Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mühendislerin konusu

Sayfa : 1 [2]

19gokhan90
24-04-2013, 12:14
Sistem dinamigi vizesi icin uyanilir,***** kontrol sistemlerini bagliyo kalirsam okul 7 yila uzar :) bu arada bu yil en gec kapanacak okul gazi heralde, son butunleme tarihi 18 temmuz

19 temmuz :) dokuz eylül

İbrahim Erdem
24-04-2013, 20:07
Geçenlerde bir sınavım açıklandı.
Sınava giren kişi sayısı : 50
Sınava giren herkesin notlarının toplamı : 220 :D

Edit: Ben 5 aldım :D:D

abi çanın üzerindesin. :D

Bizdeki kolay sınav 60 üstünden ortalama 53 geldi ben 49 aldım kafayı yiyorum :(

Peki kafamı ve çoğu öğrencinin de kırıntılayan soru. Mezuniyet ortalaması bir işe yarıyor mu? Zira sırf ortalama düşük diye staj yapamayacağım da :(

onurunal
24-04-2013, 21:49
strength first mid-term grade : 100 =)))

levent
24-04-2013, 21:51
Aynen bro bende final sonrası direkt başlayacam 6 hafta Ankara'da... sen nerede yapacaksın?

eskişehir veya istanbul olacak şuanki görünen..

stayfun
24-04-2013, 21:54
Üstadlar tercih yapacak olsanız gazi makinayı mı yoksa %50 burslu uçak mühendisliğini mi önerirsiniz ?

Y.Emre
24-04-2013, 21:57
Antepteyim ama oluyorsa Sakarya yada Kocaeliyi gaziye yeğlerim açıkçası

cgnozdmr
25-04-2013, 01:52
abi çanın üzerindesin. :D

Bizdeki kolay sınav 60 üstünden ortalama 53 geldi ben 49 aldım kafayı yiyorum :(

Peki kafamı ve çoğu öğrencinin de kırıntılayan soru. Mezuniyet ortalaması bir işe yarıyor mu? Zira sırf ortalama düşük diye staj yapamayacağım da :(

tabiki yarıyor CV ne yazmanın yanında mesela 2.75 in üzerinde devlet yurt dışı yüksek lisans için aylık güzel bir miktar burs veriyor sana KYK öğrenci kredisi falan gibi değil miktar oldukça tatmin edici diye biliyorum :)

onurunal
17-06-2013, 09:44
"student affairs information system active semester20121"

bekliyoruzz :)

bugsyloony
17-06-2013, 16:32
Geçenlerde bir sınavım açıklandı.
Sınava giren kişi sayısı : 50
Sınava giren herkesin notlarının toplamı : 220 :D

Edit: Ben 5 aldım :D:D

bende kocaeli üniversitesi metalurji malzeme müh. son sınıftayım. Malzeme tasarımı sınavından sonra oturduk muhabbet edioduk notların toplamı 8kişi kaç çıkar dedik 98 de kaldı :))

ben 20 almıştım kafaya oynuroz :))

oztaskin
17-06-2013, 22:28
strength first mid-term grade : 100 =)))

helal olsun diyorum :D ben bu zamandan calculus fizik bırakıyorum strenght den ne yaparım bilemiyorum :D

a.ozkan
18-06-2013, 01:35
Verildimi bilmiyorum ama beyler bu işten haberi olan var mı ? emeklerimize yazık günah değil mi okadar yıl oku emek ver adamlar bı sınavla şak mühendis... Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama (http://www.elektrikport.com/haber-roportaj/teknik-ogretmenler-icin-muhendislik-tamamlama/8527#ad-image-0)

Y.Emre
18-06-2013, 10:26
Yarın bütünleme sınavları var ama transkript hala açıklanmadı. :mad::ofk:

edit: şimdi açıklandı.

c++ ve thermoyu tek seferde geçmek mutluluk verici :D

fexzi
18-06-2013, 12:09
inşaat mühendisi bir birey olarak her türlü desteğe varım :)

onurunal
20-06-2013, 08:44
helal olsun diyorum :D ben bu zamandan calculus fizik bırakıyorum strenght den ne yaparım bilemiyorum :D

finalden 25 aldım CB geldi :)

onurunal
20-06-2013, 08:45
inşaat mühendisi bir birey olarak her türlü desteğe varım :)

karayolu inşaatı şantiye stajı yapacak olan bir inşaat mühendisi stajyeri neler bekliyor kısaca bir özet istesek olur mu :)

fexzi
20-06-2013, 11:51
karayolu inşaatı şantiye stajı yapacak olan bir inşaat mühendisi stajyeri neler bekliyor kısaca bir özet istesek olur mu :)

En başta aşırı sıcak :)
ardından haritacılar ile münakaşa , iş koordinesinde aksaklıklar , devlet işi ise devlet dairesinde ise hakediş kontrol ve iş ilerleyişinde olan olumlu-olumsuz durumların değerlendirilmesi vs vs vs uzar gider yani :) zevkli ve sıkıcı diyebilirim :)

şu an bulunduğum ilde yol kontrolü bende sıcaktan ve stresten eriyorum.

oztaskin
20-06-2013, 23:30
finalden 25 aldım CB geldi :)

Tabi bi de öyle şeyler var :) final üniversitesi ben onu anladım. Sana özelden mesaj attım 2 kere ya 2 si de gelmedi yada 2 si de geldi bilemiyorum pek kullanamıyorum şu forumu :D

onurunal
24-06-2013, 16:05
En başta aşırı sıcak :)
ardından haritacılar ile münakaşa , iş koordinesinde aksaklıklar , devlet işi ise devlet dairesinde ise hakediş kontrol ve iş ilerleyişinde olan olumlu-olumsuz durumların değerlendirilmesi vs vs vs uzar gider yani :) zevkli ve sıkıcı diyebilirim :)

