Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hyundai Elantra

rodya
23-12-2012, 20:16
Selamlar,
El sıkışma noktasına geldim ama ekşi sözlükte arabanın malzeme kalitesinin yerden yere vurmuşlar. Donanimhaber'de açıkcası pek bakmadım zira seviyorlar övmeyi.
burdan kullanan arkadaşların yorumu nedir bu aracın malzeme kalitesi için? kısa süre sonra abuk subuk sesler gelmeye başlar mı?
aynı paraya, dünyanın en igrenç ön konsoluna sahip civic sedan mı almak lazim ?

edit : sıfır araçlar

cookies
23-12-2012, 20:19
Ekşi nereee Tech nere.. Dedikleri doğru bile olsa yanlış yere bakmışsınız.. Üst segment gözüyle bakarsak vasat.. Ama orta sınıf araç olarak bakarsak gayet tatminkar.. Lakin bu elentra nasıl ve kaç model bir elentra? Ayrıca civic Dünya'nın en kötü konsoluna sahip değil :)

Low-Rider
23-12-2012, 20:25
Ben Hyundai bayisinde incelemiştim, i30 malzeme kalitesi olarak daha çok tatmin etmişti beni.Her iki aracında son kasasından bahsettiğimizi varsayıyorum.

Yeni Ceed'i de öneririm, dün baktım bayi de o sınıfta başka araba almam o kadar söyliyim:)

FATİH
23-12-2012, 20:31
abartı derecesinde kalite kontrolcüyümdür. eski elantra'ların malzemesi de işçiliği de gerçekten çok düşüktü fakat yeni elantra ile birlikte hyundai'nin iyi iş çıkardığını gördük. aracın kokpiti gerçekten tok ve ufak tefek detaylar haricinde kalitesi yüksek hissettiriyo. hatta şu kadarını söyleyebilirim ki elantra'nın kokpiti boş bi focus'un kokpitinden daha kaliteli geldi bana. görünüm olarak da en azından ruhsuz toyota'lardan, mitsubishi ve subaru'lardan daha çekici ve güzel bi kokpit var elantra'larda.

darkmoon
23-12-2012, 20:34
elantranın modeli motoru nedir.. bir arkadaş üst segment demişde elantra orta segmenttir üst segment değildir yani c segmentinde bir araçdır..

Elantraların işçiliği c segmenti standartlarındadır c segmentindende bir e segmenti kalitesi beklenilemez..

rodya
23-12-2012, 20:37
Ya Nuri tamam güzellik görecelidir de allasen fd7'nin ön konsolunu begenen çıkar mı cidden? :)
ya ben cidden anlamıyorum bu iç malzeme kalitesinin nasıl anlaşıldıgını. hani dilimin ucunu degdirsem de tat alsam eyvallah. ya da gidip okşasam da "oyşşş" dedirtse ona da eyvallah. ama cidden anlamıyorum.
Aracın sedan olması gerektiğinden Kia'ya bakamıyorum maalesef.
cidden nasıl anlaşlır iç aksamın kaliteliliği? gidip parmagımı aralarına falan mı sokmaya çalışayım? napim :(

ÜSTÜNERC
23-12-2012, 20:37
abı s.a ilk once.2011 modelden bahsedıyorsan araba gercekten cok güzel ve donanımlı.biz aracı 2011 yılında sıfır aldık bendede hyundai elantra var.1.6 132 hp manuel vites aldım.Yanlız uzun yola giderken bi sorununun oldugunu farkettım.kapak jantlıydı 15 ınc jantlarla bagajda yük olunca bavul vs gibi 100 km yi gecınce araba bi saga sola cekıyordu.trabzonda dondugumde hemen yetkili servise gösterdik.ben anladım direk jantlar lastıkler arabaya kucuk kactıgı ıcın yükte olunca tasımıyordu aracı.aracta bavul vs yokken hıcbır sıkıntı olmuyordu 15 ınc jant lastıklerle.16 ınc jant lastık taktık araca bavul ve yük tekrar yükledim aracı bu sefer böyle bi sorun yapmadı:) serviste garanti kapsamında 1 kurus para vermeden degıstıler 16 ınc jant lastık olarak.Benim bu sıkayetımden sonrada bayi kapak jantlı elantra getırmemeye basladı.Aracla ilgili tek bu olumsuzlugu yasadık oda halloldu bı problem yok allaha sukur fıstık gibi araba yani.Gidişi olsun performansı olsun cogu arac gelemıyor elantrayla.Yanlız otomatik vitesler biraz vites gecisi yavas.aracı 2 senedir kullanıyoruz 22 bınde suanda aracım ınanınkı tek kurus masraf sıkıntı sorun cıkartmadı.Parasını hak eden bir arac bence.

