Orijinalini görmek için tıklayınız : Tek Egzantrik ve Çift Egzantrik arasındaki fark
Tek Egzantrik ve Çift Egzantrik arasındaki fark nedir ?
Yani tek egzantrik 16v ile çift egzantrik 16v arasındaki farklar nedir ?
Ne gibi + veya - leri vardır ?
Lütfen teknik ve kanıtlı cevap istiyorum.
Teşekkürler.
BthnKrkt
16-12-2012, 14:31
Tek egzantirik 4 silindir 16v arac varmi ki?
Mini Cooper S Honda nın Sohc motorları gibi birsürü
BthnKrkt
16-12-2012, 14:34
Mini Cooper S
Tek egz. Oldugunu bilmiyordum. Tasekkurler.
Honda vs biliyorum ben mini icin soruldu sandim. Mitsubshi 4g92 nin soch ve doch modeli mevcut. Aralarindaki farklarla ilgili daha once yabanci forumlarda biseyler okumustum ama aydinlatici bilgi gelir. Bu arada sanirim Customda tanistigimiz mininin sahibisin :)
timucintt
16-12-2012, 14:50
çift egzantrikli motorlarda timing ve subap açıları daha agresif oluyor genelde... sohc bir yere kadar yani :D
tdipower
16-12-2012, 14:53
Tek egzantirik 4 silindir 16v arac varmi ki?
1.6 ies mesala sohc 16v
Tek egz. Oldugunu bilmiyordum. Tasekkurler.
Honda vs biliyorum ben mini icin soruldu sandim. Mitsubshi 4g92 nin soch ve doch modeli mevcut. Aralarindaki farklarla ilgili daha once yabanci forumlarda biseyler okumustum ama aydinlatici bilgi gelir. Bu arada sanirim Customda tanistigimiz mininin sahibisin :)
Eğer ki siyah'dan bahsediyorsan evet benim :)
@timucintt açı ve timing daha agresiften kasıt nedir ?
BthnKrkt
16-12-2012, 14:55
1.6 ies mesala sohc 16v
cevap verdim abi ben cooper için soruluyor sandım :)
Eğer ki siyah'dan bahsediyorsan evet benim :)
Cooper i görmedim ama siyah gtc nin sahibiyim:)
benim aracım sohc diye geçiyor ama çift egzantrik bu iş nasıl oluyor ? boxer motor var :)
sanırım seninkinin sebebi pistonların üstünde 1 egzantrik olması yani mesela bi v6 da 4 tane varken sende sadece 2 var
benim aracım sohc diye geçiyor ama çift egzantrik bu iş nasıl oluyor ? boxer motor var :)
boxer ayrı.. sende iki egzantirik var fakat ikiside ayrı ayrı silindir kapaklarında..
tek silindir kapagında cift egzantirk varsa dohc denir..
bu arada inş cevabını bilip gırgır olsun diye sormamışsındır :D
sanırım seninkinin sebebi pistonların üstünde 1 egzantrik olması yani mesela bi v6 da 4 tane varken sende sadece 2 var
boxer ayrı.. sende iki egzantirik var fakat ikiside ayrı ayrı silindir kapaklarında..
tek silindir kapagında cift egzantirk varsa dohc denir..
bu arada inş cevabını bilip gırgır olsun diye sormamışsındır :D
yok gır gır için sormadım motorun sohc veya dohc olma durumunu merak ettim :) açıklama için teşekkürler :)
Bir motor kaç cc kaç silindir olursa olsun eksoz ve emme kamları aynı egzantrik üzerindeyse sohc motordur
Birbirinden bagımsız ise ( emme eksoz) dohc motordur
Aralarindaki fark kısaca dohc motorda timing daha iyi yaparsın ikisine bagımlı kalmadan , daha teknik kasnak agırlıgı surtunme , zaman kavramlari var derin bi konu farkli seyler türetilerbilir ama muhendis bilir kisilerden dinlememiz lazim