Orijinalini görmek için tıklayınız : titanyum subap mı ? oem subapmı?
tıtanyum subap ıle oem subap arasındaki en buyuk fark nedir? avantajı nedir ?dezavantajı nedir? bildıgım kadarıyla tıtanyum denılen madde hafıflıgı ile bilinir ama nekadar saglıklıdır.
titanyum derken hangi markanın ürünü acaba? hafif ama avantajları ve dezavantajları var titanyumun
x bi markada olabılır, yapma subapta olabılır.
titanyum dıye aldıgım subaplar oem'den daha agır :) şimdi tarttım oem 37gr titanyum dıye aldıgım 38gr :)
orhan_guney
03-01-2013, 22:04
bu olayı bende merak edıyorum detaylı .
bence en büyük farkı fiyatı.
adam gibi bi titanyum subapın tanesine, 1 takım 16valf oem alırsın :D
bu OEM SUBAP
http://b1301.hizliresim.com/15/3/hmdc0.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
bu da TİTANYUM diye aldıgım subap
http://b1301.hizliresim.com/15/3/hmddu.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Gördüğüm kadarıyla titanium olan biraz daha kalın ve sübap kafasındaki o boşluk yok(sağlamlık amacıyla ?), bu fazlalıklara rağmen sadece 1gr daha ağır...
Acaba sübap alırken yanlış amaçlı bir spec mi seçildi ?
Gördüğüm kadarıyla titanium olan biraz daha kalın ve sübap kafasındaki o boşluk yok(sağlamlık amacıyla ?), bu fazlalıklara rağmen sadece 1gr daha ağır...
Acaba sübap alırken yanlış amaçlı bir spec mi seçildi ?
foto açısından dolayı biraz kalın gözüküyor evet ama kalınlıklar aynı. subabın ortası dolu fakat subabın kafasından sonrası da oem e göre ınceltilmiş fotoda da gözüküyo zaten.
yanı ben kesınlıkle titanyum deil demiyorum ama bana garip geldi oemle aynı gram dahı olsa tıtanyum secılmesının amacı ne ozman :)
Yaptırma sübap mı bunlar Cengiz ? Topkapı'damı yaptırdın ? Yoksa bir marka ürünü mü ?
mami_makinen
03-01-2013, 22:37
Ceco o siboplar topkapıda muharrem ustanın yaptığı sibopmu
Yaptırma sübap mı bunlar Cengiz ? Topkapı'damı yaptırdın ? Yoksa bir marka ürünü mü ?
yok moruk marka deil bi jelatinde geldi.
Ceco o siboplar topkapıda muharrem ustanın yaptığı sibopmu
walla yurtdışı malı dıye aldık abi :hahaha:
mami_makinen
03-01-2013, 22:41
walla yurtdışı malı dıye aldık :hahaha:
O sibopların aynısını yaptırabilirsin altlarının dolu olması iyidir sıkıştırma daha iyi olur
Eğer 106 da kullanacaksan titanyum alininyum yalan :) daya demirden sibopları devam :)
O sibopların aynısını yaptırabilirsin altlarının dolu olması iyidir sıkıştırma daha iyi olur
Eğer 106 da kullanacaksan titanyum alininyum yalan :) daya demirden sibopları devam :)
evet 106 için aldım bunları abı ama titanyum parası veripte 150 tl lik mal almayalım elimize ben onun peşindeyım :)
mami_makinen
03-01-2013, 22:48
evet 106 için aldım bunları abı ama titanyum parası veripte 150 tl lik mal almayalım elimize ben onun peşindeyım :)
Geçen hafta sibop yaptırdım hatta adam bana titanyum yapalım dedi bende fiyatını sordum tanesi 100 tl diyince normal sibop yaptırıp devam ettim
Ama bu siboplar titanyum olmayabilir bence çünkü sadece altları dolu ve dip tarafları işlenmiş gibi gözüküyor bide dediğin gibi hafif olması lazım :icon_tup:
Geçen hafta sibop yaptırdım hatta adam bana titanyum yapalım dedi bende fiyatını sordum tanesi 100 tl diyince normal sibop yaptırıp devam ettim
Ama bu siboplar titanyum olmayabilir bence çünkü sadece altları dolu ve dip tarafları işlenmiş gibi gözüküyor bide dediğin gibi hafif olması lazım :icon_tup:
bu bahsettıgın yer topkapıdamı abı ben bu subapları yarın göturup bı gostereyım o adama en ıyı o anlar bunların dılınden. cemal usta en kötü ıhtımal orjınalı 37gr cıkıyorsa titanyum en kötü 25gr olması lazım dedı :) çıkan sonuc ortada
mami_makinen
03-01-2013, 22:55
bu bahsettıgın yer topkapıdamı abı ben bu subapları yarın göturup bı gostereyım o adama en ıyı o anlar bunların dılınden. cemal usta en kötü ıhtımal orjınalı 37gr cıkıyorsa titanyum en kötü 25gr olması lazım dedı :) çıkan sonuc ortada
:icon_tup:
Kardeşim subaruya dokunmada gözünü seveyim
106 ya titanyum magnezyum potasyum ne sibop takarsan tak hatta hiç sibop takma :)
Ama subaruya dokunma :icon_tup:Maşallah makina zıpkın
:icon_tup:
Kardeşim subaruya dokunmada gözünü seveyim
106 ya titanyum magnezyum potasyum ne sibop takarsan tak hatta hiç sibop takma :) Ama subaruya dokunma :icon_tup:Maşallah makina zıpkın
ahahahhaha :hahaha::hahaha::hahaha: sen ınsanmısın abi ya :hahaha:
yok abı yok subaruya yapılacaklar senın soyledıgın gıbı. kanadı sök 17'' jant yola devam :)
yarın ararım ben senı şu subapcının yerını tarıf edıver bana abi.
mami_makinen
03-01-2013, 22:58
ahahahhaha :hahaha::hahaha::hahaha: sen ınsanmısın abi ya :hahaha:
yok abı yok subaruya yapılacaklar senın soyledıgın gıbı. kanadı sök 17'' jant yola devam :)
yarın ararım ben senı şu subapcının yerını tarıf edıver bana abi.
Seni seviyore janim :icon_tup:
Seni seviyore janim :icon_tup:
eyv abı bızde senı aılecek seviyoruz - ben nazlıcan ve bedirhan :o
Topkapı'daki sübapçıya gittik. Türkiye'deki ralli garajlarının ihtiyacı olan sübapları yapıyor. Önümüze sanırım 10 tane numune sübap koydu. İçlerinde bir tanesi vardı titanyum olan. Şapkası oldukça büyük nerdeyse 40mm çapında olmasına rağmen kürdan gibi hafifti. Yok gibi birşey. Bence sendeki sübap titanyum olmayabilir. Oradan gidip dediğim örneğe bir bakmanı tavsiye ederim.
