Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 TSI Buji veya Bobin sorunu yaşayan ?
1.4 TSI 160lık veya 180lik golf rocco polo ibiza gibi araçlar kullanan arkadaşlara olacak sorum.
aracımda downpipe var orta iptal ve sonda custom tüp var. 1 ay önce kadar aracın eskiye nazaran çok yaktğnı belirtmiştim son 1 haftadır ise farkettiğim bir diğer olay. araç ısındıktan sonra bile egzosttan fazla buhar çıkıyor. siyah veya gri deil beyazımsı ilk çalıştırdığımızdaki su buharı gibi. yağda falan bi eksilmem yok. ancak elimi dün egozstta koyup baktım elim bildiğiniz çiğ benzin oldu. sanırsam fazla yakmam da bu sorun. biraz araştırdığımda bujilerden veya bobinden olabileceği söylentisi çıktı.
araç 25bin de yazılımlı ve beliğrttğim egzost özellikleri var. bujiler hiç değişmedi bobinlerinde sadece 1 tanesi 3 bin km önce değişti. Sizce sorun nedir ? bujiler veya bobin bittiyse bunların bittiğini nasıl anlarım ?
şimdiden ilgilenenlere teşekkürler
arkadaşım gecen bobinlerle alakalı aynı sorun bende yaşadım aracım fazla yaktı yaktı bir takım orjinal bobin birde brk7eix buji al tak bizim araçlarda bobin sıkıntısı oluyor
122lik var araba tamamen standart ama sogukken misfire var 30bindeki oem bujilerden sanirim
arkadaşım gecen bobinlerle alakalı aynı sorun bende yaşadım aracım fazla yaktı yaktı bir takım orjinal bobin birde brk7eix buji al tak bizim araçlarda bobin sıkıntısı oluyor
peki sizdede çiğ benzin sıkıntısı oldumu ve fazla yaktığında aracın gitmediğini hissettnzmi ?
MuratGürakan
11-12-2012, 12:59
Aracın yazılımlı olduğu için patırdama yapar eğerki bobinde problem olsa. Bujilerinde olma ihtimali var bence sorunun. Bobinle alakalı olduğunu düşünmüyorum. ngk yı ak tavsiye ederim. bkr7eix
Aracın yazılımlı olduğu için patırdama yapar eğerki bobinde problem olsa. Bujilerinde olma ihtimali var bence sorunun. Bobinle alakalı olduğunu düşünmüyorum. ngk yı ak tavsiye ederim. bkr7eix
Bncede bu recete dogru.
Bobin skintili olsa kesme vs yapar.buji ile basla.bkr7eix
EmrahERKAN
11-12-2012, 16:00
İsteyenlere temin edebilirim. Serdar arkadaşımızında bobin ve buji ihtiyaçlarını temin ediyorum. KEndiside görürse yazacaktır zaten.
utku araban tabiki çiğ benzin yakıcak çünkü kat yok düz boru yani down pipe var araba ısındıgında üst devirlerde 4500-5500dd arası yapıyosa tabi bu devir aralıkları değişkendir bu aralıklarda araban kesme yapıyosa bi takım sıfır bobin ve bi takım buji al sorun ortadan kalkar yazılımlı tsi larda kronik zaten bu ya bobin biter yada buji yada ikisi
kesme veya patırdama yok şu an. vagcom dada bir hata cıkmıyor. Measurinbg blockstan missfire değerlerne de baktım ordada bi sıkıntı yok. bugün zorladım da arabayı biraz egzost tan emisyon değerlerine de batrdım çiğ benzin olayı çok yok. ben aşırı sanıyordum. ancak bujilere baktık değişmesi iyi olur dendi. yarın değiştirip sonucu buraya yazaım. Ayrıca iridyum takan herkes sonuç alamamış kiminde işe aramış kiminde patırdama yapmış
İsteyenlere temin edebilirim. Serdar arkadaşımızında bobin ve buji ihtiyaçlarını temin ediyorum. KEndiside görürse yazacaktır zaten.
bujileri direk almanyadan getrtiorum zaten teşekkürler :)
MuratGürakan
11-12-2012, 16:16
Buji taktığında patırdama varsa bobinlerinde de problemin vardır demektir. Bunların hepsini yaşadım ondan biliyorum. PAtırdama sonrası bobinlerinide sıfırları (Hepsini sıfırla sıkıntılıyı değiştirme bitek.)
