PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 106gti stop etme sorunu yardımmmm...

4ever_aj
17-04-2008, 22:23
Arkadaşlar arabam 99 model gti stop etme sorunu yaşıyorum... Devir 4000 i gecmedikce stop etme sorunu yok fakat devir cevirip boşa atınca araba stop ediyor.Devir kesici iptali vardı orjinal yazılım yüklettim ecuya belki ondandır diye fakat sorun cözülmedi... Arkadaşla komple bogazı değiştirdik belki bogazdandır üstündeki sensörlerdendir diye sorun gene cözülmedi...Ustaya götürdüm arabayı map sensöründen dedi map sensörünü degiştirdim fakat sorun gene cözülmedi... Ayrıca bide arasıra cok kısa süre gazı biriktiriyor araba aynı sorunu yaşıyanlardan yada bilgisi olanlardan yardımlarınızı bekliyorum :confused::confused::confused:

miniks
17-04-2008, 23:35
çalışmasında bir düzensizlik varmı?
rolanti motoruna baktınızmı?
vuruntu sensoru saglam mı?
birde darbe sensorunu iptal edip deneyin

4ever_aj
18-04-2008, 02:09
çalışmasında hiçbi düzensizlik yok rölanti motoruda derken rölanti sensörüne baktık saglam cıktı rölantide bi sorun yok yani...Vuruntu sensörü ne onu bilmiorm wala heryer sensör dolu ztn arabada darbe sensörünü nasıl iptal edicem bide onu sölersen ii olur üstüne basıp reset mi atayım yani.Bu arada senden 3 yıl önce rf puch2 15*2 almıştım fiyatta yardımcı olmuştun burdada karşılaştık bide burda yardımcı oluosn cok saol ahmet yada hilmi (: (:

BigBoss
18-04-2008, 09:14
kardes benımde basıma gelmıstı akuden sanzumanın ustune gelen sase kablosu gevsemıstı sen bıde oraya bak..

miniks
18-04-2008, 09:53
çalışmasında hiçbi düzensizlik yok rölanti motoruda derken rölanti sensörüne baktık saglam cıktı rölantide bi sorun yok yani...Vuruntu sensörü ne onu bilmiorm wala heryer sensör dolu ztn arabada darbe sensörünü nasıl iptal edicem bide onu sölersen ii olur üstüne basıp reset mi atayım yani.Bu arada senden 3 yıl önce rf puch2 15*2 almıştım fiyatta yardımcı olmuştun burdada karşılaştık bide burda yardımcı oluosn cok saol ahmet yada hilmi (: (:

bu darbe sensoru ne iki uc sefer tıkla bi bak çalışıomu sonra ustune basarsın devreden cıkarırsın denersin tekrar

Cem.B
18-04-2008, 10:00
birde bu emme manifoltuna giren bi sensör var kaputu açıp baktığında emme nin soluna gelio bnm araba 200 le giderken bile stop ederdi 385 ytl lik bi parçaydı onada bi baktır adını hatırlayamadım şimdi sensörün

heh ben hatırladım emme manifoltu potansiyometresiydi sanırım adı :)arabaya gazda yedirtmez ama devamlı yapmaz ara sıra yapar stop ta ettirir giderken her türlü bokluğu yapar kafayı yersin :)

CeSaNCeEm
18-04-2008, 10:00
Bobin içindeki lastiklerindende yapıyo aynı sorunu deiştirmekte fayda var...

Vts_Power
18-04-2008, 10:03
cihaza bağlat önce arabanı ama idle control valve %90 arızalıdır. gaz kelebeğinin üstündeki büyük sensör veya soketlerinde bi aptallık vardır

sensör bu kontrol edin

http://cgi.ebay.co.uk/NEW-Idle-air-control-Valve-Peugeot-106-306-406-B13-00_W0QQitemZ330227536386QQihZ014QQcategoryZ10406QQ ssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem#ebayphotohosti ng

TT_BOY
18-04-2008, 10:36
gaz kelebeğini ve üzerindeki sensörleri komple yenilemiş sanırım arkadaş,hala arıza göstermesi ilginç, bencede bi cihaza bağlanmasında fayda var..

