Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : En İyi Boya Koruma

douu
28-12-2012, 08:51
Meguiars'ın kalıcılığı bana yeterli gelmiyor. Daha kuvvetli daha kalıcı bir malzeme istesek ne önerirsiniz ?

16EC813
28-12-2012, 08:58
Meguiars'ın kalıcılığı bana yeterli gelmiyor. Daha kuvvetli daha kalıcı bir malzeme istesek ne önerirsiniz ?

bende daha yeni Meguiars yaptırdım ,senin yaptırdıgın ne kadar kalıcı oldu ?

fatihtemizer
28-12-2012, 09:00
turttle wax kardeşim..boya korumada çok çok iyi..mavi kutulu..denemenizi tavsiye ederim..

ruudvan
28-12-2012, 09:08
sıralam su sekılde ılerlıyor.
sıvı - likit- katı -nano
soldan sag dogru kalıcılık artar.

Alican
28-12-2012, 09:31
sıralam su sekılde ılerlıyor.
sıvı - likit- katı -nano
soldan sag dogru kalıcılık artar.

:) çok doğru bir sıralama:icon_tup: , dou bunu göz önünde tut

shumi
28-12-2012, 09:31
nano korumlar iyice piyasaya girmeye başladı Meguiars'in pabucu dama atılacak gibime geliyor :) nanoyu kullanmadım ama meg in anlık parlaklığıda çok güzel yaw :)

douu
28-12-2012, 09:37
sıralama için teşekkür ettim. peki marka ? :)

gürsel abi ben yaptırmıyorum yapıyorum. sonuçlar çok güzel ama kalıcılığı arttırmak lazım. :)

Onrcn
28-12-2012, 09:45
1 ay sabredersen sana da cozumum olacak :D

douu
28-12-2012, 09:46
1 ay çok onurcan :D neyse bekliyoruz :D

M U R A T
28-12-2012, 09:51
şuan nano tr de bulunurluk açısından aquartz

koray ozan
28-12-2012, 10:01
katı wax da auto glym hd wax favorim

Saro-Ş
28-12-2012, 10:12
Nanolu arabalar yağmurda ne çamur tutuyo ne su insan işi değil

Onrcn
28-12-2012, 10:17
Nanolu arabalar yağmurda ne çamur tutuyo ne su insan işi değil

Tutmuyor degil tutuyor ama eskiye nazaran baya az tutuyor. Fark asil temizlerken ortaya cikiyor ;) Gunluk kullanilan araclar icin bence normal wax larin devri bitmistir.

mimit
28-12-2012, 10:41
Meguiars ın hangi ürününden memnun kalmadınız acaba? M21 denediniz mi? sentetik bir ürün.

sagi
28-12-2012, 11:03
aquartz candır caaan :D

CenKeR
28-12-2012, 12:05
- Takipteyim Bu Konuyu =)

devil_berk22
28-12-2012, 12:43
nano uygulamaların fiyatı nedir acaba ? ve 7 yaşında bir aracın üzerindeki yıkama kurulama esnasında oluşan çizikler giderilmeden uygulanabilirmi ?

Onrcn
28-12-2012, 12:50
nano uygulamaların fiyatı nedir acaba ? ve 7 yaşında bir aracın üzerindeki yıkama kurulama esnasında oluşan çizikler giderilmeden uygulanabilirmi ?

Uygulanir ama dayanikliligi ve tutunmasi azalir. Yuzeyin olabildigince temiz olmasi lazim, nano korumalar icin en onemli faktor budur. Yakin zamanda limitli sayida Nanolex urunuleri elimizde olacak ;)

FaBeRgE
28-12-2012, 12:51

nano uygulamak için, önce çiziklerin giderilmesi ve bu malzemeden kalan yağın dahi temizlenmesi gerekir. Bunun için ipa kullanabilirsiniz.

