Orijinalini görmek için tıklayınız : MS3 Pro NEW!!!
tuncayakyz
03-01-2013, 15:24
MS3 Pro akvaryumda balıkların içinde çalışıyor tebrikler DIYAutoTune... :D
SYec40tugsQ&feature
İsterse çamaşır yıkasın, o sonuçta MS :)
1200 dolar verip MS alacak kadar enayi insan yoktur bence piyasada...
MS3-Pro Standalone ECU with 8' wiring harness DIYAutoTune.com (http://www.diyautotune.com/catalog/ms3pro-standalone-ecu-with-839-wiring-harness-p-538.html)
boosted_pug
03-01-2013, 16:15
Hehehehe işte mayaların kehanti tuttu ms 1200 dolar oldu :) :) özellikler ms3 + v3.57 board + ms3x ile aynı 600 dolar verip su geçirmez kılıf almak nekadar mantıklı tartışılır
Osman Bahadır
03-01-2013, 16:32
Test stand düzeneği güzelmiş.
nemonomani
04-01-2013, 09:07
MS3-Pro Standalone ECU with 8' wiring harness DIYAutoTune.com (http://www.diyautotune.com/catalog/ms3pro-standalone-ecu-with-839-wiring-harness-p-538.html)
mantıklı veya değil enayi nedir ya :Malvado:
denizaltılar için baya güzel gelişme..
bunuda kopyalarlar sıkıntı yok :)
La adamlar ms3 e dalgic elbisesi giydirmis, faturasini da eklemis iste :)
O ne la ms3 pro calissin diye arabada akvaryum mu tasiyacaz ? :)
nemonomani
04-01-2013, 11:07
La adamlar ms3 e dalgic elbisesi giydirmis, faturasini da eklemis iste :)
O ne la ms3 pro calissin diye arabada akvaryum mu tasiyacaz ? :)
ne alakası var adam off road da kullanıcak belki
plasti diple boyasın ozaman oda su geçirmez :D
Nemonomani hayirdir siparis mi gectin? Esprileri anlamiyorsun galiba?
O fiyat seviyesindeki cogu ecu zaten water resistant ozellige sahiptir.
Iki tane amphenol konnektor takip, kasaya silikon conta takmakla bitmiyor is.
Offroad da ms in bpi entegrelerinden biri fazla isinir gene yolda kalirsin.
Isterse su gecirmez olsun, alet basli basina bir ayagi sorunlu teknoloji..
tuncayakyz
04-01-2013, 19:32
İsterse çamaşır yıkasın, o sonuçta MS :)
1200 dolar verip MS alacak kadar enayi insan yoktur bence piyasada...
bu insanların tercihidir insanlar bunu tercih ediyorsa bu onların enayi olduğu anlamına gelmez tercih ve maddiyat meselesidir bu işler bence biraz ağır konuşmuşsun :rolleyes:
bunca ms yaptım ettim. daha bi tanesi ısınıp yada başka bi nedenle yolda brakmadı. hele ısınmak bi kenara ılınmıyor bile. sorun nerede acaba :) ms tamamen diy diye olmasın? :)
belkide bu sorunlarla karşılaşanlar için yaptılar bu hazır versiyonu :)
chiefkadir
04-01-2013, 22:32
Erkut haftada iki üç arabaya ms bağlıyo ,ayarını yapıyo it gibide yürütüyo sorun sıkıntı yok:)
Fiyatının gayet makul olmasının yanında, aradığın her zaman yanında olması ,kendi bağladığı beyine ayar için zart zurt para istememeside en büyük avantajı :) Varsın birileri Ms çöp desin bizler memnunuz :icon_tup::hahaha:
on sene önce 1 işlemci vardı yavaştı sorunluydu falan üzerine 20 tane model çıktı tabiki onlar da kesin sorunludur hatta bu model bu hafta çıktı ve eminim sorun bir gün olacak o gün gelecek :)
kadir abi bigün hepsi bozulacak hatta dünya çöle dönşecek
maya takviminden alıntıdır
Hekimoglu
04-01-2013, 23:16
on sene önce 1 işlemci vardı yavaştı sorunluydu falan üzerine 20 tane model çıktı tabiki onlar da kesin sorunludur hatta bu model bu hafta çıktı ve eminim sorun bir gün olacak o gün gelecek :)
kadir abi bigün hepsi bozulacak hatta dünya çöle dönşecek
maya takviminden alıntıdır
Desene mayaların kehaneti tutuyo :))))
Biz micro taktık bozuldu dünya :hahaha:
MoTeC Yamaha Jet Ski : ECU Testing - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=D_scyqIsyQc)
aman dikkat öle heycanyok :D 20.saniyeden sonra dikkat:) öle pro mro deil en dandik m48 bile ki 700 dolar suanda obile su geçirmio bazı şeyler vardır heycanlandırır bazıları vardır Sexy dir bazıları vardır heycanlandırır Sexydir hee üstüne anırtır :)
http://d5otzd52uv6zz.cloudfront.net/7dd282b7-8c1d-472e-955c-4ee12937dc01-800.jpg
http://www.carrolatuning.us/domain/carrolatuning/files/vipec-v88.png
http://www.motec.com/image_display.php?path=1003308208_M190-V8-webnews.jpg
Baska bişilerde yazayımmı ?
ms hiç bir zaman sevmedim sevmiycemde ucuz diye bir ürünü sevmek zorundamıyız :) fantezi araıyosun mantıklı bozarsın yaparsın ama ben hiç bir müşterime takmam taktırmam zaten kaliteli beyini alamıyorsa adam yapmasın..
bi de dip not ms i herkes beceremez günlerce uğraşır didinir ;) plug&play eculer daha basitttir içinde base map falan olur :) her türlü çalışır
Nedir bu MS dusmanlığı anlamadımkı bende aldım bagladım m2 3.57 aynı motoru kullanan ıkı arkadasımda haltech var ben herhangi bir farklarını görmedim yasamadım.
asıl enayılık ucuzu varken pahalısını almaktır.
dedebeto
05-01-2013, 09:19
ms i tr hariç butun dunya seviyor Supraya bile bağlayan var.. E21 ilk yaptıgımızda baya bir sorunla karşılastim ama bunun sebebi doğru ayar olmadığı içindi.okdar buji ıslattım okdar yağ deiştirdim ayarsızlıktan hatta kesme yuzunden yatak bile ezdim ama .erkut abi geldi ayarladı sağolsun 2 senedir arac gaza basmadan tek marj çalısıyor. 1 ay yatsın kutup başını takarım gene tek marj çalışır ister soğuk olsun ister sıcak olsun.. 1 senede 2 kez buji deiştirdim ve normal yağ bakımlarını yaptım...bence Ms doğru kişilerde yapıldığı sürece bir sorun yaşanmaz..