şu an bulunduğum ilde yol kontrolü bende sıcaktan ve stresten eriyorum.

ve en büyük sıkıntım henüz hiçbirşey bilmiyor olmam olacak sanırım :) sıfır tecrübe

onurunal
24-06-2013, 16:08
Tabi bi de öyle şeyler var :) final üniversitesi ben onu anladım. Sana özelden mesaj attım 2 kere ya 2 si de gelmedi yada 2 si de geldi bilemiyorum pek kullanamıyorum şu forumu :D

attım pm tekrardan..

bilalMW
31-07-2013, 13:42
marmara üniversitesinde makine endüstri v.s müh. programlarına okuyan arkadaşlar ulaaşabilir mi ? :)

dragonflydesing
31-07-2013, 14:10
çok tartışmalı bir bölüm olsa da (bazıları mühendislik, bazıları mimarlık, bazıları gsf der), ben kendime mühendis diyorum bilgi üni. endüstri ürünleri tasarımı okuyorum :)

onurunal
30-08-2013, 20:49
inşaatçı abilerim neredesiniz...

karayolu PMAT ve PMT için kabataslak gradasyon değerleri yazabilecek olan var mı.. yüzde olarak !?

halilcan9455
03-12-2013, 19:16
isis programındahttp://u1312.hizliresim.com/1j/3/v4qj1.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
şekilde ki gibi simetirk güç kaynağını kütüphaneden nasıl çağırıyoruz acaba ?

sweap07
03-12-2013, 20:17
elektronık haberleşme muhendısı yada bu buolumun muhendıslgını okuyan varmı ?

McKrop
03-12-2013, 21:19
Işık Üniversitesi - Mak. müh. 5. sene 3. sınıf saygılar :D

utkunoa
03-12-2013, 21:28
Yazılım Mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim ecu,android,xcode,java danışabilirsiniz ;)

sanctuary35
03-12-2013, 22:03
yrn lpg ve otogaz tesisleri sorumlu müdürlüğü kursu başlıo izmir kmo :D

dragstar
03-12-2013, 23:09
isis programındahttp://u1312.hizliresim.com/1j/3/v4qj1.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
şekilde ki gibi simetirk güç kaynağını kütüphaneden nasıl çağırıyoruz acaba ?

böyle bir kaynakyok, modelling primitives den dc voltage source koyucan

_FrKn_
10-12-2013, 17:16
s.a

yardımınıza ihtiyacım var. hoca proteus tan ödev verdi finale ekleme yapacağını söyledi. sıkıntılı olan derslerimden. proteusu da en son lise 2 de kullanmıştım pratik yapmayınca unuttum. Programı kullanıyorum kullanmasına da aşağıda verdiğim devrelerle ilgili bilgi lazım çizime.

şu devreleri proteusta çizmem lazım. internette falan arattım dc motorsuz olanları çıktı yaptıktan sonra farkettim dc motor olduğunu. internet kaynağı bile olsa yardımcı olursanız sevinirim ben bulamadım.

1 . http://i.imgur.com/tNfVGHV.jpg

2 . http://i.imgur.com/1JAwYTM.jpg

3 . http://i.imgur.com/HrgjaZM.jpg

4 . http://i.imgur.com/nJeUWHi.jpg

çizerkende aşağıda paylaştığım fotoğraflardaki sayısal değerlerden yararlanın dedi.
nasıl yapacağımı vs. söylerseniz çok memnun olurum.

http://i.imgur.com/LmfaM8X.png

http://i.imgur.com/ppKR5sj.jpg

Masterpiece
10-12-2013, 17:22
Yakın senelerde İnşaat Mühendisliğine giren varmı ? SDÜ düşünüyorum , fakat eşit ağırlığım :D

Bu sene olmazsada seneye daha iyi hazırlanıp illla SDÜ İnşaat tutturmak istiyorum..

Fakat 2 tane görünüyor puan listesinde biri 312.. , biri 286.. dört yıllık bölümler ikiside bunların farkı nedir ?

Birde eşit ağırlıktan deniyeceğim için sayıldan kaç net civarı yapmam gerek acaba yaklaşık , özellikle nelere çalışmam lazım vs. vs.

Tavsiye , öneri herşeye açığım bekliyorum..

Gimifayf
10-12-2013, 17:59
Maden muhendisleri de girebiliyo mu bu konuya. :P

tuzemen
10-12-2013, 22:35
süleyman demirel otomotiv mühendisliği 1.sınıf terk. :) bu sene de atılım imalattan devam ediyorum. :D ankara olsun diye geldim ama otomotivi aramıyor değilim.

Emre-U
10-12-2013, 23:46
Bende Akdeniz üni ziraat müh okuyorum (her ne kadar müh lukden sayilmasada) 2. Sinif bölümüm tarimsal yapılar ve sulama.

aykutsafakyaman
11-12-2013, 00:02
Sırf babamla zıtlaştığım için Ktü - Makina . Celal Bayar yazmayan kafamı .

huseyinturk
11-12-2013, 11:37
devlette çalışan varmı? İnşaat mühendisiyim 2 yıl özel sektör yetti asker dönüşü ya devlet ya kendi işim diyorum. girmesi zormudur kpss dışındada giren çok var sanırım belediyelere vs.

İbrahim Erdem
11-12-2013, 11:56
Önümüzdeki hafta 2 sınav.

10 gün sonrası için 20 sayfalık proje

cumaya ayrı bir dersin projesi

yarına bir adet ödev

pazartesiye bir adet ödev ve aynı gün o dersin sınavı var.

Çekin vurun beni.

MehmetCanA.
11-12-2013, 12:39
Gazi Üniversitesi İmalat Mühendisliği 1. sınıf terk. Tekrar hazırlanıp İstanbul'da mühendislik okucam.

