PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : karar veremedim.. tavsiyeleriniz neler?

M.A.D
15-12-2012, 11:33
105,000kmde 1.4 hdi motorlu citroen c2 sahibiyim,

araç stock henüz oynama yapılmamış motoruna falan herşeyi duruyor yani,

servis bakımlı, fakat ben motor temizliğinden emin değilim,

ve performans adına abartı olmayacak şekilde ufak tefek bişeyler yapmak istiyorum

carbon clean araştırdım, 60,000 kmyi geçtiyse sakın bulaşma diyenler çoğunlukta,

madem öyle, madem sıkıntı yaratacak, würth enjektör temizleyici mi kullanmalıyım ?sıkıntısını görürmüyüm yine ?

*buna ek olarak bu kilometredeki bi araca egr iptali yapsak sıkıntı yaşarmıyım,

*egr iptalini yazılım olarak mı iptal etmeyi önerirsiniz yoksa mekanik olarak mı ?

*ve yazılım olarak ise bunun ek bi ücreti varmıdır kimler yapar ?

*artı olarak kat iptali yaptığımda alt devirlerim düşer mi ?

civiclerde iptal ediyorduk iyi oluyodu ama dizele biraz fransızım :D

*son olarak aracıma chip yaptırmak istiyorum performansa aşırı değilde daha çok yakıt tüketimi azaltacak biraz da tork yükseltecek chip düşünüyorum,

*ona da aracının kmsi çok yüksek eğer uzun ömürlü düşünüyorsan chip yapma böyle kullan diyenler var , performansa yüklenmeden yakıt üzerine chip yaptığımda motorun ömrü yine kısalır mı ? sonuçta sıkıştırma olmayacak ?

çünkü aracımı uzun süreli düşünüyorum hemen tükensin yorulsun çekişten düşsün istemiyorum

Eyup Duygun
15-12-2012, 13:07
Arac 68 hp yazilim ile +22 hp 40nm alinir. Cogu yazilimcida en azindan kendi adima konusyim , yazilim uzeri egr yi rica etsen kapatir.

M.A.D
16-12-2012, 10:24
güncel diyelim kimse görmüyo konuyu heralde yada sohbete açmalıydım :D

halilcan9455
16-12-2012, 10:27
Aracınız km yüksek diye yazılım yapma diyenler neye göre söylemiş anlayamadım.
motorun da ve turbonda sorun yoksa bi sıkıntı çıkmaz.
forumda XoR nicki üye 297.000 de ki aracına yazılım yaptırmıştı.
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/102835-aslan-406-hdi-sv-executive-pack.html

emp:)
16-12-2012, 11:30
KM sorun olmaz dilediğiniz gibi tune ettirin. İllaki içinizde bir soru işareti varsa kompresyon testi yaptırabilirsiniz gerçi 1.4 hdi'da enjektör sökmesi çok zahmetli ve uzun iş. Dyno testide motor durumu hakkında bilgi verebilir. Usta problemin varsa o civarda usta da davsiye edebilirim, motorunu kontrol eder.

potter744
16-12-2012, 20:20
sana sunu soyleye bılırım bılgım ddahılınde enjector temızlemek ıcın kullanıcagın urunler bıraz sakıncalı az mıktarda mazot yerıne full depo kullanmanı tavsıye ederım cunkı yakıtı ınceltme durumlarında enjektorlerın erımesıne sebeb oluyor ve bu ıslemı yazın yapmanı tavsıye ederım kısın hıc saglıklı bır ıslem degıldır

M.A.D
17-12-2012, 19:09
teşekkür ederim içimi rahatlattınız fakat diğer sorularıma cevap bulamadım hala :(

douu
17-12-2012, 20:53
mali egr iptali ve katalizör iptali aracını rahatlatır. ikisini de iptal ettir. würth enjektör temizleyici harika bir ürün ama carbon clean ile alakalı da kafanda soru işareti olmasın bence.

mekanik egr iptali katalizör iptali carbon clean ile beraber aracın çok rahatlicaktır. üzerine yazılım da yapınca 25 hp civarı güç alırsın keyifli hale gelir.