Orijinalini görmek için tıklayınız : e36 Alınır Mı ? Tavsiyelerinizi Bekliyorum
2013 editi : tavsiyeler için herkese çok teşekkürler, alfa romeo 156 mk1 aldım 98 model yakında fotoğraflarını eklerim :)
Merhaba değerli forum üyeleri forumda üyeliğim bulunuyordu ancak aktif değildim, ismim sertan istanbul'danım. artık aktif bir şekilde forumda olacağım ve size birşey danışmak istiyorum.
15-16 lira civarında bütçem var ve okula gidip gelmek amacıyla bir araç almak istiyorum. Gözümde 94 model e36 kasa 3 serisi var. 3.16 3.18 farketmez mümkünse tek kapı
Sizin bu konudaki öneri ve tavsiyelerinizi almak istiyorum, önerebileceğiniz araç varsa muhteşem olur.
Hayırlı akşamlar
bütçeni 18lere çıkartıp 96 ve sonrası 318is tavsiye ederim ;)
ayda min 300tl kadar arabaya ayircak butcen yoksa, ki ogrenci butcesiyle ne kadar olur bilemicem, bmw'ye bulasma derim.
daha modeli yuksek, daha az sorun cikarticak alternatiflere yonelin bence
edit: ornegin
http://www.techturkey.com/forum/otomobiller/142114-satilik-kirmizi-polo-sportline.html
ulasoztas1
25-12-2012, 00:30
İlk kendini tanıtsaydın keşke..
e36 güzel araçtır 318 kullanıyorum gayet memnunum ama şunu söyliyim o fiyatlara alacağın e36nın seni üzmesi ihtimaldir. 15-16 ya alıp eksiklerini toparlamak için yapacağın masrafı bütçene ekleyebilirsen temiz araçlar bulabilirsin
Yorumlar için teşekkürler
Bütçe en son 16 maalesef çok çok 17, her ay 300 masraf etmek gözümü korkuttu tabi ama 16ya temiz bir araç bulunamaz mı ? Ayrıca kendimi tanıtmak için ilk mesajı editliyorum
Mesela şu 2 araç sizce nasıllar
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-orjinall-son-fiyat-16.000-tl-93448819/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-3.18-is-full-plus-full-lpg-li-yeni-muayene-acil-91689888/detay
Bende aynı durumda sayılırım.
16-17 lere baktığım hiçbir e36 içime sinmiyor ama alınıp adam edilebilecek gibi olanlaır favorilerime koyuyorum.
bütçeme göre önümde fazlasıyla seçenek var ama nasıl akrar versme bilemiyorum.
dizel van fiesta vs kesinlikle almam.
106 alsam quick almam , gtı lar da bmw den az masraf çıkarmaz.
hondaların fiyatları uçuk ama sonunda hondaya kalıcaz sanırım.
mk1 golf , si , ef vb araçlar diğer seçeneklerim ama emin değilim.
ah 10 lira daha olsa gc8 alsam başka da birşey istemem :)
Yorumlar için teşekkürler
Bütçe en son 16 maalesef çok çok 17, her ay 300 masraf etmek gözümü korkuttu tabi ama 16ya temiz bir araç bulunamaz mı ? Ayrıca kendimi tanıtmak için ilk mesajı editliyorum
Mesela şu 2 araç sizce nasıllar
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-orjinall-son-fiyat-16.000-tl-93448819/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-3.18-is-full-plus-full-lpg-li-yeni-muayene-acil-91689888/detay
Yıllardır e36 kullanan biri oalrak kesinlikle tavsiye ederim sürekli masraf diye birşey yok kardeşim aracı nasıl kullandığın diye birşey var bmw gibi kullanırsan orda yanlim burda kapışim dersen masraf çıakrtmasında ne yapsın ama standart herhangi bi araba gibi ne bilim corsa gibi megane gibi kullanırsan emin ol onlardan daha az masraf çıkartır tabiiki bu söylediklerimin tümü temiz bir e36 için geçerli ki elinde olan para ile temiz bir 3.16 alırsın daha büyük hacim olsun o paralara var deme yıkık bmw alırsan başına dert alırsın temiz olsun motoru küçük olsun mühim değil
timucintt
25-12-2012, 01:45
e36 gözünü korkutmasın bencede... parçası zor değil pahalıda değil milletin abartığı gibi; yan sanayisi honda civicten bol ve daha kaliteli markalı yan sanayileri mevcut.. ustasıda az değil... sadece kurcalanmamış heleki elektrik tesisatı leş edilmemiş düzgün orta halli e36lar alınabilir... ama alacaksan 320 6 silindir olanlarını almalısın sıkıldığında en azından stroke girersin önü açık olur...