ms iyidir kötüdür bişey demiyorum da daha düne kadar ms i körü körüne savunanlar bugun begenmiyorlar.. yarın yine fikirleri değişirse sasırmamak lazım
tuncayakyz
05-01-2013, 10:50
Bu iş şuna benzer bazıları tavuk alır ama kızarmış alır tüyünü içini dışını temizlemeyi pişirmeyi sevmez hazır yemek ister.Bazıları da tavuk'u kesip en baştan hazırlamayı sever.Eeee doğal olarak hazır tavuk pahalıdır elbette... :D
bi de dip not ms i herkes beceremez günlerce uğraşır didinir ;) plug&play eculer daha basitttir içinde base map falan olur :) her türlü çalışır
ama işte söylediğim hiçbir ecuda pnp yelpazesi geniş değil suanda:)
siz de ms forumdan bakmıosunuz :)
bana bi twin vanoslum5 makinası yapsana be kanka base olmayan
ama işte söylediğim hiçbir ecuda pnp yelpazesi geniş değil suanda:)
siz de ms forumdan bakmıosunuz :)
bana bi twin vanoslum5 makinası yapsana be kanka base olmayan
S62 mi yakinda yapicaz bi tane paylasiriz
:)
mevzu su geçirmek ise ms suyun içinde yalıtıma gerek duymadan da çalışıyor zaten.
kendi aracımda yıkamacıda yıkanıp içi su dolan ms in tek marşda tekrar çalıştığını tecrübe etim :)
searock///
06-01-2013, 11:44
Ben erkuta güveniyorum :) benim s62 yi onun ellerine bıraktım
Ben erkuta güveniyorum :) benim s62 yi onun ellerine bıraktım
Iste bu noktadir...
S62 mi yakinda yapicaz bi tane paylasiriz
:)
hgahah v10 cnm :) yada söyle yapalım 2008 sti a yaparmsın ?:) yada ewo X olsun senimi kırıcam kanka
tabi direct inj modellerin de hepsini yaz istersen de ben herşeyi msle çalıştırırım demiyorumki hepsi için ecu var neyi tartışıyoruz onu anlamadım
direc injection ? nerdeki ? bunlarmı tsi demedim bro base maplerden bahsediyorum hepsinin ase mapi varya ondan :D
direc injection ? nerdeki ? bunlarmı tsi demedim bro base maplerden bahsediyorum hepsinin ase mapi varya ondan :D
bilmem baktım onlara doğru gidiyoruz google a abi bu aracın base mapi var mı diye yazarım gönderir di mi
krank sensoru takıp 60-2 demekle base map mi oluyor?
yavuz364
06-01-2013, 14:10
AYnen öyle :)
Benim arabada da açıkta duruyo kar-kış banamısın demiyo :)
MS i elektronikten ve arabadan anlamayan adam almasın işte işin kısası bu :) Ondan sonra birsürü söylenti çıkıyor.
MS3 de çok pahalı zaten alıncak gibi değil, MS2 den devam ;)
mevzu su geçirmek ise ms suyun içinde yalıtıma gerek duymadan da çalışıyor zaten.
kendi aracımda yıkamacıda yıkanıp içi su dolan ms in tek marşda tekrar çalıştığını tecrübe etim :)
Fconu sokup ms i bagladim seni bekliyorum
Ula konu gene Erkuta donmus. Kimsenin erkuta bir sey dedigi yok, kendisi can ciger arkadasimdir, karsilikli danisir konusur paslasiriz.
Konu ucuz ms' e donmesin. Benim laflarimi da bir yerlere cekmeyin. Ben diyorum ki , 1200 dolar verip, endustri standardi, stabil ve DESTEGI olan bircok ecu varken , o parayi ms e vermem.
Ben sikistigimda haltechi veya vi-peci arayip cevap bulabiliyorsam daha ne? Ms de kimi arayacaz? Gecenin ikisinde Erkut'a mi soracagim?
harbiden konu bana dönmüş yine desteği sağlam olan olmayan bi çok model var ne kadar çok ecu varsa o kadar seçeneğimiz olur eğer ms3pro için müşteri geneli gürsel gibi düşünürse fiyat da düşecektir arz talep spec
hepimiz aynı ecuyu kullanmıycaz böylece hem kıyaslayabilicez hem destek şansımız olacak neden bi düşmanlık var bilmiyorum
özgün çözümsüz kalırsam 60-2 36-1 3e5 8edokuz fark etmez sağlıklı yöntemi neyse denerim onun adı da base map değilir senin bağladığın rover için 36-1 takmıştık hatırlarsın
:) Ms 2 için ucuz diyordunuz şimdi ms3 pahalı bakalım ne diyeceksiniz siz eminmisiniz Elin makinadan çok daha iyi lehim yapabildiğine inanıyoruz yani :) işte işlemci hızı mızına gelince kontrole gelince 1 video çekeyim size ona göre size ben videoyla anlatayım anlayacaksınız.