PPR engineering
04-01-2013, 04:11
İyi akşamlar arkadaşlar valf'ler ile ilgili bazı şeyler yazmak istiyorum hem hepimize genel bilgi olacaktır hemde bu konuya açıklık getirmek istedim satıcı olarak olarak cünkü valfler benim ürettirdiğim valf'lerdir.
Öncelikle Ceco arkadaşımın eklediği1.Resim Oem valfimizdir ve dished valftir dished' anlamı ise kafa kısmının eksi yonde bombesi cukurluğudur.
http://f1301.hizliresim.com/15/4/hml98.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Yine Ceco arkadaşımın eklediği 2.Resmimiz ise bizim kendi adımıza ürettirdiğimiz ve yaklaşık 2 senedir devamlı yurt içi,yurt dışı sattığımız ayrıca kesinlikle hiç bir müşterimizde sorun yaşamadığımız valflerdir.Bu valf'in yapısı ise high compresion olarak gecer bir diğer ismi flat yani düz valf'lerdir bu valf ayrı zamanda OVER size orjinaline göre.
http://f1301.hizliresim.com/15/4/hml9j.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
1 Gram ağırlık konusu bununla ilgili hem titanyum alaşım ile ilgili bilgi ve titanyum yapısı ilgili genel bilgi olsun diye yazmak istiyorum.
Valfimiz 100% de 100 titanyum elbetteki değildir bu bütün valf üreticileri için nerdeyse geçerlidir sebebine gelince titanyum evet doğadaki en hafif ve sert malzemeler'dendir belli kırılma noktaları vardır aşırı sert bir malzeme olduğu için valf üreticileri teknolojilerini kullanarak yıllarca ar-ge yapmışlardır ve her firmanın ayrı formülü vardır ama geneli hemen hemen aynıdır alaşım içeriğini kimse vermez ama şunu söyliyebilirim firmalar genelde 4n titanyum kullanırlar.
Ağırlık Konusu için çok güzel örnek teşkil edecek bir düzüne fotoğraflar eklemek istiyorum kendi çektiğim.Bunun içinde genel olarak hepimizin bildiği bir firma SÜPERTECH OEM SİZE FLAT VE YİNE K20 OEM VALFLERLE UFAK BİR KARŞILAŞTIRMA YAPALIM AYNI BU KONUDAKİ SENERYO.
Supertech Flat Valfler
http://a1301.hizliresim.com/15/4/hml0u.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Oem K20 intake valve 47 Gram
http://a1301.hizliresim.com/15/4/hml1c.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
SuperTech K20 Flat valve Oem ölçü olmasına rağmen 50 Gram
http://b1301.hizliresim.com/15/4/hml1s.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Sol Supertech,Sağ Oem K20 Önden Görünüş
http://b1301.hizliresim.com/15/4/hml25.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Kısacası Eklediğim bu resim'lerde Flat olması sebebiyle ağırlık farkını gördünüz sanırım yeterince açıklayıcı oldu. Ceco arkadaşımın sorduğu valfler orjinaline göre over size ve flat valf'tir
Konuyu gayet doğal karşılıyorum belliki emin olmak için konu açmış doğru'da bir davranış bizde bu vesile ile anlatmış bulunduk bazı seyleri ve bilgi paylaşmış olduk.Kendisi emin olamaz veya içine sinmez ise valfleri sattığımız fiyatına her zaman geri alabiliriz
Bilgi paylaşmaya devam edelim:)
Titanyum:Saf bir titanyum hafif ve güçlü bir metal'dir yüksek dayanıklılığı ile bilinir ancak yukarda belirttiğim gibi diameter'lerde krılma noktası diğer celiklerle hemen hemen aynıdır.Erime noktası 1650 1700 civarlarındadır.gerilme kuvveti coğu çelikle yakındır ancak titanyumu özel kılan her zaman için ağırlığıdır % 44 45 daha hafiftir diğer çelik gurubundan.Ancak gün geçtikçe titanyum teknoloji ile beraber saflığını bozarak güçlü alaşımlar elde etmek için titanyumunda içinde barındığı cok kuvetli gerilme gücüne sahip metal'ler üretilmiştir.
Gelelim Konumuza:Titanyumun valf alaşımlarında kullanılma sebebi ise zayıf ısı iletkenliği sağlamlığı cabuk soğuma özelliği'dir.
opeldostlar
04-01-2013, 11:32
FERRA MARKAYI DENEMEKTE FAYDA VAR BU KONUDA UZMAN Bİ FİRMADIR
YAPMA SÜPAPTA RANDUMAN ALMAKTAZORLAŞIYOR MARKALARA GÖRE AMA BASIT VE UCUZ Bİ YÖNTEM OLDUĞUNDAN ÜLKEMİZDE TL ELE ALINIRSAYAPMA TERCİH EDİLMİYORDA DEĞİLHANİ
Ferrea bir standart paslanmaz çelik kapak göre yaklaşık% 22 daha hafif tesisindeki içi boş gövde valf eşittir ve değil iken ışık ve bu yüzden pahalı titanyum olarak korelasyon Valvetrain bileşenleri olarak kolay olarak değil, avantaj kesinlikle mevcut bulunmaktadır. Şu anda, Ferrea içi boş kök çeşitli sadece paslanmaz çelik vanalar üretir, ancak Urrutia kendisinin ve takımının yanı sıra, titanyum bunları geliştirmek için çalışıyor olduğunu gösterir.
http://f1301.hizliresim.com/15/4/hmpg4.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Google ceviriyee eger tam cevirememis
Ferrea iyidir ama konu ferrea degil su an ti alasimi subaplar:)
opeldostlar
04-01-2013, 12:01
konu çeviri yada ferra değil tabii benim eklediğim süpapın resimdeki içmalzemesini anlatmak vabında resmettim hafifliğini en iyi bu resim tanımlıyor ve dayanıklılığını sanırsam...
kaan yapmış oldugun açıklamanın bizim konusmalarımızla ve senın yaptıgınla hiç bi alakası yok, haybeye yorulmussun okadar.
bana bi açık adres ver göndermiş oldugun subapları gönderecegım gerıye. daha saf daha toy bi 106cı kardeşimize verirsin...
