Orijinalini görmek için tıklayınız : HGS Kacak Gecis
Görkem.Y
02-01-2013, 21:43
Arkadaslar HGS var fakat bugun mahmutbey giseler ve koprude kacak gecis olarak gosterdi.
Daha once arkadasa da ayni durum olmus ama ceza gelmemis.
Sizde de okumadigi oluyor mu ?
HGS bakiyemde var sonucta plakada belli.cezai islem uygulanir mi ?
OGS-KGS-HGS DEN KAÇAK GEÇİŞ YAPILMASI DURUMUNDA NE YAPILMALIDIR?
OGS ve KGS sistemlerinden geçiş ihlali yapılması durumunda; geçiş ihlali yapılan plaka üzerine 7 (yedi) gün içinde OGS abonesi (yeni üyelik) olunması durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır.
HGS gişelerinden geçiş ihlali yapılması durumunda ise; geçiş yapılan plaka üzerine 7 (yedi) gün içinde HGS abonesi (yeni abonelik) olunması durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır.
Aliburakb
02-01-2013, 23:20
ya bende geçtim gişelerden araçta HGS var ama tabelada falan herhangi bi hareket olmadı kaçak mı geçtim acaba :D
tayreep_john
03-01-2013, 01:15
birde bittiği zaman hgs nin dolumunu sadece ptt den yapılıyomuş akşam 5 den sonra karşıya geçemicez mi :) ?
hakanguclu
03-01-2013, 01:21
Taksici bir akrabamdan öğrendiğim bir bilgi henüz sistem oturmamış olduğu için böyle kaçak geçişler oluyor ama sistemden baktıklarında HGS plakaya kayıtlı olduğu için bakiye düşüyormuş o yüzden ceza falan gelmez ..
YavuzNaz
03-01-2013, 07:41
HGS olupta kaçak geçtiyseniz sebebi 30km sınırını aştığınız içindirki 50-60 km gibi hızlarda okumuyor.
HGS olmayıp bilinçli kaçak geçiş yapıldıysa 7 gün içerisinde gişelerde bulunan ptt merkezlerinden hgs etiketinizi alıp cezayı düşürtebilirsiniz.
Görkem.Y
03-01-2013, 07:42
http://a1301.hizliresim.com/15/3/hlpm7.png
arkadaslar mesaj geldi sıkınti yok :)
ulasoztas1
03-01-2013, 07:48
geçen gün bende hgs gişesinden geçerken hiçbir tepki vermedi cihaz, ne öttü ne kaçak geçiş yazdı ne de geçiş ücreti aldı :)
birde bittiği zaman hgs nin dolumunu sadece ptt den yapılıyomuş akşam 5 den sonra karşıya geçemicez mi :) ?
HGS sitesinden alındı : HGS hesabında geçiş ücretini karşılayacak kredi bulundurulması zorunludur. Bu nedenle HGS hesaplarına Posta Çeki Hesabından veya PTTBonus Kredi Kartından otomatik ödeme talimatı verilmesi son derece önemlidir. Aksi durumda HGS hesap bakiyesinin sürekli olarak takip edilmesi gerekmektedir. HGS hesabında geçiş için yeterli bakiye bulunmadığı durumda 7 gün içerisinde yeterli tutar hesaba yatırılmadığı takdirde ilgili geçişler için tebligat işlemleri yapılacaktır. "Yeterli bakiye olmadan yapılacak geçişler, yedi gün içerisinde hesaba yükleme yapılmaması durumunda 11 kat cezalı olacaktır."
Hondafatih
03-01-2013, 08:10
HGS CSC (http://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/) sisteme üye olun arkadaslar geçişlerinizi, bakiyenizi burdan kontrol edeblirsiniz.
HGS CSC (http://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/) sisteme üye olun arkadaslar geçişlerinizi, bakiyenizi burdan kontrol edeblirsiniz.
Sistemde üzerinize kayıtlı bir banka hesabı bulunamadı diyor . Ptt kart vs gibi şeyleri olmayan nasıl üye olucak ?
Hondafatih
03-01-2013, 08:40
Benimde yok abi ama ben e-mail tc-kimlik numaramla üye oldum
http://b1301.hizliresim.com/15/3/hlq1t.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
buradan???