Emre Akçay
23-12-2012, 20:38
Kesinlikle alınacak arabadır. Ama bende yeni Ceed'e bir bakmanızı tavsiye ederim. Hatchback takıntılığınız yok ise o sınıfta o paraya o donanımla alınabilecek nadir araçtır.

cookies
23-12-2012, 20:41
Ya Nuri tamam güzellik görecelidir de allasen fd7'nin ön konsolunu begenen çıkar mı cidden? :)

Yoo çıkmaz sanırım :beuj: ''civic'' deyince FD7 aklıma bile gelmedi açıkçası :D

FATİH
23-12-2012, 20:45
bi insana tasarım olarak dacia sandero, volkswagen jetta'dan güzel gelebilir fakat bi insana kalite olarak logan, jetta'dan üstün gelemez. güzellik görecelidir fakat kalite göreceli değildir. ;) ayrıca kalite ölçümlenebilir. mesela araçta kullanılan plastiklerin, kumaşların, derilerin yapısı derece derecedir. misal olarak bentley'lerin kokpitlerinde kullanılan plastik 1. sınıf ise peugeot'ların kokpitlerindeki plastik atıyorum 3. sınıf kalitedir. parça birleşim noktalarındaki uyum ve düzenden tutun da metal aksamdaki kaynak izlerine kadar kaliteyi ölçebilirsiniz. :)

darkmoon
23-12-2012, 20:46
ya ben cidden anlamıyorum bu iç malzeme kalitesinin nasıl anlaşıldıgını. hani dilimin ucunu degdirsem de tat alsam eyvallah. ya da gidip okşasam da "oyşşş" dedirtse ona da eyvallah. ama cidden anlamıyorum.
Aracın sedan olması gerektiğinden Kia'ya bakamıyorum maalesef.
cidden nasıl anlaşlır iç aksamın kaliteliliği? gidip parmagımı aralarına falan mı sokmaya çalışayım? napim :(

trim malzemeler vardır bu malzemelerin plastik kaliteleri vardır yada üstündeki kaplama kaliteleri buda zamanla bine bine farklı araçları süre süre anlaşılır.. derinin dikişlerinden tutda aracın içindeki tuşlar düğmelerin kalitesine kadar bakan titiz insanlar vardır bende onlardan biriyim ama bu tecrübede direk elde edilmez dediğim gibi farklı araçlara bine bine o farkları idrak edip anlayabilirsin..

almanlar bu konuda iyidir ardından korelileri yaza bilirim ardından italyanlar bana göre gelirki italyan derken fiat değil tabiki bir alfa falan onlardaki butik detaylandırma tasarım analyışıda hiç bir markada yokdur almanlarda bir porschede vardır aynı detaylandırma.. ardından japonları ardından fransızları ve en sonda amerikanları ben kendimce tecrübelerime göre sıralaya bilirim..

skaratas2
23-12-2012, 20:49
sen beğendiysen gerisi teferruat, hiç problem olmaz.ben beğeniyorum.

rodya
23-12-2012, 20:52
Ya zaten ikinci elde hayvan gibi kaybettirecek bu araç, eyvallah.
Ama sonuçta 5 sene kullanılacak bu araç ki bildigin it gibi kullanılacak. böyle sevgiyle aşkla öpe koklaya değil, saç çekmeli tükürmeli kırbaçlamalı olacak.
Motor konusunda ya da otm. vites konusunda sorun çıkatracağını sanmıyorum ama şu malzeme kalitesini okudum, kanım çekildi bi an. hani 3 gün sonra abuk subuk gıcırtılar da gelmesin.
Torpido üstündeki plastiğin sert değil, biraz yumuşak olması gerektiğini biliyorum mesela. Sert oldugunda, güneş sebebiyle genleşip büzüşme oluyor.

