Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 gti yardımmmm
Arkadaslar sol arka Fren kaliperi (silindiri) bozulmuş, parça bozulduktan sonra çekilen el freni takılı kalmis yani ekipman teli bırakmıyor. Bunun sonucu sol arka teker ***** sıkıyor. Genelde zor bozulan bir parça olduğu için yan sanayisi yok sıfırı da 685 tl. Tamir olayı ise sökuldukten sonra belli oluyormuş.
El fren mekanizmasi yapılmaz diyorlar ancak pimleri sıktıysa o tamir olur diğer türlü tamir olmazmış. Daha once basına bu hadise gelen varmi? En ucuz yollu nasıl çıkılır bu isin icinden.
fatih konuyu yanlış yere açmısınn
Büyük ıhtımal soğuklardan olmuştur..ASlında o parçanın wd 40 sıkılıp açılması sağlanabilir..Denemekte fayda vardır
YavuzNaz
22-12-2012, 08:37
Yapılmayacak kadar kötü durumda olacağını sanmıyorum, el freni kolun altında teli boşaltarak tekrar deneyin, ustaların işten sıyrılmak için söylediği en basit şey, tamiri yok yenisini al. Eli çabuk zeki bir usta sorunu halleder, bulunduğun yerde frenci varsa ona baktır, bulamazsan Kamyon frenciside bakar.
Bu yüzden karda ve don olacak günlerde aracın el frenini çekmiyorum,
Yapılmayacak kadar kötü durumda olacağını sanmıyorum, el freni kolun altında teli boşaltarak tekrar deneyin, ustaların işten sıyrılmak için söylediği en basit şey, tamiri yok yenisini al. Eli çabuk zeki bir usta sorunu halleder, bulunduğun yerde frenci varsa ona baktır, bulamazsan Kamyon frenciside bakar.
Bu yüzden karda ve don olacak günlerde aracın el frenini çekmiyorum,
:icon_tup:
Teşekkürler arkadaslar pztsi sokulup bakılacak. İnsallah tamirle kurtulurum
Dokunmatik telefonun azizliğine uğradık :)
El fren telleri tutukluk yapmış ve arkaları o yüzden sıkıyormuş bu yuzden balatalari da bitirmiş, sağ sol balata ve el freni teli aldık taktılar sıkıntı kalmadı, şükür merkezde sikinti yokmuş.