Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.9tdı enjektör hakkında?

61TS061
25-12-2012, 19:32
arkadaşlar merhabalar.
aracımda bir süreden beri varolan bir çekiş sorunu var.bazı günler gaza dokunduğun an zıplayan araç bazen turbo boşluğu yaratıyor tepkisiz kalıyor.bugün servise götürdüğümde tüm değerlerin normal olduğunu ancak çekişte de bir sorun olduğu söylendi.yani turbolu bir aracın geri yaslaması olmadığını söyledi usta bu doğru.ilk etapta enjektör memelerinin değişmesi gerektiğinden bahsetti.yalnız benim aracımda rölanti bozukluğu kara duman ve zor çalışma gibi enjektör arıza belirtilerinden hiçbirisi yok.hatta devir saati milim oynamıyor rölantide o kadar tatlı çalışıyor.eğer bu arıza belirtileri olmasa bile bu çekiş sorununun nedeni enjektörden kaynaklanıyor olabilir mi?bilgi sahibi arkadaşlardan yorum bekliyorum.teşekkürler...

murat çelik
25-12-2012, 20:52
enjektörlerin bozuk olması rolantıyı bozmaz ama sizin aracın hava akış problemi olma olası buyuk ilk asamada bunu kontrol etsınler sorada enjektör turbo

riddick
25-12-2012, 21:09
aynı sorun aynı şekilde bende de baş göstermişti enjektörler olabileceği söylendi ortalama 1500 km sorunsuz bindim sonrasında çalışmamaya titremeye ses yapmaya başladı.bosch diesel servisinde enjektör değerlerini ölçtürdüm ve enjektör tamir takımını değiştirdim
sizede önerim en yakın bosch diesel servisine gidip bi danışmanızdır
geçmiş olsun

dark
25-12-2012, 21:58
enjektörlerin bozuk olması rolantıyı bozmaz ama sizin aracın hava akış problemi olma olası buyuk ilk asamada bunu kontrol etsınler sorada enjektör turbo

Murat abi doğru söylemiş bende aynı fikirdeyim.

61TS061
26-12-2012, 11:45
arkadaşlar teşekkürler ama akışmetreyi yeni değiştirdim sizce yeni parça bozuk olabilir mi?yani bence de akışmetre arızası gibi ama bozuk olduğuna inanmak istemiyorum.

dark
29-12-2012, 10:25
Umarim yan sanayi akismetre takmadiniz orjinal ise bozuk ciktigini ben gormedim akismetrenin