Orijinalini görmek için tıklayınız : Renault Clio 3 için hoparlör ve sistem tavsiyesi?
Maxiboost
30-12-2012, 22:27
Arkadaşlar merhaba. Araç Clio 3 night and day. 4 x 20w hoparlör varmış üzerinde. Orjinalliği bozmadan, yüksek ve temiz ses amaçlıyoruz. Desibel rekoru bassla dikkat çekme gibi tribimiz yok. Harman / kardon vs gibi sistemi olan araçlara benzer optimum kaliteyi yakalamayı amaçlıyoruz :D
öğrendiğim kadarıyla kolonlar 13cm miş eğer yanılıyorsam belirtin :)
kısacası 4 adet kolon 2 twitter yerimiz var.
kolonlar için benim almayı düşündüğüm
JVC CS-FS5
5-1/4" 2-Way Component Speakers - CS-FS5 - Introduction (http://support.jvc.com/consumer/product.jsp?modelId=MODL027600&pathId=121&page=1&archive=true)
amfi mümkün olduğunca minik boyutlarda işimi görücek yine kaliteli bir marka düşünüyorum boyutları bilmediğim için tam bir fikre sahip değilim.
bass içinde gerekirse 16cm'lik bir woofer clio da iş görür gibi geliyor. JBL, kicker falan düşünüyorum
tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum, bilipte konuşmayanı kuzenim banlar bilginize.
Bass olarak Alpine ın 20 cm lik kendisinden kutulu bassını tavsiye ederim.Clio da kullandım oldukça yeterli.SBG 844BR modeli.En uygun media markt ta bulmuştum zamanında.
Maxiboost
30-12-2012, 22:39
Bass olarak Alpine ın 20 cm lik kendisinden kutulu bassını tavsiye ederim.Clio da kullandım oldukça yeterli.SBG 844BR modeli.En uygun media markt ta bulmuştum zamanında.
teşekkür ederim tavsiye için :) fiyatıda fena değilmiş
murat_ileri
30-12-2012, 22:52
eger compenant düşünmüyorsan, hertz, clarion ve impact marka coaxial hoparlörleri araştır. almadan önce mutlaka tek tek dene kulak zevkine hitap eden bir ürün al. körük yapısını detaylı incelemeni öneririm, zira çogunla coaxial hoparlörler biraz bass tonlu müzik dinlemeye kalkarsan sesi aşırı bozmaya başlıyor. subwoofer konusunda maddiyat dahilinde aktif basslardan kullanmanı öneririm hem oem sisteminle uyum sağlar hemde bagajda yer işgal etmez ( anfi+subwoofer+kabin fiyatına yakın ücreti vardır :)) aktif bass kullanmak istemem dersen kalite için mutlaka band-pass 20 cm bir subwoofer tercih et.
Maxiboost
30-12-2012, 22:55
eger compenant düşünmüyorsan, hertz, clarion ve impact marka coaxial hoparlörleri araştır. almadan önce mutlaka tek tek dene kulak zevkine hitap eden bir ürün al. körük yapısını detaylı incelemeni öneririm, zira çogunla coaxial hoparlörler biraz bass tonlu müzik dinlemeye kalkarsan sesi aşırı bozmaya başlıyor. subwoofer konusunda maddiyat dahilinde aktif basslardan kullanmanı öneririm hem oem sisteminle uyum sağlar hemde bagajda yer işgal etmez ( anfi+subwoofer+kabin fiyatına yakın ücreti vardır :)) aktif bass kullanmak istemem dersen kalite için mutlaka band-pass 20 cm bir subwoofer tercih et.
coaxial la compenant arasındaki fark nedir?
işimi çözecek her türlü ürünü kullanırım :D net, temiz tüm tonlar gerektiği kadar olan bir sistem istiyorum. Aşırı bas, aşırı tiz en nefret ettiğim şeyler.
murat_ileri
30-12-2012, 23:31
coaxial : bileşik hoparlör olarak bildiğimiz, montaj açısından en pratik dolayısıyla daha basit yapıda filtre ile tweeterlar sürülmektedir. bu tip hoparlörlerde amaç imalat maliyeti max kar hedeflendiği için kullanılan tizler daha cırtlak ama yüksek olur.