BUDA BENIM HESAP bilgilerim:
CENGİZ YEŞİL
YAPIKREDİ BANKASI ŞUBE KODU : 576
HESAP NO : 81481041
Oem subaplar çelik sanırım çelikte ferromanyetik(mıkanısın çekeceği) bir malzeme. Titanyum ise ferromanyetik bir malzeme değil. Yani mıknasısı çekmemesi gereki. Tabi saf titanyun değilde alaşım olabililir en azından çekme kuvveti farklı olması beklenir. Mıknatısla bir bakın malzemeyi çekiyormu?
Oem subaplar çelik sanırım çelikte ferromanyetik(mıkanısın çekeceği) bir malzeme. Titanyum ise ferromanyetik bir malzeme değil. Yani mıknasısı çekmemesi gereki. Tabi saf titanyun değilde alaşım olabililir en azından çekme kuvveti farklı olması beklenir. Mıknatısla bir bakın malzemeyi çekiyormu?
ilk testimiz o oldu zaten mıknatısa yapışıyor subap dedıgın gıbı tıtanyum subapı tuttuk mıknatısa yapışmadı bıle. titanyum subap elımızde yok gıbıydı agırlık olarak bizim subaptan buyuk olmasına ragmen.
konu çeviri yada ferra değil tabii benim eklediğim süpapın resimdeki içmalzemesini anlatmak vabında resmettim hafifliğini en iyi bu resim tanımlıyor ve dayanıklılığını sanırsam...
Sodium filled onlar samirim telden giriyorum goremiyorum cok iyi eger oyleyse her yygulamada kullanamazsiniz telefondan tam goremiyorum yalniz:)
Ti alasim farklidir iyi malzemedir alasimi daha guzel sonuc verebilir:)
Ceco bu arada iyi o subaplar kullan bence:)
Sodium filled onlar samirim telden giriyorum goremiyorum cok iyi eger oyleyse her yygulamada kullanamazsiniz telefondan tam goremiyorum yalniz:)
Ti alasim farklidir iyi malzemedir alasimi daha guzel sonuc verebilir:)
Ceco bu arada iyi o subaplar kullan bence:)
aynılarını hatta daha ıyısını 350 ye yaptırmak warken. ben yurtdıısndan dıye topkapı malını dolaylı yollardan nıye alayım ki?
PPR engineering
04-01-2013, 14:35
ilk testimiz o oldu zaten mıknatısa yapışıyor subap dedıgın gıbı tıtanyum subapı tuttuk mıknatısa yapışmadı bıle. titanyum subap elımızde yok gıbıydı agırlık olarak bizim subaptan buyuk olmasına ragmen.
titanyum aalaşım valve içersinde bulunabilicek diğerelementler
demir,aluminyum,çelik bulunabilir malesefki test ettiğiniz mukemmel sonuclar veren mıknatıs testı bır subabın tıtanyum alasıp olup olmadıgını gostergesı degıldır:)
PPR engineering
04-01-2013, 14:36
aynılarını hatta daha ıyısını 350 ye yaptırmak warken. ben yurtdıısndan dıye topkapı malını dolaylı yollardan nıye alayım ki?
Yolda kalan bir aracımız olmadı henüz :) bu valflerden dolayı nasılş yorumlamak istersen saygı duyarım.
titanyum aalaşım valve içersinde bulunabilicek diğerelementler
demir,aluminyum,çelik bulunabilir malesefki test ettiğiniz mukemmel sonuclar veren mıknatıs testı bır subabın tıtanyum alasıp olup olmadıgını gostergesı degıldır:)
senın dostlugundan daha ıyı bı sonuc verdıgı kesın o mıknatısın. kaan işin kımyasına girmeye gerek yok. senle neler konustuk nelerden bahsettın bana gelen malzeme ve yapılan buyuk bı yanlıs war ortada.
Yolda kalan bir aracımız olmadı henüz :) bu valflerden dolayı nasılş yorumlamak istersen saygı duyarım.
araçlar yolda kalsa topkapı sanayıde maslak sanayıde o subap yapan ınsanları vurmaları gerekır ınsanların.
muhabbet burda yapma subap veya aracların yolda kalması deıl tıtanyum dıye bu subapları bana vermen...
hadı dostuz ya hanı arkadasız ya ondandır...
PPR engineering
04-01-2013, 14:42
kaan yapmış oldugun açıklamanın bizim konusmalarımızla ve senın yaptıgınla hiç bi alakası yok, haybeye yorulmussun okadar.
bana bi açık adres ver göndermiş oldugun subapları gönderecegım gerıye. daha saf daha toy bi 106cı kardeşimize verirsin...
BUDA BENIM HESAP bilgilerim:
CENGİZ YEŞİL
YAPIKREDİ BANKASI ŞUBE KODU : 576
HESAP NO : 81481041
Yapmış olduğum açıklama gayet temiz bilgi içeren ve senin birebir subaplarınla alakalı bir açıklama.Öte yandan dün telefonda dediğin gibi kapak portlama üceretinden düşelim dedin peki seni kırmayaqcğım sen nasıl istersen öle davranacağım istersen oem kapak vereyim yapmış olduğumuz kapağı alayım yine banka hesabına yatırayım sen karar ver karşı değilim hiç bir şeye.
Yapmış olduğum açıklama gayet temiz bilgi içeren ve senin birebir subaplarınla alakalı bir açıklama.Öte yandan dün telefonda dediğin gibi kapak portlama üceretinden düşelim dedin peki seni kırmayaqcğım sen nasıl istersen öle davranacağım istersen oem kapak vereyim yapmış olduğumuz kapağı alayım yine banka hesabına yatırayım sen karar ver karşı değilim hiç bir şeye.
ellenmemiş veya bozuk bi 106 kapağı getir, işlediğin kapağı al. paramıda hesaba yatır. orjınal emmemde sende onuda ayarla.
PPR engineering
04-01-2013, 14:44
araçlar yolda kalsa topkapı sanayıde maslak sanayıde o subap yapan ınsanları vurmaları gerekır ınsanların.
muhabbet burda yapma subap veya aracların yolda kalması deıl tıtanyum dıye bu subapları bana vermen...
hadı dostuz ya hanı arkadasız ya ondandır...
sonuc ta bu subapları ben uretmıyorum urettırıyorum
ama bunun yanında tabıkı malımın arkasındayım herhangı bır memnunıyetsızlıkte dırek olarak gerı ıade alabılırım
bende sıkayetını ve ya merakını uretıcı fırmayla paylasıcam ama mıknatıs testi titanyum olmadığını göstermez sadece 100 de 100 titanyum olmadığını gösterir ve o subapları bizde alaşım diye alıyoruz.
PPR engineering
04-01-2013, 14:46
ellenmemiş veya bozuk bi 106 kapağı getir, işlediğin kapağı al. paramıda hesaba yatır. orjınal emmemde sende onuda ayarla.