Base map nedir bana bir açıklayın PLS
peki dünya salak biz akıllıyız öylemi:)
boosted_pug
07-01-2013, 01:08
Arkadaşlar bu konu okadar çok yazıldı çizildi tartışıldıki artık bıkkınlık verdi her megasquirt konusu açıldığında tüüüü kaka muhabbetine dönüyor. Piyasada bukadar özelliğe sahip 300 dolar altına satılan başka bir standalone YOK varsa lütfen gösterin, hal böyleyken hangi ecuyla kıyaslayıp da kötü olduğunu iddaa edebiliyosunuzki, tutupda bana ikinci el nuhnebiden kalma ecuları göstermeyin onların programlarını çalıştırmak için ms-dos gerekiyor :) sıfır olup bu fiyatlara satılan başka birtane ecu gösterin
Bu durumda tutupda ms2 yi haltech vipec motec aem vems vs. Gibi sadece harnessız ecu larının fiyatı 1000 dolarlardan başlayıp 5000 dolarlara giden ecular İle kıyaslıyıp harnesı fiyatındaki ms2 ye böyle kötü ecu böyle dandik ecu demek ms e karşı haksızlıkdan başka bişi değil
Hee ms3 e gelirsek bu tamamen megasquirtin satış politikası daha önceden sattğı anakartlar çöp olmasın müşteri kaybetmesin hemde daha önceden alan müşterileri mağdur etmemek adına bu şekilde üretildi elinde anakart olan gitsin alsın 199 dolar fiyatı war ve kesinlikle denemeye değer veya az çok elektronikden anlıyan bi anakart çizip 100 tl gibi bi fiyata imal edip üzerine takabilir sıfır alıcam diyen warsada kendi bilir ama fiyatları şuan için pahalı yarın öbürgün fiyatları 300 400 dolarlara düşerse ozaman yukarda yazdığım pahalı ecular neyapıcak çok merak ediyorum ama tekrardan sölüyorum şuan için bence fiyatı çok ama çok pahalı az daha verip aem ems4 veya haltech 500 alınır ozamanda işlemci hızı girişi çıkışı tartışılır
Bilmeyen adama hepsi ms hepsi aynı işi yapıyo ama biton modeli war işlemci ms1 ms2 ms3 anakart v.2.2 v3.0 v3.57 bunun yanında microsquirt diy pnp vs. vs. Birsürü modeli var lafa gelince herkes herşeyi biliyo ama iş ecuya gelince ms aldım boktan diyip işin içinden çıkıyo ısınmasın yanmasın o olmasın bu olmasın diyen parasını versin araştırsın toplanmış olanıni veya iyisini alsın sonradan kimse bilmediği şeyi alıp ağlamasın
Ms i pnp olarak alırsanız sitesinde base mapı mevcut içine at bas marşa ayar yaptırıncaya kadar bin ama adam ms i sürat motorunada takıyo motorsikletede takıyo 280mph yapan arabayada takıyo hangisi için base map sağlanabilirki hepimiz araç yapıyoruz hangimizin arabası diğerine benziyoki kimi 5 bar benzin basıyo kimi 1 bar biri aynı motora 300 cc enjektör kullanıyo başka biri 1000cc biri gt35 le 2bar basıyo biri tdo4 ile 1 bar neyse örnek uzarda gider yinede azcık araştırma ile arabayı çalıştıracak bi map internetde çok kolay bulunabilir kusura bakmayın ama üniversal olan ms i kendi arabasına takıp çalıştırıcak sewiyeye geriren adam salak değildir herhalde içine atılacak mapıda bulur marşa basar daha widebanddaki 14 ün fakirmi zenginmi olduğunu bilmeyen kendi başına böyle işlere girmesin
Soyle bir karsilastirma var mi cidden merak ettim once ms le sure veya guc olcup aonra baska ecuy gakip sadece ayar yapip guc/sure olcen ?
yurtdisi forumlarinda adamlar yorum yaziyor x ecu vardi y ecu taktim sonra su kadar hp kazandim filan diye.ms li karsilastirma var mi?
siz eminmisiniz Elin makinadan çok daha iyi lehim yapabildiğine inanıyoruz yani :)
ben ms 3.57 toplu aldım yanı toplanmıs olarak sıpariş verdım elle toplanmış bir board degildi. Makina üretimi siparışe göre değişiyor ürün 60 dolar fark veriyorsun aynı haltech gibi geliyor harness yap tak çalıştır
nemonomani
07-01-2013, 10:16
ben ms 3.57 toplu aldım yanı toplanmıs olarak sıpariş verdım elle toplanmış bir board degildi. Makina üretimi siparışe göre değişiyor ürün 60 dolar fark veriyorsun aynı haltech gibi geliyor harness yap tak çalıştır
abicim bizim zihniyetimiz şu şekilde bir mal pahalıysa kalitelidir iyidir candır ucuzsa dandiktir çöptür zihniyet mantık bu :icon_wack
erdem325
07-01-2013, 11:07
Ben stajdayken makinelerin (krem lehim ve dalga lehim) lehimledikleri kartlarin test odasinda testini yaparken lehim duzeltmekten ömrüm çürümüştü :)
Not: kulanilan teknoloji aselsandakinin iki versiyon üstüydü bu arada..
........................................
abicim bizim zihniyetimiz şu şekilde bir mal pahalıysa kalitelidir iyidir candır ucuzsa dandiktir çöptür zihniyet mantık bu :icon_wack
bu iş birazda marka kıyafet gibi bence herkesin tercihine saygımız var bizimkine de olsun istiyoruz özü bu
tuncayakyz
07-01-2013, 11:52
valla bu çapraz ilişkide de yorumlanabilir...750hp lik supra enayi olduğu için mi burda ms kullanmış nasıl yorumlarsanız yorumlayın bu bakış açısına bağlı bir durumdur.(EEE) nin dediği gibi saygı duymak gerekir...Çünkü uygun bir ecu elbette eleştirileri olacaktır.Ama yerin dibine sokmamak lazım.Bu segment meselesidir.Biri gelir 80.000tl lik araca biner haltech taktırır.Biri gelir 20.000 tl lik araca biner ms taktırır.Ama bazılarıda videoda gördüğünüz gibi herkesin hayalini süsleyen bu araçlara ms takar.Hiç olmazsa bunlara saygı duymak lazım...
qdLI1Hap0xA
valla ben artık tartışmıyorum hep aynı gereksiz geyik dönüyo hadi gelin söküyoz hepsine motec takıcaz bakalım kim gelecek :hahaha:
bu tartışmalar hep sürer
plug & play ecularda direk marşa basılabilir ama universal ecu uğraştırır dan girdik v10dan twin vanosdan çıktık google da base map nedir aranmalı bunu öğrendik :)
boşverin herkes beyninden memnun belliki , ms3 pro çıkmış bi olanak daha eklenmiş bu kadar basit
Soyle bir karsilastirma var mi cidden merak ettim once ms le sure veya guc olcup aonra baska ecuy gakip sadece ayar yapip guc/sure olcen ?
yurtdisi forumlarinda adamlar yorum yaziyor x ecu vardi y ecu taktim sonra su kadar hp kazandim filan diye.ms li karsilastirma var mi?
elimde 2 tane 106 var ikiside aynı specte birinde ms var birinde aem var dieolarını koyucam Stabilitesine inanamıyıcaksın
elimde 2 tane 106 var ikiside aynı specte birinde ms var birinde aem var dieolarını koyucam Stabilitesine inanamıyıcaksın
Bence cok aciklayici olacaktir, sorularin cevabi olacaktir:)
bence gucte bile fark cikacaktir.