Blackbird
28-12-2012, 17:37
Sana gönderdiğim AQuartz kalıcılık olarak seni kesinlikle tatmin edecek emin ol, doğru uygulama ve bakımla 2 yıl rahat ömrü var. :)

Denemen için fazla gönderdiğim Reload uzun şişede olan üründe fiyat performans olarak çok iyi AQuartz firması 12 ay dayanımı olduğunu söylüyor ancak ülke şartlarında 6 ayı temiz var ve su iticiliği oldukça başarılı, bir paket sigaradan daha ucuz olduğunu düşünürsek bence çok iyi. :)

Ufuk
28-12-2012, 17:47
aquartz candır

G_TT_I
28-12-2012, 17:50
Meg fani olarak surekli meg urunleri kullandim, gecmisten bugune sonax benim icin kaziklanma noktasiydi,
En son sonax nano koruma gaptirdim goztepede, en son kullanilan o sprey neredeyse vernik gibi bnm icin son nokta.

koray ozan
29-12-2012, 00:20
nano uygulamak için, önce çiziklerin giderilmesi ve bu malzemeden kalan yağın dahi temizlenmesi gerekir. Bunun için ipa kullanabilirsiniz.
çizikleri alamazsanız ipadan sonra tekrar ortaya çıkacaktır. aquartz erişilebilirlik, kalıcılık ve parlaklık olarak gayet iyi bir ürün.

imprezaWRC
29-12-2012, 11:43
Meguiars nxt kullanın, para çokomel eğrisindeki en iyi ürün. Hem çizikleri kapatıyor, hem temizlik yapıyor, hem pahallı hem 1 ay koruma sağlıyor, hem çiziklere karşı direnci yok, lokum lokum :D :D

Aquartz, Cquartz, Gtechniq, Nanolex, Wolf's Chemicals, Sonax Lack Protect ve daha nice gerçek nano ürünler aracın boyasını uzun süre korur tabi sizinde doğru yıkama ürünlerini seçmeniz lazım.
Nano ile uyumlu pH dengeli şampuanlar kullanılmalı, asla piyasada satılan cilalı şampuanlar tercih edilmemelidir.

Ae86
29-12-2012, 12:22
300 ml ye yakın aquartz uyguladım memnunum.Ben sıfır boyaya uygulama yaptım.Yaklaşık 4 - 5 ay oldu hala kendinde.

Blackbird
29-12-2012, 12:50
Nano ile uyumlu pH dengeli şampuanlar kullanılmalı, asla piyasada satılan cilalı şampuanlar tercih edilmemelidir.

Şampuan kesinlikle çok önemli, şuan bildiğim kadarıyla Türkiye de satışı olan nano şampuan yok ama 1 aya kadar Onurcan Nanolex in şampuanını getirecek aracından nano koruma olanlara kesinlikle tavsiye ederim.

d.berkay
01-01-2013, 17:51
Nano şampuan olarak bildiğim bekbars in sampuani var galiba..

Bunun dışında su an için en mantıklı seçim Aquartz PPF olur ama onuda uygulamak çok zahmetli. Bence gtechniq c1.5 guzel seçim olur..

ghibli06
01-01-2013, 20:03
sonax nano guard, nano boya koruma ürünlerinden biri midir?

d.berkay
02-01-2013, 06:43
Evet, Sonax nano guard da nano teknoloji ile üretiliyor ama dayanimi diğer alternatiflere göre biraz zayıf..

ghibli06
02-01-2013, 07:19
sprey şeklinde değil mi ?

Onrcn
02-01-2013, 10:40
Bugun Nanolex e siparisi geciyorum limitli sayida ;)

Sampuan fiyati 250 ml= 28tl
1Lt = 80tl

Bir araca 25 ml civari uygulama yeterli oluyor, hatta ben biraz daha az kullaniyorum sikinti olmuyor. Hatta ufak bir sealant da atiyormus. Foam lance ile bembeyaz oluyor arac. Hatta videosu;

P.s: Urunlerden isteyenler lutfen belirtsin. Sayilari limitli oldugu icin aninda bitme olasiligi cok yuksek.

ksp53bYqrYY

Blackbird
02-01-2013, 12:11
Ohaa lan yurtdışına göre ucuz olsun dedik ama sende vurup öldürmüşsün :D

Aynı şampuanın 250ml yurtdışı fiyatı 50TL + shipping. :)

250ml i 10 defa kullansak yıkama başına 2-3 TL geliyor, iyiymiş valla benim setimi hazırla kalmadı falan bilmem ben.

Onrcn
02-01-2013, 12:29
Ohaa lan yurtdışına göre ucuz olsun dedik ama sende vurup öldürmüşsün :D

Aynı şampuanın 250ml yurtdışı fiyatı 50TL + shipping. :)

250ml i 10 defa kullansak yıkama başına 2-3 TL geliyor, iyiymiş valla benim setimi hazırla kalmadı falan bilmem ben.