_FrKn_
11-12-2013, 12:54
s.a

yardımınıza ihtiyacım var. hoca proteus tan ödev verdi finale ekleme yapacağını söyledi. sıkıntılı olan derslerimden. proteusu da en son lise 2 de kullanmıştım pratik yapmayınca unuttum. Programı kullanıyorum kullanmasına da aşağıda verdiğim devrelerle ilgili bilgi lazım çizime.

şu devreleri proteusta çizmem lazım. internette falan arattım dc motorsuz olanları çıktı yaptıktan sonra farkettim dc motor olduğunu. internet kaynağı bile olsa yardımcı olursanız sevinirim ben bulamadım.

1 . http://i.imgur.com/tNfVGHV.jpg

2 . http://i.imgur.com/1JAwYTM.jpg

3 . http://i.imgur.com/HrgjaZM.jpg

4 . http://i.imgur.com/nJeUWHi.jpg

çizerkende aşağıda paylaştığım fotoğraflardaki sayısal değerlerden yararlanın dedi.
nasıl yapacağımı vs. söylerseniz çok memnun olurum.

http://i.imgur.com/LmfaM8X.png

http://i.imgur.com/ppKR5sj.jpg

güncel çekeyim geride kalmasın.

senna
11-12-2013, 13:03
Önümüzdeki hafta 2 sınav.

10 gün sonrası için 20 sayfalık proje

cumaya ayrı bir dersin projesi

yarına bir adet ödev

pazartesiye bir adet ödev ve aynı gün o dersin sınavı var.

Çekin vurun beni.

bazen rüyamda sınava girdiğimi görüyorum çalışmadığımı falan görüyorum bi uyanıyorum diyorum oh okul bitmiş:D

MehmetCanA.
11-12-2013, 13:12
bazen rüyamda sınava girdiğimi görüyorum çalışmadığımı falan görüyorum bi uyanıyorum diyorum oh okul bitmiş:D

Okul sana büyük bi travma yaşatmış abi:D

onurunal
11-12-2013, 14:04
içinizde soil laboratuar raporları ile transport projesini aynı anda teslim eden yoksa halimi kimse anlamayaz :)

siR
28-12-2013, 16:58
Arkadaşlar, elektirk elektronikle ilgili herhangi bir konuda research paper yazmam lazım, daha önce benzer bir çalışma yapan varmı ?

oğuz
28-12-2013, 17:01
süleyman demirel otomotiv mühendisliği 1.sınıf terk. :) bu sene de atılım imalattan devam ediyorum. :D ankara olsun diye geldim ama otomotivi aramıyor değilim.

otomotiv i niye bıraktın sorması ayıp ? bende karabükte düşünüyorum mecbur kalırsam.

gokberkeren
07-01-2014, 15:29
Afyon Kocatepe Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği 1.sınıfım okul ve bölümle ilgili yardımcı olabilirim.

gökberk
07-01-2014, 15:30
Gelme Karabük'e :) Bitmez bu okul... 1-3 kilidi var.
Vizen ne olursa olsun finalde de 50 alamazsan kalırsın.

oğuz
07-01-2014, 15:49
Afyon Kocatepe Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği 1.sınıfım okul ve bölümle ilgili yardımcı olabilirim.

afyon biraz uzak ama bölüm hakkında ki dusuncelerını merak ediyorum,***** pıyasada pek aranmıyor,daha cok makına vs..

Gelme Karabük'e :) Bitmez bu okul... 1-3 kilidi var.
Vizen ne olursa olsun finalde de 50 alamazsan kalırsın.

hmm değişikmiş..dgs ile geçicem puan makinaya vs yetmezse otomotive bir il e yerleşicem mecbur.

sirhot
07-01-2014, 15:55
biyomedikal mühendisiyim her türlü konuda yardımcı olurum. pm atmanız yeterli.:icon_tup:

gokberkeren
07-01-2014, 16:11
afyon biraz uzak ama bölüm hakkında ki dusuncelerını merak ediyorum,***** pıyasada pek aranmıyor,daha cok makına vs..

Otomotiv muh. daha yeni yeni açılan bölümlerden biri 5,6 yıllık geçmişi var bu yüzden piyasada çok bulunan bir dal değil ileride otomotiv sektöründe çok daha aranan bir hal alacak,makineye göre çalışma alanı daha dar ama otomotiv sektöründe makineye göre daha kalifiye bir mühendis olarak mezun oluyorsun bu da otomotivciyi öne geçiriyor.Tabi yine de herşey kendini geliştirmeye bağlı.Benim düşüncelerim bunlar.

oğuz
07-01-2014, 16:24
Otomotiv muh. daha yeni yeni açılan bölümlerden biri 5,6 yıllık geçmişi var bu yüzden piyasada çok bulunan bir dal değil ileride otomotiv sektöründe çok daha aranan bir hal alacak,makineye göre çalışma alanı daha dar ama otomotiv sektöründe makineye göre daha kalifiye bir mühendis olarak mezun oluyorsun bu da otomotivciyi öne geçiriyor.Tabi yine de herşey kendini geliştirmeye bağlı.Benim düşüncelerim bunlar.

geliştirmek önemli tabi,zaten ilgi alanım olduğu için bu daaha kolay olur.şimdi olmasa bile bende ilerde otomotiv sektoruunun ciddi yerlere geleceğini ve oto muh lerın güzel yerlerde olacağını düşünüyorum.zaten sayı az olduğu için bence iyi yerlerde olacak mezunlar.okul hakkında ve yerleşim hakkında gorusun var mı?okulda ıyı bır eğitim alınır mı.yurt vs durumları nasıl olur yerleşim yerli halk sıkıntısı olur mu.dgs ile geçicem ben..
teşekkürler bilgilendirme için..

gokberkeren
07-01-2014, 16:54
geliştirmek önemli tabi,zaten ilgi alanım olduğu için bu daaha kolay olur.şimdi olmasa bile bende ilerde otomotiv sektoruunun ciddi yerlere geleceğini ve oto muh lerın güzel yerlerde olacağını düşünüyorum.zaten sayı az olduğu için bence iyi yerlerde olacak mezunlar.okul hakkında ve yerleşim hakkında gorusun var mı?okulda ıyı bır eğitim alınır mı.yurt vs durumları nasıl olur yerleşim yerli halk sıkıntısı olur mu.dgs ile geçicem ben..
teşekkürler bilgilendirme için..