e36 gözünü korkutmasın bencede... parçası zor değil pahalıda değil milletin abartığı gibi; yan sanayisi honda civicten bol ve daha kaliteli markalı yan sanayileri mevcut.. ustasıda az değil... sadece kurcalanmamış heleki elektrik tesisatı leş edilmemiş düzgün orta halli e36lar alınabilir... ama alacaksan 320 6 silindir olanlarını almalısın sıkıldığında en azından stroke girersin önü açık olur...
ilk defa alacak ve bütçesi kısıtlı bi arkadaşımız için 3.20 ye ne gerek var ki yani ? :)
timucintt
25-12-2012, 01:49
ilk defa alacak ve bütçesi kısıtlı bi arkadaşımız için 3.20 ye ne gerek var ki yani ? :)
olsun 6 silindirin sesi yeterli :D :D yoksa 318 is veya316 alsın sıksın sıkıntı yok bana :D :D
olsun 6 silindirin sesi yeterli :D :D yoksa 318 is veya316 alsın sıksın sıkıntı yok bana :D :D
Tamam konuda haklısın öyle olmasa bende 28e binmem ama kardeşimiz hem öğrenci hemde bütçesi kısıtlı onun temiz masrafsız bi arabaya ihtiyacı var elindeki parayla is yada 20 almaya çalışırsa üzülür ben o yüzden 16 alması taraftarıyım yoksa gönül isterki m3 e binsin :)
timucintt
25-12-2012, 01:54
Tamam konuda haklısın öyle olmasa bende 28e binmem ama kardeşimiz hem öğrenci hemde bütçesi kısıtlı onun temiz masrafsız bi arabaya ihtiyacı var elindeki parayla is yada 20 almaya çalışırsa üzülür ben o yüzden 16 alması taraftarıyım yoksa gönül isterki m3 e binsin :)
M Drei kim istemezki :D ama bir öneri olacak ama compactlarada bakabilir uygunlar ama o arkası lanet bir duruşu var ayrı konu :D
Bende aynı durumda sayılırım.
16-17 lere baktığım hiçbir e36 içime sinmiyor ama alınıp adam edilebilecek gibi olanlaır favorilerime koyuyorum.
bütçeme göre önümde fazlasıyla seçenek var ama nasıl akrar versme bilemiyorum.
dizel van fiesta vs kesinlikle almam.
106 alsam quick almam , gtı lar da bmw den az masraf çıkarmaz.
hondaların fiyatları uçuk ama sonunda hondaya kalıcaz sanırım.
mk1 golf , si , ef vb araçlar diğer seçeneklerim ama emin değilim.
ah 10 lira daha olsa gc8 alsam başka da birşey istemem :)
Ben de çok kararsızım ama gözümü e36'dan ayıramıyorum
Diğer seçeneklerin de düşünülebilir tabi ama bmw var , diğerleri var..