kesme veya patırdama yok şu an. vagcom dada bir hata cıkmıyor. Measurinbg blockstan missfire değerlerne de baktım ordada bi sıkıntı yok. bugün zorladım da arabayı biraz egzost tan emisyon değerlerine de batrdım çiğ benzin olayı çok yok. ben aşırı sanıyordum. ancak bujilere baktık değişmesi iyi olur dendi. yarın değiştirip sonucu buraya yazaım. Ayrıca iridyum takan herkes sonuç alamamış kiminde işe aramış kiminde patırdama yapmış
kanka zaten zaman geçtikçe missfire yapmaya başlar araba ateşleme azalıcak çünkü değiştimessen benim fikrimi sorarsan NGK İRİDYUM BKR7 al
ayrıca yazılımlı araba iyi gitmiş bujiler :D
yarın sabah ilk işim bujileri takmak olcak. patırdama muabbetide olursa artık bobinleride deişicez.
yarın sabah ilk işim bujileri takmak olcak. patırdama muabbetide olursa artık bobinleride deişicez.
zaten yaparsa bilki bobindir kanka çok lanet olmaya başladı bu scirocco bende ikinci takım takılı suan :D
Buji taktığında patırdama varsa bobinlerinde de problemin vardır demektir. Bunların hepsini yaşadım ondan biliyorum. PAtırdama sonrası bobinlerinide sıfırları (Hepsini sıfırla sıkıntılıyı değiştirme bitek.)
aynen benim fikrimde bu ama utkunun bileceği iş tabi :)
benimde buji zamanım gelmiş o zaman...
2 gun once bujileri deiştirdim. dün de biraz sıkıştrdım arbaayı. üst devirler de açılma oldu. Ancak 4. kickdonw da araba 2 kez patırdadı gaz kesti sanıyorsam bobinlere de el atıcaz :)
MuratGürakan
16-12-2012, 09:19
2 gun once bujileri deiştirdim. dün de biraz sıkıştrdım arbaayı. üst devirler de açılma oldu. Ancak 4. kickdonw da araba 2 kez patırdadı gaz kesti sanıyorsam bobinlere de el atıcaz :)
bilgisayara bağlayınca göreceklerdir hangisinin sıkıntılı olduğunu ancak sana tavsiyem kesinlikle 4 'ünüde değiştir.
fatihcelik
16-12-2012, 09:55
yeni konu açmadan bende bi soru sorıyım utku kardeşimizin konusunda. Bujileri değiştirdim arabadaki patırdama devam ediyo vag coma bağlayınca bobin arızası gözükmüyor acaba yolda giderken mi bakmak gerekiyor :soru:
MuratGürakan
16-12-2012, 10:01
yeni konu açmadan bende bi soru sorıyım utku kardeşimizin konusunda. Bujileri değiştirdim arabadaki patırdama devam ediyo vag coma bağlayınca bobin arızası gözükmüyor acaba yolda giderken mi bakmak gerekiyor :soru:
Eski bujileri taktığınızda patırdama yapıyormu? Yapmıyorsa buji yeni olduğu için bobin bunu besleyemiyor ve patırdama yapıyor diyebilirm. Bobinleri yenilediğinizde sorun çözülecektir bence.
Benim başıma geleni anlatayım daha açıklayıcı olacaktır.
bujilerini ngk iridyum ile değiştirdim araba daha ilk gazlamada patırdadı. Eski bujileri taktık düzeldi . Sorun bujidedir sanıldı. Ben gittim bobinlerin hepsini değiştirdim aynı bujileri birdaha taktık bir kere bile patırdama yapmadı.
