PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kicker Sistem Mi ? Hertz Sistem Mi ? Görüşlerinizi bekliyorum..

ANIL ERCAN
11-12-2012, 19:03
Merhaba techturkey ailesi. Aracıma yeniden Ses sistemi kurucam. Tek bir marka üstünden gitmek istiyorum Bu Sefer arka ayrı ön ayrı telden çalsın istemiyorum..

Maksiumum bütçe 2000 TL.

Sıfır ürün alıcam kesinlikle 2. el düsünmüyorum lütfen 2. el al gibisinden yorum yapmayın.

Hertz yada kicker sistem düsünüyorum..

Hertz Sistem şu şekilde olucak ;

* Ana ünite ; Pioneer 3450 DVD Double din teyp
* Ön kapı : Hertz ESK 130 13 Cm Mid
* Arka kapı : Hertz ECX 130 13 Cm Coaxial (Anfisiz Teyp çıkısına baglancak)
* Arka cam altı pandizot : Hertz ECX 6930 3 YOLLU Oval Kolon (6X9)
* Stereo anfi : JBL GTO 100.4
* Mono anfi : Macoustic 1500.1
* Subwoofer : Hertz ES380 yada Hertz ES300D yada Hertz ES300 2 Adet
* Kapasitör : Soundmagus 3 Farad

Kicker sistem şu şekilde olucak ;

* Ana ünite ; Pioneer 3450 DVD Double din teyp
* Ön kapı : Kicker KS 5.2 13 Cm mid
* Arka kapı : Kicker KS 5020 13 Cm Coaxial (Anfisiz Teyp çıkısına baglancak)
* Arka cam altı pandizot : Kicker KS 6930 3 yollu Oval Kolon (6X9)
* Stereo anfi : JBL GTO 100.4
* Mono anfi : Macoustic 1500.1
* Subwoofer : Kicker CVT 12 30 Cm
* Kapasitör : Soundmagus 3 Farad

Bu iki sistemden birini kurmayı düsünüyorum Hangisi daha güzel çalar ? Ben öyle yumusak sert ton neyim bilmem Bana böyle cıstak cıstak Konser havasında çalacak..

Bi kaç sey daha sormak istiyorum ;

1. jbl gto 100.4 anfi 4 Ohm'da 100 rms veriyor ama 14 voltta veriyor bunu 12 voltta tahmini 70 80 rms vericek bu değer Kicker ve hertz midlerini ve ovallerini beslemeye yeticekmidir ? yani yanmasını istemiyorum midlerin ve ovallerin 2 günde.

2. Stereo anfide Soundmagus vs160.4 yada Soundmagus C160.4 ü tavsiye edermisiniz ? Bunlar sanırım 12 voltta 100 rms veriyor ?

3. İstanbul Avrupa yakasında Sağlam Montajcı önerisi istiyorum ?

Bana bu tesisat konusunda yardımcı olun Çok param gitti cunku bu işte.

cXe
11-12-2012, 19:44
araba çalıştığında amfilerin voltajı 14.4V civarlarında olacak o nedenle 12 voltta çalışacak gibi düşünme.

hertz kullanmadım sadece pahalı ve kaliteli bir marka olduğunu biliyorum :) kicker; adı üstünde kicker yani tekmeler :) serttir tonlamadan pek bahsedilmez, şahsen ben sert tonlardan hoşlanmam hele araba biraz olsun yorgunsa sürekli zırıltı dinlersin.

cıstak cıstak konser havası arıyorsan alpine araştır bence

ANIL ERCAN
11-12-2012, 20:54
Ben zaten araba calıstıgında dinlerim calısmadan dinlemem. yani simdi JBL GTO 100.4 ü taksak sürsek ona Hertz mid ve ovali tam güçte besler mi ? yani yüksek volume'de midleri ve ovali distorsiyona sokmak istemiyorum böyle şıkır şıkır bozulmadan çalsın..

Alpine'ye baktım spg serisi mid ve ovaller nasıldır acaba kalitelimidir ki ? Hertzle eş değermidir ?

cXe
11-12-2012, 22:46
mid ve ovallerin rms değerlerini bilmiyorum ama fazla gelip distorisyona girmesi amfi ayarı ile alakalı bir durum (gain ve frekans kesimleri)

hertz in tonlaması nasıl bilmiyorum ama alpineler doğal seslere daha çok önem veriyor tizler falan şıkır şıkır çok tatlı bir ses veriyor.