Umarım gönlümüze göre araçlar bulabiliriz :)
Yıllardır e36 kullanan biri oalrak kesinlikle tavsiye ederim sürekli masraf diye birşey yok kardeşim aracı nasıl kullandığın diye birşey var bmw gibi kullanırsan orda yanlim burda kapışim dersen masraf çıakrtmasında ne yapsın ama standart herhangi bi araba gibi ne bilim corsa gibi megane gibi kullanırsan emin ol onlardan daha az masraf çıkartır tabiiki bu söylediklerimin tümü temiz bir e36 için geçerli ki elinde olan para ile temiz bir 3.16 alırsın daha büyük hacim olsun o paralara var deme yıkık bmw alırsan başına dert alırsın temiz olsun motoru küçük olsun mühim değil
Ben de aynı düşüncedeyim temiz olsun motor önemli değil. yan peşinde kapışma peşinde koşacak birisi değilim temiz alayım temiz kullanayım bakımları masrafları başımı çok çok ağrıtmasın yeter diyorum.
iç açıcı yorumlarınız için teşekkürler az daha başka araçlara bakacaktım şuan e36 aramaya devam ediyorum :) konuda verdiğim linkteki araçlar için ufak bir yorum yapabilir misiniz ?
Evet aşırı mıncıklanmamış orta halli bir e36 ihtiyacım olan şey bir de bütçeme uygun yakalayabilirsem kesinlikle almayı düşünüyorum. açıkçası pek performans düşkünü birisi değilim de fena olmazdı tabi :)
3.20 yi bende isterim nede olsa 6 silindir fakat bu paralara 3.20 az var olanlarda çok sıkıntı.
alınabilecek ancak 3.16 lar.
arada birkaç tane orjinal kalmış km si yüksekler çıkıyor artık olursa onlar olacak
tayreep_john
25-12-2012, 04:58
o paralara gitmeyen bi bmw almak yerine giden başka bi araç almayı tavsiye ederim :) bütçenize uygun çok daha keyfinize yönelik araçlar düşünülebilir sadece bmw diye şartlamayın kendinizi
E36 çok güzeldir, çok ayrı bi keyiftir ama artık temizi çok nadir kaldı. Yalnız 316 ve 318 aradığın için o fiyata temiz araba bulabilirsin. 320 olsa çok zordu, verdiğin ilandaki araçlar pek iyi durumda değil gibi.
Bu aracı çok beğeniyorum fiyat-performans olarak, hemde 1.9 luk 140 hp lik is motor, bütçeni biraz zorlayıp pazarlık et derim.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-ikinci-sahibinden-orjinal-km-bmw-87403404/detay/
ulasoztas1
25-12-2012, 07:53
6 silindirin sesi ve çekişi elbette çok farklı bir dünya ama temiz bir 318is bulursan en az 320 kadar zevkle kullanırsın
zafer_0403
25-12-2012, 08:51
E36 çok güzeldir, çok ayrı bi keyiftir ama artık temizi çok nadir kaldı. Yalnız 316 ve 318 aradığın için o fiyata temiz araba bulabilirsin. 320 olsa çok zordu, verdiğin ilandaki araçlar pek iyi durumda değil gibi.
Bu aracı çok beğeniyorum fiyat-performans olarak, hemde 1.9 luk 140 hp lik is motor, bütçeni biraz zorlayıp pazarlık et derim.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-ikinci-sahibinden-orjinal-km-bmw-87403404/detay/
uzun süredir e36 ilanlarını inceliyorum eğer limiti biraz daha yukarıya çekersen bu araç çok mantıklı hem modelli yüksek hem temiz.
Bence sedan 316, 318 alacağına daha uygun fiyatlı ve temizi daha kolay bulunabilen 318ti lara yönel. 140hp, hafif, tek kapı bir araba.