Ben yapamıyorum banka kartı bulunamadı falan diyor alala .
Hata
Sistemde üzerinize kayıtlı bir banka hesabı bulunamamıştır. bu hatayı alıyorum.
Hondafatih
03-01-2013, 08:50
ozaman sistemde bir sorun oluştu benden öyle bir şey istemedi abi tuaf..
GokhanRS
03-01-2013, 08:51
akşam 5den sonra olayına cevap vereyim. artık ptt önlerinde atmler var. atmden kartsız işlemle bile bakiye yatırabilirsiniz. pttlerde sıra beklemeyin arkadaşlar. mümkün oldukca akşamları hatta yükleyin ptt atmlerinden.
kaçak geçiş hatasına gelince, eğer camlarınız renkli camlardansa aynanın denk geldiği yerde hgs veya ogs gibi verici alıcı cihazlar için ayrılmış siyah bölüme yapıştırın. renkli camlar sinyalleri kesebiliyor. o siyah kısma yapıştırırsanız rahat çekiyor sorun olmuyor.
ayrıca bilen varsa benim merak ettiğim soruda şu. ogs gişeleri azaldı hgs gişeleri çoğaldı. ogs cihazlarını daha pahalı aldık biz. dolayısıyla burda bir haksızlık var. acaba ogs si olanlar hgs gişesinden geçiş yapabilirmi?
SekoLive
03-01-2013, 12:25
son zamanlarda hgs alanlar varsa nerelerden aldıklarını yazarlarmı :) en önce alanlardanım yeğenede okadar al al dedim simdi tutusmus bulamıyorz abi
@gokhanrs
ogs ile nereden geçersen geç sorun olmuyordu diye hatırlıyorum cünki kaçak geçişi plakadan düşüyorlardı okumasa bile. bence sorun olacağını sanmıyorum ama işi ciddi öğrenmek için ya karayollarını yada bankanızı aramanızı öneririm
ama hgsde o avantaj yokdu sadece hgs gişesinden yapacaksnz yazıyordu geçişlerinizi
konu güncel olsun
ben geçen cuma istanbuldan araç aldım dönüşte hgs siz köprüden geçtim ve otobanı kullandım. salı günü arabayı 06 plakaya çevirdim. 7 gün içinde hgs alınca geçiş ücreti ödeniyor dediler , şimdi sistemden bakıyorum cezalar 06 plaka ile görünmüyor 34 plaka ile görünüyor.
bu cezalar sonradan 06 plaka ya çıkarmı ? ne yapmalıyım ?
hgs den olabildiğince yavaş geçmek lazım ogs gibi okuma yazması yok :D
free-hifi
16-11-2013, 10:59
hgs den olabildiğince yavaş geçmek lazım ogs gibi okuma yazması yok :D
ben teybi kapatıyorum öndeki teefonlarıda arkaya atıyorum radyo dalgası engellenir diye :D
yavaş hızlı ne önemi var isterseniz yan yan geçin, geçmiş olmanız plakanızın okunurluğu ve bir hgs hesabınızın olması yeterli. tabi bakiyesinin dolu olması yada yetersiz bakiye ile geçiş işleminden sonra 7 gün içinde doldurmuş olmanız.
konu güncel olsun
ben geçen cuma istanbuldan araç aldım dönüşte hgs siz köprüden geçtim ve otobanı kullandım. salı günü arabayı 06 plakaya çevirdim. 7 gün içinde hgs alınca geçiş ücreti ödeniyor dediler , şimdi sistemden bakıyorum cezalar 06 plaka ile görünmüyor 34 plaka ile görünüyor.
bu cezalar sonradan 06 plaka ya çıkar mı ? ne yapmalıyım ?
hgs yi 34 olan plakaya göre alabilir misin bankadan önce onu dene, satış sonrası plaka boşta diye alamaya bilirsin sanırım. eğer alınırsa. geçiş işlemlerini bakiyeden düştükten sonra yeni plaka tanımlama yaparsın.
Hizli geçiş Sistemi ,hızlı geçince algilamiyor..Canim Turkiyem..