PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : iPhone Home Tuşu Tamiri -DIY-

ukku
22-12-2012, 20:26
iPhone 4 kullanıp da home tuşuyla sıkıntı yaşamayanınız pek azdır heralde.

Tamirinin 50-100 tl arasında olması, tamir edilirken işçiliğin çok ince olması ve içime pek sinmemesi, garantili cihaz olsa dahi 2 hafta telefonsuz kalma durumları benim tuşu kendi kendime düzeltmeme yeter de artar sebepler :)

Öncelikle ihtiyacımız bir adet home butu ilk günkü naifliğinde olmayan iPhone.
Benim bir miktar araştırmalarım sonunda şöyle bir metoda ulaştım ki;

_vUjA88EdsE

iPhone Home Tuşu Sorunu Çözümü | iPhone Home Button Problem Solution 100% working - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=_vUjA88EdsE)

Tuşun alt tarafındaki tozları bir miktar çıkarma, bir miktar da farklı yerlere kaydırmaya dayalı. Benim cihazımda fark edilir iyileşme oldu. Tavsiye edilir. Ancak istediğim gibi miydi? Hayır.

Daha sonra şöyle bi' şey buldum, yazılımsal olarak kalibrasyon diyorlar, olumlu ve olumsuz binlerce yorum var, denemekten zarar gelmez dedim ve yaptım.

Jz68hXdX6a0

Iphone Home Tuşu Kalibrasyon www.iosuygulama.com - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Jz68hXdX6a0)

Şunu atlamayalım, sorun hem donanımsal hem de yazılımsal olabiliyor.
Bazı tuşu iyi basmayan cihazlar formatlandığında tuş da sıfır kondisyonuna dönebiliyor.
O yüzden hem mekanik hem de yazılımsal temizliğe devam.

Bitti mi? Bitmedi.
Benim home tuşum %50 kondisyondan %75 lere ulaşmıştı ki, bence hala yeterli değildi.
O derece hassas dokunmatik ekranın altında bankamatik tadında bi buton cihazın tüm kullanışlılığını öldürüyor.
O yüzden temizliğe devam dedim. Ve şampiyonluğu getiren golü attım. (Sergen attı şampiyonluk geldi)

Son ihtiyacımız olan şey: Etil alkol ve kulak pamuğu.
Alkolü nerden edinebiliriz? Eczane.
Gerek var mı? Bence yok :)

http://www.farmasaglik.com/ProductImages/99591/gillette-aftershave-coolwave.jpg

Böyle bi aftershave ile bu iş olur. Denedim, oluyor :)
Kulak pamuğunu aftershave (ya da alkol şişesi) daldırıyoruz, ucu yeterince ıslandıktan sonra home tuşuna minik minik dokunarak yüzeyin biraz ıslanmasını sağlıyoruz.
Kulak pamuğu seçmemizin sebebi yüzeyi çizmeyecek olması. Gözlük temizleme bezi gibi bişeyle de silinebilir. Hatta pamuk kalmayacağı için daha bile iyi olur.
Çok alkole bulamaya gerek yok, alkol uçucu dahi olsa miktar arttıkça uçma süresi de uzuyor :D
Üzeri kısmen ıslanmış butona bas-çek yaparak ve basılı tutup elimizle alkolü sağa sola yayarak tuşun iç kısmına da işlemesini sağlıyoruz.
İş bittiğinde saç kurutma makinesi ile bir miktar hava tutulursa tamamen kuruduğundan emin olabiliriz.
Duruma göre 2. bi seans daha yapılabilir.

Benim iPhone'um bir miktar dövme, 2 kalibrasyon ve 2 seans alkol temizliği sonunda sıfır kondisyonuna ulaştı.
Resmi bi' tamir metodu olmadığını ve olası bi' terslikte sorumluluğun size ait oşacağını hatırlatırım. Lütfen ince çalışınız :)
Kolay gelsin :)

low&slow
22-12-2012, 20:33
Denendi onaylandı :D Allah razı olsun :D

s2k
22-12-2012, 20:34
Helal olsun 1 dakika tokatladım düzeldi :D:D:D sağol

ham
22-12-2012, 20:35
çok yararlı konu teşekkürler birazdan denicem :)

Quantum
22-12-2012, 20:39
Bu yöntemi denemiş ancak alkolü fazla kullandıktan sonra;
-Ekranında lekeler kalmış,
-Telefonu kapalı yaptı ise bir daha açılmamış,
-Az çalışan home tuşu yine fazla alkol kullandığından dolayı hiç çalışmamış bir kaç örnek okumuştum geçmiş dönemde..