BMWnin hangi modeli olursa olsun temizini alırsan aşırı masrafı olmaz, pişman etmez. Kötüsünü alırsan da hayattan soğutur adamı.
ben de 3.18 compact öneririm, jason için +1
eğer sanayi ortamıyla haşır neşir değilsen araban bi sorun çıkartınca ilk müdaheleyi sen yapamıyorsan ben hiç bulasma cunku gorundgu gıbı deıl zaten 18 19 yasında bı arabadan bahsedıyoruz bende oğrencıyım tercıhımı saxo vts den yana kullandım sana c2 vts onerırım daha modellı daha spor
Arkadaşa katılıyorum eğer imkanın varsa seferber et bu aracı al is deyip hafife alma sakın sağlıklı is ler 20 leri geçiyo bilgin olsun :) birde is motoru kolay kolay arıza çıkaran narin bir motor değildir eğer sağlıklıysa gönül rahatlığıyla alabilirsin kaporta olarak da düzgün duruyor
Yiğit G.
25-12-2012, 11:22
ya bende e36 cabrio çok istiyorum yaza evlenicem kısmetse kız arkadasım da bayılıyor hatta balayına onla gidelim diyoruz. .. Ama gel görki 30 bin lirayı 95 model bir araca vermek içimi burkuyor.Hele hele aynı paraya Megane Rs ler vs alabiliyorken.
compact al bence.tipinden dolayımıdır bilmiyorum genelde daha ucuz oluyor.
ghibli06
25-12-2012, 11:37
asıl sorun e36 alınır mı alınmaz mı değil... 15-16 bine araba alınıyorsa, acaba alıcının aklında ne kadarlık bir bütçe olduğudur... o fiyatlara aracı alıp yağını suyunu koyarak sorunsuz biner miyim diye soruyorsan, hayır binemezsin... 20 yaşında bir araçtan bahsediyoruz, ama halledilmeyecek de hiç bir kronik sıkıntısı yoktur... motoru iyi durumda ya da iyi yapılmış, diff ötmeyen şanzumanı çorba olmamış bir araç bulursan, soğutma sistemi bobinler radyatör hortumlar kayışlar buji vs değiştirip kafan rahat bir şekilde kullanabilirsin...
Bu otv ve mtv fiyatlari boyle yukselmeseydi daha makul olucakti e36 coupe cabrio zevki fakat bu saatten sonra cok daha az miktarda duser bu tip araclarin piyasasi. Muadili luks veya keyif araclarinin sifir fiyatlari *****... 2. el piyasasi bir sure daha boyle gider.
Ama 30 bin lira da etmezler bence, o ayri...
compact al bence.tipinden dolayımıdır bilmiyorum genelde daha ucuz oluyor.
Compact lar bmw nin en tutulmayan ayrıca en çirkin arabası yarın bi gün satarken de çok sıkıntı yaşar o yüzden tavsiye etmiyorum e21 bile compactlardan güzel görünüyo gözüme :D
bi e36 hastası olarak bende diyebilirimki keşke imkan el verse sıralı 6 olsa.
compact ları bende sevmezdim halada sevmem :D ama biraz kurcalayınca güzel olabiliyor.
ama içi cidden kötü :(
muratburunce
25-12-2012, 12:39
bende e36 almaya niyetlendim baya bu konu ii denk geldi :) benim sorum şu şekilde olacak siz olsanız 1998 model honda civic 1.6 ies'i verip 1994-95-96 3.20 e36 alırmısınız?
By_MuGeN
25-12-2012, 12:53
Merhaba değerli forum üyeleri forumda üyeliğim bulunuyordu ancak aktif değildim, ismim sertan istanbul'danım. artık aktif bir şekilde forumda olacağım ve size birşey danışmak istiyorum.
15-16 lira civarında bütçem var ve okula gidip gelmek amacıyla bir araç almak istiyorum. Gözümde 94 model e36 kasa 3 serisi var. 3.16 3.18 farketmez mümkünse tek kapı
Sizin bu konudaki öneri ve tavsiyelerinizi almak istiyorum, önerebileceğiniz araç varsa muhteşem olur.
