PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : köprü kaçak geçiş ücreti ödeme noktaları sıkıntısı?

gorke
05-12-2012, 16:41
İyi akşamlar arkadaşlar,

Şöyle bir sıkıntım var, bir araç satış işlemim var fakat ogs kaçak geçiş cezam mevcut. internet vergi dairesinde gözüküyor fakat ödeme yapmama izin vermiyor. yarın ödeme yapmam gerek, ziraat bankası, ptt, vergi dairesi, karayolları hangisine gitmeliyim? tebligat yok, direk plakaya işlenmiş durumda. tebligat varsa ziraat veya ptt ye gidin yazmışlar internette ama karman çorman herşey. birazda zaman sıkıntım olduğundan tam nereye gitmeliyim bulmam gerek, tam kesin bilgiye sahip olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

baretta
05-12-2012, 16:43
Kaçak geçiş cezaları satışa engel değil bilgin olsun , geçen hafta aldığım aracın geçmiş aylara ait 3 tane cezası var ve noterde falan herhangi bir engel çıkmadı.... Eğer onun için sorduysan...

gorke
05-12-2012, 16:46
Kaçak geçiş cezaları satışa engel değil bilgin olsun , geçen hafta aldığım aracın geçmiş aylara ait 3 tane cezası var ve noterde falan herhangi bir engel çıkmadı.... Eğer onun için sorduysan...

evet onun için sordum, noterde ceza veya vergi borcu bulunmkatadır diyolar anlamadım. hiçbir vergi borcu gözükmüyor internetten. tek ceza gözüküyor bu da ogs kaçak geçiş. iki ihtimal var ya bu ceza ya da ödediğim mtvlerden herhangi biri vergi dairesine düşmedi. ama borç sorgulama temiz çıkıyor. anlamadım. şimdi vergi daireleri zaten curcuna oluyor, giderim yok karayollarına git derlerse yarın işim halolmıcak..

baretta
05-12-2012, 16:49
Noterin ne borcu olduğunu görüp söylemesi gerekiyor , ya da belki de benim aldığım adam satış yapacağımız gün borcu vardı onları ödeyip geldim demişti onun ödedikleri düşmediyse daha ben hala ceza var diye görüyor olabilirim... Yanıltıcı bilgi vermeyeyim de..

gorke
05-12-2012, 16:51
Noterin ne borcu olduğunu görüp söylemesi gerekiyor , ya da belki de benim aldığım adam satış yapacağımız gün borcu vardı onları ödeyip geldim demişti onun ödedikleri düşmediyse daha ben hala ceza var diye görüyor olabilirim... Yanıltıcı bilgi vermeyeyim de..

noter göremiyor neyle ilgili olduğunu, hangi yılda olduğunu...

diğer bir sorum köprü kaçak geçiş cezası olan otomobillerin satışı yapılmıyor mu?

gorke
05-12-2012, 23:51
tecrübesi, bilgisi olan yok mu?

EM-RE
06-12-2012, 00:22
Ogs borcu satisa engel degil.ben benim megane i satarken siteden emre-e ye, 3 adet borcla sattim sonra ödedim.

SekoLive
06-12-2012, 08:44
kaçak köprü geçiişi yüzünden arkadaşm arabasını satamadı geçen mayıs ayında

kız hiç karşıya geçmemesine rağmen köprü cezası vardı noterden geri dönmüşlerdi.

mayısdan buyana bi değişiklik yoksa durum böyle

Can_DCK
06-12-2012, 09:57
Benimde basima geldi , bergi dairesinde odedim fsm koprusu ogs merkezine cektim dusumunu yaptirdim ancak , bu durum satisima engel degildi borclu sekilde satis yaptim

lethaldoze
06-12-2012, 11:05
Bende 2 adet kgs kaçak geçişi olan arabayı arkadaşa kaptırdım sıkıntı yok :D hala ödemedim
Borcumuz borç ama arkadaşa dediğim şirket evrakı yoktu arkadaşın genel müdürdü ben üstüme aldım arabayı 1 haftalığına o arada kgs kaçak geçildi. Ama tekrar satışı şirkete devrettim birşey çıkmadı...

gorke
06-12-2012, 18:42
Bugun isimi hallettim arkadaslar. Arac satisi kacak gecis yuzunden yapilamiyomus. Mtvlerinde sikinti yokmus. Nasil olduysa sistemde mtv borclu olarak gozukuyordu aracim kacak gecis yuzunden.malesef mantikli bir aciklama alamadim vergi dairesi sefinden bile. yurdumuz halleri iste. Vergi dairesinden odeyerek dusurttum. Arac satisa hazir hale geldi.