um 106 bu teste hazır hatta ecufast de ben sana teklif etmiştim msle deneyelim bi de aem ems bağlayalım kaç hp fark oluyo bakalım aynı araçta farkı teche koyalım diye istersen öyle yapalım istersen başka 106yla bakalım ciddi ciddi görelim sonucu yeterki kafalarda soru işareti kalmasın :icon_tup:
ya hala 300 dolar mdiyorsunuz :D içine özellik ekledikce yükseliyor bunuda yazarsan sewinirim
ms2 300 dolar ozama gerek yok ms1 kullanın neden ms3 kullanıyorsunuz? dimi ms 1 kullanın yenilikleri bvardır herhalde ms3 ün dimi ms3 ün yeni fiyatı kaç para onuda sölermisiniz?
erkut base map le araba çalıştırmak kolay dedin yazımın üstüne bende dedimki buyur gel twin vanos v10 m5 in üstüne base map yapalım dedim google.com da aramakla olmaz o işler dedim bukadar basit neden sıkıntımı olduki ? yalan bişi söledim ewoX calibre edelim vaoslarını dedim hadi bukadar basit bişiy demedim ms e bu konuda bişi demedim :)
MS kaç vanos destekliyor ? Merekak ederek soruyorum
en basiti 16x16 Fuel and ignition table ( bence küçük kendi Fikrim en kötü 24 24 olmalı ki o bile eskidi artık 32 32 kullanıyoruz bunun özellikleri sürer gider bu sadece ms3 te mesela PRogramlanabilir çıkışı yok, aklıma gelenleri yazıyorum bakın yeniden söylüyorum ms kötü beyin değil evet bazı yerlere kadar desekliyor ama çok ayarladım uğraştım bla bla bla kendi görüşlerimi söylüyorum afr stabilliği olsun tepkimeleri olsun. ikitane kullndığınızda anlayabilirsiniz, zira video koyucam daha iyi anlatıcam
890 dolara aem satıyorlar siz hala ucuz diyorsunuz onu anlamıyorumki ben :) neyse sıkınyı yok herkes bildiği gibi yapsın aşalamıyorum ama bakın bu yanlış anlaşılmasın rinter soketiyle Ecumu olur ya bağri soketlerini güzel yapsaalar bukadarmı zor?
Vems bile en azından daha güzel ya
kimi demiş ya parası işte iyi olan o olan bu olan güzel araba almayın ne nerek var sahine binelim hepberaber ne gerek var mercedes e m5 e opel e ona buna? size göre evet çalıştımı çalıştı çalışmaz demedik ama özelliklere kullanılabilirliğe gelince hep sıkıntılar var diğende sizsssinizz ben kendi arabama takarmıyım hayır takmam Ms takıp haltech e geçmek isteyen MS yapan arkadaşlarım bile var eeee nedir bu para kazanıcam die kötü yanlarını söylemeemeniz yani bun anlamıyorum gidip ms i kopyalayanda sizsssiniz sahincilere çok yii 205 cilereçok iyi çakanda sizsssiniz ben doğruları söyleyince kızıyorsunuz Beyler ayıp gerçekten :)
um 106 bu teste hazır hatta ecufast de ben sana teklif etmiştim msle deneyelim bi de aem ems bağlayalım kaç hp fark oluyo bakalım aynı araçta farkı teche koyalım diye istersen öyle yapalım istersen başka 106yla bakalım ciddi ciddi görelim sonucu yeterki kafalarda soru işareti kalmasın :icon_tup:
ben söküp denedim merak etme koyaırım hftaya sıkıntı yok :) ama sequansial diince olmadı dimi :D
Bence cok aciklayici olacaktir, sorularin cevabi olacaktir:)
bence gucte bile fark cikacaktir.
olay güç değil olay stabilite insanlar bunu anlatamıyorum Aa evet çalıştı Eeee sona ? bişi değiştiricem HOP içinde onu bunu sök onu bun yap lehim kaldır lehim koy bunu anlatamıyorum insanlara
ya hala 300 dolar mdiyorsunuz :D içine özellik ekledikce yükseliyor bunuda yazarsan sewinirim
ms2 300 dolar ozama gerek yok ms1 kullanın neden ms3 kullanıyorsunuz? dimi ms 1 kullanın yenilikleri bvardır herhalde ms3 ün dimi ms3 ün yeni fiyatı kaç para onuda sölermisiniz?
erkut base map le araba çalıştırmak kolay dedin yazımın üstüne bende dedimki buyur gel twin vanos v10 m5 in üstüne base map yapalım dedim google.com da aramakla olmaz o işler dedim bukadar basit neden sıkıntımı olduki ? yalan bişi söledim ewoX calibre edelim vaoslarını dedim hadi bukadar basit bişiy demedim ms e bu konuda bişi demedim :)
MS kaç vanos destekliyor ? Merekak ederek soruyorum
en basiti 16x16 Fuel and ignition table ( bence küçük kendi Fikrim en kötü 24 24 olmalı ki o bile eskidi artık 32 32 kullanıyoruz bunun özellikleri sürer gider bu sadece ms3 te mesela PRogramlanabilir çıkışı yok, aklıma gelenleri yazıyorum bakın yeniden söylüyorum ms kötü beyin değil evet bazı yerlere kadar desekliyor ama çok ayarladım uğraştım bla bla bla kendi görüşlerimi söylüyorum afr stabilliği olsun tepkimeleri olsun. ikitane kullndığınızda anlayabilirsiniz, zira video koyucam daha iyi anlatıcam
890 dolara aem satıyorlar siz hala ucuz diyorsunuz onu anlamıyorumki ben :) neyse sıkınyı yok herkes bildiği gibi yapsın aşalamıyorum ama bakın bu yanlış anlaşılmasın rinter soketiyle Ecumu olur ya bağri soketlerini güzel yapsaalar bukadarmı zor?
