Orijinalini görmek için tıklayınız : PalioVan, CorsaVan sahibi olanlar, kullananlar?
Berkant_R32
10-12-2012, 11:39
dün samara ile rover 220 takası başlığı açıp, rover hakkında olumsuz yorumları görünce, rover'dan vazgeçtim. bunun üzerine, aklımda uzun süredir duran van araçları tekrardan araştırmaya başladım. malumunuz artık, arka koltuk koyup, cam taktırınca ruhsata işletip, aracı otomobile çevirme işlemi kalktı. sahibinden.com'da ruhsata işli van araçlar 10000-12000 lira arasında değişiyor. durum böyle olunca da, van araçlar cazibesini yitiriyor bana kalırsa. benim merak ettiğim konu ise şu, aracın arka camını açtırıp, koltuk koydursak ama araç ruhsatta kamyonet olarak gözükse, çevirmelerde sıkıntı yaşar mıyız ? muayeneden geçmez onu biliyorum ama senede bir kez, koltuk ve cam sök-tak işlemi sıkıntı değil, halledilir. yalnız polis işi aklımı bulandırıyor. edirne civarlarında pek sıkıntı olmaz ama, şehir dışına çıkıldığı an tanıdıklık da bitiyor :) ondan ötürü, sıkıntı yaşar mıyım, yardımcı olursanız sevinirim.
mmged_jan
10-12-2012, 12:12
van alacaksan eğer corsa 1.7 ctdi en mantıklısı olacaktır motorlarını ısuzu firması üretiyor aldığın zaman yağını suyunu değiştir araç içine bir ses yalıtımı yaptır teyp taktır yoluna bak az yakar çekişi de fena değil hani yani
gel gelelim sorularına sorunlarına aracı kapalı kasa kamyonet yerine farklı biçimde camlı kamyoet olarak işletebilirsin diyebiliyorum her sene muayene ayrıca kışın kış lastikleri vb tam tekmil olmalı
alacağın araçlar yüksek km li olacaktır şirketten çıkma v.b
ama van yerine o emsalde palio yada eski kasa corsa düşünsen daha mantıklı olur
Berkant_R32
10-12-2012, 12:23
van alacaksan eğer corsa 1.7 ctdi en mantıklısı olacaktır motorlarını ısuzu firması üretiyor aldığın zaman yağını suyunu değiştir araç içine bir ses yalıtımı yaptır teyp taktır yoluna bak az yakar çekişi de fena değil hani yani
gel gelelim sorularına sorunlarına aracı kapalı kasa kamyonet yerine farklı biçimde camlı kamyoet olarak işletebilirsin diyebiliyorum her sene muayene ayrıca kışın kış lastikleri vb tam tekmil olmalı
alacağın araçlar yüksek km li olacaktır şirketten çıkma v.b
ama van yerine o emsalde palio yada eski kasa corsa düşünsen daha mantıklı olur
öncelikle cevap için teşekkürler.
van istememin sebebi, ucuza yüksek modelli araba istememden aslında. yoksa aklımın diğer köşesinde temiz bir 205 gti de var ama eski araba ile uğraşmak istemiyorum artık. ne kadar bakımlı olursa olsun illa sorun çıkıyor bir yerinde.
kış lastiği sıkıntım yok, geçen sene 4 tane aldım, toplasanız 5000 km yapılmamıştır. hatta birazdan onları taktırmaya gideceğim :)
diğer sitelerde, koltuk işletilemiyor ama cam hala işletilebiliyor diye okudum. sizde öyle biliyorsunuz heralde. o bile yeterli aslında, koltukta sorun olursa, atarım 2 minder oturan otursun :D
2.0 dti motorlu vectramız vardı, motoru sıkıntılıydı ondan ötürü eski nesil dizellere bakmamaya çalışıyorum ama dti motorlar bakımlı ise uzun ömürlü oluyorlar. yalnız çok da az yaktığını söyleyemem. 1.2 alıp lpg takmak daha mantıklı bence. :icon_tup:
Corsa 1.7 dti denildigi gibi isuzu motorlu ve forumda da birkac tane ornek var bence gayet guzel araclar.Daha onceden de cokca fiesta van kullandim ayni zamanda hala palio van kullaniyoruz 250 bin kilometrede tik ses yok.Bakimlisini bulursaniz yuzunuzu guldurur hepsi :)
Ayriyeten iclerinde parcasi en ucuz olanlar paliolar cogu parcasi albealarla ortak :)
ErenErdem
10-12-2012, 12:38
Corsa van sahibiydim, 2005 model camsız koltuksuz almıştım.
Koltuk taktırmaya ihtiyacım olmadı ama görüş açısından cam taktırmıştım ve ruhsata işletmemiştim, şanslı olmuş da olabilirim ama hiçbir çevirmede sorun çıkartılmamıştı bana.
Berkant_R32
10-12-2012, 19:29
Corsa van sahibiydim, 2005 model camsız koltuksuz almıştım.
Koltuk taktırmaya ihtiyacım olmadı ama görüş açısından cam taktırmıştım ve ruhsata işletmemiştim, şanslı olmuş da olabilirim ama hiçbir çevirmede sorun çıkartılmamıştı bana.
Ben de herhangi bir sorun yasayan duymadim ama bazilari killik yapabiliyor. Su camin hala ruhsata isletilebilme muhabbeti dogruysa araba aramaya baslayabilirim :)
[QUOTE=Berkant_R32;6447213]öncelikle cevap için teşekkürler.
van istememin sebebi, ucuza yüksek modelli araba istememden aslında. yoksa aklımın diğer köşesinde temiz bir 205 gti de var ama eski araba ile uğraşmak istemiyorum artık. ne kadar bakımlı olursa olsun illa sorun çıkıyor bir yerinde.