Hay hay tabiki benim için farketmez kapak yollatacağım alacağım valflerimizi aldığımızda hesabında o dakikada.Saygılar
neyse kaan tamam konuyu uzatmaya gerek yok herkes baksın yoluna...
adres gönder.
ChtArdARSL
04-01-2013, 14:50
2 nizide severım abim gibi yerı geldı cok yardımcı oldugunuz,sızın ıcın hayırlısı olsun..
Ama Kaan abı su sıbop olayı senın gene basını artıyor +/- olarak.. Sunun acıklamasını daha once yapsaydın hem Cengiz abi kırılmaz olayı anlardı hemde biz bilgilenirdik haksızmıyım?
opeldostlar
04-01-2013, 14:50
ya arkadaşlar siz birbirinizi yıllardır tanırsınız hadi diyelim bi terslik oldu yetişkin insanlarsınız hepiniz hepimiz esnafız ceco bu sübapları beğenmemiş anlaşılan ve istediği malzeme de değil kaan da esnaf olarak ürününün arkasında duruyorsa üründe dediği gibi çıkmadıysa malını iade alır parasını geri gönderir olur biter kırmadan üzmeden üzülmeden medenice halledilebilinecek bi durum
EVET tıtanıum süpap mıknatısa tutulduğunda yakalamaz ve ele alındığında ÇELİK SÜBAP ilbile arasındaki hafifliği kim olsa anlar
İNŞALLAH UZAMADAN KIRMADAN ÇÖZÜME ULAŞTIRIRSINIZ SAYGILAR...
daha fazla uzatmadan aranızda halledersiniz inşallah ne diim
2 nizide severım abim gibi yerı geldı cok yardımcı oldugunuz,sızın ıcın hayırlısı olsun..
Ama Kaan abı su sıbop olayı senın gene basını artıyor +/- olarak.. Sunun acıklamasını daha once yapsaydın hem Cengiz abi kırılmaz olayı anlardı hemde biz bilgilenirdik haksızmıyım?
cahıt; bana topkapıda yaptırıcam ceco ama benım dızayn ettıgım sekılde yaptırıcam dese agzımı acarsam serefsızım alır aracıma takarım. ama konusmalar cok farklıı cokkk.
PPR engineering
04-01-2013, 14:53
Benim başım neden ağrısın?Ben alıp satıyorum kendi yaptığım bir şey değil kimse paylaşmak zorunda değil hangimetal alaşım olduğunu supertech ferrea ya gir bak bakalım alaşım listesi varmı??Ben bildireceğim gerekli merciye bukadar.
kullanılan malzemenın içeriğini herhangi bi 18lik BETON ÇİVİSİNDE BULABİLİRSİNİZ...
PPR engineering
04-01-2013, 14:55
cahıt; bana topkapıda yaptırıcam ceco ama benım dızayn ettıgım sekılde yaptırıcam dese agzımı acarsam serefsızım alır aracıma takarım. ama konusmalar cok farklıı cokkk.
Nerde yaptırdığım kimseyi ilgilendirmez ancak malı satan ben olduğum için şikayet veya memnuniyetsizlikte sattığım için arkasındayım.
ChtArdARSL
04-01-2013, 14:55
Haklısın abı bende zaten aksını ıddaa etmedim..
Yukardakı acıklamayı daha once yapsa gene aranızda ıyı kotu sorun olmazdı dıye dusundum onu belitrttım iyi kotu aksılıkler olur cozulur ama ızlerı azda olsa kalır..
Nasıl ınsan oldugunu az cok bılıyorum senınde Kaan abınıde..
Ama İnan onunda ıcınde kotuluk yardım etmeye calısyor olsa neler yapacak ama olmuyor saglık olsun sıkmayın canınzıı..
Benim başım neden ağrısın?Ben alıp satıyorum kendi yaptığım bir şey değil kimse paylaşmak zorunda değil hangimetal alaşım olduğunu supertech ferrea ya gir bak bakalım alaşım listesi varmı??Ben bildireceğim gerekli merciye bukadar.
Dogrudu abı ona lafıl yok zaten hayır acıklama yaptın ya onuda daha once yapsaydın herkez hem fıkır olurdu dıye belırttım.. agrımaktan oturu musterı acısında soyledım..
Kotu bır nıyetımın olmadıgını umarım anlamıssındır.
Nerde yaptırdığım kimseyi ilgilendirmez ancak malı satan ben olduğum için şikayet veya memnuniyetsizlikte sattığım için arkasındayım.
YARIN HESABA Bİ AKTAR PARAYIDA BAKALIM ne KADAR ARKASINDASIN.
PPR engineering
04-01-2013, 14:59
YARIN HESABA Bİ AKTAR PARAYIDA BAKALIM ne KADAR ARKASINDASIN.
Bugün kargolarsan elime yarın kaçta olursaq o saatte hesapta.
Bugün kargolarsan elime yarın kaçta olursaq o saatte hesapta.
ADRES VERMİYOSUN Kİ NEREYE KARGOLAYACAGIM ? hatta yarın ben gelicem hem sana soyleyecegım bı ıkı kelıme war içimde kalmasın onlarda.
yarın aksam ordayım.
PPR engineering
04-01-2013, 15:05
ADRES VERMİYOSUN Kİ NEREYE KARGOLAYACAGIM ? hatta yarın ben gelicem hem sana soyleyecegım bı ıkı kelıme war içimde kalmasın onlarda.
yarın aksam ordayım.
Buyur gel istediğin zaman içinde kalmasın tabiki(iş saatleri içersinde 7.00 15.00).Bak ben kırıcı konuşmuyorum gecenlerde yine fazla olmadı arkadaşları kandırmışlardı topkapı lafı ile sonra böle özür konusu açtılar erdemliklerinden ben yine ters konuşup ne kendimin ne kimsenin sinirini bozmak istemiyorum saygılar.
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/126042-ppr-motorsport-kaan.html
Buyur gel istediğin zaman içinde kalmasın tabiki.Bak ben kırıcı konuşmuyorum gecenlerde yine fazla olmadı arkadaşları kandırmışlardı topkapı lafı ile sonra böle özür konusu açtılar erdemliklerinden ben yine ters konuşup ne kendimin ne kimsenin sinirini bozmak istemiyorum saygılar.
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/126042-ppr-motorsport-kaan.html
yarın aksam arıycam o tarafa gecınce umarım işin flan yoktur. biz kime ne konusacagımızı ne zman konusacagımızı bılırız kaan.