compenant : bu sistemde hem tweeterlar hemde midrange hoparlörler ( bazen sadece tweeterda filtre olabiliyor) daha kaliteli bir filtre sistemi ile kullanılmaktadır.
belirli bir bütçe ve sistem biçimi belirtilmediği için, düşündüklerinizi tahmin ederek yorumluyorum. kesin ve bu şekilde diye yorumlamayın o yüzden. müzik dinleme stiliniz aşırıya kaçmadan ve keskin ama tok şekilde dinlemek istiyorsanız,işe ilk olarak gögüse entegre edilmiş tweeterları devre dışı bırakarak başlayın :D kullanacağınız sistemde oem ana ünite olarak düşünürsek yüksek rms değerlere sahip olmayan compenant ve mutlaka soft dome (içi yumuşak bez ) tweeterlı olmasına özen gösterin arka kapılarda alacağınız compenantın coaxial hoparlörlerini kullanın. bas konusunda yukarıda belirttiğim şekilde kullanmanız sizi memnun eder. aşağıdaki ürünü değerlendirebilirsiniz.
http://www.techturkey.com/forum/aksesuar/139251-pioneer-tswx77a-aktif-bas.html
Maxiboost
31-12-2012, 00:03
coaxial : bileşik hoparlör olarak bildiğimiz, montaj açısından en pratik dolayısıyla daha basit yapıda filtre ile tweeterlar sürülmektedir. bu tip hoparlörlerde amaç imalat maliyeti max kar hedeflendiği için kullanılan tizler daha cırtlak ama yüksek olur.
compenant : bu sistemde hem tweeterlar hemde midrange hoparlörler ( bazen sadece tweeterda filtre olabiliyor) daha kaliteli bir filtre sistemi ile kullanılmaktadır.
belirli bir bütçe ve sistem biçimi belirtilmediği için, düşündüklerinizi tahmin ederek yorumluyorum. kesin ve bu şekilde diye yorumlamayın o yüzden. müzik dinleme stiliniz aşırıya kaçmadan ve keskin ama tok şekilde dinlemek istiyorsanız,işe ilk olarak gögüse entegre edilmiş tweeterları devre dışı bırakarak başlayın :D kullanacağınız sistemde oem ana ünite olarak düşünürsek yüksek rms değerlere sahip olmayan compenant ve mutlaka soft dome (içi yumuşak bez ) tweeterlı olmasına özen gösterin arka kapılarda alacağınız compenantın coaxial hoparlörlerini kullanın. bas konusunda yukarıda belirttiğim şekilde kullanmanız sizi memnun eder. aşağıdaki ürünü değerlendirebilirsiniz.
http://www.techturkey.com/forum/aksesuar/139251-pioneer-tswx77a-aktif-bas.html
pioneer süperde kalın :D daha uygun fiyatlılarına kaymayı planlıyorum :D biraz daha tavsiye gelsinde ona göre demo hizmeti veren bir yere gidicem zaten
murat_ileri
31-12-2012, 01:16
pioneer süperde kalın :D daha uygun fiyatlılarına kaymayı planlıyorum :D biraz daha tavsiye gelsinde ona göre demo hizmeti veren bir yere gidicem zaten
hadi bakalım bunlarada bahane bul :D:D
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-oto-arac-ts-wx610a-2-amplifikatorlu-subwoofer-200w-stepne-ici-bas-93337369/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-hoparlor-pioneer-ts-wx11a-sifir-kutusunda-109265817/detay/
MOSCONİ anfiler işini görecektir.
Aynı teyp var bende de önlerde 13 cm hertz marka coax orjinal tiz arkalarda 13 cm sony coax hoparlör kullanıyorum tek kanal anfim bide 30 cm kenwood bass var anfiyi en çıtır moduna ayarlayınca arabada bass olduğu belli olmayan çok tatlı bi müzk alıyorum sizinde istediğiniz bu heralde :) yanlız abi sizin ön hoparlörler 16 cm olabilir en dolu versiyon olduğu için ama emin değilim iyi araştırmak yada söküp bakmak lazım