205 gti hafta sonu hobi aracı olarak ideal .tek sıkıntı debımetre ..ınsallah gonlune gore bır arac bulursun abıcım
ben 2 sene cam koltuk ruhsata işli olmadan kullandım bir sorun yaşamadım muayene zamanı taktım camların üzerine kapakları koltuğu söktüm geçtim
her gün 1, köprüyü kullandım bir sıkıntı yaşamadım ha şans işi tabiiki ama ben 2 sene sorunsuz bindim
yanlız yıllık vergisi yüksek oluyor ona dikkat et
3 ay kadar Palio van kullandım bende aynı düşünceyle düşük paralara yüksek model diye baya araştırdım km'si düşük buldum aldım bana mekanik olarak sorun çıkartmadı fakat araç van olduğu için otomatik olarak fabrikanın çıkardığı en dandik malzemelerin kullanıldığı araçlar oluyo amortisörlerdinden tutta iç izolasyonuna kadar farklı bence bu araçların artısı sadece yüksek model olması eksileri her sene muayene,vergisi pahalı sigortası pahalı koltuk cam işleme muhabbetide kalktı diye biliyorum van tipi araçlar genelde şirket araçları olduğu içinde hor kullanılmış oluyolar bence o fiyatlara modeli biraz düşük ama donanımlı araçlar tercih etmelisin
Palio Van 2005'ten 2008'e kadar kullandım. 80.000'de sattım. düşünmeden palio al. 110 TL gibi komik rakamlara bakım yaptırırsın. 1,2 8V olduğu için az yakar ve gitmez.
Berkant_R32
10-12-2012, 21:17
205 gti hafta sonu hobi aracı olarak ideal .tek sıkıntı debımetre ..ınsallah gonlune gore bır arac bulursun abıcım
iyi dileklerin için teşekkürler abi. açıkçası öğrenci olduğum için ayağımı yerden kesmesi öncelik, hobi aracı olarak kullanma lüksüm yok :D
Berkant_R32
10-12-2012, 21:21
ben 2 sene cam koltuk ruhsata işli olmadan kullandım bir sorun yaşamadım muayene zamanı taktım camların üzerine kapakları koltuğu söktüm geçtim
her gün 1, köprüyü kullandım bir sıkıntı yaşamadım ha şans işi tabiiki ama ben 2 sene sorunsuz bindim
yanlız yıllık vergisi yüksek oluyor ona dikkat et
aslında ben onu van halde de kullanırım da, birileriyle bir yere gidileceği zaman sıkıntı oluyor. ev arkadaşımda paliovan var, 3 kişi olduğumuz zaman lan nasıl yapsak diyoruz, ihale bana kalıyor atlıyoruz samaraya :D yoksa ben ona kapalı kasa olarak da binerim. bazen, amaan banane onu da binecek adam düşünsün diyorum ama.. :)
Berkant_R32
10-12-2012, 21:26
3 ay kadar Palio van kullandım bende aynı düşünceyle düşük paralara yüksek model diye baya araştırdım km'si düşük buldum aldım bana mekanik olarak sorun çıkartmadı fakat araç van olduğu için otomatik olarak fabrikanın çıkardığı en dandik malzemelerin kullanıldığı araçlar oluyo amortisörlerdinden tutta iç izolasyonuna kadar farklı bence bu araçların artısı sadece yüksek model olması eksileri her sene muayene,vergisi pahalı sigortası pahalı koltuk cam işleme muhabbetide kalktı diye biliyorum van tipi araçlar genelde şirket araçları olduğu içinde hor kullanılmış oluyolar bence o fiyatlara modeli biraz düşük ama donanımlı araçlar tercih etmelisin
arkadaşım, her gün paliovan'a biniyorum aslında. dediğin doğru kullanılan malzemeler, diğerlerine göre daha kötü ama palionun en kötüsü bile samaraya beş çeker diye düşünüyorum.
Palio Van 2005'ten 2008'e kadar kullandım. 80.000'de sattım. düşünmeden palio al. 110 TL gibi komik rakamlara bakım yaptırırsın. 1,2 8V olduğu için az yakar ve gitmez.
az yaksın da, gitmese de olur. zaten 2.0 mondeo ile basıyoruz ;) temiz bir paliovan bulursam almayı istiyorum. camı ruhsata işletme muhabbetini de öğreneyim bir, eğer hala devam ediyorsa samara ile takasa girmeye niyetim var.
ErenErdem
10-12-2012, 21:27
Ben de herhangi bir sorun yasayan duymadim ama bazilari killik yapabiliyor. Su camin hala ruhsata isletilebilme muhabbeti dogruysa araba aramaya baslayabilirim :)
cam hala ruhsata işlettiriliyor, ben işletme maliyeti cam maliyetinden fazla olduğu için işletmemiştim :)
Berkant_R32
10-12-2012, 21:28
cam hala ruhsata işlettiriliyor, ben işletme maliyeti cam maliyetinden fazla olduğu için işletmemiştim :)
cam ve camı ruhsata işletme ne kadara mal oluyor peki ?
ErenErdem
10-12-2012, 22:53
2 camı 60 liraya taktırmıştım 2009 eylül ayında.
Ozaman işletmek içinse tadilat, muayene ve ruhsat değişimi gerekiyordu.
Berkant_R32
15-12-2012, 17:56
Bes yasindan buyuk araclara koltuk ve cami isletebildigini duydum dogru mudur? Otv farki istenmiyor falan deniliyor ama emin olamadim.