kardeşim tam aynısını yazacaktımtı. 2-3 kere patırdama oldu bendede motorda herhangi bi arıza kaydı gorunmuyoru log aldıgımda herhangı bır missfire da görnmğyor. sanıyorsam bobin arabayı rolantide tekletmediği sürece arıza kaydı vermiyor. ben bi takım bobin siparişi verdim salı günü gelcek takıcam bu arada evc den ne haber sesin çıkmıyo :)
122lik var araba tamamen standart ama sogukken misfire var 30bindeki oem bujilerden sanirim
aynı şekilde 122lik arkadaşımın tsi mk6 sında da var, yanlız değilsiniz, uygun bir zamanda bobin voltajını ölçeceğiz biz de
şimdi Gti ların Scircoooların bir coğunda boboinler yavas yavas ölüyor ben bir ara orjinal program ve basıncla bile patırdama yasıyordum 4 te 200 lerde gaza oturduğujmde 2500 lerde kekelemeler bas gösteriyordu 4 tane ORjinal bobin ile dewam etttim hayatıma
Beyaz duman ın manası su buharıdır hava soğuk scircco downpipe ile kolaycana soğuyan bir araba , egsozt ta doğal olarak dsoğuyor ondan dolayı soğuk havalarda hadddinden fazla duman çıkarman gayet doğal ama yakması bobinden
fatihcelik
16-12-2012, 21:52
peki bir sorum daha var bobinlerden dolayı araba kendini korumaya alır mı veya korumaya alıyorsa vag com da hata kodu gözükmezmi ? benim arabam 5-10 dakka gazladıktan sonra korumaya alıyor sakin gidersem düzeliyor 5 dakka daha gazladığımda yine korumaya alıyor fakat vag com da hiç bir arıza kaydı gözükmüyor :confused:
audilover
16-12-2012, 22:12
peki bir sorum daha var bobinlerden dolayı araba kendini korumaya alır mı veya korumaya alıyorsa vag com da hata kodu gözükmezmi ? benim arabam 5-10 dakka gazladıktan sonra korumaya alıyor sakin gidersem düzeliyor 5 dakka daha gazladığımda yine korumaya alıyor fakat vag com da hiç bir arıza kaydı gözükmüyor :confused:
Almaz Fatih almaz yazilim kaynakli sorun kac kere daha soyleyecegim:):)
Korumaya alma olayi sadece limp mode olarak olmaz senin yasadigin sikinti soft limp:)
yazılımmı var?
fatihcelik
16-12-2012, 22:22
Almaz Fatih almaz yazilim kaynakli sorun kac kere daha soyleyecegim:):)
Korumaya alma olayi sadece limp mode olarak olmaz senin yasadigin sikinti soft limp:)
revo ya mail attım abi tarzanca ingilizcemle sağolsun dönüş yaptılar ama derdimi anlatamadım heralde adam bizlik bişey yok powershop sana durumu izah etsin gibi bir şey diyo :D zaman bulsam gidip bi konuşcam tekrar diyelimki evcyi söktüm bu sorun tekrardan olucak çünkü evc den öncede vardı :Deli: ayrıyetten senin belki işe yarar dediğin katkı olayını denedim abi bi işe yaramadı yazılıma el atmak lazım :mad:
Soft limp ? :) knock corrrection un kendini 1 den .5 lere alma nedeni diyoruz biz :)
selectin yokmu ısıver avansını 2 puan hayatına dewam et sıkıntı yok
audilover
16-12-2012, 22:27
revo ya mail attım abi tarzanca ingilizcemle sağolsun dönüş yaptılar ama derdimi anlatamadım heralde adam bizlik bişey yok powershop sana durumu izah etsin gibi bir şey diyo :D zaman bulsam gidip bi konuşcam tekrar diyelimki evcyi söktüm bu sorun tekrardan olucak çünkü evc den öncede vardı :Deli: ayrıyetten senin belki işe yarar dediğin katkı olayını denedim abi bi işe yaramadı yazılıma el atmak lazım :mad:
Katki ne koydun?
20 litre benzine 2 litre etil koyup denedinmi?Sorun evc kaynakli degil %100 yazilim kaynakli illaki cozerler ama biraz zaman alir..
fatihcelik
16-12-2012, 22:32
Katki ne koydun?