Okul gelişmekte olan bir okul çoğu sözlükte hem okulu hem halkı kötülemişler,okul tabi ki bir anadolu,ege,9eylül değil ama gelişiyor sürekli halkı biraz tutucu eğitim seviyesi düşük ama iyi niyetliler öyle yobazlık bir durum yok,şehir normal bir anadolu kenti öğrenciler için 8,9 tane cafe 2 avm dışında bir şey yok sıkıcı yani beklentiyi yüksek tutmamak gerek :) şehirde güzel yurtlar mevcut yurt sıkıntısı yok.Okumak için gelinebilir yani.

_FrKn_
16-01-2014, 12:09
İ.Ü Auzef Endüstri Mühendisliği hakkında bilgisi tavsiyesi olan var mıdır?

ghibli06
16-01-2014, 12:52

yeminle aynısı bana oluyor, hiç derse girmemişim sınav var, okulu bitiremiyorum... ama mezun olalı 15 sene oldu :D

S.Mert
16-01-2014, 13:37
yeminle aynısı bana oluyor, hiç derse girmemişim sınav var, okulu bitiremiyorum... ama mezun olalı 15 sene oldu :D

bu olay herkeste aynı herhalde :) okul bittikten 2-3 ay sonra bile aniden uykumdan uyanıp ders kaydı yaptırmadım, dönemi kaçırdım, okul uzadı diye yataktan sıçradığımı bilirim. ben bide çok mucizevi bir şekilde mezun olmuştum, son sene bir sürü alttan dersim vardı, arkadaşlarımın iki katı kredide ders alıp hepsini vermiştim ve okulu uzatmadan mezun olmuştum. çok şükür bitti 6-7 ay oluyor ama insanı etkiliyor gerçekten.

bu arada bende bilgisayar mühendisiyim, yardıma ihtiyacı olan arkadaşlar ulaşabilirler.

bilalMW
16-01-2014, 14:28
İ.Ü Auzef Endüstri Mühendisliği hakkında bilgisi tavsiyesi olan var mıdır?

kardeşim direk girip 1.sınıftan okuyamıyorsun yalnız. başka okulda end.müh. kazanıp oradan devam edebiliyorsun diye biliyorum.

senna
16-01-2014, 14:30

ahahah abi çok iyi :D

birde bana şey olmuştu son sene ilk dönem bitti 8 dersten falan kalmıştım büte bir hafta var bütlere işte hazırlanıyorum hergün kan ter içinde uyanıp sınava geç kalmış gibi kalkıyordum koşturup gidecekken tatil olduğunu anlıyordum :D

o günlerde geçti gitti:)

siR
16-01-2014, 15:05
Bizimkide bitecekmi acaba :D

mechanic
16-01-2014, 15:59
demiyim demiyim dedim ama, boşverin mühendisliği ya, Tekel bayi açın 1 tane 5 sene sonra bir de bar açarsınız sonra da koy ***üne rahvan gitsin... ne milletin ağız kokusunu çekiyoruz ki..

tuzemen
16-01-2014, 16:09
otomotiv i niye bıraktın sorması ayıp ? bende karabükte düşünüyorum mecbur kalırsam.

kardeşim kusura bakma yeni gördüm.otomotiv mühendisliği benim küçüklüğümden beri hayalimdi.lys de iyi bir sıralamam olmayınca otomotivi de illa isteyince ıspartaya gittim.lakin, bölüm daha 1 yıllık olduğundan eğitimi pek beğenmedim.makinaya bağlı adam gibi lab yoktu.hacettepe uludağ çukurovadaki gibi bir sponsor vs felanda yoktu, bende bıraktım.aynı sene tekrar sınava girip atılım imalata geçtim, puanım yetseydi tam burslu atılım otomotiv hedefti tabi:D kısacası diyeceğim otomotiv mühendisliği okumak istiyorsan hacettepe uludağ çukurovaya eyvallah ama diğerlerini bir kere daha düşün derim.tecrübeyle sabit.:)

oğuz
16-01-2014, 16:27
kardeşim kusura bakma yeni gördüm.otomotiv mühendisliği benim küçüklüğümden beri hayalimdi.lys de iyi bir sıralamam olmayınca otomotivi de illa isteyince ıspartaya gittim.lakin, bölüm daha 1 yıllık olduğundan eğitimi pek beğenmedim.makinaya bağlı adam gibi lab yoktu.hacettepe uludağ çukurovadaki gibi bir sponsor vs felanda yoktu, bende bıraktım.aynı sene tekrar sınava girip atılım imalata geçtim, puanım yetseydi tam burslu atılım otomotiv hedefti tabi:D kısacası diyeceğim otomotiv mühendisliği okumak istiyorsan hacettepe uludağ çukurovaya eyvallah ama diğerlerini bir kere daha düşün derim.tecrübeyle sabit.:)

Heryerin eğitimi illaki bir değil ama haccettepe uludağda baya yüksek..dgs ile denicem ben.mesela uludağ 270,ama 270e makine müh.de var :) Karabük oto müh baya düşük,255 gibi.en kötü oraya giderim hem myoda okuduğum ve ilgili olduğumda bölüm.bi şekilde mezun olup işe güce bakarım en azından,düşüncem bu.haccettepeden mezun olsak araba yapmayacağız sonuçta tr de :D ama daha rahat olurduk tabi iş ararken..

