Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Otoparkta sürtmüş kaçmış

emreaydın
08-12-2012, 15:51
Arkadaşlar abiler bugün araç baumax otoparktayken artistlik yaptıgını sanan araba sürmeyi bilmeyen bir dengesiz arabaya çarpıyor. Sağolsun otoparkta olayı gören bi doktor abimiz beklemiş bizi. plakayı falan almış bizde ekip çağırdık rapor tutturduk. Abimizde bize tanıklık etti. Ama savcılıga gidip suç duyurusunda bulunmamız gerektiği söylendi nasıl bi prosedür işlenir savcılık ne kadar beklerim ? bilen eden var mı.

Şimdiden teşekkürler

Edit:imla

free-hifi
08-12-2012, 15:54
Allah yardımcın olsun böyle durumlarda sonuçsuz kalan vakalar çok olmuş birazdan yazar arkadaşlar

Mechanix
08-12-2012, 15:55
Benzeri bugün annemin arabasını kullanan kardeşimin başına geldi.Ters yönden çıkan araç bizim CRV'ye vurmuş kaçmış. Plakasını almış kardeşim ama polis Üsküdar Mahkemesine gidip dava açacaksın vs demiş.Daha kolay bir şekli yok mu bu işin ? :) Saçma sapan yöntemler öneriyorlar , dava açmak için bile para harcaman gerekiyor.

b.ustaoglu
08-12-2012, 15:55
geçmiş olsun... bilgimin olmadığı bi konu, umarım halledebilirsin.

emreaydın
08-12-2012, 15:57
neymiş bize plakanın olduğu adresi veremezlermiş falan filan. Savcılıga gitmemiz gerekiyomuş vaka ne zaman sonuçlanacak belli değil. benim arabam bu halde mi kalacak o kadar zaman. Nasıl dönüyor bu ülkede bu işler anlamış değilim. Olmadı emniyetten bi tanıdıga plaka adresini buldurucaz gidicez çökücez herifin tepesine

onursumer
08-12-2012, 15:59
vur kaçlarda illaki mahkeme başvurusu gerekiyor diye buluyorum ben

başka turlu polisler işlem yapmıyor tutanak vs tutturmuyor

Osman Bahadır
08-12-2012, 16:02
neymiş bize plakanın olduğu adresi veremezlermiş falan filan. Savcılıga gitmemiz gerekiyomuş vaka ne zaman sonuçlanacak belli değil. benim arabam bu halde mi kalacak o kadar zaman. Nasıl dönüyor bu ülkede bu işler anlamış değilim. Olmadı emniyetten bi tanıdıga plaka adresini buldurucaz gidicez çökücez herifin tepesine

Polis bilgi veremez, işlem de yapamaz haklı olarak. Savcılığa başvurman gerekir. Polis tutanağını tutmuş zaten.

Tutturduğun tutanakla birlikte savcılığa başvur. Plakayı ve şahitlerin bilgilerini, olayı anlat. Davacı ve şikayetçi ol.

Araban yatmasın bu arada. Yaptır ama güzelce fotoğrafla ve ayrıntılı faturalı olarak yaptır. Mahkemede tüm masraflarını, aracının masraflarını, dava masraflarını, varsa avukatlık masraflarını alırsın karşı taraftan. Genelde bu tip davalar 6 ay civarı sürüyor yoğunluğa göre. Eskisi gibi senelerce beklemiyorsun.

Eğer değer kaybı da iddia ediyorsan onu da belirt.

free-hifi
08-12-2012, 16:03
Garanti Bankası ATM ye git MTV ödermiş gibi yap plakayı gir isim çıkıyor bizim kaçak araç olunca şirket felan olursa bu şekil buluyoruz not: ödemeye onay verme :)

emreaydın
08-12-2012, 16:05
Polis bilgi veremez, işlem de yapamaz haklı olarak. Savcılığa başvurman gerekir. Polis tutanağını tutmuş zaten.

Tutturduğun tutanakla birlikte savcılığa başvur. Plakayı ve şahitlerin bilgilerini, olayı anlat. Davacı ve şikayetçi ol.

Araban yatmasın bu arada. Yaptır ama güzelce fotoğrafla ve ayrıntılı faturalı olarak yaptır. Mahkemede tüm masraflarını, aracının masraflarını, dava masraflarını, varsa avukatlık masraflarını alırsın karşı taraftan. Genelde bu tip davalar 6 ay civarı sürüyor yoğunluğa göre. Eskisi gibi senelerce beklemiyorsun.

Eğer değer kaybı da iddia ediyorsan onu da belirt.

İşte pazartesi savcılığa gidip kesin bilgi alalım. Ondan sonra net olarak ne yapacağımıza karar vericez. Bilgi için teşekkürler..

emreaydın
08-12-2012, 16:06
Garanti Bankası ATM ye git MTV ödermiş gibi yap plakayı gir isim çıkıyor bizim kaçak araç olunca şirket felan olursa bu şekil buluyoruz not: ödemeye onay verme :)

yapacagımız işlemi tam anlamadım ama ? Biraz daha açabilirmisiniz

Osman Bahadır
08-12-2012, 16:08
Sen adamı bulsan ne yapacaksın? Vurup kaçan adamı aradığında "gel ödeyim" mi diyecek? Telefonda birşey desen, o da tehditten şikayetçi olsa uğraş dur... Bir araya gelseniz, sarsanız birbirinize bela...