20 litre benzine 2 litre etil koyup denedinmi?Sorun evc kaynakli degil %100 yazilim kaynakli illaki cozerler ama biraz zaman alir..
yok abi etil değil oktan arttırıcı gibi bir şey koydum 1 kutusu 60-65 litre için falan diyodu ben hepsini döktüm bi işe yaramadı :D bi konuşıyımda powershopla belki bi tarzanca mail daha atarım revoya :)
audilover
16-12-2012, 22:32
Soft limp ? :) knock corrrection un kendini 1 den .5 lere alma nedeni diyoruz biz :)
selectin yokmu ısıver avansını 2 puan hayatına dewam et sıkıntı yok
:):)
Yaklastin ama degil eminim biraz ugrasirsan bulursun:D:D
audilover
16-12-2012, 22:35
yok abi etil değil oktan arttırıcı gibi bir şey koydum 1 kutusu 60-65 litre için falan diyodu ben hepsini döktüm bi işe yaramadı :D bi konuşıyımda powershopla belki bi tarzanca mail daha atarım revoya :)
O oktan artiricilarin kendine hayri yok:)
Sorun belli cozumu icin gecici olarak oktanini artir o oktan artirici ile olmaz bu is yazilimla hallolur kesin cozum adamlara soylemen gereken belli cozerler bunada eminim.
:):)
Yaklastin ama degil eminim biraz ugrasirsan bulursun:D:D
yaklaşmak ? :)
1.4 TSI 160lık veya 180lik golf rocco polo ibiza gibi araçlar kullanan arkadaşlara olacak sorum.
aracımda downpipe var orta iptal ve sonda custom tüp var. 1 ay önce kadar aracın eskiye nazaran çok yaktğnı belirtmiştim son 1 haftadır ise farkettiğim bir diğer olay. araç ısındıktan sonra bile egzosttan fazla buhar çıkıyor. siyah veya gri deil beyazımsı ilk çalıştırdığımızdaki su buharı gibi. yağda falan bi eksilmem yok. ancak elimi dün egozstta koyup baktım elim bildiğiniz çiğ benzin oldu. sanırsam fazla yakmam da bu sorun. biraz araştırdığımda bujilerden veya bobinden olabileceği söylentisi çıktı.
araç 25bin de yazılımlı ve beliğrttğim egzost özellikleri var. bujiler hiç değişmedi bobinlerinde sadece 1 tanesi 3 bin km önce değişti. Sizce sorun nedir ? bujiler veya bobin bittiyse bunların bittiğini nasıl anlarım ?
şimdiden ilgilenenlere teşekkürler
Ben yaklasık 39.000 Km de aracımı yukledim suan 61.000 Km de agresif kullanıyorum sınırları zorluyorum vs vs bobin problemim hiç olmadı kullandıgınız yazılımın ve bastıgınız basıncın karakteriyle alakalı bobinlerinizin ömrü veya gidip gitmemesi.
Avans 8 yürüttüğümde oldu gunluk 2 de giderim kış aylarında avansım 6 dolanırım
Bujilerde Bkr7eix tak zzaten ilk bu bujinin duyurusunu revo yapmıstı 10.000km de değiştir tırnak aralıkları bozuluyor max 15.000km gidiyor.
Geçenlerde bobinler ölmüştür diye değiştik hiç bir fark olmadı keşke değişmeseydim diyorum :)
Ben yaklasık 39.000 Km de aracımı yukledim suan 61.000 Km de agresif kullanıyorum sınırları zorluyorum vs vs bobin problemim hiç olmadı kullandıgınız yazılımın ve bastıgınız basıncın karakteriyle alakalı bobinlerinizin ömrü veya gidip gitmemesi.
Bujilerde Bkr7eix tak zzaten ilk bu bujinin duyurusunu revo yapmıstı 10.000km de değiştir tırnak aralıkları bozuluyor max 15.000km gidiyor.
Geçenlerde bobinler ölmüştür diye değiştik hiç bir fark olmadı keşke değişmeseydim diyorum :)
Zafa sen revo select kullanmiyomusun ?
CeM öZeR
17-12-2012, 16:00
Senin hiç bişeyin eskimiyor amk :) 25.000 km de fren balatalarım bitti. Senin 52.000 de değişti ilk. Silecek lastiklerin 2.5 yıllık halen sıfır gibi siliyor. :) Stock modunda kullanıyorsun günlük Kimse Alp ve Ahmet Çiğdem kadar yara yara kullanamaz :D
Zafa sen revo select kullanmiyomusun ?