eraslanb
16-01-2014, 18:23
Heryerin eğitimi illaki bir değil ama haccettepe uludağda baya yüksek..dgs ile denicem ben.mesela uludağ 270,ama 270e makine müh.de var :) Karabük oto müh baya düşük,255 gibi.en kötü oraya giderim hem myoda okuduğum ve ilgili olduğumda bölüm.bi şekilde mezun olup işe güce bakarım en azından,düşüncem bu.haccettepeden mezun olsak araba yapmayacağız sonuçta tr de :D ama daha rahat olurduk tabi iş ararken..

hocalarının çoğu makine müh. ve mezun olunca kendini ultra ultra geliştirmezsen iş yok.
Makine Pişmanlıktır ama 6 seneyi deviriyorum ve bitmiyorrrrrrrrrrrrr.

_FrKn_
16-01-2014, 18:34
kardeşim direk girip 1.sınıftan okuyamıyorsun yalnız. başka okulda end.müh. kazanıp oradan devam edebiliyorsun diye biliyorum.

ben şuan i.ü kontrol otomasyon teknolojosindeyim kardeşim.
hocanın dediğine göre bizim geçişimiz %90 dedi. Girmesi kolaymış yani.
Direk 3 ten başlıyorsun. Bayağı araştırdımda kararsızım direk tecrübe eden varmı diye sormak istedim. Yeni bir sistem sonuçta okuyanlarda pek memnun gözükmüyor.

bilalMW
16-01-2014, 18:44
ben şuan i.ü kontrol otomasyon teknolojosindeyim kardeşim.
hocanın dediğine göre bizim geçişimiz %90 dedi. Girmesi kolaymış yani.
Direk 3 ten başlıyorsun. Bayağı araştırdımda kararsızım direk tecrübe eden varmı diye sormak istedim. Yeni bir sistem sonuçta okuyanlarda pek memnun gözükmüyor.

hea sen geçebilirsin o zaman. ama end. müh dediğin şey işletmenin müh. giriş dersleri koyulmuş hali gibi bişey.

senna
16-01-2014, 19:03
demiyim demiyim dedim ama, boşverin mühendisliği ya, Tekel bayi açın 1 tane 5 sene sonra bir de bar açarsınız sonra da koy ***üne rahvan gitsin... ne milletin ağız kokusunu çekiyoruz ki..

güzel bir yerde yıkama çok daha iyi emin ol buna razıyım ben:)

emre.ates
16-01-2014, 19:42
şu an final haftası inşaat müh 4.sınıf ilk dönem deyim yatıyorum kalkıyorum yıne aynı stres vizeler perişan finaller b.k gibi geçiyor inş canla falan gecerim bir şekilde büt stresi daha kötü canlı canlı yaşıyorum şu an kabus geceler bitmiyor :)

onursumer
16-01-2014, 19:56
bilgisayar muhendisliği ile erasmus tavsiye edermisiniz hazır fırsatım varken gidip dağıtıym diyorum çok sıkıldım :D

ali_utku
16-01-2014, 19:59
bilgisayar muhendisliği ile erasmus tavsiye edermisiniz hazır fırsatım varken gidip dağıtıym diyorum çok sıkıldım :D

İmkan varsa mutlaka yap bence.arkadas çevremden ben hariç herkes gitti.Anlata anlata bitiremiyorlar :)

onursumer
16-01-2014, 20:31
İmkan varsa mutlaka yap bence.arkadas çevremden ben hariç herkes gitti.Anlata anlata bitiremiyorlar :)

benimde aynı şekilde gitmeyenlerde en büyük pişmanlığım diyor :)

erasmusla ilgili çalışmalara başlamam lazım anlaşıldı :D

Y.Emre
16-01-2014, 23:43
Repeat olmamla kötü başlayan dönem not ortalaması olarak güzel bitti.. ekstra 2 ders alıp seneye de çek cum.da erasmus çakıp güzel ortalamayla dönersem biter bu okul :D

Bütlerde herkese kolay gelsin 3 senedir ilk defa tatil yapıcam ben :cool:

not:2.dönem sonunda bu hedefin ne kadarını yapmışım kontrol etcem

halilcan9455
18-02-2014, 18:18
DGS ile aranıza katılacağım bende inşallah.

oguz
18-02-2014, 18:38
Maden mühendisiyim , işletme projeleri ve migem le alakalı konularda yardımcı olabılırım , netcad konusunda da yardımcı olabılırım

Ufuk
18-02-2014, 18:59
Sizlere bir sorum var;
Ben şimdi özelde endüstri mühendisliğindeyim.
Ama 3 nesildir inşaatçı aileden geliyorum.Baskı çok, bende inşaat işinden anlıyorum.Yine özelde inşaata nasıl geçiş yaparım ? Tekrar lys demeyin kafayı yerim. Başka şekilde bir geçiş şansım var mı ? Yatay olur dikey olur hepsi olurda nasıl olacak o yolu yordamı nedir ?

Y.Emre
18-02-2014, 19:11
Bazı okullar örneğin Koç gibi ilk yılın sonunda okul içerisinde bölüm değiştirmene izin veriyor. Bildiğim tek yol o.

kunteper
18-02-2014, 20:00
Senin universitedende insaat varsa is kolay,
Kagitta yazan genel kural sene sonunda basvurursun, universite ici bolum degistirmeye,
Insaata gecmek isteyen ogrenciler lys ve not ortalamalarina gore siralanir, atiyorum en ustteki 5 kisi insaata gecmeye hak kazanir.