Hayırlı akşamlar
söyleyeceğim tek şek var bmw kumardır üç beş fazla ver temizini al ucuza kaçıp yıkık bir bmw alma kanser eder adamı :)
bende e36 almaya niyetlendim baya bu konu ii denk geldi :) benim sorum şu şekilde olacak siz olsanız 1998 model honda civic 1.6 ies'i verip 1994-95-96 3.20 e36 alırmısınız?
en guncel modelini almaya calısırım kesinlikle.
konu sahibi arkadaş.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-satilikbmw-107018226/detay
bunla pazarlıgını yap jantları ve dıreksıyonu orjınallestır tabı farlarıda. duzgunse 10 numara. hemde sanırım 3.18 is motoru var.
Yiğit Ş.
25-12-2012, 12:54
temizse alırım.
bütçeni biraz geçiyor biliyorum ama paylaşmak istedim. zorlayıp alırasan bunu çok güzel duruyor. sadece direksiyonu değiştirip devam ederim ben olsam.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-orjinal-3.16ci-107905094/detay
Aracınız ne kadar eder bilmiyorum ama 96 ve üzerini tavsiye ederim dijital klima olması en önemli unsurlardan bi tanesi temiz kurcalanmamış bir e36 sahibini üzmez ısrarla yazıyorum parçacı korkulduğu gibi pahalı değil ***** siteye girip ordan aklınıza gelen parçaları aratın bakın e36 m tampon 220 tl mesela ;) bmw konusunda eğer bilgili değilseniz sizi tek üzecek unsur ustalar olacaktır o yüzden 3 kuruş kar edeyim diye adı sanı duyulmamış yerlerde arabanızı kurcalatmazsanız başınız ağrımaz olaya çok fazla müdahele ettim sanki zorla e36 cı yapacam sizi :D
Yiğit Ş.
25-12-2012, 13:18
Aracınız ne kadar eder bilmiyorum ama 96 ve üzerini tavsiye ederim dijital klima olması en önemli unsurlardan bi tanesi temiz kurcalanmamış bir e36 sahibini üzmez ısrarla yazıyorum parçacı korkulduğu gibi pahalı değil ***** siteye girip ordan aklınıza gelen parçaları aratın bakın e36 m tampon 220 tl mesela ;) bmw konusunda eğer bilgili değilseniz sizi tek üzecek unsur ustalar olacaktır o yüzden 3 kuruş kar edeyim diye adı sanı duyulmamış yerlerde arabanızı kurcalatmazsanız başınız ağrımaz olaya çok fazla müdahele ettim sanki zorla e36 cı yapacam sizi :D
kronik pompa sorunu var diye duydum ama. aslı astarı yok dmi e36 larda? ben böyle bişi bilmiyorum.
kronik pompa sorunu var diye duydum ama. aslı astarı yok dmi e36 larda? ben böyle bişi bilmiyorum.
Daha çok e30 larda olan birşey pompa sorunu oda benzinin az olmasından kaynaklanıyor deponun içerisinde olduğu için pompa benzinin içinde kalması gerekiyo yoksa ısınıp arızalanıyor e36 için böyle birşeyi ne duydum ne yaşadım
muratburunce
25-12-2012, 13:53
e36'cı olmak istiyorum bende :D bakalım kısmet olursa e36 3.20 alacam bir tane :)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-sahibinden-83162470/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-94-model-320i-104641638/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-biblo-gibi-hatasiz-modelinin-en-dolusu...kusursuz-108753492/detay/
bu araçlar nasıldır mesela?
irfanakbas
25-12-2012, 16:44
bende 6 aylık kadarda olsa eski bir bmw 3.20ci kullanıcısıyım:D.araç kullanım olarak gerçekten çok zevkli fakat, yakıtına para yetiştirmek çok çok zor.araç mubarek yakmıyo içyo içiyoo:Deli:. 3.16 ci lerin yakıtı nasıl onu bilmem ama.birde bu araçlar çok sportif olduğu için sürekli sakin kullanabilen varmıdır acaba? o araç sende olunca şeytan sürekli dürter.şeytana uymasan birde her ışıkta illaki yanına bi kendini bilmez yanaşıp seni gaza getirmege çalışır. velasıl bu araçların temizini vede düşük km olanını bulmak bi hayli zor, bulsanda dünya para istiyolar.bence farklı daha ekonomik vede yüksek modelli araçlara bakabilirsin.