ANIL ERCAN
11-12-2012, 22:57
mid ve ovallerin rms değerlerini bilmiyorum ama fazla gelip distorisyona girmesi amfi ayarı ile alakalı bir durum (gain ve frekans kesimleri)

hertz in tonlaması nasıl bilmiyorum ama alpineler doğal seslere daha çok önem veriyor tizler falan şıkır şıkır çok tatlı bir ses veriyor.

söyle söyliyim

Hertz'in ESK 130 midi 75 Rms 150 watt, ECX 6930 marka ovali 100 rms 200 watt

Alpine'nin Spg13cs midi 65 Rms 130 watt , SPG693C Ovali 90 rms 360 watt

hemen hemen gücleri aynı simdi alpinede girdi işin içine kararsız kaldım(: kickerı eledim zangır zungur dinlemek istemiyorum. Alpine ve hertz arasında gidip geliyorum suan (:

cXe
11-12-2012, 23:19
iyi bir ayarla 4 hoparlörde de sıkıntı çıkmaz güzel beslenir, en güzeli dinleyerek almak ama tek dükkandan yada tek arabadan dinleme mümkünse birkaç yeri dolaş çünkü hepsinin hoparlörleri bağladığı yerler aynı değildir hoparlörün bağlandığı kabin yada kapı sacı sesi çok fazla etkiler.

ANIL ERCAN
11-12-2012, 23:24
bu ekipmanları dinleyebilcegim bi yer varmı demo olarak kurulmuş ? media markt'lerde felan varmıdır standlar ?

cXe
12-12-2012, 01:45
evet buyuk elektronik marketlerde genelde olur, ses sistemi satan kucuk dukkanlarda da olur genelde

goldbergbrk
12-12-2012, 04:10
çiftlemek subları yerine tek güçlü bir sub bakman hem daha çok bagajı kullanmana yarıcaktır hemde daha güçlü tek sub dahaiyi çalıcaktır. soundmagus fy09 15 2000 rms 5000wat 29 kg subwoofer ciddi derecede çalan bir ürün araştırmanı öneririm çok alt frekans ve alt çalar işini fazlasıyla görür

cXe
12-12-2012, 06:07
cift bas ayni gucte tek basdan daha etkili diye biliyorum

volume16
12-12-2012, 06:39
Hocam sana hertz öneririm comp. ve oval olarak.Bass ta tek sağlam 38 yeter diye düşünüyorum tabi dinlediğin müzik lede alakalı hareketli rock tarzı dinlicem diosan 30 daha iyi çalar ama alt frekans müzikler dinlerim dersen sağlam 38 öneririm.

ANIL ERCAN
12-12-2012, 07:38
Yorumlar için teşekkürler abilerim kardeslerim..

Tercihimi hertz'den yana kullanıyorum. Subwoofer'da 30 Cm'lik çift Bobinli Hertz ES300D'den yana kullanıyorum. Amacım ortalıgı sallamak deprem yapmak degil. Amacım Bu olsaydı goldberg aga dedigin gibi soundmagus'un subwoofer'larını düsünmeden alırdım (: gerçekten ortalıgı inanılmaz sallıyor SM'nin Subwoofer'ları.

teşekkür ederim hepinize. Lakin şu Anfi işi dert oldu bana 14 volt'ta 100 rms veriyor 12 volt Bizim araçlar CXE aga araba calısırken 14 volt verir dedi ama nasıl vericekki 12 voltluk araba :S

cXe
12-12-2012, 11:06
şarj dinamosu çalışınca direk yükselir onu kafana dert etme ayrıca kapasitörde alacakmışsın, kap ın amacı voltajı sürekli olarak 14.4 e sabitlemek zaten eğer kap olmassa yüksek güçlü sistemlerde anlık olarak o voltajın altına düşebilirdi

ANIL ERCAN
12-12-2012, 11:23
Anladım. O zaman kapasitör olcagı icin JBL GTO 100.4 vericek 100 rms'i ve gümbur gümbur calcak midler ve ovaller :) teşekkür ederim aydınlattıgın icin :)

multispace
14-12-2012, 16:55
konu hâlâ güncel mi anıl?

ANIL ERCAN
14-12-2012, 19:00
Evet güncel lakin Hertz'de karar kıldım dün media markt'e gittim ümraniye real'deki dinledim Mid'leri çok kaliteli çalıyorlardı gerçekten.. ama öneri ve görüslere acıgım tabiki fikir degiştirebilirim..

lethaldoze
14-12-2012, 19:20
Bizim dükkan varken media market yeni açılmıştı. Oradan kolonları cihazları kapan geliodu tak diye. Aynı ürünler bizdede mevcuttu ve sürekli montaj da yapıyorduk. Media marketten alınan ile bizim toptancıdan aldığımız aynı ürünler arasında ciddi ses kalitesi farkı oluyordu. Hatta epey dikkat kesilmiştik. Herhalde media market özel üretim yaptırıyodur kendine dedik ama düşük ihtimal. Kısaca 10-20 tl fazla ver media marketten alma derim gerçi ben 2-3 sene öncesinden bahsediyorum. Sadece öneri benimki.