Ama ozelde bu isler baya rahat, donem icinde bile bolum degistiren arkadaslarim oldu,
Ayarliyorlar bir sekilde... Hic sorun etmiyorlar... Sen yeterki odemeni yap

onursumer
18-02-2014, 20:23
Sizlere bir sorum var;
Ama 3 nesildir inşaatçı aileden geliyorum.Baskı çok, bende inşaat işinden anlıyorum.Yine özelde inşaata nasıl geçiş yaparım ? Tekrar lys demeyin kafayı yerim. Başka şekilde bir geçiş şansım var mı ? Yatay olur dikey olur hepsi olurda nasıl olacak o yolu yordamı nedir ?

kurum içi yatay geçiş yapabilirsin ozel olduğundan sorun çıkarıcaklarını sanmıyorum :) ilk sınıflarda zaten birçok ders ortak olduğundan bir kaybında olmaz diye düşünüyorum

Ufuk
20-02-2014, 20:24
abiler iyi dedinizde okulda inşaat bölümü yok :) Başka okula geçişi nasıl yaparım ?

kunteper
20-02-2014, 20:31
O da benzer sekilde ama alttan ders birakmama ya da ortalama siniri isteyebilir universitesine gore,

Yazlari basvurular alinir, basvurucagin universiteye sorman lazim, sartlari neler diye

onursumer
21-02-2014, 00:02
aynen olay gitmek istediğin üniversitede bitiyor gidip konuşman gerekli :)

tuzemen
25-02-2014, 18:31
bu dönem çizim derslerine başladık.catia öğreniyoruz.fakat evde çalışabilmek için benim bilgisayarada catia lazım.bu program internetten indirilebiliyor mu?ücretli mi?öğrenci versiyonu vs. nasıl oluyor?bilgilendirebilecek biri varsa çok sevinirim.

halilcan9455
15-03-2014, 09:25
çok acil yardıma ihtiyacım var

İsis te devre tasarlamam gerekiyor.

belirli bir değerin altındayken ledin sönmesi üstündeyken ledin yanması gerekiyor.
bunu en basit şekilde nasıl tasarlarım.
bugün bitirip malzemeleri almam gerekiyor.

ALPhan japan
15-03-2014, 10:08
hidrolik işi yapıyorum bununla ilgili fikir almak isteyen ulaşabilir

onurunal
17-03-2014, 15:50
yurt dışı gönüllü staj yapmak istiyorum bu yaz. inşaat mühendisi abilerimden firma önerileri bekliyorum...

Y.Emre
02-06-2014, 23:54
Bir dönemin daha sonuna geldik ne alemdesiniz ağalar :D

strengthi ilk alışta geçmenin sarhoşluğunda kayboldum ben :D kabuslarıma giriyordu it :D

sky clio
03-06-2014, 00:17
Bugün itibari ile okulu bir biyomedikal müh. olarak bitirdim :)

Genel olarak 4 yılın sonunda, güzel bir bölüm tavsiye ederim çok zorluyor ama acısı ile tatlısı ile bitiyor.

tuzemen
03-06-2014, 06:14
Bugün itibari ile okulu bir biyomedikal müh. olarak bitirdim :)

Genel olarak 4 yılın sonunda, güzel bir bölüm tavsiye ederim çok zorluyor ama acısı ile tatlısı ile bitiyor.

hayırlı uğurlu olsun :) darısı bizim başımıza :D

sky clio
03-06-2014, 18:53
hayırlı uğurlu olsun :) darısı bizim başımıza :D

Sağolasın kardeşim :)

burakk.
03-06-2014, 19:09
abilerim bi sorum olacak sizlere bu sene kısmetse makine mühendisliği okumak istiyorum ygs puanımı baz alırsak ve şu anki lys deneme puanlarımla sakarya ya gidecek bir potansiyelim var gibi. Sizce bu bölümü okurken hangi okulu tercih etmeliyim puan aralığım 300-320 şehir mi üniversite öncelikli olmalıyım? bide bu makine mühendisliği her yerde aynı zorlukta mı ders konusu olsun hocaların tutumu olsun?

Y.Emre
03-06-2014, 22:56
Tabi belli bir zorluk seviyesi hepsinde var ama kesinlikle farklı farklı zorlukları.. birde sana tavsiyem her universitedeki her makine mühendisliği bölümü ayni amaçla egitim vermiyor, bitirdikten sonra nasıl çalışmak istedigine karar ver okulları da öyle araştır. Kimi argeci! yetiştirmeye çalışıyor kimi direkt piyasa adami kimi akademisyen falan filan.. hangisini istediğine karar veripte tercih etmen daha iyi olur bence..

Tayfun.O
04-06-2014, 00:33
Adü müh. programı yazacak varsa gelmesin imanım gevredi :D

16EC813
04-06-2014, 00:42
bursa - yenişehir şantiyemizde saha mühendisi olarak görev verebilecegimiz mühendis varsa işe ihtiyacı olan benimle irtibata geçsin
projemiz atıksu arıtma tesisi ve kanalizasyon şebeke inşatıdır arkadaşlar ,ayrıca harita müh. ve teknisyen topograflarada ihtiyaç vardır
530-877 73 03

dipnot :
projeyi biz yaptırıyoz yani İller Bankası

cgty06
04-06-2014, 00:43
atarsa 2 sene sonra bitiyo bizimki de :D.

onurunal
11-02-2015, 17:15
merhabalar
ankarada primavera ve excel öğrenmek istiyorum
tavsiye edeceğiniz kurslar var mıdır ?