SİNANN007
18-04-2008, 10:39
birde bu emme manifoltuna giren bi sensör var kaputu açıp baktığında emme nin soluna gelio bnm araba 200 le giderken bile stop ederdi 385 ytl lik bi parçaydı onada bi baktır adını hatırlayamadım şimdi sensörün

heh ben hatırladım emme manifoltu potansiyometresiydi sanırım adı :)arabaya gazda yedirtmez ama devamlı yapmaz ara sıra yapar stop ta ettirir giderken her türlü bokluğu yapar kafayı yersin :)

EVET TAM BEN DIYECEKTIM AYNI SORUNU BENIM ARABAM DA YARATTI VALF SENSÖRÜ EMME MANIFOLDUNUN SOLUNA GIREN UFAK BI SENSOR ŞEHIR İÇİNDE GIDERKEN TEKLER TAK GIDER GAZ YEMEZ ARABA

miniks
18-04-2008, 11:49
beyler o emme manifoldunun solunda kalan sensor zaten map sensoru degilmi ?

Cem.B
18-04-2008, 11:59

ben servis ismini söledim knaka bilmiom ölemidir deilmdir 4-5 sene önce kimse map tı maftı demezdi bnm yazıdğım gibiydi adları :D

Şahan
18-04-2008, 12:31

evet map sensörü ama stop etme yapmaz, rölantide egzantrik takılmış gibi bozulma yapar sadece..gazlayıp boşa aldığında stop ediyorsa birebir gaz kelebiğinin ordaki rölanti sensörü arızasıdır..peugeot grubunda makineye bağlandığında çoğu zaman arıza göstermez nedeni ise parçanın tam bozulmadan ecuya hata göndermemesinden kaynaklanmaktadır..yarım çalışan bir rölanti sensörü arasıra stop etmelere neden olabilir..servisine gidip, parçacıdan denemek üzere rölanti sensörü almayı talep et..sorunun geçmezse değiştireceğini söyle..%90 kabul ederler..kolay gelsin..eğer sensör değiştikten sonra sorun devam ederse tesisatı kontrol ettirmekte fayda var..

miniks
18-04-2008, 12:48
şahan cok haklısın gecenlerde başımıza geldi böle birşey gercekten de stop etmiyor rolantide bozuk çalışıyor arac

o şıkkı da eledigimize göre büyük bir ihtimal rolanti sensoru dedigin gibi

kop42
18-04-2008, 13:19
tesisatta sorun olabilir ..atesleme bobini altındaki lastıklerde sorun olabılır. rolantı düzenleme sensörü olabilir bunlar geliyor aklıma

TT_BOY
18-04-2008, 13:56
bu 106 lar çok ilginç arabalar :icon_wack

4ever_aj
18-04-2008, 13:57
arkadaşlar cok teşekkür ediyorum hepinize ama emme manifoldunun ordaki sensör map sensörü diilmi ztn onu degiştirdim. Rölanti sensöründen ztn bende kuşkulanıodum ama komple bogazı değiştirdim diorumya üstündeki tüm sensörlerle potansiometre fln hepsi üstünde :( :( :( elektrik tesisatından olabilir mi sorun bi tamirci öle olabilir dedi bi arkadaşta bnm arkadaştada bu tur sorun vardı benzin pompasını değiştirdi düzeldi dedi ama bana mantıksız geldi benzin pompası sorunu olabilir mi ki böle bişeye sebep :( :( He birde arabada headers var oksijen sensörüne baktırcam varmı diye oksijen sensörü yoksa böle bi sorun cıkartırmı acaba ???

