Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : aftermarket alışverişi , motor getirtmek :soru:

yn_lemans
16-12-2012, 20:28
merhaba arkadaşlar,almayı düşündüğüm, motoru kırık crx ve VTİ var,k20 getirtmek istiyorum,
yurtdısından alınıp getirtme sürecinden itibaren evrak ,prosedür , işletmek için gerek ne gerekiyosa , nelere dikkat etmemiz gerekir, bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim,( kargo gumruk v.s. ne odememiz ve nekadar tutar) ?

MeRtCaN
16-12-2012, 20:30
Motoru Kırık EK9 Türkiye demi ?

slhdmr34
22-12-2012, 10:42
takipteyim...

stlegal
22-12-2012, 10:42
Ek4 dur kanka...

yn_lemans
22-12-2012, 17:33
düzeltiyorum vti var , konuyla alakalı bilgi sahibi arkadaşlar bi el atarsa :)

eRay41
23-12-2012, 00:30
selam.. ben izmit gümrük müdürlüğünde bu konu ile alakalı işin prosedürünü sormuştum 1.5 yıl kadar önce.. yurtdışı alışveriş sitelerinden motor almakla alakalı..bana söylenen: öncelikli olarak satıcıdan ürün ile alakalı bilgileri içeren proforma fatura( motorun modeli yılı numarası hacmi fiyatı kargo bedeli vs..) bilgileri içeren çıktı istiyorsun. daha sonra kendi aracının ruhsat fotokopisi ile bu proforma faturayı diş ticaret müsteşarlığına sunarak kendi aracında kullanmak için (ticari amaçlı değil) özel izin belgesi( k2 dtm izni) talebinde bulunuyosun. ticari olmadığı için izni büyük ihtimal alabileceğini söylüyorlar. bu işi şahıs olarak kendin takip edebileceğin gibi gümrük müşaviri kullanarak ta yapabilrmişin. ürünün toplam fiyatı+kargo ücreti+sigorta ücreti+( kullanılmış olduğu için %2.4 ile % 4.7 arasında gümrük vergisi)+% 18 kdv + gümrük müşaviri ücreti(kullanırsan)gibi bilgi verdiler..

timucintt
23-12-2012, 01:09
aynen eray 41 in dediği gibi oluyor bu olay ankaradan müsteşarlıktan bende izin aldım 5 tane motor hakkı aldım ben... oluyor isteyince ama çok fazla bürokrasi var iyi takip edilmeli belgeler vs benim 3 günümü almıştı.... sonra o şekilde 3 tane motor getirttim 1 tanesini sattım üstelik 2 tanesi depomda duruyor... 2 tane araç ruhsatım olduğu için 3 motor getirttim... kısmetsede 2tane daha getirecem motosikletleirm için.... bir araç için ikinci yedek olarakta getirebiliyorsun... ama belgeleri toplamak ve yurt dışından size o motorları gönderecek şahsın faturaları ve sahiplik belgeleirni motor durum belgelerini eksiksiz göndermesi lazım....

punto_multijet
23-12-2012, 21:51
Ee peki 2el motor olabiliyo mu?

XSi
23-12-2012, 22:47
Ee peki 2el motor olabiliyo mu?

gümrük müşaviri kullanarak ta yapabilrmişin. ürünün toplam fiyatı+kargo ücreti+sigorta ücreti+( kullanılmış olduğu için %2.4 ile % 4.7 arasında gümrük vergisi)+% 18 kdv + gümrük müşaviri ücreti(kullanırsan)gibi bilgi verdiler..

görünen o ki 2.el de oluyor

yavuz364
24-12-2012, 00:04
Merhaba, bilgiler için teşekkürler..
Peki benzinli motora ancak benzinli olabiliyor doğru mu ? birde motor hacmi yada gücü konusunda yada turbolu yada atmosferik konusunda nasıl bi kısıtlamalar var ?