Vems bile en azından daha güzel ya
kimi demiş ya parası işte iyi olan o olan bu olan güzel araba almayın ne nerek var sahine binelim hepberaber ne gerek var mercedes e m5 e opel e ona buna? size göre evet çalıştımı çalıştı çalışmaz demedik ama özelliklere kullanılabilirliğe gelince hep sıkıntılar var diğende sizsssinizz ben kendi arabama takarmıyım hayır takmam Ms takıp haltech e geçmek isteyen MS yapan arkadaşlarım bile var eeee nedir bu para kazanıcam die kötü yanlarını söylemeemeniz yani bun anlamıyorum gidip ms i kopyalayanda sizsssiniz sahincilere çok yii 205 cilereçok iyi çakanda sizsssiniz ben doğruları söyleyince kızıyorsunuz Beyler ayıp gerçekten :)
kopyalayıp cakanları herkes ıyı bılıyor Erkut olmadıgınıda bılıyoruz o kopyalayanlar sımdı pıyasada yok zaten
kopyalayıp cakanları herkes ıyı bılıyor Erkut olmadıgınıda bılıyoruz o kopyalayanlar sımdı pıyasada yok zaten
erkuta laf etmedimki ben base map te yazmış bende ona cvp yazdım base map ile ms in alakası yok okumadın sanırım :)
erkuta laf etmedimki ben base map te yazmış bende ona cvp yazdım base map ile ms in alakası yok okumadın sanırım :)
ben yanlıs anlamısım
özgün basemap konusunu halen başka yere çekip durma yaa herkes üniversal ecu çalıştıramaz bu kadar basit plug & play takıp içindeki base le marş yapmaya benzemez üniversal yapmak bunu söyledim söylediğimin arkasındayım sen hala başka yere çekip duruyosun
benim ömrü haytımda yaptığım 205 sayısı ikidir ikisinde de microsquirt var kopyalanması zaten trde imkansız 4 layer board var
net bi biçimde şunu belirtiyim biz ecuları burada toplamıyoruz diyautotuneden toplu mümkünse smd satın alıyoruz 1100 ila 1200 tl ye elimize ulaşıyo faturaları mevcuttur bunun haricinde aracın gereksimine göre belki kendimiz eklenti yapabiliyoruz bu kadar basit ben daha bir tane keyif harici board toplamadım hep micro ya da 3.57 smd kullanımımın sebebi insan lehimi yüzünden sorun yaşamamak zaten haa pahalıya kaliteli olması için alıyoruz güvenli ve sağlam oluyo ms iki tane varible cam kontrol edebilir
gelelim aem emsli 106 ms2 li 106 konusuna hafta sonu istanbuldayım eğer müsaitsen um üzerinde ms2 li halde ardından aem ems4 takılı wasted spark ardından eam ems takılı cop deneyip buraya koyalım böylece herkes verdiği paranın karşılığını görsün hatta arada wems de taklım madem bi test olsun
özgün basemap konusunu halen başka yere çekip durma yaa herkes üniversal ecu çalıştıramaz bu kadar basit plug & play takıp içindeki base le marş yapmaya benzemez üniversal yapmak bunu söyledim söylediğimin arkasındayım sen hala başka yere çekip duruyosun
benim ömrü haytımda yaptığım 205 sayısı ikidir ikisinde de microsquirt var kopyalanması zaten trde imkansız 4 layer board var
net bi biçimde şunu belirtiyim biz ecuları burada toplamıyoruz diyautotuneden toplu mümkünse smd satın alıyoruz 1100 ila 1200 tl ye elimize ulaşıyo faturaları mevcuttur bunun haricinde aracın gereksimine göre belki kendimiz eklenti yapabiliyoruz bu kadar basit ben daha bir tane keyif harici board toplamadım hep micro ya da 3.57 smd kullanımımın sebebi insan lehimi yüzünden sorun yaşamamak zaten haa pahalıya kaliteli olması için alıyoruz güvenli ve sağlam oluyo ms iki tane varible cam kontrol edebilir
ms2 v3.57 toplu extra 4 bar map sensoruyle(65 dolar) 565 Dolar verdım shipping dahil
paypal goruntusunu upload edemedım yoksa yukleyecektım
tuncayakyz
07-01-2013, 19:00
gerçekten görmek lazım sonuçları bilgilenmek için iyi veya kötüyü eleştirmek değil sadece erkutun da dediği gibi akıllarda soru kalmaması için...
gerçekten görmek lazım sonuçları bilgilenmek için iyi veya kötüyü eleştirmek değil sadece erkutun da dediği gibi akıllarda soru kalmaması için...
Bende merak ettim
erkut lafı orda söleyen sensın benim lafgım üzerine söyledin bende üstüme alındım sana değil yazım dersin konu biter ms ide ken din toplamıorsun oda okey 205 seninle alakalı değildir orda baska yazanlarda vardır onlar alınmaz sen alınırsın ben karışmam yaran varsa bilmem kızmak gücenmek yok
deneme işine gelince buyur getir bir kurban olarak birtane deneyelim :) ems 4 benden güç egri düzgünlüğü tepkime ecunun gazlara tepkisi hızlanmaya tepkileri
bakın yüksek beygirde gerçekten hızlı bir ecuya ihtiyac var buna eminim Ms in yavaslıkları var yapabilicek bişi yok ms3 pro kullanmadım ama 1200 çok para değilmi ms için ? o kutuya?