Dou
14-12-2012, 19:27
Bütçe sıkıntın yoksa 3 yollu komponent istersen p.m atabilirsin.

Focal krx3 satıyorum. Saydığın komponentler ile alakası yoktur kalite ve tonalite olarak.

Edit: Yeni gördüm fiyat limitini, msjım silinebilinir.

ANIL ERCAN
14-12-2012, 19:36
Bizim dükkan varken media market yeni açılmıştı. Oradan kolonları cihazları kapan geliodu tak diye. Aynı ürünler bizdede mevcuttu ve sürekli montaj da yapıyorduk. Media marketten alınan ile bizim toptancıdan aldığımız aynı ürünler arasında ciddi ses kalitesi farkı oluyordu. Hatta epey dikkat kesilmiştik. Herhalde media market özel üretim yaptırıyodur kendine dedik ama düşük ihtimal. Kısaca 10-20 tl fazla ver media marketten alma derim gerçi ben 2-3 sene öncesinden bahsediyorum. Sadece öneri benimki.

yok ordan almıcam sadece dinlemek için gittim oraya baska yerlerden alcam cihazları :)

cXe
14-12-2012, 22:14

pioneerların japon-çin kalite farkı olayı gibi olabilir, 2-3 sene önce ki pioneerla şimdikiler arasında fark olduğunu söyleyen çok kişi var

ANIL ERCAN
14-12-2012, 22:16
Mediamarket'te dinledim bi tane pioneerın 6x9 ovalini felaket çalıyordu namussuz :D bass ve tizleri mükemmeldi ama komple hertz istiyorum ön ayrı telden arka ayrı telden calsın istemiyorum

multispace
15-12-2012, 11:16
ben olsam,
audison lrx 1.400 mono amfi, hertz es300d subwoofer,1 farad stinger kapasitor yada audison da olabilir, 4 awg stinger güç kablosu, stinger dağıtıcı blok, kapılara focal k2p mid takımı , alıp gerekirse de izolasyon yapıp güzel bir ayarla kapatirdim. Marka farkına fazla takılma. Alacağın ürünlerin kaliteli olması önemli. Audison hertz focal dls mb quart bunlar ayrı dünya.. Mid olarak infiniti kappa serisini de dinle derm. Ve en önemli şey altyapı. Sakın ucuza kaçma yeniden yapmak zorunda kalirsin. Telefondan giriyorum şu an. Daha detaylı yazacağım

ANIL ERCAN
15-12-2012, 11:19
ben olsam,
audison lrx 1.400 mono amfi, hertz es300d subwoofer,1 farad stinger kapasitor yada audison da olabilir, 4 awg stinger güç kablosu, stinger dağıtıcı blok, kapılara focal k2p mid takımı , alıp gerekirse de izolasyon yapıp güzel bir ayarla kapatirdim. Marka farkına fazla takılma. Alacağın ürünlerin kaliteli olması önemli. Audison hertz focal dls mb quart bunlar ayrı dünya.. Mid olarak infiniti kappa serisini de dinle derm. Ve en önemli şey altyapı. Sakın ucuza kaçma yeniden yapmak zorunda kalirsin. Telefondan giriyorum şu an. Daha detaylı yazacağım

Abi simdi söyle bişey var benim bütçem maksimum 2000 tl + montajla en fazla 2500 e cıkar. yani dedigin audison focal beni aşar o kadar aşırıya maalesef kacamam böyle orta yolla yani cok professiyonel olmayan bi sistem yeterde artar bile cok ucuza kactım daha once ve evet yeniden yaptım maalesef o yuzden hertz gibi kaliteli markalardan almayı dusunuyorum bekliyorum detaylı yazmanı.

multispace
15-12-2012, 14:09
modifiyemden hatırlıyorum eline güzel bir amfi gelmişti. Sen onu birşeyle takas etmiştin. Sana o zaman o kadar dedik takas etme ziyan edersin diye. Dinlemedin.geçmiş zaman şimdi Tam olarak hatırlamıyorum ama iyi bir amfiydi.

ANIL ERCAN
15-12-2012, 14:45
modifiyemden hatırlıyorum eline güzel bir amfi gelmişti. Sen onu birşeyle takas etmiştin. Sana o zaman o kadar dedik takas etme ziyan edersin diye. Dinlemedin.geçmiş zaman şimdi Tam olarak hatırlamıyorum ama iyi bir amfiydi.

Evet audison LRX 6X9 marka anfi geçti elime beleşe 450 tl'ye sattım onu birine onun parasıyla işte fason mallar alıp taktık ilk bi kac gun tatmin etti sonra etmemeye basladı soktum satıtm hepsini :D simdi tekrar daha kaliteli sistem yapcam

omryildirim
16-12-2012, 22:06
bence kicker arkadaşim.