Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda arıza hakkında yardım...
muratburunce
29-12-2012, 00:45
Arkadaşlar bugn aracımla giderken çok derin bir çukura girdim kaçamadım sol ön tekerim çukura girdi çok sert bir giriş oldu küt diye ses geldi ve aracım arıza lambası yaktı ve stop etti... hemen kaputu açtım ve baktım soket fln çıkmıştır yerinden diye ama soketlerde bir sıkıtı göremedim... aracın altına baktım kopan akan birşey varmı diye oda yoktu... soketleri gördüklerimi söküp geri taktım kontrol ettim ama çalışmadı... sonra sorup soruşturdum araçta güvenlik amaçlı benzin kesen bir sistem olabilir dediler... motor içinde düğme fln var ona basman lazım gibi bişey dediler ama ben yerini ve öyle bir düğmenin varlığını bimediğim için bişey yapamadım tabi... daha sonradan akü kutup başını sök tak dediler ama onu çok geç söylediler aracın yanında değidim... sizden isteyeceğim yardım böyle bir tuş varmı eğer varsa yeri nerdedir yada ne gibi sorun olmuştur çukura düşme sonrası... başına daha önce böyle bir olay gelmiş olan varsa yardımlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler...
BU ARADA ARAÇ 1998 Honda Civic 1.6 İES
torpıdoyu ac kapagı asagı ındır elını aırbagın soluna dogru gotur bas calıssın
kadioglu
29-12-2012, 00:49
Valla karteri vurup eğip bükmediyse ya da çatlatıp patlatmadıysa korkacak bir şey yoktur.
muratburunce
29-12-2012, 00:55
torpıdoyu ac kapagı asagı ındır elını aırbagın soluna dogru gotur bas calıssın
torpidoya bakarım ama aracın orda aiırbag yok yeri değişrmi o zmn?
muratburunce
29-12-2012, 00:56
Valla karteri vurup eğip bükmediyse ya da çatlatıp patlatmadıysa korkacak bir şey yoktur.
yok çatlayan patlayan bir şey yoktu baktım direk altına akan birşey göremedim... yrn sabah tekarar bakacağım o zmn daha çok belli olur...
hyr degısmez dedıgım konumda dugme
muratburunce
29-12-2012, 01:05
hyr degısmez dedıgım konumda dugme
teşekkür ederim umarım sadace odur sıkıntı.. ona basınca arıza lambası sönermi peki?
eyuparsln
29-12-2012, 01:23
bende sönmüştü
arkadaşın dediği gibi torpidonun içinde sol tarafta teybe doğru
muratburunce
29-12-2012, 07:53
bende sönmüştü
arkadaşın dediği gibi torpidonun içinde sol tarafta teybe doğru
teşekkür ederim yardımlarınız için :)
muratburunce
29-12-2012, 07:54
başka önerisi olan arkadaş varmı? yani eğer o düğmeye bastığımda arıza lambası sönmez ise şuraya fln bak ordan olabilir diyen arkadaşlar varmıdır yardımlarınız bekliyorum :)
baska oneriye gerek yok iste stp yeterli tecrubeli bu konuda, darbe sensorunu kastediyor. bas calismazsa bir daha sorarsin;)
muratburunce
29-12-2012, 08:07
baska oneriye gerek yok iste stp yeterli tecrubeli bu konuda, darbe sensorunu kastediyor. bas calismazsa bir daha sorarsin;)
kardeş ii hoş diosunda başka öneriye gerek yok diye oraya kadar gidip boş boş geri gelmekte var hani eğer başka bir nedenden olabilirse arabanın yanına kadar gitmişken onada... yani arabam anteresin önünde yatıyor bu durumdan huzursuzum eğer o sensör olmassa çekici fln bişiler ayarliacam... her türlü öneriye açığım yani bu konuda... genede yorum için saol her ne kadar yardım amaçlı olmasada...:icon_tup:
_driver_
29-12-2012, 08:13
accordda aynı durumu yaşamıştık yıllar önce.sensör düğmesiyle kurtarmıştık.
inşallah sizin durumunuz da masraflı bişey değildir
muratburunce
29-12-2012, 08:20
accordda aynı durumu yaşamıştık yıllar önce.sensör düğmesiyle kurtarmıştık.
inşallah sizin durumunuz da masraflı bişey değildir
inşallah sadece düğmeye basında düzelir :S
Arac sert darbe aldigi icin kendini kitlemis.darbe sensorune bas stp nin dedigi gibi
darbe sensorudur baska bısey deıldır. darbe deılse kutup basını sok 30 sn bekle.tekrar tak.
Stp yazmış zaten darbe sensörüne bas çalışır araba
Baska önerisi olan varmi yazmissinda
Araç Lifte kaldırılıp alt takım kontrol edilmesi gerek
Boyle buradan durumu arızayı görmenden yorum yapmak mantıksız olur
En fazla amortisor un patlamistir ve ya rotillerin bozulmustur
muratburunce
29-12-2012, 09:28
Stp yazmış zaten darbe sensörüne bas çalışır araba
Baska önerisi olan varmi yazmissinda
Araç Lifte kaldırılıp alt takım kontrol edilmesi gerek
Boyle buradan durumu arızayı görmenden yorum yapmak mantıksız olur
En fazla amortisor un patlamistir ve ya rotillerin bozulmustur
anadım mertcan kardeş ztn çalışsada çalışmasada sanayiye gidek araba kesin ön takıma büyük bir zarar vermiştir... çalışırsa eğer çekiciye extra para vermiecem sadece çalışmassa ztn yapacak bişi yok çekici getirtip arabayı aldıracam :S
muratburunce
29-12-2012, 13:10
arkadaşlar başta STP nickli arkadaşım olmak üzere hepinize çok teşekkür ederim ilgi ve alakanız için sorun çözülmüştür... STP nickli arkadaşın dediğini yaptık çalıştı şimdi alt takım bakımına girelim bakalım ne kdr masraf açmış bize...
öncelikle geçmiş olsun umarım büyük bir masraf çıkmaz, böylece bir bilgi daha öğrenmiş olduk :)