Sinan yazsana iki adet haltech var sizde ekstralari paylasalim kavga yerine kendimizi gelistirelim yabanci forumlar gibi kalitemiz artsin
chiefkadir
07-01-2013, 21:23
Özgün,
Erkut o mesajı yazarken bizde garajdaydık, sana yazmadığını ama senin üstüne alındığını düşündü sözü sana değildi :)
Şuanda Ms2 bir çok arabayı tune etmeye yeter, fiyatıda 550 usd civarı ..İtneler zam yaparsa ems4 alınır :D
boosted_pug
07-01-2013, 23:40
Yine yazıyorum :) ben drag kovalıcam atmosferik 12 sıkıştırma nos dereceli bla bla yapıcam her gece roll da sıkıcam diye araba yapan adam ms1 den uzak dursun ister 3.0 anakartlı olsun ister 3.57 heleki v2.2 anakart + edis kombinasyonuna mümkünse hiç bulaşmasın
Oz un dediğine geliyor konu ne yani çalşmıyomu ? istediğin motoru getir hiç farketmez 8 silindir 10 silindir hayabusa vs. Hiç farketmez çakıyosun 36-1 kasnağı bitti gitti bas marşa zart die çalışır edis + v2.2 ile ama bigün düzgün yürürse 10 gün yürümez launch yapmaz hard cut yapmaz sonradan röle bağlarsın onu yaparsın bunu yaparsın ama olmaz giderde gider istediğin kadar profesyonel yap ms1 ne yazıkki böyle... yaaa bukadarda kötü olmaz biz kullanıyoz bi sıkıntı yok felan diyenler olabilir bu benim şahsi fikrim ve tecrubem bence ms1 sadece karbüratörden kurtulup sıralı sistem tüp takmak isteyen 8 - 10 liralık arabalara uygun daha üstün performans beklemek ms1 i aşar çalışır mı çalışır ama sonradan ağlamak yok..... Ben hayatımda 205 hiç yapmadım 3 - 4 şahin yaptım 2 sinden dolandırıldım ağzımın payını aldım öbür tarafda görüşmek dileğiyle dedim bitti gitti
Ms3 e gelirsek bence Tekrar şöylüyorum çok ama çok pahalı aynı paraya aem ems4 var sıfır ms3 almak heyecan aramakdan başka bişi değil alanada saygım sonsuz tercih meselesi ben almam
Son olarak ms2 veya mcrosquirt e gelirsek bence diyauto tune den alınabilecek tek ecu ms2 nin fiyatı 247 dolar içine koyulacaklardan bahsedersek mesela 4 silindirli bi 106 gtı için bahsedeyim extradan bir adet bip373 fiyatı 8 dolar birde lunch yapalım iki diyot bi direnç 1 tl birde devir saatini çalıştırmak için ufak bi devre yapalım bi transistör iki üç direnç oda 1 tl bukadar başka bişi yok en fazla ne koyabilirim içine dersen 4 bar map sensörü konulabilir oda 50 60 dolar felan fiyatı war 3 kablolu rölanti düzenleyicisi takarım dersen onunda transistörleri 5 tl tutar boost control switchable map vs. Vs. Hep 1 tl 2 tl bukadar ms2 v3.0 almış olan biri için bu saydığım malzemeler haricinde ms in icine koyabileceği para edecek hiç bişi yok birde 30 dolar kargo bitti muhtemelen gümrüğe takılır 100 tl de oraya ödedinmi 600 700 tl gibi bir rakama ms2 alınabilir bu fiyata alınabilecek başka bi standalone ecu ne yazıkki yok
Not : konu boyunca yazdıklarım kimseye atfen veya laf sokmak bağabında değildir sadece bugüne kadarki tecrübelerim kimse üzerine alınmasın
erkut lafı orda söleyen sensın benim lafgım üzerine söyledin bende üstüme alındım sana değil yazım dersin konu biter ms ide ken din toplamıorsun oda okey 205 seninle alakalı değildir orda baska yazanlarda vardır onlar alınmaz sen alınırsın ben karışmam yaran varsa bilmem kızmak gücenmek yok
deneme işine gelince buyur getir bir kurban olarak birtane deneyelim :) ems 4 benden güç egri düzgünlüğü tepkime ecunun gazlara tepkisi hızlanmaya tepkileri
bakın yüksek beygirde gerçekten hızlı bir ecuya ihtiyac var buna eminim Ms in yavaslıkları var yapabilicek bişi yok ms3 pro kullanmadım ama 1200 çok para değilmi ms için ? o kutuya?
senin üstüne alınacağın aklıma bile gelmediki zaten trde bunu ilk düzgün yapan adamsın senin yerin bu konularda çok çok ayrı
205ler konusunda yaram yok daha hızlısı çıkarsa dener görürler sadece övünürüm
haa lafımı da illa birileri üstüne alınsın bitek haritaya +- vermeyle olmuyo üniversal ecuya denk gelince işler değişiyo modüle hazır eculara benzemiyo emek gerektirir bu üniteler
bağlayamadım çalışmadı yandı tekledi çözemedim coil yaktım enjektor değerleri neymiş cc yazdıkya 4000 i geçmiyo v.s. bu hataların hepsi olabilir ama demekki bu ecu kötü demekle olmuyo kendi hatalarını eculara yansıtan insanlara lafım bu kadar basit bunlar farklı bi boyutu
deneme işini herkes merak ediyo test edelim tarafsızca netlik kazansın eğlence olur bize de işte :)
bigün ms3 pro gelirse onu da test ederiz aynı şekilde derizki bu parayı haketmiş ya da etmemiş sakın almayın ben ortakları falan değilim ne gelse bağlıyorum sadece ms de adım çıkmış :)
ben biri yapmış demedim biri onu tecavüz etmiş demedim 2 tane 205 gördüm ankarada aman tanrım kim yaptıysa yapmasın
ms3 ün mesela aem gen2 yada infinity e göre yada motec e göre stabillliği çok iyi değil stepper motor controlu yavas selenoid kontorolu ne dersseniz deyin eksikleri var eee kardeşim adam bana soruyor ne alayım ben cvpliyorum ms3 al demem ms3 ün kısırlığı yüzünden benim sucummuş gibi görünücek bişiyi kesinlikle kabul etmiyorum
erkutcum bak şimd sölemek istediğim stabillik güc olarak bakakrıs deliler çıkmaz ama çıkar ama stabillik eğri düzgünlüğü çok ciddi şekilde stabilite inanılmaz değişiyor inanamassın yani denedim baska deneyen varmı ?? varsa fikrini yazsssın gördüklerini yazssın derdim ms i ezmek değil insanları kör at gözlüğüyle bakmasını engellemek yoksa çalışmıcak araba yok
Bu iste en buyuk tecrube ben olacam belkide turbomuzda radikal degisiklik yapiyoruz 6262 tarzi bisey ve nos kullanacaz ve sonucu paylasacaz eminim ki bahsedilen sikintilar olmayacak ama nasip bu.