darkmoon
23-12-2012, 20:58
Bence fazla abarttın araba güzeldir.. elantralar segmentindeki en sorunsuz sıkıntısız araçlardan biridir.. modelini yazmadığın için ben eski kasa alacağını hesap ederek yazıyorum o kasanın çok az son serilerinde 2.0 crdi motorlu olanlarıda üretildi denk getirirsen gayetde güzel kaliteli sürülücek binilicek araçdır..

Tekrar ediyim c segmenti bir araçdanda yüksek bir beklenti beklemek ve bu yönde yorum yapmak hata olur.. Elantralar segmentinin en sorunsuz araçlarından biridir interneti araştır elantranın kronik arızlarını yada orasından burasından sıkıntı çekenleri pek göremessin güzel kullanılırsa gayet stabil araçlardır..

ÜSTÜNERC
23-12-2012, 20:59
Ya zaten ikinci elde hayvan gibi kaybettirecek bu araç, eyvallah.
Ama sonuçta 5 sene kullanılacak bu araç ki bildigin it gibi kullanılacak. böyle sevgiyle aşkla öpe koklaya değil, saç çekmeli tükürmeli kırbaçlamalı olacak.
Motor konusunda ya da otm. vites konusunda sorun çıkatracağını sanmıyorum ama şu malzeme kalitesini okudum, kanım çekildi bi an. hani 3 gün sonra abuk subuk gıcırtılar da gelmesin.
Torpido üstündeki plastiğin sert değil, biraz yumuşak olması gerektiğini biliyorum mesela. Sert oldugunda, güneş sebebiyle genleşip büzüşme oluyor.

hıcbır sekılde sıkıntı olmaz sen rahat ol sayın abim.2 senedir kullanıyoruz yaz kış uzun yolda kullandık 1 tane tık ses gelmıyor ıcınden dısından sagından solundan.torpidoda koltuklarda vs hıcbıryerde direksiyonda dahil deforme yoktur.:)

FATİH
23-12-2012, 21:01
malzeme ve işçilik kalitesi olarak rolls royce ve bentley zirve markalardır ki bunları diğer seri üretim yapan markaların araçlarından ayrı tutabiliriz. çünkü bunların üretimindeki imal süresi, kullanılan parçaların en kalitelilerinin seçilmesi, dolayısıyla masraftan kaçınılmaması ve üst seviyede özenli el işçiliği son noktayı oluşturur. günümüzde bu iki markanın üretimlerini ayrı tutarsak işçilik ve malzeme kalitesi sıralamasında almanlar (özellikle audi) başı çekmektedir.

bundan beş sene önce kadardı. özsa'da (kayseri vw yetkili satıcısı) önce seat'ı, sonra da gezmiştim. leon'a oturdum. torpido kapağını açtım ve kapakta yay mekanizması olmadığı için tak diye aşağı hareketlendi. içi bomboş plastikti. sonra golf'e geçtim. torpido kapağı hafif bi toklukla yavaşça aşağı süzüldü ve içi özenli bi işçilikle kadife kaplıydı. bu, torpidoya koyduğunuz eşyaların tıkırtı yapmaması için güzelce düşünülmüş bi detaydı. kısacası kalite harbiden fark ediliyo. ;)

son olarak elantra'yı tavsiye ederim. test sürüşüne gitmiştik abimle ve aracın 120'den sonra arkasının hareketli olması dışında bi eksiğini bulamadık. bir de tasarımcılar az daha zorlasalar farları ve stopları birleştireceklermiş. :D

darkmoon
23-12-2012, 21:04
Koreliler alman üretim zihniyetini ve mantığını destur aldıkları için ürettikleri araçlarda o kaliteyi yakalamaya çalışıyorlar..

zaten son jenerasyonda yakaladılar bunu vw nin ceo su bile fuarda i30 u inceleyip nasıl yapmışlar biz bunu böyle yapamayız dedi sonra döndürdü lafı yaparızda çok pahalıya patlar bunlar nasıl seri üretime dökmüşler falan dedi..

