PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hava Filtresini Değiştirince Araba Çalışmadı

RSBurak
13-12-2012, 17:42
Yaklaşık 20.000 km 1 yıl aynı filtreyi kullandıktan sonra yeni bir filtre alayım dedim aracımın orjinal filtresini bulamadığım için daha önceden aldığım filtreyi satan yere gittim ve aynısından bir tane daha aldım.Araca taktım çalıştırdım araba gaz yememeye başladı.Filtre yanlış üretim olabilirmi diye filtreyi söküp hiç bir şey takmadan çalıştırdım yine aynı sorun oldu.Eski filtreyi taktım düzeldi.Araçta LPG var ve ayar tutmuyor bir türlü filtreyi değiştirmemin sebebide buydu.Zannedersem yeni filtre taktığımda araç fakir karışıma düşüyor.Böyle bir şey mümkün olabilirmi ? LPG ayarlatmaya gittim orjinal filtreyi al sonra bakalım dediler.Sorun nedir ?

Osman Bahadır
13-12-2012, 17:44
Karbüratörlüler LPG'de özellikle rölantide fazla havayı sevmez. Yeni filtreyle fakir kalmış.

Eski filtreyle devam. Veya yeni filtreye göre yeniden ayar yapılacak. Yeni filtreye göre ayar yaptırırsan da yakıtın artacak.

RSBurak
13-12-2012, 17:47
Karbüratörlüler LPG'de özellikle rölantide fazla havayı sevmez. Yeni filtreyle fakir kalmış.

Eski filtreyle devam. Veya yeni filtreye göre yeniden ayar yapılacak. Yeni filtreye göre ayar yaptırırsan da yakıtın artacak.

teşekkürler.ilginç olan rölanti tam istediğim gibi oldu yeni filtreyi takınca.ancak gaz verince 2000-3000 devirlerde tekleyerek çalıştı.peki hava girişini azaltıp yeni filtreyi taksam düzelmezmi ? filtreye vuruyorum toz çıkıyor içim hiç rahat değil :)

Osman Bahadır
13-12-2012, 17:50
teşekkürler.ilginç olan rölanti tam istediğim gibi oldu yeni filtreyi takınca.ancak gaz verince 2000-3000 devirlerde tekleyerek çalıştı.peki hava girişini azaltıp yeni filtreyi taksam düzelmezmi ? filtreye vuruyorum toz çıkıyor içim hiç rahat değil :)

Yok, girişi tıkama. Yeni filtreyle yeniden ayar yaptır. Veya kendin beceriyorsan eğer regülatörün üstündeki yük ayarı, hortumdaki rölanti ayarıdır. Saatin tersi yönde açılır. Ona göre ayar yapabilirsin. Şu durumda rölanti iyi yük fakirse yükü, yani regülatörü açman gerekir. Regülatörü açtıkdan sonra rölanti vanasını biraz kısman gerekebilir.

Kolay gelsin.

997TT
13-12-2012, 18:09
Bende Audi var,V6,2006 model,LPG var 200.000km dır.
Benzıne alınca tam gazda sorun yok ancak lpg detam gazda kesıklık yapıyor.Maslakda baktırdım,sorun yok dedıler.Bujı yada bobın olabılır dedıler.Bazende calısması zor oluyor,3-4 sanıye suruyor.
Ama benzındesorun yok?
Kafa karıstı...

RSBurak
13-12-2012, 18:13
Yok, girişi tıkama. Yeni filtreyle yeniden ayar yaptır. Veya kendin beceriyorsan eğer regülatörün üstündeki yük ayarı, hortumdaki rölanti ayarıdır. Saatin tersi yönde açılır. Ona göre ayar yapabilirsin. Şu durumda rölanti iyi yük fakirse yükü, yani regülatörü açman gerekir. Regülatörü açtıkdan sonra rölanti vanasını biraz kısman gerekebilir.

Kolay gelsin.

teşekkürler abi.ben karbüratörün üstündeki vidadan ayar yapabiliyorum diğerlerini elleyince araba sapıtıyor cesaret edemem.yeni filtreyle ayar yaptırayım en iyisi.:)

Osman Bahadır
13-12-2012, 19:05
Bende Audi var,V6,2006 model,LPG var 200.000km dır.
Benzıne alınca tam gazda sorun yok ancak lpg detam gazda kesıklık yapıyor.Maslakda baktırdım,sorun yok dedıler.Bujı yada bobın olabılır dedıler.Bazende calısması zor oluyor,3-4 sanıye suruyor.
Ama benzındesorun yok?
Kafa karıstı...

Kesiklik yaptığı devirde karışıma bakmak lazım. Fakire düşüyorsa tekleme yapar. OBD'den karışımı, en azından sensör voltajını görebilirsiniz. Rölantide ayarın iyi olması yükte de iyi olacağı anlamına gelmez.

Geç çalışma sorunları genelde LPG'de oem ECU'nun yaptığı düzeltmelerden kaynaklanır. Ama bunu anlamak da, ustalara anlatmak da meseledir. En güzeli kendinizin OBD'den yapacağı SFT ve LFT takibi...

LPG'nin etkisi olup olmadığının da en kolay tespiti de bir süre benzinde binerek geç çalışma sorununun düzelip düzelmediğini gözlemlemektir.

Ayrıca araç LPG'de bir şekilde yürüse bile eğer ayarlar tüm devir ve yüklerde tam olarak düzgün şekilde yapılmamışsa bir süre sonra kapak, subap hasarları da başgösterebilir.

997TT
13-12-2012, 19:30
Dedigim gibi,200k km dir lpg li kullaniyorum,son 5binde yapmaya basladi?
Benzinde gideyim bir sure,iyi fikir :)
Ayari gozden gecirdiler ancak yukte nasil yapicaklar?

Osman Bahadır
13-12-2012, 19:39
Dedigim gibi,200k km dir lpg li kullaniyorum,son 5binde yapmaya basladi?
Benzinde gideyim bir sure,iyi fikir :)
Ayari gozden gecirdiler ancak yukte nasil yapicaklar?

Yükte ayar yol testinde yapılır. SFT değeri takip edilerek ayar yapılabilir. Open loop'a düştüğü yerlerde de karışım oksijen sensörü voltajından görülebilir.