Haha seninki hazir zaten zorla saticam sana :D

d.berkay
02-01-2013, 21:14
Hocam ben bir litre alabilirim bu şampuandan..

ruzgar
02-01-2013, 22:14
DjHellfireS* mesaj kutusu dolu olduğu için size mesaj atamıyorum. :)

Onrcn
02-01-2013, 22:25
DjHellfireS* mesaj kutusu dolu olduğu için size mesaj atamıyorum. :)

Actim mesaj kutusunu kusura bakmayin fark etmemisim.

Hocam ben bir litre alabilirim bu şampuandan..

Tamamdir ekledim ;)

blumenberg
02-01-2013, 22:56
bir de nano korumadır gidiyor.. bana 500 tl fiyat çektiler.. nedir ne değildir tam bilmiyorum, sorunca anlatıyor da hiç inanasım gelmiyor, bana bir öncesi-sonrası şeklinde örnek gösterin diyorum o da yok diyorlar, bu nano boya korumada araç extra 1 gün onlarda kalıyormuş.. bilgisi olan var mı acaba? :)

mimit
02-01-2013, 23:06
bir de nano korumadır gidiyor.. bana 500 tl fiyat çektiler.. nedir ne değildir tam bilmiyorum, sorunca anlatıyor da hiç inanasım gelmiyor, bana bir öncesi-sonrası şeklinde örnek gösterin diyorum o da yok diyorlar, bu nano boya korumada araç extra 1 gün onlarda kalıyormuş.. bilgisi olan var mı acaba? :)

Nano korumanın hakkını verebilmesi için boyalı yüzeyin lekesiz ve çiziksiz olması gerekiyor,bu yüzden de araçlara kil ve pasta uygulanması gerekiyor bu yüzden uygulama merkezleri araçları bir gün tutuyor.işin içine rötüş gibi ekstralarda girerse işlemin tamamı 1,5 günü bulabiliyor.

Onrcn
02-01-2013, 23:19

:D Normal cilalarin devri koruma acisindan kapanmistir. 500tl iyi bile bence ama nasil bir pasta isleminden gectigine de bagli. Turkiye de cok nadir yerler oncesi sonrasi olarak vernik kalinligini gosteriyor musteriye. Olabildigince az vernikle oynasarak yapilan pasta ve detayli temizligin fiyati bu kadar ucuz degil cidden. Nano urunlerin en ucuzlarindan birisi elimdeki ve 50tl lerden basliyor sadece urun. Geriye 450tl kaliyor, ped, kil, pasta, elektrik,su vs de ekleyince yani kar marji baya az. En son yaptigim 2 aracin basinda yedigim abur cubur bile ciddi para haaha :D

Oncesi sonrasi ornekleri benim cep telefonumda bile var, nasil niye gostermediklerini bilemiyorum fakat nano koruma kullanildiginda 1 gun suyla temas etmemesi lazim aracin. Olabildigince nemden de uzak durmasi lazim. Bunu dusunerek yapiyorlarsa normaldir.

EVOII
03-01-2013, 01:48
NANO ve digerleri ancak uygulanak yüzey ısı şartları ve uygulanak ortam çok önemli Nanonun en kalitelilerinden biri Gtechniq EXO hemen hemen her alanda uygulanabilir.

exo v.s enzo
Gtechniq EXO Demonstration - YouTube (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TQB0oRKDJ_Y)

Gtechniq EXO Demonstration part II - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=qbmz25noz-o&feature=player_embedded)

d.berkay
03-01-2013, 07:58
Tavsiye verirken arkadaşın bu işin ticaretini yaptığını ve Meg's 21 yerine kullanabileceği daha dayanıklı bir ürün aradığını göz ardı etmeyin lutfen. M21 bir araç başına 5-6 maliyet yaratıyorsa en basitinden 40ar ml aquartz bunun en az 10-15 katı maliyet çıkartıyor. Bu iki uygulamayı aynı kefeye koymak yanlış. Tutupta iki uygulama için müşteriden aynı ücreti talep ederse çok büyük zarara girer..

Eğer standart koruma amaçlı dusunuluyorsa ve maliyeti.çok artırmak istemiyorsanız en iyi seçenek au an için AutoGLYM HD Wax.. Ancak eğer maliyet.biraz artsın ama koruma da iyi olsun derseniz tek başına Gtechniq C1.5 veya Aquartz Titanium uygulanabilir. Bunun yanında komple.bir nano koruma uygulaması isteniyorsa da Aquartz PPF ve Gtechniq C1+C1.5 en mantıklı seçimler olur.