4ever_aj
18-04-2008, 14:57
Az önce arabayla cıktım camı actım benzin kokusu gelmeye başladı çig atıyo heralde :S:S:S

Şahan
19-04-2008, 00:00
arkadaşlar cok teşekkür ediyorum hepinize ama emme manifoldunun ordaki sensör map sensörü diilmi ztn onu degiştirdim. Rölanti sensöründen ztn bende kuşkulanıodum ama komple bogazı değiştirdim diorumya üstündeki tüm sensörlerle potansiometre fln hepsi üstünde :( :( :( elektrik tesisatından olabilir mi sorun bi tamirci öle olabilir dedi bi arkadaşta bnm arkadaştada bu tur sorun vardı benzin pompasını değiştirdi düzeldi dedi ama bana mantıksız geldi benzin pompası sorunu olabilir mi ki böle bişeye sebep :( :( He birde arabada headers var oksijen sensörüne baktırcam varmı diye oksijen sensörü yoksa böle bi sorun cıkartırmı acaba ???

benzin pompası sadece 4bin devirden sonra stop etme yapmaz..arabanda yokuş yukarı giderken, sağa yada sola dönerken, benzin kırmızı civarlarındayken kesme, gaz yememe gibi bir sorun var mı? eğer bunlar varsa konu benzin pompasıdır..ama benzin pompası problemi kesiklik yapar..eğer makinaya bağlandığında hata vermiyorsa geriye sadece iki seçenek kalıyor..rölanti sensörü aynı zamanda çivi şeklinde bir mekanik malzeme içerir..eğer o malzeme arızalandıysa bilgisayarda hata göremezsin..diğer seçenek ise sadece elektrik tesisasıtının kontrol edilmesidir..beyine giden ana tesisatıda kontrol ettir..bulana kadar araştıracaksın.. kolay gelsin..

Şahan
19-04-2008, 00:02
şahan cok haklısın gecenlerde başımıza geldi böle birşey gercekten de stop etmiyor rolantide bozuk çalışıyor arac

o şıkkı da eledigimize göre büyük bir ihtimal rolanti sensoru dedigin gibi

evet miniks, hatta o map sensörünün diğer adı bekçi düdüğüdür..onun fişini çeksen bile araba stop etmez ama rölanti bozulur..
saçma sapan aletler bu pug grubu walla :)

boosted_pug
19-04-2008, 07:43
kardeş lamda sensörü bozuksa sürekli arabaya fakir sinyali gönderiyodur oda arabanın boğulmasına belli bi süre sonra stop etmesine neden olur stop edince boğulduğundan dolayı araba zor çalışcaktır onun haricinde aynı sorunu benzin regülatörüde yapar ama bizim arabalarda bozulanını hiç görmedim akü ile motor arasıonda şanzımanın üzerinde lamda sensörünün soketi war kırmızı onu sola kaydırıp soketten ayır araba çalışmıyorken bak bakalım düzelicekmi düzelirse takmanada gerek yok pek de bi işe yaradığını söliyemem

4ever_aj
19-04-2008, 16:32
Şahancım rölanti sensörünü deiştirdim yani sorun ondanda deil 4000den sonra stop etme olayıda şöyle 5000 üstü cevirince %80 stop ediyor ama devir cevirince stop etmessede rölantide bi bozukluk oluyor.Dediklerinizide yapıcam arkadaşlar bide şöyle bişe var ecuya giren sokete baktım bugün scart şeklinde ztn o ecuya giren kısımda kücük bi tel var o giriş arızalandıysa arıza gitsin iletsin diye yapmış olabilirler diye düşündüm o yüsden böyle bişey yapmış olablir mi.Enteresan arabalar gercekten bu 106 lar (:

G_TT_I
19-04-2008, 19:33
işte peugeotun tek ve en buyuk sorunu, genelde cozum buluyo ama harbiden tam bi efsane 206gti da filan da oluyo.
rolanti artıyo yuksek devirlerde kalıyo yada tam tersi devir dusuyo araba istop ediyo.

rolanti motoru degil dir ama , rolanti duzgun iken fişini cekip bi deneyin, devir artıcakmı yada istop edicekmi, birde gazlarken tekleme sorunu olucakmı???