PPR engineering
04-01-2013, 15:12
yarın aksam arıycam o tarafa gecınce umarım işin flan yoktur. biz kime ne konusacagımızı ne zman konusacagımızı bılırız kaan.
Senin bildiğin gibi bende bilirim kendimce. Yukarda yazdığım gibi iş sattleri içersinde buyur gel.
Senin bildiğin gibi bende bilirim kendimce. Yukarda yazdığım gibi iş sattleri içersinde buyur gel.
msj ı editlemissin sıkıntı yok. tamam o saatlerde de gelırım.
kickboxer
04-01-2013, 15:18
Koskoca malzeme anelizi ne hassas terziyle ne magnetle tayin edilir
Alasim olabilir ki yuksek ihtimal ogledir magneti azds olsa cekse bile anliyamazsin
Konuyu baya bi okudum ceco keske konuyu buraya yansitmaadan kuskularib oldugunu inanmadigini sogleseydin bu olay daha tatli ve guzel sekilde hallolurdu burdan yazilarn igneleyici tahrik edici ceco
Her xaman sunu bilir sunu soglerm eger kisi gercekten sikintisini sorununu burda konu acararak cozuyorsa o isi ya yapmak istemiyodur yada baska bisey gerisini siz dusunun
Koskoca malzeme anelizi ne hassas terziyle ne magnetle tayin edilir
Alasim olabilir ki yuksek ihtimal ogledir magneti azds olsa cekse bile anliyamazsin
Konuyu baya bi okudum ceco keske konuyu buraya yansitmaadan kuskularib oldugunu inanmadigini sogleseydin bu olay daha tatli ve guzel sekilde hallolurdu burdan yazilarn igneleyici tahrik edici ceco
Her xaman sunu bilir sunu soglerm eger kisi gercekten sikintisini sorununu burda konu acararak cozuyorsa o isi ya yapmak istemiyodur yada baska bisey gerisini siz dusunun
3 ay 4 ay önce verdıgım para şimdimi aklıma geldi de yapmak istemeyeyım? anlamadım kı simdi ne demek ıstedıgını? ve onur senın suanda bılmedıgın benım bıldıgım bı kac sey daha war kardesım sen konuya yorum yap kaanla benı karıstırma. he ıllada kaanı tutuyorum ben dersen konuda zaten objektıf olamassın. konu burda ceconun kaanın haklı olup olmaması deil anladın mı? resmen bı kandırılma söz konusu.
bu arada ben kapakçı deilim subapçı deılım kaanla aynı sektörde de bulunmuyorum rakibim deil boklamada yapmıyorum neyse onu yazdım.
PPR engineering
04-01-2013, 15:29
3 ay 4 ay önce verdıgım para şimdimi aklıma geldi de yapmak istemeyeyım? anlamadım kı simdi ne demek ıstedıgını? ve onur senın suanda bılmedıgın benım bıldıgım bı kac sey daha war kardesım sen konuya yorum yap kaanla benı karıstırma. he ıllada kaanı tutuyorum ben dersen konuda zaten objektıf olamassın. konu burda ceconun kaanın haklı olup olmaması deil anladın mı? resmen bı kandırılma söz konusu.
bu arada ben kapakçı deilim subapçı deılım kaanla aynı sektörde de bulunmuyorum rakibim deil boklamada yapmıyorum neyse onu yazdım.
ceco uzadıkca uzuyor ben aldım sattım ve hep satıyorum bu malzemeyi içinde tittanyum alaşım deniyor yarın geldiğinde ufak bir yazı okuturum bununla ilgili hiç bir fırma alaşım içeriği sölemiyor önceki postlarımda resimledim supertech dahil bu şekilde daha bu şekilde yazıyorsan senin bileceğin iş paranı alıyosan zararın yok demektir arabanıda kırmadı bu valfler ee ben kötü niyet görmüyorum.
Selcuk_RoL
04-01-2013, 15:32
Ya beyler yuzyuze gelip konusulsun su mevzu bu ne ya allah askina
Aksam gelelim hep birlikte bir araya oturup konusalim
ceco uzadıkca uzuyor ben aldım sattım ve hep satıyorum bu malzemeyi içinde tittanyum alaşım deniyor yarın geldiğinde ufak bir yazı okuturum bununla ilgili hiç bir fırma alaşım içeriği sölemiyor önceki postlarımda resimledim supertech dahil bu şekilde daha bu şekilde yazıyorsan senin bileceğin iş paranı alıyosan zararın yok demektir arabanıda kırmadı bu valfler ee ben kötü niyet görmüyorum.
bende zaten paramı alıp kenara cekılmenın peşindeyım. sen sürekli işe ticari yonden bakıyorsun yazdıklarından bunu görüyorum. hanı bıde oturup kalkmışlık yiyip içmişlik dostluk wardır ya belkıde insanın zoruna giden odur?
B.Aktepe
04-01-2013, 15:33
Bu mevzuyu buraya taşımadan önce yüzyüze görüşülseydi iyi olmaz mıydı? Malzeme alaşımını bilmiyor olabilirsin ceco. fakat hem oversize olup, hem flat olan supaplar arasında 1 gr fark geliyorsa bu gerçekten güzel bir değer. Supap malzemesi için ti alaşım deniyor, kaan ın dediği gibi alaşımın özelliklerini hiçbir firma paylaşmaz sadece genel bilgiler mevcuttur.Bir kandırılma söz konusu değil burada anlaşılan. Malzemesinin arkasında duran bir satıcı var yazdıklarından da bu anlaşılıyor Kaan'ın.
Bu konuyu daha fazla uzatmanın anlamı yok. Yüzyüze halledin lütfen.
PPR engineering
04-01-2013, 15:39
bende zaten paramı alıp kenara cekılmenın peşindeyım. sen sürekli işe ticari yonden bakıyorsun yazdıklarından bunu görüyorum. hanı bıde oturup kalkmışlık yiyip içmişlik dostluk wardır ya belkıde insanın zoruna giden odur?
Heh işte o yüzden buraya konu açmak yerine gelecektin beraber halledecektik.:)
Bu arada dip not zorla kimseye mal satmıyorum üretici firma ne kadar arkamda duyorsa inanın ben iki katı özen gösteriyorum hani derler ya öal ortada beğenen alır beğenmeyen almaz kaldıki feedback'ler gayet net kırılan bir araba olmadı valften demekki bu işi beceriyorlar benim başarım değil bu.Bu günden sonrada umarım yaşanmaz.
Bu arada bu malzemeyi kendi aracımda dahil kullanıyorum.