yedek anahtarı 670 lira serviste falan değil normal sanayi fiyatı.almadan once bı kere daha dusunun :D
fastchild
25-12-2012, 17:30
bende öğrenci iken compacttan yanayım bagaj taşımanın bi anlemı yok boşu boşuna 100km'de ortalama 6lt yakıt yakar (fabrika verileri 3.18tiCompact için)
ilanlarda Open-Air tavanlı olanlarıda var sağlıklısı bulunursa çok güzel bir özelliktir
Firat.M3
25-12-2012, 18:53
alınmaz. ille de alacam diyorsan 4 kapı 325tds'lere bak. hem dizel hem de diğerleri gibi cacık olmaz.
devil_berk22
25-12-2012, 19:27
öğrenci adam için bu araç masraf kapısı olacaktır ve max 2 ayda bıkıp satılığa koyarsın ve 2. elide çok ağır bir araç. daha makul dizel araçlara göz at derim.
Ocağına incir ağacı diker, arabayı adam edeceğim derken okulun uzar gider bence hiç girme. Daha farklı modellere göz at derim.
Emre İlbi
25-12-2012, 20:12
Kardeşim dertsiz başına dert mi arıyorsun sen?
aylardır 2. araç olarak E36 Coupe bakınıyorum,
düzgün 3.20ler 25den aşağı değil,
her ne kadar hastası olsamda, O modeldeki arabalara 25-26bin vermeyi mantık dışı bulduğum için vazgeçtim,
15-16ya alacağın araç emin ol çok başını ağrıtır,
benim sana tavsiyem Saxo VTS olur,
O paralara düzgün bir VTS alırsın :icon_tup:
cgnozdmr
25-12-2012, 20:22
O paralara e36 nın temizini bulmak zor bence..alırsan da temizi alınmalı.Ama gözün bmw diye korkmasın parçası o kadar pahalı değil ve kolay bulunabiliyor.Yaklaşık 1.5 2 ay önce yakın arkadaşım 3.18 is aldı.İkinci elde ***** ufak tefek masraflar yaptı şu an çok da memnun fakat sen bu araçtan kesin alıcam diyorsan bütceni biraz arttırmanı ve yıkıklara bakmamanı öneririm..
cabrioleter
25-12-2012, 21:44
ya bende e36 cabrio çok istiyorum yaza evlenicem kısmetse kız arkadasım da bayılıyor hatta balayına onla gidelim diyoruz. .. Ama gel görki 30 bin lirayı 95 model bir araca vermek içimi burkuyor.Hele hele aynı paraya Megane Rs ler vs alabiliyorken.
ah ah cabrio hastalığımı başlatan araç. çok değil 2 sene önce falan 23-25 bine bulunuyordu adam akıllı araçlar şimdi uçmuş gidiyor. cabrio aracın keyfi hiç bir şeyde yok..