Octane
11-02-2015, 17:26
Sizlere bir sorum var;

Kardeşim, bu ülkede kürt müteahit diye bir şey var. 3 nesildir inşaatçı aileden geliyorsan, ve sen de işin içindeysen ne mühendisi olduğunun bir önemi yok. Ailenin ve senin bağlantıların her işini çözer. Yeter ki sen işini takip et, işini bil, gerisi çok da önemli değil. Senin düşüncene göre bütün büyük firmalarda müdürlerinin işletme mezunu olması lazım, fakat gama enka promer prokon gibi dizayn ve imalat firmalarında genelde makine ve endüstri, inşaat firmalarında da genelde inşaat, çok acarsa jeoloji mühendisi şefin olur müdürün olur. Herkes okuduğu işi yapmıyor, üniversite bir titr, yani değerini ortaya koyuyor. Senin ne iş yapabildiğin, firmada veya çevrede ne iş başarabildiğin önemli.

Adam makine mühendisi, otomotiv masterını almanyada tasarlamış, araba sürmeyi bilmiyor ehliyeti yok, otomobil fabrikasına girmiş torpille, sen neyden bahsediyorsun :)

yigitblr
02-07-2015, 14:48
Mühendis abilerimden Makine mühendisliği ve Harita mühendisliği hakkında bilgi alabilir miyim?
İnternette yazılanlara göre harita mühendisliği revaçta görünüyor ve 2020 ye kadar iş sıkıntısı olmaz deniliyor velev ki yerleştim benim mezun olmam zaten 2020 yi buluyor.Yine de tercih edilebilecek bir bölüm müdür?

İbrahim Erdem
07-10-2016, 08:30
Şu konuyu hortlatalım.

Piyasa kötü. İşler iyi gitmiyor kimse için yakın zamanda düzelecek gibi de durmuyor.

İbrahim Erdem
07-10-2016, 09:30
Kardeşim, bu ülkede kürt müteahit diye bir şey var. 3 nesildir inşaatçı aileden geliyorsan, ve sen de işin içindeysen ne mühendisi olduğunun bir önemi yok. Ailenin ve senin bağlantıların her işini çözer. Yeter ki sen işini takip et, işini bil, gerisi çok da önemli değil. Senin düşüncene göre bütün büyük firmalarda müdürlerinin işletme mezunu olması lazım, fakat gama enka promer prokon gibi dizayn ve imalat firmalarında genelde makine ve endüstri, inşaat firmalarında da genelde inşaat, çok acarsa jeoloji mühendisi şefin olur müdürün olur. Herkes okuduğu işi yapmıyor, üniversite bir titr, yani değerini ortaya koyuyor. Senin ne iş yapabildiğin, firmada veya çevrede ne iş başarabildiğin önemli.

Adam makine mühendisi, otomotiv masterını almanyada tasarlamış, araba sürmeyi bilmiyor ehliyeti yok, otomobil fabrikasına girmiş torpille, sen neyden bahsediyorsun :)

Bu kısma katılıyorum. İyi diploma iyi etiket iyi marka iyi altyapı demek. Ama işin geri kalanı kişide bitiyor tamamen. Markanız sağlam olsa da donanımsız iseniz anlamı yok. Kimse arka camı kolla açılan sıfır bmw ye para vermez. Orta donanım vw alır ya da dolu hyundai alır. Özellikle bu bitik piyasada iş mevzuları ciddi sıkıntı o ayrı konu.

Okuyan arkadaşlar için. Eğer yurtdışında değil ise büyük meşhur firmaya gireceğinizde çok çok dehşet şeylerin olmasını beklemeyin. Küçük firmalarda çok daha sağlam işler döndüğü oluyor.(mühendislik özellikle makina için) O yüzden firmaya değil işe bakın. Unutmayın her iş sizin için yeni bir tecrübe. O yüzden bulduğunuz bilgi ne varsa sünger gibi emin gözlemleyin. İşin üstüne ne koyacağınızı düşünün. Bunu patronunuz için değil işin kalitesi ve kendinizi geliştirmeniz için yapın. Özel sektörde hiçbir işte 20 sene çalışmayacaksınız. Girdiğiniz işte sonrasını düşünün imkan varsa iş değiştirmekten korkmayın.

Askerlik önemli. Yapmaya çalışın ya da bir miktar tecrübe edinip öyle gidin. Hem tecrübeli hem askerliğini yapmış mühendise iş sahası ciddi açılıyor.

16EC813
07-10-2016, 10:53
Şu konuyu hortlatalım.

Piyasa kötü. İşler iyi gitmiyor kimse için yakın zamanda düzelecek gibi de durmuyor.

şantiyelerimize inşaat mühendisi bulmakta güçlük çekiyoruz bizim işler iyi allaha şükür

FaruKsvs
07-10-2016, 10:56
Mühendis abilerimden Makine mühendisliği ve Harita mühendisliği hakkında bilgi alabilir miyim?
İnternette yazılanlara göre harita mühendisliği revaçta görünüyor ve 2020 ye kadar iş sıkıntısı olmaz deniliyor velev ki yerleştim benim mezun olmam zaten 2020 yi buluyor.Yine de tercih edilebilecek bir bölüm müdür?

Daha çok para kazanmak için, ya da işsizlik çekmemek için meslek tercih edilmez. Allah nasip ederse önünde uzun bir ömür var. Sırf işsiz kalmamak için ya da rahat para kazanabilmek için 60-70-80 yıl boyunca her sabah zevk almadığın, zorla gittiğin, çalışmak istemediğin bir işle ömür geçirilmez. İlgi alanların, yaparken zevk alacağın iş neyse mesleğini ona göre tercih et. Severek yaptığın için zaten o işte maddi manevi yükselmen zaman almayacak. Çalışırken zevk alacağın iş bakkal işletmek ise, makine mühendisliğiyse, harita mühendisliğiyse, hukuksa, oto tamirciliğiyse, inşaat kalıpçılığıysa, hemşirelikse ya da neyse ona göre tercihlerini yapıp hayatını ona göre yönlendirmelisin.

mert_leon
07-10-2016, 11:14
Çevre müh 4.5 biticek inşallah bu dönem :)

Vay arkadaş nasıl bitecek filan derken okul bitti askerlik bitti işe girdik çalışıyoruz vs vs.