rodya
23-12-2012, 21:09
Darkmoon sıfır alınacak araç. otm vites 1,6
civicle malzeme kalitesi ne kadar farkeder bu aracın ?

darkmoon
23-12-2012, 21:10
malzeme ve işçilik kalitesi olarak rolls royce ve bentley zirve markalardır ki bunları diğer seri üretim yapan markaların araçlarından ayrı tutabiliriz. çünkü bunların üretimindeki imal süresi, kullanılan parçaların en kalitelilerinin seçilmesi, dolayısıyla masraftan kaçınılmaması ve üst seviyede özenli el işçiliği son noktayı oluşturur. günümüzde bu iki markanın üretimlerini ayrı tutarsak işçilik ve malzeme kalitesi sıralamasında almanlar (özellikle audi) başı çekmektedir.

Fatih kardeşim şurda c segmenti 20-30 bin tl lik araçlardan konuşuyoruz
sen gitmiş 1 milyon dolarlık bentley diyorsun 600 bin dolarlık rollyce rolyce diyorsun.. izin verde o kadar para verdikden sonra bir kalite sunulsun dimi :) .. yani 1 milyon dolar veripde sıradan bir aracın kalitesini bana sunucak halleri yokdur herhalde.. :)

Ayaklarımız yere basarsa audi yorumunun başınada bir bence lafı eklemen bence güzel olur :) çünkü kesin belgelenmiş bir veri gibi audi en iysidir yazmışsın bencede değildir mercedes porsche varken audi bence üçüncü sırada gelir :) Buda benim şahsi fikrim.. neyse konudan kopmamak lazım..

darkmoon
23-12-2012, 21:15
Darkmoon sıfır alınacak araç. otm vites 1,6
civicle malzeme kalitesi ne kadar farkeder bu aracın ?

sıfır alınıcaksa şahsi fikrim iki galeriyede bir gidip binip araçlara yakından bakmanız.. mümkünse test araçları varsa bir sürmeniz zaten kafanızda kesin bir şekil oluşur..

rodya
23-12-2012, 21:22
Fatih kardeşim şurda c segmenti 20-30 bin tl lik araçlardan konuşuyoruz
sen gitmiş 1 milyon dolarlık bentley diyorsun 600 bin dolarlık rollyce rolyce diyorsun.. izin verde o kadar para verdikden sonra bir kalite sunulsun dimi :) .. yani 1 milyon dolar veripde sıradan bir aracın kalitesini bana sunucak halleri yokdur herhalde.. :)

Ayaklarımız yere basarsa audi yorumunun başınada bir bence lafı eklemen bence güzel olur :) çünkü kesin belgelenmiş bir veri gibi audi en iysidir yazmışsın bencede değildir mercedes porsche varken audi bence üçüncü sırada gelir :) Buda benim şahsi fikrim.. neyse konudan kopmamak lazım..

hocam elbetteki bi d segmenti kalitesi beklemek dogru değil. ama mevcut fiyat politikasında, c segmenti araçların fiyatı 50K civarlarında olunca, ister istemez insan kalite de arıyor :)

Nightfish
23-12-2012, 21:22
Abi bak sen imzanda ne güzel yazmışın elin şeyiyle gerdeğe girilmez diye ? Kimse sana ne kadar yumuşak ya da kaliteli hissettirdiğini yazı ile anlatamaz burada. En temizi senin gidip bakman.

Ha yine de demeden geçemeyeceğim, öyle kalitesiz falan değil içi. Tasarımını beğenmezsin eyvallah ama plastik kalitesi son kasa Focustan iyidir.

rodya
23-12-2012, 21:31
Abi bak sen imzanda ne güzel yazmışın elin şeyiyle gerdeğe girilmez diye ? Kimse sana ne kadar yumuşak ya da kaliteli hissettirdiğini yazı ile anlatamaz burada. En temizi senin gidip bakman.

