PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor sogukken beyini gormeme sorunu?

Time-R
21-12-2012, 14:58
* Arac eg b16a2.
* Elektrik tesisati b16 ve d16 birlestirilerek vtec'e cevrildi.
* Beyin p28.a.052, vtec chipli (harness kullanmaya gerek kalmadan direk takildi)
* Programi suan standart baska bir aractan kopya, Ayhan atti, henuz ayar yapilmadi.
* Vtec selenoid'in kablosunu Ayhan bagladi.
* Yoldayken ariza lambasi yakmiyor, arac calistiktan sonra hicbir skntisi yok.

Hava yagmurluysa yada soguksa, arac iyice sogumussa (ertesi gun), ilk kontak acmada ariza lambasi sonmuyor (aracta beyin yokmus gibi). Birkac kez kontak kapatip acmak gerekli. Kontak ac kapa, ac kapa yapiyorum ariza lambasi sonene kadar. Bazen 10-15 kez kapatip actigim oluyor.

Havalar sicakken hicbir sorun yok, hava kuru olsun sicak olsun problem yok, ancak 3 gun kontak acmadan beklenince boyle bir problemle yine karsi karsiya kaliyorum fakat ariza lambasinin sonmesi cok vakit almiyor, en fazla 2 kontak acip kapamada normale donuyor. Hergun kullaniyorsam hava sicakken, hicbir sorun yok.

Ariza lambasi sabit yaniyor hic sonmeden, tam sonmeye yakin benzin pompasina elektrik gidiyor, ariza lambasinin isigi zayifliyor ve ariza lambasi sonuyor, sonrasinda kontak acip kapattigimda sonmesi icin cok uzun beklemiyorum ama yinede normal sonmuyor. Arac calistiktan sonra kontagi kapatip tekrar actigimda ariza lambasi normal yaniyor sonuyor ve hersey normale donuyor. Sorun nerede olabilir? :soru:

Daha onceden benzin pompasinin rolesi (direksiyon altindaki siyah kucuk kutu) aracta d16a9 varken sorun vermisti, ariza lambasi hic sonmuyordu kontagi kac kez kapatip acsam, elektrikci aldi soktu lehimledi tamir etti, sorunsuz calisiyordu.

Time-R
21-12-2012, 16:01
Cok sinir bozucu birsey insallah bilen cikar aramizdan..

elpadre
21-12-2012, 16:20
Ben hic baglanamiyorum mesala :D

Time-R
21-12-2012, 16:24
Ben hic baglanamiyorum mesala :D

Nasil yani abi?

ENGean
21-12-2012, 16:42
ayhana sordunmu samet, o ne dıyo? arabayla o ilgilendi baya

Time-R
21-12-2012, 16:47
ayhana sordunmu samet, o ne dıyo? arabayla o ilgilendi baya

Benzin otomatigi diyor ama oyle olsa araba sicakkende calismazki.

boosted_pug
21-12-2012, 16:51
bu tarz arızaları parça değiştirmeden anlamanız zor arkadaşlarınızla bir kaç günlüğüne beyin değiştirirseniz arızayı lokalleştirebilirsiniz

Time-R
22-12-2012, 14:40
bu tarz arızaları parça değiştirmeden anlamanız zor arkadaşlarınızla bir kaç günlüğüne beyin değiştirirseniz arızayı lokalleştirebilirsiniz

Ne yazikki denemek icin ikinci bir beynimiz yok..

Basina daha once gelmis olan yok mu ozellikle elektrik tesisati cevrilmelerinde?

MeRtCaN
22-12-2012, 14:59
Keske si in kendi tesısatını kullansaydın sadece vtec e kablo cekerdınız zaten obd1 tesısatın ıcınde kablosu var

bence bana ana role problemı gıbı gelıyor

surucu tarafı sol alt tarafta kahverengıbır kutu degırtır duzelır

MeRtCaN
22-12-2012, 15:03
http://pic11.picturetrail.com/VOL397/2077440/4489368/79723643.jpg

http://pic11.picturetrail.com/VOL397/2077440/4489368/79723645.jpg

http://pic11.picturetrail.com/VOL397/2077440/4489368/79723653.jpg

http://pic11.picturetrail.com/VOL397/2077440/4489368/79723650.jpg

http://pic11.picturetrail.com/VOL397/2077440/4489368/79723646.jpg

umarım yerı acısından yardımcı olur

Maxi
22-12-2012, 15:04
Bir kere temelde düşünce yanlış
beyin görmeme gibi bir kelime yazılmış
arıza lambası zaten beyne bağlı bir ampül, hatayı veren zaten beyinin kendisi

bir sonraki adım: hata ne?
beyne test cihazı gibi birşeyle bağlanabiliniyormu ?

%99 problem:
kablo,temazsızlık,soket, röle, elektriksel birşeydir

Time-R
22-12-2012, 15:08
Keske si in kendi tesısatını kullansaydın sadece vtec e kablo cekerdınız zaten obd1 tesısatın ıcınde kablosu var

bence bana ana role problemı gıbı gelıyor

surucu tarafı sol alt tarafta kahverengıbır kutu degırtır duzelır

Abi simdi sadece motor ici tesisatta vtec tesisati ile si tesisati birlestirildi.