İbrahim Erdem
07-10-2016, 11:27
şantiyelerimize inşaat mühendisi bulmakta güçlük çekiyoruz bizim işler iyi allaha şükür

Maaş sıkıntısı yoksa iyiymiş. İnşaatta iş var ama para yok benim arkadaşlar kaç aydır para alamıyorlar gece gündüz çalışmalarına rağmen.

fussy
07-10-2016, 12:59
yeni mezun kimya mühendisi arayan var mı istanbul avrupa yakası :)

UG-090
07-10-2016, 13:55
Bende makina mühendisiyim , otomotiv sektörü diye yola çıkmıştım şu anda yük vagonu yapan bi firmada çalışıyorum. Okuyan arkadaşlar mezun olunca tek tarafa yönelmeyin benim tavsiyem çok farklı sektörler mevcut..

Sadık Özyer
07-10-2016, 14:15
7 senedir okuyorum bitmedi lanet olasıca okul. Endüstri Mühendisliği okuyorum kör topal. Biterse , tercih ederken alacağımı söyledikleri ücretin %25 ini alırsak şükür.
yok 15 milyar alıyorlar falan filan.

Y.Emre
07-10-2016, 15:37
İbrahim Erdem bittimi senin okul?

İntern oldum çok şükür. Hayalim otomotiv sektöründe çalışmaktı son stajımı alüminyum profil üreten bir şirkette yapıyorum.
Bi kaç ay sonra mezunum iş bakıyorum kısmetse ? İyi derece solidworks orta derece autocad excel photoshop vs biliyorum. Varmı mühendis arayan ?

İbrahim Erdem
07-10-2016, 15:42
İbrahim Erdem bittimi senin okul?

İntern oldum çok şükür. Hayalim otomotiv sektöründe çalışmaktı son stajımı alüminyum profil üreten bir şirkette yapıyorum.
Bi kaç ay sonra mezunum iş bakıyorum kısmetse ? İyi derece solidworks orta derece autocad excel photoshop vs biliyorum. Varmı mühendis arayan ?

Vay adamım yav. Dur sana pm atayım. Boşsan iki muhabbet ederiz.

onursumer
07-10-2016, 16:01
yeni mezun kimya mühendisi arayan var mı istanbul avrupa yakası :)

e sigara likit işinde ciddi potansiyel mevcut :D

McKrop
07-10-2016, 16:05
Vay be konuya bak 2012de açılmış ben daha yeni görüyorum. Mezun olayım bende hortlatıcam :D

RedCan
07-10-2016, 18:46
Harita Mühendisiyim. Ankara İnşaat firmasında çalışıyorum. Önceki sayfalara bakmadım. Varsa başka Harita mühendisi bilgi paylaşımında bulunabiliriz.

Suleyman
07-10-2016, 20:38
Elektrik elektronik mühendisleri varsa forumda detaylı bi konuşmak isterim..

Draniela
07-10-2016, 20:51
Makina mühendisiyim sektör canlı çok güzel derdi tasası bitmiyor aq :D bir ton ipne bonus oluyor :D büyüyünce yıkama açacağım bir de eczacı bir ablayla evleneceğim :D yoksa 50 yaşımda kanser olup geberirim sinirden :D

Draniela
07-10-2016, 20:57
Ayrıca bol bol köpek gibi ezber yapmak cabasıdır bu işin :D
Şuan ben öyle yapıyorum abuk subuk ne varsa ezberle babam ezberle :D anasını satayım hafız olacağım galiba ajsdkalşsd :D

hafız olduk ömür boyu askerlik yemin ederim başka birşey değil tek farkı gece nöbeti yok :D

LifeStyle
07-10-2016, 21:02
Kocatepe üniversitesinde malzeme bilimi ve mühendisliği okuyorum.2. Sınıfım,bölüm günde güne kötüye gidiyo bi çok üniversitede tercih edilmediği için kapatılıcam gibi duyumlar var piyasa bakımından bilen var mı ? Doğrumudur.

mcanx
07-10-2016, 21:33
gemiden anlayan az biraz da olsa tecrübesi olan ve iş arayan gemi inşaatı mühendisi veya makine mühendisi varsa iş arayan özelden yazabilir.

şu an ilk uçak gemisi projesinde çalışıyoruz, tecrübesi olan birkaç arkadaş daha alınacak mühendislerin bilgisine

levent
08-10-2016, 05:23
Westworld

Westworld (TV Series 2016– ) - IMDb (http://www.imdb.com/title/tt0475784/)

Yeni başlamış daha, skysport un reklamında gördüm merak ettirdi, bilim ve western bir arada. Fena durmuyor :)

aslanneron
08-10-2016, 10:34
Kocatepe üniversitesinde malzeme bilimi ve mühendisliği okuyorum.2. Sınıfım,bölüm günde güne kötüye gidiyo bi çok üniversitede tercih edilmediği için kapatılıcam gibi duyumlar var piyasa bakımından bilen var mı ? Doğrumudur.

5.senem :D ikinci dönem 2.sınıf dersim var notları allırım senden :D :D

CemBerk
08-10-2016, 11:15

Celal Bayarda metalurji ve malzeme mühendisliği okuyorum ben de. Ben öyle bir duyum almadım hatta hala çoğu üniversitede makina mühendisliğini parçalayıp ayrı bölüm olarak açıyorlar. İş potansiyeli yüksek diye duydum özellikle manisa izmir gibi sanayisi gelişmiş yerlerde

suprolla
08-10-2016, 11:15
istanbul avrupa yakasında biomedikal mühendisi olarak iş bakıyoruz, olurda bu bölümü okumak isteyenler okumasın iş yok :D