03:37
Kusura bakma fark etmemişim haklısın..

kötü niyet yok içimizde amaç fikir alışverişi , asıl sen kusura bakma :)

CinAli_06
06-12-2012, 03:57
Bir arabanın en önemli parçaları bence lastikleri, çünkü arabanın lastikleri sana hayatında belki 10 sn. lazım olacak o an varsa sorun yok, ama yoksa yada kötüyse işin 10 kat daha zor. O yüzden dostum bence tamir ettirmeden ziyede bütçen varsa yenisini al, yoksa eğer temiz çıkma lastik bak çiftini 100 liraya bulabilirsin.

Minova
07-12-2012, 20:14
Bu lastiği k. sanayıde ki yedek parçacıdan mı baktın ?

bluestain
08-12-2012, 00:45
lastik yanaktan darbe aldığında sadece bir tane ip kesilmişse bile o lastiği tamir ettirip kullanmak hiç akıllıca bir iş olmaz kendinizi çok büyük bir tehlikenin içine atmış olursunuz işini iyi bilen hiçbir servis yanaktan darbe alıp ip kopartmış lastiği tamir etmez ve etmemelidir kendinizin ve başkalarının can ve mal güvenliği için bu durumdaki lastiklerle yola çıkmayın.

weST.27
08-12-2012, 02:18
yanak kısımlarına yama yapılmıyor diye biliyorum

driftboy
08-12-2012, 02:24
Canın 200 lira etmez mi diyeyim anla sen beni