Bu mevzuyu buraya taşımadan önce yüzyüze görüşülseydi iyi olmaz mıydı? Malzeme alaşımını bilmiyor olabilirsin ceco. fakat hem oversize olup, hem flat olan supaplar arasında 1 gr fark geliyorsa bu gerçekten güzel bir değer. Supap malzemesi için ti alaşım deniyor, kaan ın dediği gibi alaşımın özelliklerini hiçbir firma paylaşmaz sadece genel bilgiler mevcuttur.Bir kandırılma söz konusu değil burada anlaşılan. Malzemesinin arkasında duran bir satıcı var yazdıklarından da bu anlaşılıyor Kaan'ın.
Bu konuyu daha fazla uzatmanın anlamı yok. Yüzyüze halledin lütfen.
bilal kaanın agzından cıkan kelımeyı yazıyorum.
olum sana tıtanyum subap alalım hem dıerlerınde 5 10 grm hafif hem soguması ısınması vs. şöyle böyle dedı. yurtdısından ben sana ucuz yollu getırıtırım takrsın aracına dedı. tamam kaan dedım. ertesı gun aradı nekadar fıyat kaan dedım ceco xxx para dedı ama sana xxx para olur dedi... gelen subaplar ortada incelemek ıstersen once sana göndereyım bi bak :) az çok bu işi bilen adamsın.
Heh işte o yüzden buraya konu açmak yerine gelecektin beraber halledecektik.:)
Bu arada dip not zorla kimseye mal satmıyorum üretici firma ne kadar arkamda duyorsa inanın ben iki katı özen gösteriyorum hani derler ya öal ortada beğenen alır beğenmeyen almaz kaldıki feedback'ler gayet net kırılan bir araba olmadı valften demekki bu işi beceriyorlar benim başarım değil bu.Bu günden sonrada umarım yaşanmaz.
Bu arada bu malzemeyi kendi aracımda dahil kullanıyorum.
aksam selcuk bu tarafa gecicekmış gönder benım emme manıfoldumu ve paramı bende aksam selcuga vereyım malzemeleri... konu kapansın gitsin.
PPR engineering
04-01-2013, 15:43
olum sana tıtanyum subap alalım hem dıerlerınde 5 10 grm hafif hem soguması ısınması vs. şöyle böyle dedı. yurtdısından ben sana ucuz yollu getırıtırım takrsın aracına dedı. tamam kaan dedım. ertesı gun aradı nekadar fıyat kaan dedım ceco xxx para dedı ama sana xxx para olur dedi... gelen subaplar ortada incelemek ıstersen once sana göndereyım bi bak :) az çok bu işi bilen adamsın.
gramaj olarak o zaman over size ve flat değildi sen konuşmaları kaçırmışsın su anki valflerin oversize xx ölçü hemde flat ordaki seyleri nasıl görmezden gelirsin.Bilal tecrubesini paylaşmış gayet iyi evet bencede gayet ii değer 1 gram ağırlık .100 de 100 titanyum değilki bu anlatmaya calışıyorum lütfen anla.
kickboxer
04-01-2013, 15:44
Ben konunun buralara acilip bogle tahrik edici konusulmasini dogru bulmadim ceco siz iki ayri sehirde iki yabanci degilsiniz tocarette bogle sikintilar yasaninca hemen konular acilsin fln .. bilmedigim cok sey vardir olabilir kaan herzaman malinin oscliginin arkasindadir bunu bilir bunu soglerim
Konu uzamasin tatsizlasmasin
Sen "kaan subaplari topkapida yaptiriyorum dese alirim agzimi acmam demissin ya bence konu acmadan arayip kaan benm icime sinmedi bunu al ben oem kullancam desen oda sana agzini acmazdi keske konu buyumeseydi
gramaj olarak o zaman over size ve flat değildi sen konuşmaları kaçırmışsın su anki valflerin oversize xx ölçü hemde flat ordaki seyleri nasıl görmezden gelirsin.Bilal tecrubesini paylaşmış gayet iyi evet bencede gayet ii değer 1 gram ağırlık .100 de 100 titanyum değilki bu anlatmaya calışıyorum lütfen anla.
ama kaan sen bana titanyum subap dedin ve ben bugun tıanyum subabın nasıl olması gerektıgını gördum senın bana verdıgınle alakası yok. sen bana demedın kı benım getırecegımde atıyorum %90 çelik %10 ti war demedın kı. sende bunu anla...
B.Aktepe
04-01-2013, 15:47
Dediğim gibi aranızdaki ticareti buraya taşımadan önce Kaan ile paylaşsan daha etik olurdu diye düşünüyorum. Sonuç olarak Kaan ticaretini yapıyor bu işin. Ben malzemenin titanyum veya başka malzeme olduğunu göz ile analiz edemem. Fakat malzeme içindeki titanyum oranını gösteren analiz cihazları var TR de. Oradan daha doğru bir teşhis yapılabilir. Ağırlık konusunda haklısın normalde titanyum supaplar çelik supaplara göre %40-45 hafif olurlar. Fakat senin supaplar hem orjinalinden büyük hemde oyuk değil düz. bunlar extra olarak farkedicektir. Eğer yaptırdığın supapların orjinali ile aynı çapta ve oyuk olsaydı ve aralarında 1 gr fark olsaydı o zaman daha doğru bir teşhis ortaya koyabilirdik.
Kaan da sonuç olarak başka bir firmanın malzemesini satıyor, Oda onların teknik analiz dökümanına göre yada sözüne göre bilgi iletiyor. Dediğim gibi analiz cihazını araştırırsanız her ikiniz içinde ilerisi için iyi olucaktır.
yanlış anlamıyında titanyum diye alınan ürünü ben oemden ağır alıyorsam ne anlamı kaldı anlamadım ..
PPR engineering
04-01-2013, 15:49
ama kaan sen bana titanyum subap dedin ve ben bugun tıanyum subabın nasıl olması gerektıgını gördum senın bana verdıgınle alakası yok. sen bana demedın kı benım getırecegımde atıyorum %90 çelik %10 ti war demedın kı. sende bunu anla...
demedim evet ben değil üretici dışında BUNU KİMSE BİLEMEZ CECO ne yapıyım titanyum alaşım yazıyor % kaç dokununca anlıyamıyorsun onu sölemek boş olur bilmediğimiz bir şey.
bu arada 100 de 100 titantum malzeme hiç bir firma kullanmıyor ama topkabıdakilere helal olsun yakında uzay aracı üretecekler gibi duruyo.