Yorumlara bakıyorum da ne kadar negatif yaklaşmışsınız bu benim 5. e36ım bahsettiğiniz incir ağacıyla henüz tanışmadım sanırım kötüleyen arkadaşlar hep yıkık araba almış yıkık tofaş alsan oda incir ağacı diker dayım 4.000 liraya şahin aldı 3.000 lira kaporta masrafı çıkarttılar demek istediğimi siz anlayın ;) diğer bir konuda 15-16 liraya niye temiz araba bulamazsın diyorsunuz onuda anlamadım 3.16 yada 3.18 gayet de güzelini ve temizini bulabilir ha 6 silindir için bahsediyosanız haklısınız ama bu arkadaşımız öğrenci ve ilk defa bmw alacak 6 silindir zaten tamamen gereksiz
Yorumlara bakıyorum da ne kadar negatif yaklaşmışsınız bu benim 5. e36ım bahsettiğiniz incir ağacıyla henüz tanışmadım sanırım kötüleyen arkadaşlar hep yıkık araba almış yıkık tofaş alsan oda incir ağacı diker dayım 4.000 liraya şahin aldı 3.000 lira kaporta masrafı çıkarttılar demek istediğimi siz anlayın ;) diğer bir konuda 15-16 liraya niye temiz araba bulamazsın diyorsunuz onuda anlamadım 3.16 yada 3.18 gayet de güzelini ve temizini bulabilir ha 6 silindir için bahsediyosanız haklısınız ama bu arkadaşımız öğrenci ve ilk defa bmw alacak 6 silindir zaten tamamen gereksiz
İncir ağacı tabiri kullanıldığı için üzerime alındım. Araba işi zaten şans ama bahsettiğimiz araçlarda zaten eski teknolojiye sahip motorlar var. Bugün 3.18 dediğimiz araç 60 kuruşun altına yakıyor mu? Aracı kötülemiyoruz benim de gönlümde her zaman bir e36 olmuştur orası ayrı ama almak ayrı bir şey yürütmek ayrı bir şey. İlk araç ve öğrenci için bu araç uygun değil demek istiyoruz. Yanlış anlamayın.:)
Dipnot:4bine alınan şahin, 15bine alınan e36 ile aynı şey aslında.
İncir ağacı tabiri kullanıldığı için üzerime alındım. Araba işi zaten şans ama bahsettiğimiz araçlarda zaten eski teknolojiye sahip motorlar var. Bugün 3.18 dediğimiz araç 60 kuruşun altına yakıyor mu? Aracı kötülemiyoruz benim de gönlümde her zaman bir e36 olmuştur orası ayrı ama almak ayrı bir şey yürütmek ayrı bir şey. İlk araç ve öğrenci için bu araç uygun değil demek istiyoruz. Yanlış anlamayın.:)
Dipnot:4bine alınan şahin, 15bine alınan e36 ile aynı şey aslında.
Yapma arkadaşım 3.28 kullanıyorum an itibari ile lpgde 37-38 kuruş yazın 30 kuruş yakıyordum 3.16 nın yakacagıda 20-22 kuruş olur ve çok merak ediyorum 3.16 ya kaç para vermek lazım 25 mi vermek lazım temizini almak için ?
bmw nin en büyük hatası compacttır benim gözümde..eli ayağı düzgün bi coupe almanı tavsiye ederim. model olarak yüksek değil ve sürekli gençlerin elinde yaşlandığı için biraz uğraştırabilir ama severek uğraşırsın. bende 2 haftalık bmw sahibiyim.. ufak tefek dokunuşlarla bunun gibi bişey çıkarırsın ortaya.
http://g1212.hizliresim.com/14/u/h9bj7.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Emir_b16a
26-12-2012, 00:54
öğrenci bütçesiyle tek kelime sölerim ocağına incir ağacı diker o fiyata niyetlendiğin bmw
hiç heveslenme bile derim :)
ulasoztas1
26-12-2012, 06:40
masrafı illaki olur sonuçta yeni bir araç değil ve önceki sahiplerinin nasıl kullandığı önemli ***** bunlar biraz hor kullanılan ve zorlanılan araçlar. Ama dışardan gözüktüğü kadar pahallı değil parçaları ve bakımları.