Konsol alti tesisati sabit, si tesisati, beyinin oralardaki kablolar falan komple si. Vtec kablosunuda Ayhan bagladi elindeki semaya gore.

O role aracta d16a9 varken bozulmustu abi, arac hic calismiyordu (ariza lambasi hic sonmuyordu), sonrasinda elektrikci soktu birkac yere lehim yapti sonrasinda duzeldi ve ariza lambasi normal sonmeye devam etmisti.

Nerede buluruz bu roleden?

rapture
22-12-2012, 15:21
mertcan'ın bagsettiği röle beynin ana rölesi aynı zamanda benzin pompasınada eksi tetik yolluyor bozulmuş yada soğuk lehim oluşmuş olabilir
sanırım aynı röle 1991 integralarda'da var bence bir dene

Time-R
22-12-2012, 15:34
mertcan'ın bagsettiği röle beynin ana rölesi aynı zamanda benzin pompasınada eksi tetik yolluyor bozulmuş yada soğuk lehim oluşmuş olabilir
sanırım aynı röle 1991 integralarda'da var bence bir dene

Peki bozulsa yada dedigin gibi soguk lehim olusmussa tamamen calismamasi lazim degil mi aracin?

Bozulmustu daha once, elektrikci sokup tekrar lehimleri tazeleyince sorunsuz calismisti.

O sekildeyken ariza lambasi kac defa kontak acip kapasam sonmuyordu. Suansa soguk havalarda 5 - 10 kez kontak acip kapatayim sonuyor ve arac calisiyor.

Bu devrenin saglamini bulursak bir denemek lazim, peki bulabilir miyiz?

rapture
22-12-2012, 15:44
şimdi şöyle bahsettiğimiz kutunun içinde bir devre ve ki adet röle var bu devre üzerinede bir yerde soğok lehim varsa derverin bir kismi çalışmayabilir

timucintt
23-12-2012, 19:51
pgm fi rolesini söküp lehimlerine bak... sorunun zaten keisnlikle bir yerdeki temassızlıktan kaynaklııı

bLackModeL
24-12-2012, 08:36
Icindeki modul lehim hatalarindan kaynakli bir problemmis
gibi gozukuyor

Time-R
02-01-2013, 15:22
Tertemiz ana role buldum, taktim kullandim ve sorun ayni.

PGMF-I rolesi nerdedir?

Gunes G.
02-01-2013, 15:33
Beyni yakmadan once git elektrikcinin hakkindan geldigi rolenin yenisinden al, bir daha da role yerine lehim attirma tesisatina. O rolenin bir amaci var, duz gecilecek olsa fabrikadan zaten o roleyi koymazlardi. Baska roleler filanda varsa onlarida duzelt.

Hatta isin dogrusu tesisati beynine gore olana gecirmen ama bu masrafli gelir anladigim kadariyla.

Bu arada beyini gormemesi beyin olmamasi diye birseyi kim soylediyse uzaklas onun yakinindan, faydadan cok zarar saglayacagi kesin cunku.

Time-R
06-01-2013, 13:09
Beyni yakmadan once git elektrikcinin hakkindan geldigi rolenin yenisinden al, bir daha da role yerine lehim attirma tesisatina. O rolenin bir amaci var, duz gecilecek olsa fabrikadan zaten o roleyi koymazlardi. Baska roleler filanda varsa onlarida duzelt.

Hatta isin dogrusu tesisati beynine gore olana gecirmen ama bu masrafli gelir anladigim kadariyla.

Bu arada beyini gormemesi beyin olmamasi diye birseyi kim soylediyse uzaklas onun yakinindan, faydadan cok zarar saglayacagi kesin cunku.

Yukaridada acikladigim gibi beyin gormuyor diyen yok. Beyin gormuyormus gibi, yokmus gibi ariza lambasi sabit kaliyor ilk kontak acmada, devreler sogukken.

Tertemiz role bulup taktigimi ve sorunun hala devam ettigini belirtmistim.

elpadre
06-01-2013, 13:14
Nasil yani abi?

bende de beyın var ama bende baglanamıyorum mesala havalar sogdu boyle oldu yada yolcu tarafında beyıın oldugu ıcın yolcu ayaklarıyla kabloların ırzına gecmıs olabılır bılemıyurm

Time-R
06-01-2013, 13:19
bende de beyın var ama bende baglanamıyorum mesala havalar sogdu boyle oldu yada yolcu tarafında beyıın oldugu ıcın yolcu ayaklarıyla kabloların ırzına gecmıs olabılır bılemıyurm

Ayak degmesiyle olacak birsey degil abi, cok denedim ve izini surdum, hava sogukken yada yagisliyken yapiyor.

Ilk kontak acislarda seninde gormuyor yani oyle mi?

Gunes G.
06-01-2013, 13:57
Yukaridada acikladigim gibi beyin gormuyor diyen yok. Beyin gormuyormus gibi, yokmus gibi ariza lambasi sabit kaliyor ilk kontak acmada, devreler sogukken.

Tertemiz role bulup taktigimi ve sorunun hala devam ettigini belirtmistim.

Rolelerini degistirdiyse, simdide sase noktalarini tek tek temizle, duzelebilir.

Duzelmezse tesisatini komple elden gecir hatta degistir sifir bir tesisatla, bundan sonra eger sensorlerinde ya da beyninde sorun yoksa problemin duzelir.