Ben konunun buralara acilip bogle tahrik edici konusulmasini dogru bulmadim ceco siz iki ayri sehirde iki yabanci degilsiniz tocarette bogle sikintilar yasaninca hemen konular acilsin fln .. bilmedigim cok sey vardir olabilir kaan herzaman malinin oscliginin arkasindadir bunu bilir bunu soglerim
Konu uzamasin tatsizlasmasin
Sen "kaan subaplari topkapida yaptiriyorum dese alirim agzimi acmam demissin ya bence konu acmadan arayip kaan benm icime sinmedi bunu al ben oem kullancam desen oda sana agzini acmazdi keske konu buyumeseydi
emın ol kaan aynı seyı sana yapsa bahsettıgının dısında bısey gonderse senınde kaana bakıs acın degısırdı...
atıyorum ben agzımı acmadım anlamadıgım için aracıma taktım subapları yarın aracımı titanyum subaplı dıye sattım. adamın aracı subap yakaladı açtılar baktılar aractaki subap yapma benım konumum ne olurdu?
mami_makinen
04-01-2013, 15:50
Arkadaşlar şöyle bişeyde var topkapıda usta yaptığı sibopları SODYUM da kaplayabiliyor ısıya daha fazla dayansın diye yaptırmak isteyen olursa bilgi amaçlı yazayım
Arkadaşlar şöyle bişeyde var topkapıda usta yaptığı sibopları SODYUM da kaplayabiliyor ısıya daha fazla dayansın diye yaptırmak isteyen olursa bilgi amaçlı yazayım
mami nasıl güvenilirki burdaki subaplara adam bir garanti veriyormu..
B.Aktepe
04-01-2013, 15:52
Sodyum kaplama değil, doldurma yapılır supaplarda. Hafifletmek amaçlı ve guide da oluşan ısıyı azaltmak amaçlı.
PPR engineering
04-01-2013, 15:53
Sodyummu kaplıyor abi anlamadım o işi yanlış iletmişler sana nitrittir o ancak nitrit kaplamak başlı başına bir tecnoloji hakikatten ben cok fazla valf yaptırıyorum buraya senle bir gidelim eğer gercekten böle teknolojileri varsa türkiye ekonomisi kazansın.orda yaptıralım.
PPR engineering
04-01-2013, 15:54
Abi sodyum kaplanamaz.Valfler içinde yer alır
mami_makinen
04-01-2013, 15:56
Abi adam garantisini veriyo ona göre extra para istiyo
PPR engineering
04-01-2013, 15:57
Tamam artık kapatalım konuyu anlaştığımıza göre sorun yok.
Dediğim gibi aranızdaki ticareti buraya taşımadan önce Kaan ile paylaşsan daha etik olurdu diye düşünüyorum. Sonuç olarak Kaan ticaretini yapıyor bu işin. Ben malzemenin titanyum veya başka malzeme olduğunu göz ile analiz edemem. Fakat malzeme içindeki titanyum oranını gösteren analiz cihazları var TR de. Oradan daha doğru bir teşhis yapılabilir. Ağırlık konusunda haklısın normalde titanyum supaplar çelik supaplara göre %40-45 hafif olurlar. Fakat senin supaplar hem orjinalinden büyük hemde oyuk değil düz. bunlar extra olarak farkedicektir. Eğer yaptırdığın supapların orjinali ile aynı çapta ve oyuk olsaydı ve aralarında 1 gr fark olsaydı o zaman daha doğru bir teşhis ortaya koyabilirdik.
Kaan da sonuç olarak başka bir firmanın malzemesini satıyor, Oda onların teknik analiz dökümanına göre yada sözüne göre bilgi iletiyor. Dediğim gibi analiz cihazını araştırırsanız her ikiniz içinde ilerisi için iyi olucaktır.
http://g1301.hizliresim.com/15/4/hmwm1.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
bu subaptan tıraşlanan noktalarla farz edelımkı dolgu yaptı. sonucta bu subabında belli bi yeri inceltilmiş. fotodaki iki subapta kaandan gelen subaplar.
buda oem
http://b1301.hizliresim.com/15/3/hmdc0.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
mami_makinen
04-01-2013, 16:00
Sodyummu kaplıyor abi anlamadım o işi yanlış iletmişler sana nitrittir o ancak nitrit kaplamak başlı başına bir tecnoloji hakikatten ben cok fazla valf yaptırıyorum buraya senle bir gidelim eğer gercekten böle teknolojileri varsa türkiye ekonomisi kazansın.orda yaptıralım.
Fazla anlamadığım için şu şekilde söyliyim kaplanan sibopların rengi siyah oluyo ve hep öyle kalıyo orda kaplanmış sibop gösterdi o şekilde rengi siyahtı
Bende ne işe yaradığını sordum ısıya daha fazla dayanıklı olduğu için yapıldığını söyledi
Abi sodyum kaplanamaz.Valfler içinde yer alır
mami sodyum diyince benim aklıma nitrasyon geldi nitrit kaplama yapıcak bir çok yer var ama bir çoğu günlük testlerini bile yapmıyorlar belirli aralıklarla 2 havuzun boşaltılıp yeni hammadde kullanılması lazım .he bunları nerden biliyorum derseniz 3 sene gaysanda crome kaplamadan nitrasyona geçişini bizzat ben yapmıştım..kısacası türkiyede hiç kimseye güvenmem ben bu işleri yapıcak olanlara ..
mami_makinen
04-01-2013, 16:03
mami sodyum diyince benim aklıma nitrasyon geldi nitrit kaplama yapıcak bir çok yer var ama bir çoğu günlük testlerini bile yapmıyorlar belirli aralıklarla 2 havuzun boşaltılıp yeni hammadde kullanılması lazım .he bunları nerden biliyorum derseniz 3 sene gaysanda crome kaplamadan nitrasyona geçişini bizzat ben yapmıştım..kısacası türkiyede hiç kimseye güvenmem ben bu işleri yapıcak olanlara ..
Abi adam yapıyo ben onu söyledim her türlü sibopta yapabiliyo şimdiye kadar çoğu aracımın siboplarını o adam yaptı ve hiç bi sıkıntı yaşamadım
B.Aktepe
04-01-2013, 16:04
Fazla anlamadığım için şu şekilde söyliyim kaplanan sibopların rengi siyah oluyo ve hep öyle kalıyo orda kaplanmış sibop gösterdi o şekilde rengi siyahtı
Bende ne işe yaradığını sordum ısıya daha fazla dayanıklı olduğu için yapıldığını söyledi
Bahsettiğin nitrit kaplama abi.
PPR engineering
04-01-2013, 16:05
Ozaman tamam iletime geçmek isterim abi numarası filan varsa özelden yolla konuşalımnitrit kaplamak basit bir iş değil supertech cok ciddi paralar döktü ar-ge aşamasında.