Eğer alıcam diyorsan en mantıklısı piyasasının daha uzun olması nedeniyle compact ve 316 yada 318 motordur tabi lpg li olmak şartıyla.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-bmw-efsanesi-arac-aldigimdan-dolayi-aciiiiillllllll-78718054/detay/
bu ilana bi bakmalısın bence hem dizel hem uygun fiyat adam çok iddalı yazmış ama çelişkilerle mevcut yazısında bi bakılabilir ankarada tanıdık varsa
sefayzJ11
27-12-2012, 18:46
kardeşim geçen sene bende senin gibiydim . seçenek çok o fiyata ama karar vermek sıkıntı . senin düşündüğün araçların hepsini düşünmüşümdür e36 da dahil . bence bakım haricinde masraf etmiyeceğin yakıta az para verecegin bir araç düşün . o fiyata temiz e36 bulabilecegini sanmıyorum . ben gittim 1.4is aldım şuan memnunum . 10 ayda 20 bin km yol yaptım ve sanayiye 1 kere bakım için gittim . tek pişmanlıgım tek kapılı almam . 20 liraya 90 km yol yapıyorum otobüsden dolmuştan ucuza geliyor arabam suan .
kardeşim geçen sene bende senin gibiydim . seçenek çok o fiyata ama karar vermek sıkıntı . senin düşündüğün araçların hepsini düşünmüşümdür e36 da dahil . bence bakım haricinde masraf etmiyeceğin yakıta az para verecegin bir araç düşün . o fiyata temiz e36 bulabilecegini sanmıyorum . ben gittim 1.4is aldım şuan memnunum . 10 ayda 20 bin km yol yaptım ve sanayiye 1 kere bakım için gittim . tek pişmanlıgım tek kapılı almam . 20 liraya 90 km yol yapıyorum otobüsden dolmuştan ucuza geliyor arabam suan .
20 liraya 90 km LPG'de değil mi? Yanlış olmasın da. :) Ben de aynı durumdaydım, gittim Civic aldım. İyi ki almışım diyorum.
sefayzJ11
27-12-2012, 19:11
20 liraya 90 km LPG'de değil mi? Yanlış olmasın da. :) Ben de aynı durumdaydım, gittim Civic aldım. İyi ki almışım diyorum.
evet lpg kardeşim :)
yedek anahtarı 670 lira serviste falan değil normal sanayi fiyatı.almadan once bı kere daha dusunun :D
Hangi sanayi yahu bu? 200-250 liraya her aracınki kadar kolay bir şekilde anahtarı yapılıyor bmw'nin abartamayalım. Bmw'yi uzaydan gelmiş gibi gösterip dokunma yanarsın tarzıyla korkutmayın insanları. Bmw'nin motor-şanzıman teknolojisi genel olarak hep kendi jenerasyonun yıllarca önünde olmuştur. 96 da üretilen is motor (1.9 16v) bakımlıysa yakacağı yakıt uzun yolda 7 lt ort. 9 ş.iç max 11 lt. Hangi benzinli 1.6 araç bundan çok daha düşük değer sunuyor?
lethaldoze
28-12-2012, 23:18
Hangi sanayi yahu bu? 200-250 liraya her aracınki kadar kolay bir şekilde anahtarı yapılıyor bmw'nin abartamayalım. Bmw'yi uzaydan gelmiş gibi gösterip dokunma yanarsın tarzıyla korkutmayın insanları. Bmw'nin motor-şanzıman teknolojisi genel olarak hep kendi jenerasyonun yıllarca önünde olmuştur. 96 da üretilen is motor (1.9 16v) bakımlıysa yakacağı yakıt uzun yolda 7 lt ort. 9 ş.iç max 11 lt. Hangi benzinli 1.6 araç bundan çok daha düşük değer sunuyor?
Aynen 3.18is ile çok ekonomi yaptığımı biliyorum. Hep derdim hangi 1.6 bu kadar az yakabilir diye.
korktum, alfa aldım. memnunum :)
korktum, alfa aldım. memnunum :)
hayırlı olsun bi e36 sürprizi bekliyorduk ama senden .
şuan senin durumundayım bütçede aynı e36lara bakıyorum.