Kullanıyorum Tabiki
Senin hiç bişeyin eskimiyor amk :) 25.000 km de fren balatalarım bitti. Senin 52.000 de değişti ilk. Silecek lastiklerin 2.5 yıllık halen sıfır gibi siliyor. :) Stock modunda kullanıyorsun günlük Kimse Alp ve Ahmet Çiğdem kadar yara yara kullanamaz :D
Harbi benim aracın sarf malzemeleri felaket uzun gidiyor silecek 2.5 yıl balatalar 57.000 bobinler sıkıntısız lastikler 55.000km :D:D
valla ben 2-3 gün önce bobinleri değiştim 4ünüde aracı pek kullanamadım yakıt ne durumda ondan bi yorum yapamıyorum ancak aklımdayken yazayım buraya başka konu açmayayım gaz tepkimem de biraz düşüklük söz konusu gibi gaza basıorum araç 1-2 sanıye sonra alıyor gazı bu turbo lagmıdır bilmediğimdem soruyorum ? aracım dsg kavrama silkelemeye basladı bunla alakalımıdır hafatay kavramaları deişcek dsg nin ? başka neyden olabilir yazılım kaynaklımıdır eğer yazılım kayanklısı ize sayın Oz bi yorum patlatırsa sevinirm :D
ahmetbaha-drs
10-01-2013, 21:35
Benimde Jetta 1.4 140hp(Twincharged) 73.700'de bobinler ve bujiler dün değişti hepsi,yakıtı yükselmişti +4,5,6'da tekleme filan yapıyordu şimdi kesildi hepsi. Bugünde şu kumandalı egzos sisteminden yaptırdık, daha sonra P3008 hata kodunu verdi arıza ışığı ile ne olduğunu çözemedim pek ama egzosla alakalı olmadığını düşünüyorum.
Konu hort olacak ama dün başıma geldi benimde.
işten çıkıp sakin sakin evime giderken ışıklardan sonra birden motor arıza ışığı yandı ardından arac hafif teklemeye başladı.
Bu sabah doğus oto ya bıraktım aracı. Vagcom ile bağlandık 4. silindir hata kodu çıkıyor.
Ya bobindir sıkıntı ya da silindirin kendisindedir dedi teknik arkadaş. Çok başımıza geliyor bu motorlarda diye de belirtti.
araç 2012 model bütün bakımları Doğuş'ta yapıldı daha 46 binde. İyi niyet garantisi vs var ancak eğer ki Piston da bir sorun varsa ben motoru açılmış motora müdahale edilmiş bir araca binmek istemiyorum. Neler yapabilirim ? tecrübeli arkadaşlar yönlendirebilir mi ?
Konu hort olacak ama dün başıma geldi benimde.
işten çıkıp sakin sakin evime giderken ışıklardan sonra birden motor arıza ışığı yandı ardından arac hafif teklemeye başladı.
Bu sabah doğus oto ya bıraktım aracı. Vagcom ile bağlandık 4. silindir hata kodu çıkıyor.
Ya bobindir sıkıntı ya da silindirin kendisindedir dedi teknik arkadaş. Çok başımıza geliyor bu motorlarda diye de belirtti.
araç 2012 model bütün bakımları Doğuş'ta yapıldı daha 46 binde. İyi niyet garantisi vs var ancak eğer ki Piston da bir sorun varsa ben motoru açılmış motora müdahale edilmiş bir araca binmek istemiyorum. Neler yapabilirim ? tecrübeli arkadaşlar yönlendirebilir mi ?
geçmiş olsun.. araç tamamiyle stock mu?
ben de yarın aracımla uzun yola çıkıyorum 40k kilometrede araç.. valla bu tsi motor sıkıntıları yüzünden bütün yol stresli bir şekilde kullanıcam sanırım.
'14 cupra colt start esnasında hafif sarsıntılı çalışması normal mi ? araç stok sadece orta susturucu iptal.
geçmiş olsun.. araç tamamiyle stock mu?
ben de yarın aracımla uzun yola çıkıyorum 40k kilometrede araç.. valla bu tsi motor sıkıntıları yüzünden bütün yol stresli bir şekilde kullanıcam sanırım.
teşekkür ederim aracımda sadece kutu içi filtre ve spor son susturucu var stock denebilir.
5k da bir yetkili serviste periyoduk bakıma sokuyordum 1 yılda o kadar km yaptığım için.
Umarım Bobin sorunudur, silindirde sorun çıkmamasını umuyorum ama araştırdığım kadarıyla çok sorun yaşayan olmuş.
Bekleyip göreceğiz artık.