aynen eray 41 in dediği gibi oluyor bu olay ankaradan müsteşarlıktan bende izin aldım 5 tane motor hakkı aldım ben... oluyor isteyince ama çok fazla bürokrasi var iyi takip edilmeli belgeler vs benim 3 günümü almıştı.... sonra o şekilde 3 tane motor getirttim 1 tanesini sattım üstelik 2 tanesi depomda duruyor... 2 tane araç ruhsatım olduğu için 3 motor getirttim... kısmetsede 2tane daha getirecem motosikletleirm için.... bir araç için ikinci yedek olarakta getirebiliyorsun... ama belgeleri toplamak ve yurt dışından size o motorları gönderecek şahsın faturaları ve sahiplik belgeleirni motor durum belgelerini eksiksiz göndermesi lazım....

timucintt
24-12-2012, 00:20
Merhaba, bilgiler için teşekkürler..
Peki benzinli motora ancak benzinli olabiliyor doğru mu ? birde motor hacmi yada gücü konusunda yada turbolu yada atmosferik konusunda nasıl bi kısıtlamalar var ?

motor işletme prosedürü halen aynı... M.M.Odasındaki kurallar geçerli halen... yani en son honda aracına sadece honda üretimi motoru takabiliyorsun gücü %40 arttırabiliyorsun (ama yasada bir açık var %40 hacim büyütme yada %40 güç olarak işleniyor) benzinli motora dizel takamıyorsun... yada dizeli benzinliye... turbo veya atmosferik olarak sıkıntı yok, birazda ordaki mühendislerle muhabetinede bakar %50 aşımda felan sıkıntı yaşamayabilirsin onlar ilgileniyorlar zaten....... ama şöyle bir güzellik var kendi araban için yurt dışından getirttiğin motorlarda çok daha güçlü motorlar taktığında sıkıntı yaşanmıyor ama aracın özel motor modifikasyonlarından tip onay belgesi isteyebilirler :D

punto_multijet
24-12-2012, 08:16
görünen o ki 2.el de oluyor

2. el olmuyor diye biliyodum ondan yanlıs mı yazıldı acaba diye tekrar sordum ama ben yanlış biliyormusum.

Peki 2. el mesela sanzuman getirebilir miyiz? Bu konu onemli benim için

yn_lemans
24-12-2012, 18:17
tüm bilgileri paylaşan arkdaşlara tesk ederım, 3,000 dolarlık bı motoru, buraya getırmek neye mal olur ?

GTi-6
22-07-2013, 20:27
ABD'den 2.el Mercedes motoru getirtmek istiyorum. Prosedurler hala ayni midir? Kime, nereye ve nelerle basvuru yapmamiz gerekir? Onceden getiren arkadaslar yardimci olursa sevinirim.

kadir jdm civic
22-07-2013, 20:32
mutluhana gidiyorsun ben k20 motor istiyorum 10 bın tl idi yanılmıyorsam ama sormak lazım komple fabrikadan sandık motor getiriyorlar sana hiç prosedürle ugraşmıyorsun alıyorsun takıyorsun marşına basıp gidiyorsun :)

kadir jdm civic
22-07-2013, 20:33
tüm bilgileri paylaşan arkdaşlara tesk ederım, 3,000 dolarlık bı motoru, buraya getırmek neye mal olur ?

3000x2=6000 dolar :) türkiye burası

16EC813
22-07-2013, 20:56
mutluhana gidiyorsun ben k20 motor istiyorum 10 bın tl idi yanılmıyorsam ama sormak lazım komple fabrikadan sandık motor getiriyorlar sana hiç prosedürle ugraşmıyorsun alıyorsun takıyorsun marşına basıp gidiyorsun :)

agaa bi yanlışın olmasın :eek::soru::beuj:

Sert@ç
22-07-2013, 21:17
Guncel mevduatta 10000 tlye aldigimiz motoru arabaya takana kadar toplamda ne kadar para cikiyor cebimizde vergiler vs icin

XSi
22-07-2013, 21:17
agaa bi yanlışın olmasın :eek::soru::beuj:

dogrudur da, o dolu blok + dolu üst kapaktır..

manifoldlar , sensörler, enjektör vs hiç birşey yoktur..

kısaca motoru patlamış bir typerın yoksa, 10 bin tl harcamak hiç bir işe yaramaz..