Şahan
19-04-2008, 21:38
Şahancım rölanti sensörünü deiştirdim yani sorun ondanda deil 4000den sonra stop etme olayıda şöyle 5000 üstü cevirince %80 stop ediyor ama devir cevirince stop etmessede rölantide bi bozukluk oluyor.Dediklerinizide yapıcam arkadaşlar bide şöyle bişe var ecuya giren sokete baktım bugün scart şeklinde ztn o ecuya giren kısımda kücük bi tel var o giriş arızalandıysa arıza gitsin iletsin diye yapmış olabilirler diye düşündüm o yüsden böyle bişey yapmış olablir mi.Enteresan arabalar gercekten bu 106 lar (:

ecu girişindeki sokettende olur onun devamındaki kablolardan da yapar..hepsini geçtim makinaya bağlattığında arıza veriyor mu? bide tps dediğimiz (throttle positioning sensor) gaz kelebeğinin altında bulunur..parçacılar ve tamirciler potansiyo metre olarak bilirler..bunun fişini çektiğinde araba stop ediyorsa sağlamdır..birde bu map sensörün değişti mi? genelde map sensörü stop etme yapmaz birde sürekli rölantiyi bozar..en mantıklısı makinaya bağlatmak..

TT_BOY
19-04-2008, 21:50
ya ne karmaşık bi durum ya :( Harbi uyuz oldum arızaya şimdi..

M3CSL
19-04-2008, 22:23
benzin pompası sadece 4bin devirden sonra stop etme yapmaz..arabanda yokuş yukarı giderken, sağa yada sola dönerken, benzin kırmızı civarlarındayken kesme, gaz yememe gibi bir sorun var mı? eğer bunlar varsa konu benzin pompasıdır..ama benzin pompası problemi kesiklik yapar..eğer makinaya bağlandığında hata vermiyorsa geriye sadece iki seçenek kalıyor..rölanti sensörü aynı zamanda çivi şeklinde bir mekanik malzeme içerir..eğer o malzeme arızalandıysa bilgisayarda hata göremezsin..diğer seçenek ise sadece elektrik tesisasıtının kontrol edilmesidir..beyine giden ana tesisatıda kontrol ettir..bulana kadar araştıracaksın.. kolay gelsin..

ya benimde benzın ısığı yanarken vıraja girince kesıklık yapıo..pompadanmıdır acaba?
ayrıca bazen stop edıo rolantıde bazende etmıo kafasına göre takılıo( gaza bi kere yuklenınce hiçbi sorun kalmıo):soru:.. bana benzını bı fazla yolluyo bazende az gelıo gibi gelio..:confused:
5-6 defa yolda kalmısımdır su ana kadar benzın bitmesınden dolayı:)

4ever_aj
19-04-2008, 22:27
bgn bi tamircie gittim bilgisayara baglatmak için fakat araba bilgisayara baglanmadı adam bilgisayar soketinde bi arıza var dedi benimde aklıma acaba tesisatta mı bi sorun var sorusu geliyor şimdi bilgisayara baglanmadıgına göre demekki bunun tesisatındada bi sorun olabilir yanlış mı düşünüyorum??? ewt şahan map sensörü degişti yeni aldım potansiometreyide cekince araba stop ediyor kafayı yicem bu gidişle ben .... :(

4ever_aj
19-04-2008, 22:36
ya ne karmaşık bi durum ya :( Harbi uyuz oldum arızaya şimdi..

ya ben napayım kardeşim ya cıldırcam artık 15 gündür ugraşıyorum :( :(

-ER-
19-04-2008, 22:53
Rolanti motorundandır.Aynısı bende de oluyordu geçenlerde çıldırdı ,
araba 3500 rpm de takılı kaldı bu sefer öle servise gittim.
Bir arkadaş koymuş parçanın resmini o alet deyişti ilk olmadı zannetim,
usta dedi alet yeni olduğu için kontağı kapat aç 3-4 kere yaptım kendine geldi herşey.
şimdi mahşallahı var sorunsuz krank filtresinin olduğu yerde olan alet
http://img208.imageshack.us/img208/3507/49401oo4.jpg

Birde bu parçaya baktır sorununz çözülecektir diye tahmin ediyorum.
Olmaz ise gel bizim ustaya gidelim sesinden anlar o :)

sulhi
19-04-2008, 23:16
rolanti motoru.