ben biri yapmış demedim biri onu tecavüz etmiş demedim 2 tane 205 gördüm ankarada aman tanrım kim yaptıysa yapmasın
ms3 ün mesela aem gen2 yada infinity e göre yada motec e göre stabillliği çok iyi değil stepper motor controlu yavas selenoid kontorolu ne dersseniz deyin eksikleri var eee kardeşim adam bana soruyor ne alayım ben cvpliyorum ms3 al demem ms3 ün kısırlığı yüzünden benim sucummuş gibi görünücek bişiyi kesinlikle kabul etmiyorum
erkutcum bak şimd sölemek istediğim stabillik güc olarak bakakrıs deliler çıkmaz ama çıkar ama stabillik eğri düzgünlüğü çok ciddi şekilde stabilite inanılmaz değişiyor inanamassın yani denedim baska deneyen varmı ?? varsa fikrini yazsssın gördüklerini yazssın derdim ms i ezmek değil insanları kör at gözlüğüyle bakmasını engellemek yoksa çalışmıcak araba yok
hee tecavüz görenleri biliyorum boşver onları :)
bahsettiğin yavaşlıklar çıkarsa da işlemci hızından değil firmware sorunudur bence gelişimini daha tamamladığını düşünmüyorum ben ms3 ün henüz ilk haliyle burn de 2 dakika bekle modundaydı şimdi hızlandı ama bence halen olması gerktiği yerde değil
benim meraklarım da yükte ilk gaz tepkilerindeki arf loglarım ok gibi hiç fakire zengine gitme yok saatden bahsetmiyorum mesela optimum avans 30 derece olsun üstünü ikisiyle de verememiz lazım genel arf stabilitesinin daha iyi olacğını bekliyorum aemin bunlarla da tabiki + ları olacaktır aemin çok kapsamlı bi yazılımı var ama arada dağ tepe beklemiyorum açıkcası
http://img5.imageshack.us/img5/6176/73778810151326876390138.jpg
bir kaç sene önceden bir dyno. daaa ne kadar düz olacak beah el insaf :D
Bir ingiliz atasözü derki
ucuz mal alacak kadar zengin degilim
kısa ve net olarak benim görüşüm
Hakan Girginer
28-03-2013, 03:16
MSII Enhanced V3.57 kullanıyorum, itirazı olan lütfen gelip söksün, yerine başka bir ECU taksın.
Motor üzerinde hazırlık olarak yaptıklarım:
* 4 adet 650cc EV14 Bosch enjektör monte ettim.
* Ateşlemeye bir şey yapmadım, zaten COP ateşleme yappmıştım zamanında. Sadece yeni buji taktım. Pardon yahu, wasted spark... Sequential ignition için iki ateşleme hattı daha çektim.
* MAF sensörünü söktüm, bağlantılarını ve tesisatını kaldırdım.
* Intercooler ile manifold arasına IAT sensor monte ettim.
* Manifold ile MSII arasına bir vakum hattı monte ettim.
* Launch control için MSII harness ile debriyaj switch arasına bir hat çektim.
* Wideband bağlantılarını (ki vardı zaten) yaptım.
* Kesin yazmayı unuttuğum bi halt vardır, ama atla deve işler değil yani.
Neyse. Anahtarı yarım çevirdim, benzin pompası bzzzzzzzzzzz dedi. Sağı solu tekrar kontrol ettim, bu sefer anahtarı iyicene bi kıvırdım. Motor VROOOOOOOMM dedi bu sefer.
Isındı, baktım AFR 14.5... Eeee, daha ne?
Sonra her tarafını topladım veledin, zaten takılı olan laptopla çıktım autotune ettim.
Bu autotune işini kademe kademe birkaç kez tekrarladım.
Sonra oturdum, marş avansından rölanti için IAC duty cycle'a kadar her bir haltın ince ayarını yaptım. Soğuk rölanti değerleri, WUE, ASE, table switching, off boost advance, fanların devreye girmesi, yağ basıncı, voltaj alarm eşikleri, aklınıza ne gelirse yavaş yavaş ayarladım.
Water injection sisteminde bir sıkıntı olursa "emniyetli tablolara" geçiyor mesela.
Cruise'da ise, 39-41 derece avans, 15.8 AFR. Mis gibi...
Hiç sorun yaşamadım.
Ama şu anda bir sorun yaşıyorum: Çevre yolunda 90,100,110 Km ile giderken önüm ya da yan şerit açılır da kendime yer açmak için gazlarsam, patinaj yapıyor velet. Daha önce hiç olmadı bu mesela. Mutlaka 5'e atıp öyle gazlamam gerekiyor.
Tüm bunları yaptım. Eminim sizler de kırk kere yapmışsınzdır.
Ama en önemlisi ne, biliyor musunuz beyler? Ben bu haltı hayatımda İLK KEZ yaptım. ilk kez yaptığım bu işte de hiç çuvallamadım.
MS konusunda inanılmaz bir destek ağı var. MS ile ilgili bir konuda günün her saatinde en fazla 10 dakika içinde tam ve anlamlı çözüm bulmak mümkün.
Kesinlikle kaka sıvanacak bir sistem değil. benim gibi, içinde ne halt döndüğünü bilmek isteyenler için ideal hatta.
Haa, aracı ustaya verip "al buna beygir tak, bitince haber ver" tandanslı modifiye meraklıları boğazına kadar VE table, injector timing konularına girmek istemeyebilir, o ayrı mesele.
Ama ben bayıla bayıla kullanıyorum.
Bu güne kadar gördüğüm en yüksek EGT değerim 801C mesela.
Ben MSII'den önce gerçekten çok ilginç bir piggyback sistemi kullanıyordum. Stock ECU ile ile birlikte çalışan tam üç ayrı kart vardı. (Bu sisteme para vermemiştim, satın aldığım MP62 sistemi ile birlikte geldiler bir şekilde, uzun hikaye)
Bu üç karttan biri enjektörlere, ikincisi avansa, üçüncüsü ise 550cc'lik bir beşinci enjektöre kumanda ediyordu. İki yıl kadar da sorunsuz çalıştı, bu arada en fazla 12-14 psi görebildim.
Bu sistemi meraklısına 450 dolara satıp üzerine 150 daha koydum, harness + IAT sensor ile birlikte komple MSII enhanced V 3.57 aldım. Dünyam değişti.
Millet $2400-2700 verip Hydra alıyor mesela. Ya da Motronic var, $1400-1600 gibi fiyatı.
Benim en ufak bir eksiğim yok.
Ama, hala enayi isem, lütfen gelin, söküp atın çöpe.
Ama yerine bana bu keyfi ve tatmini verecek başka bir şey takın.
Hakan Girginer
28-03-2013, 03:21
Bu arada, kulağınıza gelebilir diye uyarmam gerekiyor.
Arabayı görüp kaç beygir diye soranlara "rölantide 4000 beygir veriyor" diyorum.
Sağda solda duyarsanız kaale almayın lütfen. Ya da alın.
ali elbasan
28-03-2013, 06:56
ee ne oldu ms li 106 deneme degerleri merak ettim bide kobaylazımsa benım kadette deniye biliriz hepsini :)
MSII Enhanced V3.57 kullanıyorum, itirazı olan lütfen gelip söksün, yerine başka bir ECU taksın.
