PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Hakkında Bilgiler&Bilinmesi Gerekenler?

skunk 2
19-12-2012, 21:06
Merhaba arkadaşlar honda fanatiğiyim ve hondaya ait bilgiler edinmek istiyorum bir kısmını biliyorum gerçi ama şu şekilde bildiklerinizi yazarsanız mesela vtilerin motor kodu b16a2 dir kasaya ek4 kasa denir vs bu şekilde motor kodları kasa kodları vs onun haricindede işe yarar bilgiler paylaşırsanız öğrenmek istiyorum araştırmaktansa burda sizden öğrenmek isterim çünkü çok bilgili hondacılar var şimdiden teşekkürler. :)

emrekuzdere
19-12-2012, 21:10
yol sesi alır, emniyet kemeri 5 yaşından sonra toplamaz, soğuk havalarda depo açma teli kopabilir :D :D (yazmasam olmazdı)
vtec2 dediğimiz araçlar D16v1 motor kodu, Es7 kasa koduna sahiptir ;)

skunk 2
19-12-2012, 21:11
yol sesi alır, emniyet kemeri 5 yaşından sonra toplamaz, soğuk havalarda depo açma teli kopabilir :D :D (yazmasam olmazdı)

teşekkür ederim bu şekilde bilgiler arıyorum :icon_tup:

timucintt
19-12-2012, 21:13

bu saydığın sorunlar benim 25 yaşına girecek hondamda yok :)

emrekuzdere
19-12-2012, 21:16
Valla benim 20 yaşına girecek Accord'umda da yok. Türk ve Japon montajı çok farkediyor araçlarda ;)

serkanokan
19-12-2012, 21:19
Android telefon kullaniyorsan android markette arama bolumune honda yazarak 2-3 tane cok faydali program indirebilirsin

skunk 2
19-12-2012, 21:19
Android telefon kullaniyorsan android markette arama bolumune honda yazarak 2-3 tane cok faydali program indirebilirsin

malesef kullanmıyorum..:)

JDM VTİ
19-12-2012, 21:20
subap ayarları belli km'lerde periyodik olarak kontrol edilmeli.

skunk 2
19-12-2012, 21:22
subap ayarları belli km'lerde periyodik olarak kontrol edilmeli.

abi sen eski vtecci değilmisin ya ben baya bilgilisin diye biliyorum birşeyler yazarmısın öğrenelim :)

halilcan9455
19-12-2012, 21:25
List of Honda engines - Wikipedia, the free encyclopedia (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Honda_engines)
tüm motorlarını hangi araçlarda kullanılmış,benzer olan motorlar, vb bilgileri bu linkten öğrenebilirsiniz.
yazmaya kalksak sığmaz.
ekmek üretir gibi motor üretmiş Japon amcalar :D

JDM VTİ
19-12-2012, 21:36
abi sen eski vtecci değilmisin ya ben baya bilgilisin diye biliyorum birşeyler yazarmısın öğrenelim :)

estağfirullah kendimizce bişeyler biliyoruz, benden cok cok daha fazla bilen insanlar var forumda :) biz daha binde birini biliyoruz :)

motor koda'larını hp tork oranlarını google amcaya honda engines yazarak bulabilirsin keza kasalarıda. hangi motorun hangi kasada oldugunuda.:icon_tup:

özellikle sormak istediğin konu varsa sorabilirsin.

skunk 2
19-12-2012, 21:38
estağfirullah kendimizce bişeyler biliyoruz, benden cok cok daha fazla bilen insanlar var forumda :) biz daha binde birini biliyoruz :)

motor koda'larını hp tork oranlarını google amcaya honda engines yazarak bulabilirsin keza kasalarıda. hangi motorun hangi kasada oldugunuda.:icon_tup:

özellikle sormak istediğin konu varsa sorabilirsin.

eyw hani muhabbet şu ya herkesin sevdiği bir araba markası vardır bende sevdiğim markada ne nedir ne değildir ufaktan bilmek istiyorum zaten herkes bir iki bişey yazsa akılda kalıcak biraz bilgileniriz :)

JDM VTİ
19-12-2012, 21:54
hondalar genel anlamda sıkıstırmayı fazla seviyor conta veya piston fark etmez.
headersları cok verimsizsiz.
b16 ve k20 kapakların değerlerinin güzel oldugunu standart şekilde, okumustum bikaç yerde.
integralara vtec piston tavsiyemdir.şanzumanları turbo için gayet iyidir uzun oldgundan dolayı.

vs. vs. bir sürü şey var yazmakla bitmez

esmerhan
19-12-2012, 22:30

valla benım oglandada yok :D

fkocak
20-12-2012, 00:06
konu güncelken bende bişey sorayım. 1.6 ies lerin motoru sohc ve vtec değil doğru mudur?

JDM VTİ
20-12-2012, 00:07
doğrudur...

fkocak
20-12-2012, 00:10
teşekkür ederim. bir de bu motor ile 1.6 vtec arasındaki modifiyeye yatkınlık/karşılığını verme olarak karşılaştırınca hangisi daha iyidir

16EC813
20-12-2012, 00:14
crx d16a9 motora sahip gitmeye giden durmaya durmayan bi uçan teneke :D
eyer bi crx alacak isende bi crx parası kadar kıyıda paran olması lazım :D ammaaa rexs bi yaşam tarzıdır

Mr.K
20-12-2012, 00:18
Ucuza da alsan,çöpte olsa,bakımlı,bakımsız her zaman para eder..En azından Genel honda olarak genellemesekte civic için görünen böyle..

JDM VTİ
20-12-2012, 00:58
teşekkür ederim. bir de bu motor ile 1.6 vtec arasındaki modifiyeye yatkınlık/karşılığını verme olarak karşılaştırınca hangisi daha iyidir

ikisindendegüzel güçler cıkar, doğru malzemelerle.

kadirsa
20-12-2012, 07:41
Merhaba arkadaşlar honda fanatiğiyim ve hondaya ait bilgiler edinmek istiyorum bir kısmını biliyorum gerçi ama şu şekilde bildiklerinizi yazarsanız mesela vtilerin motor kodu b16a2 dir kasaya ek4 kasa denir vs bu şekilde motor kodları kasa kodları vs onun haricindede işe yarar bilgiler paylaşırsanız öğrenmek istiyorum araştırmaktansa burda sizden öğrenmek isterim çünkü çok bilgili hondacılar var şimdiden teşekkürler. :)

Bu sitede o kadar çok bilgi var ki bence araştır, daha çok keyif alırsın. Araştırırken bir o kadar da keyifli konulara rastlarsın o da cabası ;)

Ha demeye sayılacak şeyler değilki sordukların.

skunk 2
20-12-2012, 11:36
cevaplar için teşekkürler. :)