Orijinalini görmek için tıklayınız : Metal parcayi aşındırmak icin asit?
metal bir parca var biraz pasli.
bunu boyamadan once bir sure asitte bekletmek istiyorum.
sanayide isime yarayacak birsey bulabilirmiyim?
nemonomani
21-12-2012, 10:37
Nano Tech Rip - Pas Temizleme - YouTube (http://youtu.be/-61A_oP-rEE)
http://www.techturkey.com/forum/do-it-yourself-diy/114560-elektroliz-yolu-ile-pas-sokme.html
Abi kaliteli bir tuz ruhu al içine at en kolay bulabileceğin kimyasal budur çok iyi sökmez ama belki işini görür.
aman diyim abicim asit riskli iştir, biraz güçlü bir asitse suyla felan temas etmeye görsün havaya uçarsınız mazallah
derişimi düşük pas çözücüleri falan deneyin, solumayın biz 1ml alırken bile tırsıyoruz
ghibli06
21-12-2012, 10:47
metal bir parca var biraz pasli.
bunu boyamadan once bir sure asitte bekletmek istiyorum.
sanayide isime yarayacak birsey bulabilirmiyim?
hocam parça nedir? asitte pas çözmek tercih edilen bir yöntem değildir metale çok ağır hasar verebilirsin, ilk video carbonatlı kumlama, çok ince bir kumlama yapar, TR de özellikle araba restore edenler bu yöntemi kullanıyor ama dışarıya iş yapan bir yer bilmiyorum... ben genelde tel fırça ile (elle değil de spiral ile) temizleyip pas dönüştürücü kullanıyorum...
Çok hassas parça değil ise kumlama yaptırabilirsiniz...
Atacağınız boyaya göre de asitle yıkatırsanız boyanın parça üstünde tutunması için gerekli olan hazırlığı yapmış olursunuz. Bu işlemler için kendi tesisimde yardımcı olabilirim..
Tabi malzeme çok küçük ve hassas değil ise...
hakan abi herhengibir turbocuya götürüp parçayı kumlat hiç asitle falan uğraşma en temizi kum... ha illa asit diyorsan bizim onur(kickboxer) işin uzmanı, araç üstünde nekadar civata varsa adam hepsini asite yatırıp çinko kaplattı, o tarz sıvıları o biliyor... ama dediğim gibi eğer malzme vida vs değilse mutlaka kumlat... asit daha çok kumlamadan dişleri zarar göreceği için civata vida gibi parçalarda kullanılır...
tel firca
zimpara
astar boya
siyah mat boya
boyle yaptim
driftboy
23-12-2012, 10:56
En mantıklısını yapmışsın abi asit sıkıntı..