Orijinalini görmek için tıklayınız : ingiltreden ikinci el malzeme getirtmek
enteresan bir soru araştırdım içinden çıkamadım
ebay.co.uk den bir koltuk alsam normalde ship i sadece ingiltere içi ama onada çözüm var ingilterde yaşayan arkadaşım var koltuklar ona gitse ve ordan arkadaşım türkieye yollasa bunun girişi nasıl olur ? sonuçta malzeme sıfır deil gümrükte takılınca faturasına göre parasını ödeyelim çıkaralım
varmıdır konu ile ilgili bilgisi olan ?
ondertopcu
08-12-2012, 12:34
Bİlgim yok ama aklıma şöyle birşey geldi. Arkadaşınız orda alsa burayada tırcılar getirmezmi?
kelalper
08-12-2012, 12:36
Cem bildiğim kadarı ile Türkiyeye kullanılmış araba civatası bile sokamıyorsun. Araba parçalarında böyle bir sıkıntı var. Araştır bence.
punto_multijet
08-12-2012, 12:37
takipteyim konuyu
Cem bildiğim kadarı ile Türkiyeye kullanılmış araba civatası bile sokamıyorsun. Araba parçalarında böyle bir sıkıntı var. Araştır bence.
hadi ya öyleyse sıkıntı ama şöyle düşün millet motor falan nasıl getiriyor
araştır derken bilen vardır bence ya sitede
ikinci el urun getirmek kesinlikle yasak. gumrukte takilir geri alamassiniz.
arkadasin dedigi gibi tircilarla gelebilir oda illegal olacaktir.
bende almanyadan denemek istemiştim peki ürün sıfır olduğu zaman nasıl oluyo gümrükte takılırsa vergisinimi ödüyoruz.
bende almanyadan denemek istemiştim peki ürün sıfır olduğu zaman nasıl oluyo gümrükte takılırsa vergisinimi ödüyoruz.
sıfırsa sıkıntı yok ptt ile gelirse fatura bedeli ne ise yüzde 20 sini öder çıkartırsınız
hadi ya öyleyse sıkıntı ama şöyle düşün millet motor falan nasıl getiriyor
araştır derken bilen vardır bence ya sitede
cilala parlat boya, al sana sıfır motor yapıyolar herhalde :D
bende ikinci el yasak diye biliyorum...
cilala parlat boya, al sana sıfır motor yapıyolar herhalde :D
bende ikinci el yasak diye biliyorum...
o zaman yalan olduk :)
koltugu temizlesinler belki sifir diye yutturursunuz ama gumrukte kalirsa cekemezsiniz. onun yerine gidin yunanistana ya da bulgaristana takin koltuklari arabaya donun geri.
darkmoon
08-12-2012, 13:10
sıfır yada ikinci el olduğunu nerden anlıyorlar peki ?? neticede yurtdışından gelen ikinci elde olsa her ürün sıfır gibi faturalı geliyor yani bir faturası var bu kısmı önemli.. hiç bir ürünün üstünde ikinci el kullanılmış ibaresi olmuyor.. açıp baksalarda zaten avrupalı amerikalı ürünü tertemiz silip allayıp pullayıp güzel ambalajlayıp yolluyor sıfırmı ikinci elmi sen bile zor ayırt edersin..
Her mal gırer her mal cıkar burası Turkıye. Ama yawrum sen 3-5 ın hesabını yapar tıcaret ypama para kazandırmazsan burda konu acarsın :))
ikinci el olup olmadığını kontrol etmiyolar bile en son 2 hafta önce 500 tl ye ikinci el far aldım gümrüğe takıldı gidip vergisini ödeyip aldım.
Bildiğim kadarıyla tamir edilmek üzere yollandığı zaman giriş çıkışta sorun olmuyor..
ikinci el olup olmadığını kontrol etmiyolar bile en son 2 hafta önce 500 tl ye ikinci el far aldım gümrüğe takıldı gidip vergisini ödeyip aldım.
ama şöyle birşey var eleman şahıs ztn ingiltere harici kargolamıyor ben ingilterdeki arkadaşıma aldırıp yollatsam diodum peki vergisini ödiceğimiz faturayı nerden bulcaz :)
darkmoon
08-12-2012, 13:19
ikinci el parçanın geçmemesi bana garip geliyor neticede vergisini ödersin devletinde bu işden para kazanır devlet para kazanıcağı bir işi niye baltalasın adamlar nerden para kazansak derdine düşmüşler..