TT_BOY
20-04-2008, 00:11
Olmaz ise gel bizim ustaya gidelim sesinden anlar o :)[/COLOR][/B][/QUOTE]

Erel arkadaş bursada :)

Serkan.S
20-04-2008, 01:15
ya benimde benzın ısığı yanarken vıraja girince kesıklık yapıo..pompadanmıdır acaba?
ayrıca bazen stop edıo rolantıde bazende etmıo kafasına göre takılıo( gaza bi kere yuklenınce hiçbi sorun kalmıo):soru:.. bana benzını bı fazla yolluyo bazende az gelıo gibi gelio..:confused:

Kum çekiyosun demekki serkan bi temizlet sen pompayı bak ne kadar kum çıkıcak gör.

4ever_aj
20-04-2008, 02:04
Olmaz ise gel bizim ustaya gidelim sesinden anlar o :)[/COLOR][/B]

Erel arkadaş bursada :)[/QUOTE]

ewt bursadayım ben erel :) :) :) ya bu rölanti sensörü diil mi işte sensörü degiştirdim ben sorun cözülmedi :)

_cAgdAsH_
20-04-2008, 02:21
eLediğiniz şıkLar oLmus gaz keLebeğinden we uzerındekı maptir rolantidir bu sensörLerden doLayı anLLattıgın arızayı werir ama değiştin düzeLmemiş.

ELektrik tesisatı arızası geneLde yururken keser acar aracı ani woLtaj kaybından doLayı aynı sekiLde bobin arızası da.. 306gtida yasamıstık bu sorunu kompLe motor tesisatını değiştirmiştik ama onunkı bir hayLi yıpranmıstı..

Benzin pompası değiLdir muhtemeLen cunku devır cevırıorum bosa atıorum stop edıo dıosun devır cevırıcek basıncı sagLayan pompa rolantı de de pek aLa tutması Lazım.

Beyne atıLan işLemi haLİL iLe birLikte İstanbuL'da yaptırdıysanız biz yapmıstık kısa süre önce.. Eger öyLeyse işenen benzin aLınan hava orjınaL ayarLarında beyinde..

Çiğ atıo demişsin bana kaLırsa suanda sorunun subapLarının acma kapama zamanLaması..
Motorun eks ayarı beynının önceki karısım ayarna göre acıktı.. Şimdi daha az benzin geLio beynın stock oLdugundan ama ayarLar önceki durumda zaten oksıjen sensörun yok headers oLdugundan gazLadıgında arac fakıre kaLıo ya devır cevıremeden kesıo ya da dediğin gibi bosa attıgında duzensızLıkten doLayı stop edıyor.

Şahan
20-04-2008, 03:24

pompadan kardeşim..eğer orjinal değilse veya orjinal ve vadesi dolduysa yapar..bende de vardı pompa orjinal çıkmadı değiştirdik sorun çözüldü..