En güzeli yasal olan yol. Evine mahkeme celbi gelince haberdar olur durumdan.

emreaydın
08-12-2012, 16:15
Sen adamı bulsan ne yapacaksın? Vurup kaçan adamı aradığında "gel ödeyim" mi diyecek? Telefonda birşey desen, o da tehditten şikayetçi olsa uğraş dur... Bir araya gelseniz, sarsanız birbirinize bela...

En güzeli yasal olan yol. Evine mahkeme celbi gelince haberdar olur durumdan.

Orasıda doğru tabi haklısınız. Ama şuan şerefsize o kadar sinirliyim ki. Belkide ondan bu bulma hırsı

muratburunce
08-12-2012, 17:01
sen hiç uğraşma dedikleri gibi mahkemeye wer ewine gittiğinde dava bilgisi bırak o kara kara düşünsün o uraşşın kaçtığı gibi tıpış tıpış geri gelecek sana :)

misery1903
08-12-2012, 17:46
Dava açmak için gereken masraflar tahminen ne kadar tutar?

mertrs
08-12-2012, 19:54
Benim komşuma çarpıp kaçmışlardı, plakasını ben almıştım mahkemeye verdiler (aracı kendileri tamir ettirdiler) yaklaşık 6-8 ay sonra mahkeme sonuçlanıp paralarını almışlardı (300-400 liralık bir hasardı)

sedat s
08-12-2012, 20:01
aşırı derecede saçma bı uygulama bu. aynısı benım basımada geldı allahtan cok bısey yoktu ama cıdden can sıkan bı durum. polıs dıyo benle alakası yok caglayana trafık mahkemesıne ıgdeceksın dava mava zırvaladı durdu. ufak bıseyse hıc ugrasma dostum vakıt kaybına değmez

tuner faruk
08-12-2012, 20:20
Hazır konu açılmışken bende soru sorayım ozaman,

Dün akşam Avcılar köprüsünün üzerinde minibüs sol arka çamurlukdan vurdu hemen indim fotoğraflarını çektim daha sonrasında sağa çektim arabayı minibüsede çektirdim önce fotoğraf çektiysen ben gidiyorum vs. dedi arabada kaza tutanağı yoktu bekle getiriyor arkadaş dedim bekleyemem dedi daha sonrasında o anda polisi aradım durumu anlattım tamam ekip gönderiyoruz dediler daha sonra minibüsçü akşam durağa gel rapor tutalım nasıl istersen müşterim var bekletme vs. diye yalvardı bekle polis gelicek dedim gitmem lazım dedi o arada minibüsteki yolcularda yaygara çıkartmaya başladı nasıl istersen akşam rapor tutalım dedi tamam dedim numarasını aldım akşam 9 da buluşalım dedi akşam aradığımda araba bozuldu dedi bugün aradım çocuğum hasta dedi ben seni arayacağım dedi şu saat oldu hala aramadı aradığımdada açmıyor.

Bu saatten sonra sizce ne yapayım? Polise tekrar şikayettemi bulunayım yoksa yarına kadar adamımı bekleyeyim?

bahadırtelli
08-12-2012, 20:35
Elinde plaka ve tanık var savcılıga basvur ilk basta seni bşraz yorar bu peosedür ama sonra carpanın basını dah cok agrıtır. Ugrasmazsan böyleleri ile yapmya devam ederler benimde arcıma carpıp kacmışlardı bende plaka vs yoktu olsa sonuna kadar ugrasırdım.

Minova
08-12-2012, 20:40
Bizimde arabaya eskişehirde gece yarısı kocaman sokak arasında gelip vurmuslar yandan bayağıda sağlam vurmus büyük ihtimalle sarhoş sürgülü kapı ve ön kapı bayağı bir göçtü ne plaka var ne bir şey. Sız yıne plakayı almıssınız

dj_batukaan
08-12-2012, 20:44
eğer gerçekten ufak birşeyse değmez hiç uğraşma neden dersen savcılığa dava açmaya gidiyorsun 1 iş günü burda kayboluyor. dava açarken masraf yapıyorsun falan filan dava açılmış oluyor.
belli bir süre sonra seni karakoldan arayıp ifade vermeye çağırıyorlar yeniden iş günü kaybıyla ifade vermeye gidiyorsun ( bu ifade kısmı bazen 2 yada 3 olabiliyor. )

sonra beklemeye başlıyorsun en az 6 - 7 ay gibi bir süre davan sürüyor bu arada savcılığa bir kaç sefer daha gitmen gerekiyor. bi kaç iş günüde buradan kaybın olacak..

yani sonuç olarak bir sürü eziyet çekmiş olacaksın okadar çile çekeceksin 300 - 400 lira için o yüzden masrafın çok değilse salla gitsin

NOT: Bizim ülkemizde insanlara tembel diyorlar herkes boşver deyip geçtiğini söylüyorlar ama işte bu yukarıda yazdığım çürümüş adelet yüzünden

Ben banka hesabımdan çekilen 850 TL için savcılığa başvurdum aynı rezillik aynı sahte düzen ne banka kabul ediyo nede Savcılık bişey yapıyor.. sürekli git gel konya altı saat