şunuda belirtiyim ebaydan yüzlerce alış veriş yapan biriyim ona rağmen temkinli yazıyorum yoksa bende çok çıkma ikinci el parçalar aldım.. pahalı parçalarında vergisini ödedim..
seninde yapıcağın arkadaşım ingilteredeki satıcıya söyliyceksin türkiyeye shipping açıcak direk yollıycak sana.. ama koltuk nasıl gelir bilmiyorum özel kargo şirketiyle gelirse onlar baya bir ek vergiler alıyorlar..
Her mal gırer her mal cıkar burası Turkıye. Ama yawrum sen 3-5 ın hesabını yapar tıcaret ypama para kazandırmazsan burda konu acarsın :))
kanka bu işler yine birlasın eline düşmüş türkiyede sıkıntı büyük :)
sıfırsa sıkıntı yok ptt ile gelirse fatura bedeli ne ise yüzde 20 sini öder çıkartırsınız
aynen öyle yaparsın uzman,sorun olmuyor.
vakti zamanında ben de ingiltereden tertemiz recaro koltuk getirmiştim aynı şekilde.
Blackbird
08-12-2012, 13:26
İngilterden gelecekse özel kargo firmalarıyla gelmek zorunda kalıyor yani ptt ye düşmüyor, özel kargolarda çok geçiriyorlar.
Almanyadan DHL le gönderildiğinde ptt aracılığya alabiliyorsun öyle bir anlaşmaları var.
Amerikadan usps ile gönderirlerse ptt den alabilirsin.
Ptt almak içinde kargoyla birlikte ya 75 euro nın altında bir faturayla birlikte gönderilecek yada 75 euro üzeri bir faturası varsa vergisini verip alacaksın.
Özetle PTT candır.
ama şöyle birşey var eleman şahıs ztn ingiltere harici kargolamıyor ben ingilterdeki arkadaşıma aldırıp yollatsam diodum peki vergisini ödiceğimiz faturayı nerden bulcaz :)
Fatura yok ki :) paypal ve banka ekstresine bakıyo tamam birde parçayı gönderen eleman used yazan yere tik atmış parçanın nasıl geçtiğini sen düşün artık :D
darkmoon
08-12-2012, 13:32
Fatura yok ki :) paypal ve banka ekstresine bakıyo tamam birde parçayı gönderen eleman used yazan yere tik atmış parçanın nasıl geçtiğini sen düşün artık :D
Gümrüğe takılırsa faturaya istiyorlar.. eşleştirmek için çünkü paypal ve banka çıkdısında bilgisayarda oynama yapanlar oluyor.. orjinal ürünle gelen faturada onu yapamazlar çünkü kutunun yada ürünün içinden çıkıyor yani ilk gümrükçünün eline geçiyor orjinal fatura..
senin dediğin şöyle oluyor ufak tefek önemsiz parçalarda üstelemiyorlar fazla fatura paypal çıkdısı bile yetiyor..
b.ustaoglu
08-12-2012, 13:34
bende benim arabanın arka tamponunu getirmek istiyorum bir tane var ingilterede ama gümrükten dolayı çekiniyorum. halbu ki şu işler biraz daha basit olsa ne olurdu...
ama orjinal faturayı aldım inceledim öyle bi tutar yoktu hatta memur sordu bunun kargo tutarı ne kadar dedi bende hepsi içinde 500 tl dedim.
ingilterden ptt kargoya yönlendiremiyorsak gümrükte çok sıkıntı yaşarız ama
ıngıletereden bır cok urun aldım ucuz yollu ne aldıysam geldı
karanlık ta canlı sahıttır cunkı karanlık alıyor :D ıstedım parcaları :D
ıngıletereden bır cok urun aldım ucuz yollu ne aldıysam geldı
karanlık ta canlı sahıttır cunkı karanlık alıyor :D ıstedım parcaları :D
ptt den mi alıosunuz ?
Blackbird
08-12-2012, 13:42
ingilterden ptt kargoya yönlendiremiyorsak gümrükte çok sıkıntı yaşarız ama
Benim bildiğim bir yolu yok ama almanya örneği gibi özel bir durum varsa özel firma getirip burda ptt devrediyorsa ancak öyle olur.
