PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Antifiriz Tavsiye

SOMEONESPECIAL
29-12-2012, 13:10
%50 Saf Su %50 Antifiriz kullanıyoruz.

Peki Kırmızı mı Mavi mi kullanalım. Özellikle Honda da.
Marka olarakta Petrol Ofisi tavsiye ediyorlar. Siz ne dersiniz ?

low&slow
29-12-2012, 13:16
Ucuza kaçmamanızı öneririm bazıları böyle garip bi hale geliyomuş içeride.

Maxi
29-12-2012, 13:23
güzel başlık aslında ama detaylı yazışmalar önceden yapılmış olmalı antifreeze konusunda bakmak lazım.

neyse bende şunu merak ediyorum
yeni model antifrizlerin içinde asit mevcutmuş
bir maddeden bahsedildi bana
bu, silikon hortumları aşındırıyormuş

hangisinin içinde ne var? nasıl biliriz anlarız ?

SOMEONESPECIAL
29-12-2012, 13:38
Antifriz %100 olarak kullanılmaz. Seyreltilerek donma noktası daha da düşürülür. Saf antifriz'in donma noktası %50su%50antifriz karışımından daha yüksektir.

Bazı markalarda saf suyla damıtılmış hazır antifriz karışımları vardır. Örneğin Ford'da motorcraft'ın 5LT'lik karışımı var. Ama genelde çoğu serviste %100 antifrize su eklenir. Bu su da genelde musluk suyu olur. Eğer yaşadığınız yerde şebeke suyu kireçli değilse bu çok da büyük bir sorun değildir. Ama en güzeli kireçsizliğinden, tortusuzluğundan emin olduğunuz bir su ile tamamlamaktır. Bu şişe su da olabilir.

Ayrıca çoğu servis motor suyu değişiminde sadece radyatörü boşaltır. Halbuki motor içinde, termostat gerisinde de hatrı sayılır seviyede su kalır. Sistemin tamamının, tüm su kapasitesinin boşaltılması gerekir. Genelde blok üstünde de tapa bulunur. Ya bu tapadan da su boşaltılır, ya da motor çalıştırılıp birkaç kez antifrizsiz su sistemde tapa açık bir şekilde devirdaim ettirilerek hem yıkama, temizlik, hem de komple değişim, eski suyun tamamen tahliyesi sağlanmış olur.

http://www.techturkey.com/forum/makaleler-amp-teknik-bilgiler/70948-antifiriz-kullanimi.html

Detaylı olarak önce ki konulardan bunlara erişebildim ama kırmızı mavi yeşil
konusunda ve marka tavsiyesi yok. Honda da fabrikasyon mavi çıkıyormuş.
Kırmızılar organikmiş vs vs vs

Maxi
29-12-2012, 13:50
osman usta şöyle yazmış orada.
mesela benim radyatör "bakır"
(rengi siyah ama üzerindeki boyayı kazıyınca bakır çıkıyor)

Aracınız yeni model ve/veya alüminyum radyatörlü ise organik kırmızı antifriz kullanın.

Organik(kırmızı) antifrizi 5 yılda bir, inorganik(mavi/yeşil) antifrizi 1 veya 2 yılda bir değiştirin. Glycomat ölçümünde yüksek oran görülse bile soğutma sıvısının yukarıda verdiğim periyodlarda değişimi şarttır.
Techturkey.com Post 39

34btr1907
29-12-2012, 13:52
antifirz konusunda bulabildiğiniz en kalitelisini alın derim,başıma geldı benden önceki ne koyduysa artık içine kaloriferin aliminyum u delip sızdırma ve leş gibi koku yaptı.

yucelebeci
29-12-2012, 13:55
würth'ün antifirizlerini tavsiye ederim eğitimde testini gerçekleştirmiştik -55 dereceye kadar koruma sağlıyor

D16inside
29-12-2012, 18:21
benim radyatör 3 yıl oldu temzilenip bakıma ihtiyacı var ilk fırsata antifiriz almak gerekiyor konun takipcisiyim servisde kırmızı önerdiler ama fiyatları cep yakıyor :(

timucintt
29-12-2012, 22:01
shell antifriz ve saf suyu al boşalt abi... ben her sene değiştiriyorum.... 2 3 sene beklenmez direkt içi pislik kaplıyor...

Sebring
30-12-2012, 00:02
Kirmizi Castrol cok iyidir.

tdipower
30-12-2012, 00:10
hep kırmızı kullanırım :)

131mirafiori
30-12-2012, 01:08
Kırmızıdan şaşmam :) Kar yağdı mı don oldu mu beze damlatıp kapıların içindeki lastiklerede sürmenizi tavsiye ederim :)

D16inside
30-12-2012, 19:48
civic sogutma suyu motorun neresinde somun a baktım ama bulamadım.

Maxi
30-12-2012, 20:29
biraz araştırdım
nispeten eski model araçların Ethylene Glycol yani "etilen glikol" bazlı antifriz kullanması lazımmış.
sanırım renkleri yeşil yada mavi oluyor. Bakır radyatörlere.

yeni model araçlarda ise aluminium radyatörler var
Propylene glycol yani "propilen glikol" bazlı antifrize kullanılması tavsiye ediliyor.
rengi kırmızı-turuncu gibin

peki hangi antifrize kutusu üzerinde bunlar yazıyor ?
ben hiç görmedim
neye göre satın alıcaz o zaman ?

bu bilgiler doğrumu? %100 eminde değilim
ayrıca rengine aldanmamak lazım

sinan-s
30-12-2012, 20:34
Bendekı mavı renk servis koymuştu..

Mr.K
30-12-2012, 21:58
kırmızılar yanlısım yoksa eger g12 diye biliyorum kodunu.. audide bmw de aynı kullanıyo aklımda kalan..

0M42
31-12-2012, 09:57
Kırmızı olanlar sözde organik diye geçer ancak çok azı organiktir.Organik olana iyi para ödersiniz.Kaliteli bir makra kullandıktan sonra kırmızı, yeşil, mavi olmasının pek bir önemi yok bana göre.