Şahan
20-04-2008, 03:28
bgn bi tamircie gittim bilgisayara baglatmak için fakat araba bilgisayara baglanmadı adam bilgisayar soketinde bi arıza var dedi benimde aklıma acaba tesisatta mı bi sorun var sorusu geliyor şimdi bilgisayara baglanmadıgına göre demekki bunun tesisatındada bi sorun olabilir yanlış mı düşünüyorum??? ewt şahan map sensörü degişti yeni aldım potansiometreyide cekince araba stop ediyor kafayı yicem bu gidişle ben .... :(

o zaman sensörlerinde bir sorun gözükmüyor..rölanti sensörü ve tps değiştiyse ve map sensörü de stop etme yapmayacağı için anlaşılan ana tesisat kablosunda kopuk yada bi terslik var..ecuya giden kabloları elektrikçiye ölçtür..bilgisayara bağlamaya çalışan arkadaş senin sorununu çözecektir..birde eğer sorun olmazsa orjinal yazılımı tekrar yükletmeni öneririm..

-ER-
20-04-2008, 03:46
ewt bursadayım ben erel :) :) :) ya bu rölanti sensörü diil mi işte sensörü degiştirdim ben sorun cözülmedi :)

Üşenme gel gidelim benim ustaya :) kesin halleder :)

4ever_aj
20-04-2008, 11:37
eLediğiniz şıkLar oLmus gaz keLebeğinden we uzerındekı maptir rolantidir bu sensörLerden doLayı anLLattıgın arızayı werir ama değiştin düzeLmemiş.

ELektrik tesisatı arızası geneLde yururken keser acar aracı ani woLtaj kaybından doLayı aynı sekiLde bobin arızası da.. 306gtida yasamıstık bu sorunu kompLe motor tesisatını değiştirmiştik ama onunkı bir hayLi yıpranmıstı..

Benzin pompası değiLdir muhtemeLen cunku devır cevırıorum bosa atıorum stop edıo dıosun devır cevırıcek basıncı sagLayan pompa rolantı de de pek aLa tutması Lazım.

Beyne atıLan işLemi haLİL iLe birLikte İstanbuL'da yaptırdıysanız biz yapmıstık kısa süre önce.. Eger öyLeyse işenen benzin aLınan hava orjınaL ayarLarında beyinde..

Çiğ atıo demişsin bana kaLırsa suanda sorunun subapLarının acma kapama zamanLaması..
Motorun eks ayarı beynının önceki karısım ayarna göre acıktı.. Şimdi daha az benzin geLio beynın stock oLdugundan ama ayarLar önceki durumda zaten oksıjen sensörun yok headers oLdugundan gazLadıgında arac fakıre kaLıo ya devır cevıremeden kesıo ya da dediğin gibi bosa attıgında duzensızLıkten doLayı stop edıyor.

ewt cagdaş haloyla beraber sizin serviste attırdık yazılımı fakat bişi degişmedi devir kesici iptali düzeldi artık limitöre giriyor araba tek değişiklik bu oldu... Ugraş ugraş cıldırcam artık olmadı alcam gelcem arabayı abin bi halletsin su ilginc arabayı :) :) Ama su kabloları komple bi ölctürsem ben iyi olcak sanırım cünkü gercekten tesisatı cok karışık heryerden bi kablo cıkıo hepsini koparasım geliyo :(

_cAgdAsH_
20-04-2008, 17:05
asLında bursa'da bu sorunu çözebiLicek ustaLar oLması Lazım :S

şimdi biz sana yardımcı oLmak istioruz ama yuzeyseL söyLeyebiLeceğimiz sensördür motordur bunLarı zaten yapmıssın eger aracı aLıp geLebıLıosn cok iyi oLur parça da deneme imkanımız var her sekıLde çözüLür sorun böyLe uzaktan uzaga kafan daha cok karısıo öneriLerLe.

