Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.8T Otomatik - Manuel şanzıman swap?
Malumunuz bir Audi A3 1.8T aracım var, manuel şanzıman swaplama gibi bir düşünce oluştu kafamda. Daha önce 8L A3, Bora-Golf, Leon MkI, Octavia, TT, New Beetle gibi araçların 4 silindir motorlarında, tercihen 1.8T, otomatik şanzımanı manuele çeviren oldu mu? Kaça patlar? Değer mi? Bildiğim kadarıyla bu bahsettiğim arabalar sök-tak, 4 silindirli motorların, aynı aktarma kombinasyonlarında birinden söküp diğerine takmak vida söküp takmak anlamında.
edit: aracım otomatik, tahmin edebileceğiniz üzere :D
alperkirman
27-12-2012, 12:59
bi arkadaşımın aracında fabrikasyon hatası 6ileri dizel şanzıman var onu yapmayı düşündük orjinal 6ileri bulalım bunu sökelim diye oto2000de şanzıman + 1500lira ya sadece şanzımanı alıyosun :)
aynı şey 5ileri içinde geçerli sordum çünkü :D
bi arkadaşımın aracında fabrikasyon hatası 6ileri dizel şanzıman var onu yapmayı düşündük orjinal 6ileri bulalım bunu sökelim diye oto2000de şanzıman + 1500lira ya sadece şanzımanı alıyosun :)
peki bende 01m-fdc 4 ileri var, onu naapıcaz :D 2000 falan isterler? O değil de ben sıfıra yakın 1.6 pug şanzımanını 1700'e aldıydım? Buradan hareketle VW şanzımanı 3k falan?
alperkirman
27-12-2012, 16:03
peki bende 01m-fdc 4 ileri var, onu naapıcaz :D 2000 falan isterler? O değil de ben sıfıra yakın 1.6 pug şanzımanını 1700'e aldıydım? Buradan hareketle VW şanzımanı 3k falan?
yok be eskiyi alırım üste bibuçuk alırım 4ileri 5iler değil olay yani
adam ne olursan ol gel diyo sana :D
yok be eskiyi alırım üste bibuçuk alırım 4ileri 5iler değil olay yani
adam ne olursan ol gel diyo sana :D
yuh akü, otomatik şanzıman verince de mi +1500 diyo?!? Yorum yapmicam, yoksa banlanırım :D
edit: cümle düşüklüğü
yavuz364
28-12-2012, 10:59
4 cekis yapma dusunceniz varsa 5 ileri sanziman satabailirim :)
Valla dik motorla yan motor şanzımanları uyacak olsa benim manuel şanzımanla takas ederdim otomatiği:)
4 cekis yapma dusunceniz varsa 5 ileri sanziman satabailirim :)
4 çekiş yapma düşüncesi var da düşüncede kalır muhtemelen, astarı yüzünü geçer, arka tarafın komple değişmesi gerek, çıkacak maliyetleri bi düşünün :) şanzıman kodunu özelden istesem, bi araştırsam olur mu olmaz mı kısmını, size de uyar mı?
Valla dik motorla yan motor şanzımanları uyacak olsa benim manuel şanzımanla takas ederdim otomatiği:)
keşke olsa :)
onursumer
28-12-2012, 11:27
çok aşırı güçler düşünülmüyorsa dragta yapılmayacaksa bence otomatik şanzımana revizyon yaparak orjinal şekilde binilse daha doğru olur
çok aşırı güçler düşünülmüyorsa dragta yapılmayacaksa bence otomatik şanzımana revizyon yaparak orjinal şekilde binilse daha doğru olur
onu da düşündüm, ama kime yaptırılır, nasıl yapılır, ne kadar güvenilir olur kısmı kafamda hep soru işareti. Amerika'da biriyle bu konuyu konuştuğumda, ABD'de güçlendirme işini hakkıyla yapanın bulunmadığını, motor modifikasyonu yapılacaksa düze çevirmenin en mantıklısı olacağını söylemişti. Türkiye'de sanayi çok daha gelişmiş, ona lafım yok. Sıkıntı olacak parça zaten tork konvertörü, o da kapalı kutu (bildiğim kadarıyla) Beni bu konuda birilerine yönlendirebilirseniz sevinirim. Öncelikli amacım zaten bu arabayı otomatik yürütmekti.
sana tavsiyem manuele geciceksen yapmısken 6 ileri sanzıman bulman.bende mevcut 5ileri sanzımanımı 6 ileri sanzımana cevirecegim ,düsünürsen sana 6 ileri olan sanzımanların kodlarını ve vites oranlarını verebilirim.arastırmıstım bi yere not almıstım bulmam lazım :) bu arada sadece sanzımanla bitmiyor ,birkac parca birden degisecek haberin olsun :)
sana tavsiyem manuele geciceksen yapmısken 6 ileri sanzıman bulman.bende mevcut 5ileri sanzımanımı 6 ileri sanzımana cevirecegim ,düsünürsen sana 6 ileri olan sanzımanların kodlarını ve vites oranlarını verebilirim.arastırmıstım bi yere not almıstım bulmam lazım :) bu arada sadece sanzımanla bitmiyor ,birkac parca birden degisecek haberin olsun :)
az çok biliyorum, elimde nasıl çevirileceğine dair bazı notlar var. Kodlarını bulunca gönderirsen çok makbule geçer :)
Az önce kendi çıkmacımla konuştum, 5 ileri şanzımanı direk alırsam 1100 lira yaparım dedi. 6 ileri arayışlarım sürüyo. Yarın zaten gidicem sanayiye, gitmişken sorar soruştururum :)
alperkirman
28-12-2012, 19:21
Az önce kendi çıkmacımla konuştum, 5 ileri şanzımanı direk alırsam 1100 lira yaparım dedi. 6 ileri arayışlarım sürüyo. Yarın zaten gidicem sanayiye, gitmişken sorar soruştururum :)
6ileriyi ben olsam gt35falan yapıcaksam takardım
5ileriyi al gitsin :)
az çok biliyorum, elimde nasıl çevirileceğine dair bazı notlar var. Kodlarını bulunca gönderirsen çok makbule geçer :)
tamam bakar bu gece yazarım kodları ama şöyle bir sıkıntı var yarın sende göreceksin ,6 ileri şanzımanların yarısının kodu silinmiş cıkmacılardaki :) muhtemelen yurtdısından gelen sanzımanların ki ve muhtemelen bize uygun olanlar :) kodu silinmeyenlerin neredeyse hepsi dizel 6 ileri.
6 ilerinin oranları 5e göre cok daha güzel.standart 1.8t de bile kullanılır rahat bulunan bi sanzıman olsa.
ya kanka vallaha kaşınıyosun
K04 bakıyorum bi yandan da, TTQ225'ler 6 ileri ve K04 turbolu, sanırım güzel bi kombinasyon olur K04+6 ileri.
ya kanka vallaha kaşınıyosun
sorma kanka, fena kaşıntı tuttu :D