PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2006 Ford Focus hız sabitleyici sorunsalı

FET
15-12-2012, 13:08
Herkese keyifli forumlar,

Öncelikle aracım; dizel, manuel şanzıman ve 109 ps lik modeli
Hız sabitliyeci 3. ve 4. viteslerde devreye giriyor fakat 5. viteste bir türlü devreye sokamıyorum. 3. viteste hızı sabitledikten sonra debriyaja basıp 5. vitese geçiş yapıp tekrar sabitleme yaptığımda çok kısa bir süre devreye giriyor ve anında devreden çıkıyor. 4. vitesten, 5. vitese geçiş yaptığımda hiç devreye girmiyor. Özel bir FORD servisinde yarım gün uğraştık sıkıntının sebebini bulamadık. Yani onlarda ilk defa böyle bir şeyle karşılaştıklarını belirttiler.
Siz değerli üyelerden birilerinin başına geldi mi?
Geldiyse çözüm yolu nedir?
Uzun yolda sıkıntı oluyor. Yardımlarınızı bekliyorum. İlginize şimdiden teşekkür ederim.

Dip Not: Araçta 18'' jant var.
Arkalar 235/40/18 - Önler 225/40/18

biraz saçma olabilir ama aklıma başka bir şey gelmiyor lastik veya jant ebatından şüpheleniyorum.

onurunal
15-12-2012, 13:27
konu ile teknik hiçbir fikrim yok..

fakat belki bir bağlantı kurulmasına yardımcı olur...
frene ya da debriyaja ufak bir temas sabitleyicinin devreden çıkmasına sebep olan en net olay...
aracın 5. viteste iken kavrama ile alakalı bir problem varsa bu dediğiniz durum olabilir ki 3-5 , 4-5 yaptığınızda farklı durumlar oluyo diyorsunuz..

kısacası arıza sabitleyicide olmayabilir... başka yerdeki bir bozukluk, aslında normal çalışan sisteme etki ediyor olabilir...

tekrarlıyorum malesef hiçbir teknik bilgim yok:) bilen arkadaşlar daha iyi yardımcı olacaktır...

FET
16-12-2012, 12:25
güncelllll

boosted_pug
16-12-2012, 14:31
Dostum 4. Vitesde hız sabitleyicinin devreye girmesi sistemin donanımlarının çalıştığını gösterir dijital bi sistem olduğu için beyin hız normalmi debriyaja basılmışmı frene basılmışmı vs. Gibi algoritmaların hepsini kontrol edip ona göre sistemi devreye sokmaktadır buda 5. Vitesde bu değişkenlerden birinin fonksiyonunu yerine getirmediğini göstermekte mesela fren pedalının altındaki switch in kablosuna ayağın çarpıyo olabilir veya vites kablolari bi sokete temas edip açık devre veya bi kabloyu sıkıştırıyo olabilir yada 5. Vitesdeki hız değerleri herhangi bi hatadan dolayı bozulmuş veya gereksinimleri karşılamıyo olabilir örnegin 20 30 km nin altında devreden cıkartan değer 5. Vites için yanlış ayarlanmış olabilir gibi ... servisde orjinal yazılımın ile bi güncellemeni tavsiye ederim

Mr.K
16-12-2012, 14:53
3.vites 50de giriyosa min
4.vites 80de girer diyelim
5.viteste 70altında sabitlemeye çalısıyosan girmeyebilir.

5viteste 85-180 arası dene sabitlemeyi

muhtemelen sabitlersin.
CC için her zmn min hız değeri vardır viteslerde bilgine..

deneme yanılma ile 5.viteste min girdiği değeri kendin bulabilirsin..

ortalama 83giib falan girer diye dusunuyorum..

xplod
17-12-2012, 10:28
debriyaj kaçırıyor olabilir. ecu şanzmanın beşinci viteste olduğunu hız ve devir karşılaştırarak tespit eder. debriyaj kaçırıyorsa devir hız arasındaki oran değişeceğinden cc iptal oluyordur.