Onrcn
03-01-2013, 08:16
NANO ve digerleri ancak uygulanak yüzey ısı şartları ve uygulanak ortam çok önemli Nanonun en kalitelilerinden biri Gtechniq EXO hemen hemen her alanda uygulanabilir.

exo v.s enzo
Gtechniq EXO Demonstration - YouTube (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TQB0oRKDJ_Y)

Gtechniq EXO Demonstration part II - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=qbmz25noz-o&feature=player_embedded)

Gtechniq in de sikintilari var ayrica 27 derecede olmasi gerekiyormus panelin. Nanolex te 5 dereceden itibaren uygulanabiliyor . Fakat bir diger etken havadaki nem oranidir. Gtechniq in heat resistance inda sikintilar olmasi ve kaputtaki boncuklanmanin bozulmasini halledebilirlerse urunleri baya sukse yapar.

ruzgar
10-01-2013, 17:47
DjHellfireS* nanolex ile ilgili son durum nedir? bir kaç gündür göremedim sizi , haber bekliyorum

Onrcn
10-01-2013, 17:55
Kargoya verilmesini bekliyorum bir sikinti gozukmuyor ;)

ruzgar
10-01-2013, 18:21
anladım :) dm attım yine , cevap bekliyorum :)

devil_berk22
10-01-2013, 19:02
dün turtle aldım umarım işe yarar :)

devil_berk22
12-01-2013, 23:30
turtle mavi kutuydu aldığım hiçbir işe yaramadı ve geri verdim sonuç hüsran :)

rcpyldz
13-01-2013, 00:21
meg.nxt bitti beyaz araç için yıkamadan sonra uygulayabilecegim cok ugrastırmayacak ne önerirsiniz arkadaşlar..

blumenberg
13-01-2013, 00:31
nano boya koruma için fiyat aldım araç 1 gün orada kalması gerekiyormuş extra bir işlem için.. 500 TL gibi bir fiyat çektiler :) fiyatından çok ben uygulmada endişelerim var :) aracı vurunca bile boyayı eskisinden daha iyi koruyormuş ne kadar doğru bilemicem

cnrsrn
13-01-2013, 01:25
meguarsta şuan nano ürün yok sanırım acaba üreticekler mi, katı cila olarak colinate i önerebilirim bende kalıcılıgı çok güzel

brky33
13-01-2013, 08:52
Bence En İyi Boya Koruma = Nano Boya Koruma dır.

Herkesin bildiği üzere Aquartz, Gtechniq, Nanolex vs... bu konuda uzman firmalardır ;)

d.berkay
13-01-2013, 11:46
meguarsta şuan nano ürün yok sanırım acaba üreticekler mi, katı cila olarak colinate i önerebilirim bende kalıcılıgı çok güzel

Meguiars'ta nano koruma var ancak fiyat uçuk.

MEGUIAR`S DEEP CRYSTAL COATING M188 (Nano Boya Koruma) | Meguiar's İzmir (http://www.meguiarsizmir.net/haberDetay.asp?id=7)

Uygulama için ortalama 1400TL istiyorlar..

Nano ürünler haricinde şu ana kadar denediğim en başarılı boya koruma ürünü AutoGLYM High Defination Wax. Şiddetle tavsiye ederim..

AUTOGLYM**HD Wax*High Definition Wax**BOYA KORUMA**İNGİLİZ* (ID#260532), fiyat 125 TL, ŞİŞLİ satın al (http://ticiz.com/p260532-autoglymhd-waxhigh-definition.html)

mc pherson
16-01-2013, 19:48
Gerçek nano ürünlerin çıkışı ile beraber bilen-bilmeyen herkes nano koruna yapar oldu malesef. Uygulama yapan fakat ne ürün kullandığını bilmeyen adamlar dahi nano uygulama yapıyor ama sözde kalıyor tabi.
Tr'de gerçek nano koruma yapan yerler oldukça az. Bence boya yüzeyini işçiliği iyi olan bir yerde kılcal çiziklerden arındırıp mükemmelleştirdikten sonra forumları okuyarak bilgi sahibi olup ya kendiniz ya da bu işi kişisel olarak yapan veya belli bir birikimi olan kişilere uygulama yaptırın derim. Bu işin hakkı ancak öyle verilir.