4ever_aj
20-04-2008, 19:58
aynen çagdaş ya herşei deniyorum bakalım olmassa zaten alıp getircem istanbula arabayı ama bu önerilerde ii oluyo sonucta bilgisi olan arkadaşlar yazıyor öneri oluyo aynı şey başına gelmiş arkadaşlarda cıkabilir sonucta yani bu araba bi bende yokya :) :)

G_TT_I
23-04-2008, 19:08
sonuc nooldu

4ever_aj
25-04-2008, 21:47
sonuc walla aynı kütahyadayım şimdi arabadan anlayan pek usta yok acıkcası elimden gelenleri denedim ama ustaya kalan kısımlar aynı şekilde ama bu arabanın sorunu galiba tesisatında dün farları acık unutmuşum akü azalmış biter gibiydi calıştırdım arabayı heo bi tıkanma gaz yememe yaptı sonra kendiliginden düzeldi tesisattan olma ihtimali sizcede cok yüksek degilmi arkadaşlar

-ER-
26-04-2008, 13:16
Benim ustam var PUG üstüne ihtisas yapmış birisidir.
istersen telefon ile sor soruştur eminim ustam bulacaktır sorunu. En azından denemekte fayda var :)
Yurt MotorSport
Harun usta
Tel:0216-575-29-51

4ever_aj
27-04-2008, 01:46
saol kardeşim ben bi arayım derdimi bi anlatayım bakalım ne dicek cok saol...

Mrt
27-04-2008, 22:23
tolga yapamadın mı hala ya :)

-ER-
27-04-2008, 23:05
saol kardeşim ben bi arayım derdimi bi anlatayım bakalım ne dicek cok saol...

Pazartesi sabahı ara görüş unutma çözecektir bence ustam die demiyorum çok iyidir PUG da

VteC_MaNiaC
27-04-2008, 23:08
Benim ustam var PUG üstüne ihtisas yapmış birisidir.
istersen telefon ile sor soruştur eminim ustam bulacaktır sorunu. En azından denemekte fayda var :)
Yurt MotorSport
Harun usta
Tel:0216-575-29-51

Harun Usta iyidir ;)

4ever_aj
28-04-2008, 04:41
arıcam harun ustayı bugün bakalım telde ne diyecek saol er cok teşekkür ederim... yok mert cözemedik hala ya :( :(

DeNNis
28-04-2008, 13:00
Bursada xtreme tuninge bir uğra, 106 gti ile çok haşır neşirler seni iyi bir ustaya yönlendirirler

4ever_aj
01-05-2008, 08:10
turbocu cem e götürdüm arabayı dediklerini aldık taktık ama sonuc aynı

Mrt
01-05-2008, 09:53
puglarla aziz usta ugrasıyodu onada bi göster dicem ama göstermişindir belki.kafayı yedirtir tolga :S ya

4ever_aj
01-05-2008, 11:14
yedirtti bile zaten bobinlere bakcam şimdide

-ER-
01-05-2008, 18:55
Benim dediğim ustayı aradın mı ? sonuç ne oldu ?

4ever_aj
03-05-2008, 21:40
arıamadım kardeşim ya nete giremedim bi sorundan dolayı bi kaç gün yarın ariyorum bugun artık saat gectide yarın yazarım ne dicek bakalım

atikk
06-05-2008, 08:23
arabanda devir kesici iptal galiba ole demişsin.eğer cok yuksek devirlere cıktıysan pistonlar sibop u yakalamış olabılır.ve ınanılmaz derecede ufak bır sibop kaçırması bu arızayı yapıyor olabılır .bı kontrol et istersen.aynı cesıt bır arıza banada olmustu.15 gun butun sensorlerı degıstırıp denedık olay hallolmadı.en sonunda savas usta bulmustu arızayı.bızede cok ılgınc gelmıstı.hatta 7000 devırde bır kesıyor sonrdan tekrar yurumeye baslıyordu arac.acayıp bır benzın yakıs ve kokusu oluyordu.
kolay gelsın sımdıden...

byspeedman
22-05-2008, 10:48
evvela bi kompersörü ölçtür birde ECU da program kaybı olabilir

mıcrosoft
24-05-2008, 11:30
bobin den sanırım senın sorum ....kontaktörede baktır

gaza basarken vıteske bıse yok vıtes degıstırırken bosa dustugunde stop edıor yani bobın ateslemeyı yapmıyor bobın ve bobın yolu denılen kablolara baktır ...bobın yuvasınada baksınlar