Kesin çözüm home tuşunun değiştirilmesidir.

Sonuçta alkol ile home tuşunun altındaki yabancı maddeleri yok etmiyoruz.
Bu bölümdeki kir ya da tozları yapıştığı yerden çözerek başka bir tarafa itiyoruz.

Bu yöntemi deneyip telefonlarına daha fazla zarar verebilecek kişileri düşünerek "her hangi bir aksilik durumunda sorumluluk kabul etmiyorum" ibaresini yazdıklarının sonuna eklemeni öneririm.

Ers
22-12-2012, 20:45
eski haline geliyor, değiştirip 4s almak en iyisi.

low&slow
22-12-2012, 20:47
eski haline geliyor, değiştirip 4s almak en iyisi.
5 varken 4s'te neyin nesi :D

Ers
22-12-2012, 20:49
5 varken 4s'te neyin nesi :D
5in hakkı o paralar değil , 1100 liraya tertemiz yurtiçi 4sler var.
konuyu dağıtmayalım.

ycLbLgn
22-12-2012, 21:40
ek programlar kullanarak home tusunu kullanmaya gerek duymassın hacım ben öyle yapıyorum bir kac yardımcı programla home tusuna gerek duymuyorum :)

34tb9544
22-12-2012, 22:04
Ayarlardan erisilebilirik ve assivite touch benim home tuşu pırıl pırıl sürekli assivite touch kullaniyom

shumi
22-12-2012, 22:15
yapılan ıslem guzel ama telefon garantılı ıse servıs bunu ucretsız degıstırmıyormu pekı ? isin dez avantajı sadece tel ın bellı bır sure servıste kalmasımıdır ?

34tb9544
22-12-2012, 22:18
yapılan ıslem guzel ama telefon garantılı ıse servıs bunu ucretsız degıstırmıyormu pekı ? isin dez avantajı sadece tel ın bellı bır sure servıste kalmasımıdır ?

Home tuşu nedeniyle komple telefonumu değiştirip sıfır vermişlerdi
27 gun serwiste kalmıştı

shumi
22-12-2012, 22:19
uuvvvvv aman Allah gostermesin :) tuşa daha sefkatli davranmak lazımmış demekki :)

Ramiz
22-12-2012, 23:02
Elektronikle az çok alakalı bir insan olaran bence çok işe yarar bir yöntem değil dikkatli olunmassa da sonucu pahalı arızalar çıkarabilirsiniz

ukku
23-12-2012, 11:00
Bu yöntemi denemiş ancak alkolü fazla kullandıktan sonra;
-Ekranında lekeler kalmış,
-Telefonu kapalı yaptı ise bir daha açılmamış,
-Az çalışan home tuşu yine fazla alkol kullandığından dolayı hiç çalışmamış bir kaç örnek okumuştum geçmiş dönemde..

Kesin çözüm home tuşunun değiştirilmesidir.

Sonuçta alkol ile home tuşunun altındaki yabancı maddeleri yok etmiyoruz.
Bu bölümdeki kir ya da tozları yapıştığı yerden çözerek başka bir tarafa itiyoruz.

Bu yöntemi deneyip telefonlarına daha fazla zarar verebilecek kişileri düşünerek "her hangi bir aksilik durumunda sorumluluk kabul etmiyorum" ibaresini yazdıklarının sonuna eklemeni öneririm.

Abi benim iPhone tecrübem seninkinin tırmağı olamaz da, tuş değişse dahi arıza tekrarlayabilir deniyor; garantiden cihaz beklemek ya da parayla yaptırmaktansa 3 ayda bi' 5 dk periyodik bakım bana daha mantıklı geldi :)

Alkol ile birlikte temizliği 3 cihaza yaptım, sonuç mükemmel. Ama alkole bularsanız bi' şeylerin bozulması muhtemel, 2-3 damla ile yetinin. :)

Quantum
23-12-2012, 11:40
Canım benim estagfurullah.
Ben sadece okuduklarımı paylaştım.
Olasi kötü bir senaryoda sorun yaşanmasın diye söyledim.
Ancak senin söylediklerin doğru mu, evet doğru ve ise yarayan bir yöntem. Lakin fazla alkol kullanımında sıkıntı yaşayabiliyor mus. Yapacak kişiler dikkat etsin diye dedim :)

MeRtCaN
23-12-2012, 11:46
Kalibrasyonu yaptım gercekten degıstı kullanımı :)

tşkler :)

Day Walker
23-12-2012, 11:51
Yada benim gibi yapın :)2 senelik garanti süresince 3 kere cihaz değişti bu 4. cihazım :D

BurakCengizhanoğlu
23-12-2012, 11:53
Kalivrasyonu yaptım gercekten degıstı kullanımı :)

tşkler :)

Cahilliğime verin, ' kalivrasyon' ne demek?