Dün teslim aldım aracımı Doğuş Maslak'tan.
Silindir basınç testinde bir sorun çıkmamış. Bobin leri söküp ayar yapıp tekrar takmışlar teste çıkmışlar 2 gün boyunca. Hiç bir sorun yok dediler. Aracı bana geri verdiler. Gerçekten de hiç bir sorun yoktu bende test ettim. Bir daha aynı sorun olursa Bobinleri değiştiririz şuan için böyle kullanın dediler.
Zamanla göreceğiz bakalım
Dün teslim aldım aracımı Doğuş Maslak'tan.
Silindir basınç testinde bir sorun çıkmamış. Bobin leri söküp ayar yapıp tekrar takmışlar teste çıkmışlar 2 gün boyunca. Hiç bir sorun yok dediler. Aracı bana geri verdiler. Gerçekten de hiç bir sorun yoktu bende test ettim. Bir daha aynı sorun olursa Bobinleri değiştiririz şuan için böyle kullanın dediler.
Zamanla göreceğiz bakalım
bobinlere nasıl bir ayar yapmışlar?
bobinlere nasıl bir ayar yapmışlar?
İnan bende anlamadım bobin dediğin şey ya sağlıklıdır çalışır ya ömrü bitmiştir ateşleme arızası yapar.
Üstüne basa basa sordum soktük temizledik ayarını yapıp geri taktık hiç bir sorun yok dediler.
Bende teste çıktım gerçekten de hiç bir sorun yoktu. Öyle olunca tamam dedim aldım.
İçimden de dedim bunlar bu bobin sorununu yaşaya yaşaya hiç çaktırmadan bobinleri mi değiştiriyo napıyo diye :)
inanın servis bişeyden anlamıyor :)
Sadece sök tak. Arıza tespiti vs.(cihaz ile)
Yani öle kalifiye bi eleman çıkıp kafa yorup iş çözemezler
bizim 1.4 tsi polo Gti cupra vs araçlarda servise sadece iyi niyet garantisinden yaptırılacak şeyler için gitmek en iyisi mekatronik kavrama devirdaim motor yağ yakmadan dolayı motor değişimi için gitmek lazım başka şey işin gitmemek lazım :) iyi niyet garantisinden yapılacak işlemler için gidin valla
golgeoyunu03
13-07-2017, 15:17
İnan bende anlamadım bobin dediğin şey ya sağlıklıdır çalışır ya ömrü bitmiştir ateşleme arızası yapar.
Üstüne basa basa sordum soktük temizledik ayarını yapıp geri taktık hiç bir sorun yok dediler.
Bende teste çıktım gerçekten de hiç bir sorun yoktu. Öyle olunca tamam dedim aldım.
İçimden de dedim bunlar bu bobin sorununu yaşaya yaşaya hiç çaktırmadan bobinleri mi değiştiriyo napıyo diye :)
Yerlerini degistirip arizayi silmislerdir baska birsey yaptiklari yok, bir de bobini sokunce ufleyip takmislardir..
Eger bobin degisimi icin ucret isterler ise sanayide r8 bobini takabilirsiniz, modifikci arkadaslar uzun omurlu ve performans icin oyle tercih ediyorlar.
MertSerhanÖ.
13-07-2017, 17:35
'14 cupra colt start esnasında hafif sarsıntılı çalışması normal mi ? araç stok sadece orta susturucu iptal.
normalllllll
170 lıra bujıler ve 420 lıra brembı bobın almıstım sorun cozulmustu benım aracımda leon mk2 1.4 tsi stage 3
ismail91
04-03-2019, 15:24
Merhaba konuyu hortlatmış olacağim. 1.4 tsi için hangi bobin üreticisini öneriyorsunuz? Bosch mu veya başka bir marka mı?
Merhaba konuyu hortlatmış olacağim. 1.4 tsi için hangi bobin üreticisini öneriyorsunuz? Bosch mu veya başka bir marka mı?
Araç ne tam olarak ve 1.4 tsi kaç hp,
ismail91
05-03-2019, 19:09
Araç audi a3 1.4 tfsi 125 hp
ismail91
06-03-2019, 08:53
Araç ne tam olarak ve 1.4 tsi kaç hp,
Merhaba 1.4 tfsi audi 125 beygir