Motor üzerinde hazırlık olarak yaptıklarım:
* 4 adet 650cc EV14 Bosch enjektör monte ettim.
* Ateşlemeye bir şey yapmadım, zaten COP ateşleme yappmıştım zamanında. Sadece yeni buji taktım. Pardon yahu, wasted spark... Sequential ignition için iki ateşleme hattı daha çektim.
* MAF sensörünü söktüm, bağlantılarını ve tesisatını kaldırdım.
* Intercooler ile manifold arasına IAT sensor monte ettim.
* Manifold ile MSII arasına bir vakum hattı monte ettim.
* Launch control için MSII harness ile debriyaj switch arasına bir hat çektim.
* Wideband bağlantılarını (ki vardı zaten) yaptım.
* Kesin yazmayı unuttuğum bi halt vardır, ama atla deve işler değil yani.
Neyse. Anahtarı yarım çevirdim, benzin pompası bzzzzzzzzzzz dedi. Sağı solu tekrar kontrol ettim, bu sefer anahtarı iyicene bi kıvırdım. Motor VROOOOOOOMM dedi bu sefer.
Isındı, baktım AFR 14.5... Eeee, daha ne?
Sonra her tarafını topladım veledin, zaten takılı olan laptopla çıktım autotune ettim.
Bu autotune işini kademe kademe birkaç kez tekrarladım.
Sonra oturdum, marş avansından rölanti için IAC duty cycle'a kadar her bir haltın ince ayarını yaptım. Soğuk rölanti değerleri, WUE, ASE, table switching, off boost advance, fanların devreye girmesi, yağ basıncı, voltaj alarm eşikleri, aklınıza ne gelirse yavaş yavaş ayarladım.
Water injection sisteminde bir sıkıntı olursa "emniyetli tablolara" geçiyor mesela.
Cruise'da ise, 39-41 derece avans, 15.8 AFR. Mis gibi...
Hiç sorun yaşamadım.
Ama şu anda bir sorun yaşıyorum: Çevre yolunda 90,100,110 Km ile giderken önüm ya da yan şerit açılır da kendime yer açmak için gazlarsam, patinaj yapıyor velet. Daha önce hiç olmadı bu mesela. Mutlaka 5'e atıp öyle gazlamam gerekiyor.
Tüm bunları yaptım. Eminim sizler de kırk kere yapmışsınzdır.
Ama en önemlisi ne, biliyor musunuz beyler? Ben bu haltı hayatımda İLK KEZ yaptım. ilk kez yaptığım bu işte de hiç çuvallamadım.
MS konusunda inanılmaz bir destek ağı var. MS ile ilgili bir konuda günün her saatinde en fazla 10 dakika içinde tam ve anlamlı çözüm bulmak mümkün.
Kesinlikle kaka sıvanacak bir sistem değil. benim gibi, içinde ne halt döndüğünü bilmek isteyenler için ideal hatta.
Haa, aracı ustaya verip "al buna beygir tak, bitince haber ver" tandanslı modifiye meraklıları boğazına kadar VE table, injector timing konularına girmek istemeyebilir, o ayrı mesele.
Ama ben bayıla bayıla kullanıyorum.
Bu güne kadar gördüğüm en yüksek EGT değerim 801C mesela.
Ben MSII'den önce gerçekten çok ilginç bir piggyback sistemi kullanıyordum. Stock ECU ile ile birlikte çalışan tam üç ayrı kart vardı. (Bu sisteme para vermemiştim, satın aldığım MP62 sistemi ile birlikte geldiler bir şekilde, uzun hikaye)
Bu üç karttan biri enjektörlere, ikincisi avansa, üçüncüsü ise 550cc'lik bir beşinci enjektöre kumanda ediyordu. İki yıl kadar da sorunsuz çalıştı, bu arada en fazla 12-14 psi görebildim.
Bu sistemi meraklısına 450 dolara satıp üzerine 150 daha koydum, harness + IAT sensor ile birlikte komple MSII enhanced V 3.57 aldım. Dünyam değişti.
Millet $2400-2700 verip Hydra alıyor mesela. Ya da Motronic var, $1400-1600 gibi fiyatı.
Benim en ufak bir eksiğim yok.
Ama, hala enayi isem, lütfen gelin, söküp atın çöpe.
Ama yerine bana bu keyfi ve tatmini verecek başka bir şey takın.
aynı beynı kullanıyoruz msII 3.57 bır sıkıntı yasamadım
15 gunde bır calısan arabam tek marşta ve calısması gereken zamanda calısıyor
normalın dısında bır durum yoksa hep aynı stabılıtede calısıyor
cevremde haltech platınum 1000 kullanan arkadaslarımda var aynı motorda aramızda cıddı bır fark var ONLAR 2500 dolar verdıler ben 565 dolar verdım:D:D:D
ee ne oldu ms li 106 deneme degerleri merak ettim bide kobaylazımsa benım kadette deniye biliriz hepsini :)
106 yı bilmem de 206 da da deneyecektik. beklemedeyim :) :rolleyes:
dragstar
29-03-2013, 21:08
ms3-pro aldım 600rr motorlu yarış arabasına takıcam detayları yazarım
http://imageshack.us/a/img12/8169/20130315181935.jpg
http://imageshack.us/a/img59/3545/20130315182855.jpg
http://imageshack.us/a/img5/5986/20130315182756.jpg
http://imageshack.us/a/img228/9463/20130315182238.jpg
http://imageshack.us/a/img12/4407/20130315182216.jpg
Hakan Girginer
29-03-2013, 21:24
ms3-pro aldım 600rr motorlu yarış arabasına takıcam detayları yazarım
Kesin bulaşırım! O derece.
Yazdım buraya.
Montaj ne zaman Kemal :)
Saxo'yu ısıtmanın zamanı geldi ayrıca, sezon açılıyor yarından itibaren :)
dragstar
30-03-2013, 01:00
Montaj ne zaman Kemal :)
Saxo'yu ısıtmanın zamanı geldi ayrıca, sezon açılıyor yarından itibaren :)
nisan ortası gibi başlarım herhalde montaja fsae arabasına
gyro ve 3-axis g sensorle traction control nasıl çalışcak ve bikeshift olayını çok merak ediyorum
saxoya ms2 v3.0 aldım topladım ;) ekstra devreleri kaldı
g sensörle güzel olucak, mallar iyiydi ofiste :)
saxo için iyi haber, sıkalım bi ara tamamla da kanka :D