MeRtCaN
23-12-2012, 11:55
Cahilliğime verin, ' kalivrasyon' ne demek?

http://www.youtube.com/watch?v=Jz68hXdX6a0

BurakCengizhanoğlu
23-12-2012, 12:00
Iphone Home Tuşu Kalibrasyon www.iosuygulama.com - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Jz68hXdX6a0)

Ama burda kalibrasyonu anlatıyor. Ben kalivrasyonun ne olduğunu sordum :confused::confused:

Le10ur
23-12-2012, 12:06
kalivrasyon dıye bırsey yok hocam

Yiğit Ş.
23-12-2012, 12:08
Ama burda kalibrasyonu anlatıyor. Ben kalivrasyonun ne olduğunu sordum :confused::confused:

sen şimdi insanların yazım hatasından burda prim yapabileceğini mi sanıyorsun ?

Anıl E.
23-12-2012, 12:10
Ben telefonun kendi özelliği olan bir şeyi kullanıyorum. Ekranımıza küçük yuvarlak bir simge geliyor ve o simgeyi fon tuşu gibi kullanabiliyoruz tüm istedigimiz şeyi yapıyoruz . Ben ve arkadaşım öyle bir çözüm bulduk fon tuşuna ne kadar basmazsak o kadar iyi :) .

Ayarlar>Genel>Erişebilirlik >AssistiveTouch

BurakCengizhanoğlu
23-12-2012, 12:10
sen şimdi insanların yazım hatasından burda prim yapabileceğini mi sanıyorsun ?

Ne alakası var ? Belki başka birşeydir diye sordum?Hemen altında bir art niyet arama bence :)
Ayrıca prim yapmaya ihtiyacım yok :)

Yiğit Ş.
23-12-2012, 12:16
Ne alakası var ? Belki başka birşeydir diye sordum?Hemen altında bir art niyet arama bence :)

Hadi bakalım, dediğin gibi olsun :)

MeRtCaN
23-12-2012, 12:29

Kaşınmıssın konuyu uzatarak

V ILE B yan yana yazım hatası olabılır
duzelttım sıkıntın varsa pm at ?

life is life
23-12-2012, 12:35
Ayarlardan erisilebilirik ve assivite touch benim home tuşu pırıl pırıl sürekli assivite touch kullaniyom

Bende kullanıyorum, en azından sorun çıkma olasılığını azaltıyor :icon_tup:

ukku
31-12-2012, 08:26
1-2 cihaza daha uyguladım, herkes memnun.
Hala kullanıyoruz, problem yok :)

d3n1s
31-12-2012, 09:01
Ben telefonun kendi özelliği olan bir şeyi kullanıyorum. Ekranımıza küçük yuvarlak bir simge geliyor ve o simgeyi fon tuşu gibi kullanabiliyoruz tüm istedigimiz şeyi yapıyoruz . Ben ve arkadaşım öyle bir çözüm bulduk fon tuşuna ne kadar basmazsak o kadar iyi :) .

Ayarlar>Genel>Erişebilirlik >AssistiveTouch

bunu bilmiyordum, teşekkürler, çok işime yaradı :)

drummer582
31-12-2012, 09:57
Ben bu olayi yaptim ilk basta iyi oldu ama bir ay gecti daha kotu oldu pek tavsiye etmiyorum :)

ONURRBAKI
02-10-2013, 21:49
Verdiğiniz cevaplar için tşkler. Assistive touch candır şu an itibariyle :)

volkan_gs
02-10-2013, 21:51
Çok şanslı bir insan olduğum için sıfır aldığım telefon home tuşu bozuk çıktı assistive touch kullanıyorum bir aydır jb bekliyorum :(

sinanbaysal
02-10-2013, 22:20
Benim iphonede herhangi bi sorun yok ama ilerde de bu sekilde devam etmesi icin assistive touch kullaniyorum hem kilit tusunu hem home tusunu burdan hallediyorum full dokunmatik kasiyorum kisaca :)