Ha yine de demeden geçemeyeceğim, öyle kalitesiz falan değil içi. Tasarımını beğenmezsin eyvallah ama plastik kalitesi son kasa Focustan iyidir.
Yok zaten asıl istedigim şey, farklı araçları denemiş kişilerin yorumları.
Benim şuan kullandığım araç fiat albea. açıkcası başkasının aracına binmekten de haz etmediğim için, kıyaslama şansım çok yok. tip olarak benim çok hoşuma gitti araç özellikle bugün gördüğüm body kitle cidden çok daha güzel olmuş.
Bu sebeple önemli benim açımdan iç malzeme kalitesi hakkındaki yorumlar.
teşekkürler herkese açıklamaları için. cidden çok faydalı benim açımdan

darkmoon
23-12-2012, 21:33
hocam elbetteki bi d segmenti kalitesi beklemek dogru değil. ama mevcut fiyat politikasında, c segmenti araçların fiyatı 50K civarlarında olunca, ister istemez insan kalite de arıyor :)

ben seni anlıyorum kalitesiz değildir elantra onu diyende çıkmadı zaten heleki son kasalar gayet güzel.. Ben daha beğenmeyen görmedim şahsen yeni kasayı.. Hepimiz aynı şeyi söylüyoruz git bir bak sür en iyi doğru kararı sen verirsin zaten. :)

rebeloghy
23-12-2012, 21:34
ben sitesinde 0 olarak 1.6 benzinli motoru dışında seçenek göremedim. açıkçası şu an araç alacak olsam mümkün değil 1.6 benzinli atmosferik araç almam. yıl olmus 2013 ya dizel olacak ya da turbo..

Dragger
23-12-2012, 22:27
Yeni kasa ceed o sınıfta tek geçerim.

Golften vs hepsinden daha dolu, daha donanımlı.

onursumer
23-12-2012, 22:37
sağından solundan kolay kolay ses geliceğini sanmıyorum çünkü benim yıllardır yayla kullandığım getzde bile oyle abuk subuk sesler yok arada sertlikten gevşeyen yerlerini sıktığım surece sorun çıkmıyor

sınıfında bence en şık araçlardan biri

Mehmet Opc
24-12-2012, 14:19
çok yakın arkadaşımda hyundai elentra boş paketi otomatik var ben kullandım acayip kaliteli düzgün iyi kaçan iyi giden yol tutuşu çok iyi olan frenleri tatmin edici olan bir araç içi çok geniş bagajı geniş ses sistemi çok guzel hi-fi hiç bozma yapmıyor kaliteli malzeme kullanılmış fiyatına göre makul bir araç anlıcagınız mal koşuyor demedi deme fakat araç otomatik oldugu içinmidir nedir bilmiyorum ama biraz fazla yakıyor 9-11 litre arası yakıyor istanbulda

devil_berk22
24-12-2012, 15:02
honda varken hyundai elentraya bakmazdım şahsen ancak bu ara toyotada kampanya var onlarada bir göz atın derim

ÜSTÜNERC
24-12-2012, 15:11
honda varken hyundai elentraya bakmazdım şahsen ancak bu ara toyoytada kampanya var onlarada bir göz atın derim

sonucta zevk ısı ama hyundai elantranın honda civicten farkı yok yani.Eski hyundai degıl artık hyundai.her gecen sene gelıstırıyor kendını helal olsun vallaha.

onursumer
24-12-2012, 15:46
yeni civic çok çirkin geliyor gozume nedense eski kasalardan eser yok

elantranın tasarım çok güzel :)

darkmoon
24-12-2012, 18:48
Honda da tek accord alınır bana göre..

tylan
24-12-2012, 18:58
Kısmetse yarın gidip bende Yeni elentra yı inceliycem manuel prime plus modeline 48.000 verdı plaza bakalım bmw i takasta ölü fiyata saymazlarsa düşünebilrim :)

_Burak_
10-09-2015, 21:30
İyi aksamlar tt ahalisi :)

Yeni baslik acmadan buradan sormak istedim.

2012 model 45000 km de hatasiz prime plus otomatik alinir mi ; kaca alinir ?

Aracta double ekran ve sunroof var ekstra.

Hyundai hic kullanmadim ama bugun gorunce hosuma gitti sizlere sormak istedim