M.A.D
15-12-2012, 11:33
105,000kmde 1.4 hdi motorlu citroen c2 sahibiyim,
araç stock henüz oynama yapılmamış motoruna falan herşeyi duruyor yani,
servis bakımlı, fakat ben motor temizliğinden emin değilim,
ve performans adına abartı olmayacak şekilde ufak tefek bişeyler yapmak istiyorum
carbon clean araştırdım, 60,000 kmyi geçtiyse sakın bulaşma diyenler çoğunlukta,
madem öyle, madem sıkıntı yaratacak, würth enjektör temizleyici mi kullanmalıyım ?sıkıntısını görürmüyüm yine ?
*buna ek olarak bu kilometredeki bi araca egr iptali yapsak sıkıntı yaşarmıyım,
*egr iptalini yazılım olarak mı iptal etmeyi önerirsiniz yoksa mekanik olarak mı ?
*ve yazılım olarak ise bunun ek bi ücreti varmıdır kimler yapar ?
*artı olarak kat iptali yaptığımda alt devirlerim düşer mi ?
civiclerde iptal ediyorduk iyi oluyodu ama dizele biraz fransızım :D
*son olarak aracıma chip yaptırmak istiyorum performansa aşırı değilde daha çok yakıt tüketimi azaltacak biraz da tork yükseltecek chip düşünüyorum,
*ona da aracının kmsi çok yüksek eğer uzun ömürlü düşünüyorsan chip yapma böyle kullan diyenler var , performansa yüklenmeden yakıt üzerine chip yaptığımda motorun ömrü yine kısalır mı ? sonuçta sıkıştırma olmayacak ?
çünkü aracımı uzun süreli düşünüyorum hemen tükensin yorulsun çekişten düşsün istemiyorum
araç stock henüz oynama yapılmamış motoruna falan herşeyi duruyor yani,
servis bakımlı, fakat ben motor temizliğinden emin değilim,
ve performans adına abartı olmayacak şekilde ufak tefek bişeyler yapmak istiyorum
carbon clean araştırdım, 60,000 kmyi geçtiyse sakın bulaşma diyenler çoğunlukta,
madem öyle, madem sıkıntı yaratacak, würth enjektör temizleyici mi kullanmalıyım ?sıkıntısını görürmüyüm yine ?
*buna ek olarak bu kilometredeki bi araca egr iptali yapsak sıkıntı yaşarmıyım,
*egr iptalini yazılım olarak mı iptal etmeyi önerirsiniz yoksa mekanik olarak mı ?
*ve yazılım olarak ise bunun ek bi ücreti varmıdır kimler yapar ?
*artı olarak kat iptali yaptığımda alt devirlerim düşer mi ?
civiclerde iptal ediyorduk iyi oluyodu ama dizele biraz fransızım :D
*son olarak aracıma chip yaptırmak istiyorum performansa aşırı değilde daha çok yakıt tüketimi azaltacak biraz da tork yükseltecek chip düşünüyorum,
*ona da aracının kmsi çok yüksek eğer uzun ömürlü düşünüyorsan chip yapma böyle kullan diyenler var , performansa yüklenmeden yakıt üzerine chip yaptığımda motorun ömrü yine kısalır mı ? sonuçta sıkıştırma olmayacak ?
çünkü aracımı uzun süreli düşünüyorum hemen tükensin yorulsun çekişten düşsün istemiyorum