İngiltere yerel postası Royal mail 2kg kadar gönderiyor ptt ye.
ptt den mi alıosunuz ?
ptt fedex adamlar yolluyorlar dırek adrese gelıyor karanlık gorunce yazar konuya :)
mutlaka ptt ile anlaşmalı olsun parçanın büyüklüğüne aldanmayın benim eşek kadar koliyle gelen marşpiyer geçtiyse o da geçer heralde :)
Geçtiğimiz ay etiket sipariş ettim ABD den avuç ici kadar birsey adrese teslim edildi gözüküyor fakat teslim alınan bir sey yok ortada PTT ye Sikayet ettim bu nasıl bir durumdur dedim hemen Sikayet formu actılar postacı beni aradı abi işimden olucam etme eyleme diye sızlandı. Kime teslim ettiginide hatırlamıyor adam.. Sınır bozucu bir durum parasında degilim ama beklediğimemi yanayım yoksa malzemeyi alamadigimami yanayım..
Uzun lafın kısası bir daha parça yada herhangi bir seyin siparişini vermem artık pişman oldum..
Benim bildiğim bir yolu yok ama almanya örneği gibi özel bir durum varsa özel firma getirip burda ptt devrediyorsa ancak öyle olur.
İngiltere yerel postası Royal mail 2kg kadar gönderiyor ptt ye.
2 kg ise sıkıntı ama sanmıyorum acaba öylemidir bizim kargomuz 20 kg tutar
uzman bende aynı şekilde ebayden ikinci el headers alıp ingilteredeki arkadaşıma kargolattım o da paketin üstüne yeni araban hayırı olsun kanka tarzında bişey yazıp hediye olarak göndermişti ptt ile kapıma kadar sorunsuz geldi
kelalper
08-12-2012, 14:44
Bizim arkadaş Z3 Coupe varken kendisine coilover aldı. Satan adamda aynen çamuru yağı ile yollamış. Gümrük memuru geçirtmedi hiçbir şekilde. Fiyatından bana ne ikinci el araba parçası sokmak yasak dedi. Ateşleyelim dedik kabul etmedi. Geri yolladık. Satan aldı temizletti 0 diye yolladı bu sefer geçti.
bız genelde ecu ve saat getırttıdımız ıcın sıkıntı olmuyor yaglı urun getırtmedık obey :D
emrah-ışık
08-12-2012, 17:18
kusura bakmayın konu içinde konu açıyorum ama bir şey danışıp hemen çıkıcam:D
ebaydan bir parça gözüme kestirdim almayı düşünüyorum fiyatı 50 dlr korgoda o civarda ama gümrükten geçerken ayrı olarak bir fiyat alıyorlarmı olıyorlarsa ne kadar ?
kanka bu işler yine birlasın eline düşmüş türkiyede sıkıntı büyük :)
Kanka aynen oyle ve adamlar sadece homologe getırıo unıversal satılıcak koltukları getırmıolar cok cıns adamlar
royal mail la yollarsa ingiltereden burda pttye duser :)
tdipower
08-12-2012, 23:06
ödediğiniz meblayı belge ile gösterip %20 vergi ile alırsınız gümrükten. ruhsat fotokopisi yeterli aracıma aldım fiyatı bu diyeceksiniz o kadar
emrah-ışık
08-12-2012, 23:41
ödediğiniz meblayı belge ile gösterip %20 vergi ile alırsınız gümrükten. ruhsat fotokopisi yeterli aracıma aldım fiyatı bu diyeceksiniz o kadar
çok teşekürler saol:p
M U R A T
09-12-2012, 08:51
ben uk den 2. el parça aldım ptt ile sorunsuz kapıya teslim oldu tabii ki koltuk kadar büyük değildi
İbrahim Erdem
09-12-2012, 09:07
Aslında bununla ilgili mümkünse sabit bir konu olsa fena olmaz. Soran eden çok oluyor herkes görmüş olur.
Bende İngiltere'den sıfır koltuk almayı düşünüyorum ama İngiltere'de kargo fiyatları aşırı pahalı. Royal Mail, Parcel Force, UK Post Office. Bunların hepsi PTT'ye düşüyor ama koltuk gibi ürünlerde UPS Fedex gibi özel şirketlerden çooooook daha pahalıya taşıyorlar.
Bende İngiltere'den sıfır koltuk almayı düşünüyorum ama İngiltere'de kargo fiyatları aşırı pahalı. Royal Mail, Parcel Force, UK Post Office. Bunların hepsi PTT'ye düşüyor ama koltuk gibi ürünlerde UPS Fedex gibi özel şirketlerden çooooook daha pahalıya taşıyorlar.
mesela ne kadar şumi 20 kilo 2 koltuk yada boyut olarak herneyse
Bak şöyle diyim. 26 kilo kadar bir silindir kapağı kadar kutuya 190 sterlin istediler. :D Koltuk boyut olarak daha büyüktür o yüzden fiyatı biraz daha fazla olur.