PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İzmir KARABURUN hakkında?

ahmet3425
02-01-2013, 14:35
yakın zamanda bi arkadasımı ziyaret icin karaburuna gitmeyi planlıyorum nasıl bi yerdir bu karaburun ne yenir ne icilir gitmisken ozellikle gormemiz gereken bir yeri var mı? kısları sosyal olarak baya eksik kalıyormus sanırım. izmir den kendi aracımla ne kadar surer ?

bu tarz ince detayları bilen arkadaslar yazarlarsa cok sevinirim.

picasso
02-01-2013, 14:45
karaburun emekli ve yazlıkçı bi kesimdir bol virajlı dar yolları vardır dikkat edin. kışın yerlisi kalır sadece o yüzden sakindir. denizi harikadır. fazla açık yer yoktur ama yol üzerinde güzel balıkçılar vardır balık yiyebilrisin. arabanla 1 saat sürer. çeşme otobanına girceksin gişeyi geçtikten sonra 4. çıkış

darkmoon
02-01-2013, 14:46
bizim yazlığa çok yakın 2 sene önce bende gezmeye otobandan girmişdim içeri güzel yer her yere yakın çeşmenin dibinde çeşme altı falan yanında gümüldür seferihisar buralara yakın.. oraya has hurma zeytini vardır ayrıca bolcana balık yersin :) güzel yer..

ahmet3425
02-01-2013, 14:56
hımm evt cok guzel yermis hiç kotu bir yorum duymadım yolların asırı virajlı olması dısında kı cok da sevdiğim biseydir virajlı yollar :)

punto_multijet
02-01-2013, 15:00
hımm evt cok guzel yermis hiç kotu bir yorum duymadım yolların asırı virajlı olması dısında kı cok da sevdiğim biseydir virajlı yollar :)

dag içi yolu virajı gibi dusunmeyin yolun bir tarafı hep ucurum

ulas
02-01-2013, 15:01
izmirden ortalama hızla 1.5 saat sürer. çok memnun olursunuz çok güzel bir yer sessiz sakin huzurlu

berk72
02-01-2013, 15:01
Denizi, taşlı ve berrak temizdir. Kalabalık değildir. Sakin tam kafa dinlenecek yerdir. Yeşilbaş kefali meşhurdur. İzmirden arabayla 1-1.15 saatte gidebilirsin. Karaburuna kadar yol üzerinde sayısız koy mevcut. Mordoğana uğramanı tavsiye ederim.

punto_multijet
02-01-2013, 15:03
birde un kurabiyesi seviyorsanız balıklıovanın meshurdur tavsiye ederim

Met
02-01-2013, 15:04
Denizi güzeldir. Balık yemeden dönmeyin :) Gereken her şey söylenmiş zaten :D

darkmoon
02-01-2013, 15:04
oralarda çeşme dışında her yer sessiz sakin zaten.

rebel
02-01-2013, 15:06
bi izmirli olarak ilk 2 yorum özetlemiş zaten. Ne bi fazla ne bi eskik. Sakinliği sevenler için bile bazen sıkıcı olabilir ama yazın birazdaha iyidir. Gece hayatı yoktur.Tam emekli işi. Denizi çok temizdir. Giderken en çok zevk aldığım yol full viraj :D karşıdan araba gelmiysa dalıyorum hertürlü viraja ralli pilotu misali :D

despe
02-01-2013, 15:06
güzel balık yapar :D

ahmet3425
02-01-2013, 15:11
vay be gercekten de memleketimin unutulmus ama aslında harika bir yeriymis en kısa zamanda gideceğim insallah :)

ramo35
02-01-2013, 15:13
güzeldir merkeze uzaktır balıkçı yeridir zaten altta araba varsa arada mordoğan la urla ya inin oralardada güzel restaurant lar var bide üşüyebilirsin:D

ahmet3425
02-01-2013, 15:14
evt izmire gore biraz daha serinmiş ve radyoda yunan kanalları cekiyormus :)

berk72
02-01-2013, 15:42
vay be gercekten de memleketimin unutulmus ama aslında harika bir yeriymis en kısa zamanda gideceğim insallah :)

Unutulmuş biryer olarak görme bence. Sadece tanıtımı yapılmıyor.
Tanıtım yapılmamasının nedenleride, turistik bir yerleşim olmaması.
Daha çok yazlıkçılar ve emeklilerin yaşadığı güzel sakin bir yer.
Ama tatil yapıcam, kafamı dinleyeceğim, güzel denize girip, taze balık
yiyeceğim diyorsan imkanın varsa ziyaret etmek faydalı olur.
Yol üzerinde sayısız koyda kamping için mükemmel koylar mevcut.

darkmoon
02-01-2013, 16:59
unutulmuş bir yer değil tam aksine ege turu atmış yada oraları gezmiş herkes bilir ama turistik bir yer olmadığı için girmezler mesela bizim yazlık seferihisarda ben karaburnu 15 yıldır bilirim daha 2 sene önce keyif gezisi yaparken otobandan girmek aklıma geldi.. keza çeşmealtı ve ordaki bir çok yerede.. 2 sene önce o civarda detaylı bir gezi yapmışdım.. çok güzel yerler ben birde sessizliği sakinliği seven biriyim bana cennet gibi gelmişdi..

arifozcelik
03-01-2013, 15:36
canım şimdi çupra çekti zamanında oltayla ne çupralar çekerdik ordan geceden gider sabaha kadar olta atar sabah denize girer öğlende çupraları yerdik

yolu haricinde kötü denilebilecek birşey hatırlamıyorum tabi bu mevsimde biraz denizi dalgalıdır

Germanian
03-01-2013, 15:42
yolu dışında çok severim .. allahın cezası bir yolu var resmen kanser oluyorum her gittiğimde.

ama sessiz sakin tam kafa dinlenesi bir yer tavsiye ederim ..

gerçi yoluda düzeliyor artık yeni yol yapılıyor üst taraftan artık bu sessiz sakinliği kalmaz sanırım insanlar yolunun kötü olduğu için gitmiyorlardı çok fazla bence o taraflara yol düzelince kalabalıklaşır bence..