Abi adam yapıyo ben onu söyledim her türlü sibopta yapabiliyo şimdiye kadar çoğu aracımın siboplarını o adam yaptı ve hiç bi sıkıntı yaşamadım
abi anladım ben siyah oluyordur nitrit kaplama
B.Aktepe
04-01-2013, 16:07
İletişim (http://www.titaniummetals.net/iletisim.aspx)
Belki burası, analiz için yardımcı olur.
mami_makinen
04-01-2013, 16:07
Sodyum kaplama değil, doldurma yapılır supaplarda. Hafifletmek amaçlı ve guide da oluşan ısıyı azaltmak amaçlı.
Cem abi ne demek istediğimi anlamış yorumunuda yapmış :icon_tup:
Sende anladında tam kavrayamadın galiba
Sodyum potasyum magnezyum titanyum ne ...... Se o işte
PPR engineering
04-01-2013, 16:09
Bizle paylaşacağın seyler olmalı abi o zaman tabiki istersen öle bir tecrubem olmadı ama son bir yıldır elementleri en ince ayrıntısına kadar araştırıyorum ileriye dönük işler için.
semih senna sağolsun bu sabah yolladığı cok ince ayrıntıya girilmiş tez ile farklı bir malzeme. Bakış açım değişti açıkcası.
B.Aktepe
04-01-2013, 16:10
Cem abi ne demek istediğimi anlamış yorumunuda yapmış :icon_tup:
Sende anladında tam kavrayamadın galiba
Sodyum potasyum magnezyum titanyum ne ...... Se o işte
Abi saldırmana gerek yok, teknik bölümdesiniz. Teknik bir paylaşımda hata var ise yanlış anlaşılma olmasın diye düzeltiyorum. Doğru açıklamasını yapıyorum.
Bu forumun amacı bu.
kaan aksam selcuk bu tarafa gececekmiş benım emme manıfoldunu ve parayı gonder bende gerekenlerı selcukla göndereyım konu kapansın...
cümleten ıyı aksamlar...
Bizle paylaşacağın seyler olmalı abi o zaman tabiki istersen öle bir tecrubem olmadı ama son bir yıldır elementleri en ince ayrıntısına kadar araştırıyorum ileriye dönük işler için.
semih senna sağolsun bu sabah yolladığı cok ince ayrıntıya girilmiş tez ile farklı bir malzeme. Bakış açım değişti açıkcası.
ama ben yinede belli ana firmalardan alınması taraftarıyım bu benim şahsi görüşüm nasıl yurt dışındaki firmaları bunun subapı bunun şapkası iyi diye ayırt ederken burdaki bir firmadan almak ne kadar güvenli nasıl bir kalite kontrol açıkcası böyle şeyler beni korkutur..
_muhaRRem
04-01-2013, 16:16
araplar kesin altın kaplattırıyodur supaplara :D
subap mı sibop mu supap mı hangisi :)
B.Aktepe
04-01-2013, 16:18
Doğrusu supap tır. ünlü ile başlayan bir ek geldiğinde p-b olur. ünsüz yumuşaması :)
örnek olarak "supabı"
_muhaRRem
04-01-2013, 16:20
Doğrusu supap tır. ünlü ile başlayan bir ek geldiğinde p-b olur. ünsüz yumuşaması :)
örnek olarak "supabı"
tesla amca Türkçe terk :D
mami_makinen
04-01-2013, 16:20
Abi saldırmana gerek yok, teknik bölümdesiniz. Teknik bir paylaşımda hata var ise yanlış anlaşılma olmasın diye düzeltiyorum. Doğru açıklamasını yapıyorum.
Bu forumun amacı bu.
Saldıracak bi durum yok ben baştada belirttim anlamıyorum dedim ama kapladığı malzemenin sibopu siyahlattığını söyledim
Pek ingilizce terimlerle aram yok anlamıyorum
:)))))))))))))))
Supsan firmasi resmi olarak peugeot sporta subap uretiyor. hatta satin alirken parca adinda direk supsan adi bile geciyor. grup a grup n ve hatta super2000lerde millet kullaniyor bunu. supsan nasil bir firmadir?
PPR engineering
04-01-2013, 16:23
kaan aksam selcuk bu tarafa gececekmiş benım emme manıfoldunu ve parayı gonder bende gerekenlerı selcukla göndereyım konu kapansın...
cümleten ıyı aksamlar...
Tamam olur.
Supsan firmasi resmi olarak peugeot sporta subap uretiyor. hatta satin alirken parca adinda direk supsan adi bile geciyor. grup a grup n ve hatta super2000lerde millet kullaniyor bunu. supsan nasil bir firmadir?
supsan ferrariyede yapıyor ..yerli piyasada kullanılan en kaliteli subaptır..
B.Aktepe
04-01-2013, 16:30
:)))))))))))))))
Muhrarrem işte benden öğrendi hava atıyor :D
_muhaRRem
04-01-2013, 16:34
Muhrarrem işte benden öğrendi hava atıyor :D
ismimi bile doğru yazamıosn nası Türkçe hocasısın :D
B.Aktepe
04-01-2013, 16:37
ismimi bile doğru yazamıosn nası Türkçe hocasısın :D
Çok R var isminde ben ne yapabilirim :D
konu kilitlenmiş ama sadece teknik bilgi paylaşmak için yazıyorum titanyumun bu tür malzemelerde hafiflik gibi yararları olduğu kadar kendi karakterinden dolayı dezavantajlarıda olabiliyor, o yüzden iyi seçmek gerekir hangi alaşımı kullanıp kullanılmıcanı, öyle alaşım ve malzemeler varki ciddi hafiflik sağlayabliiyorsunuz belki titanyum alaşıma göre daha fazla hafiflik sağlayabilirsiniz ama motoru topladığınızda diğer metal özellikleri size negatif olarak dönüyorsa bu sizi ileriye götürmek yerine geriletebilir,
bu arada bildiğim kadarıyla kendi kıt bilgimle yazarsam titanyum subaplar çeşitli kaplamalarla şu an piyasada bulunuyor kaplamasız kullanıldığında problem oluşturabiliyor, bu hem subap için hem kapak içinde sorun teşkil edebilir tabi bu kullandığınız alaşıma göre değişir, krom kaplı olabiliyor sarı nitrit kaplı olabiliyor DLC kaplı olabiliyor daha bir kaç kaplama daha var bu kaplamaların sürtünme katsayıları sağlamlıkları alaşaıma malzeme kattıkları sağlamlıkları yada uygulama prosesleri birbirlerine göre baya farklı
bu arada Bilal yazmış supertech subaplarda falan kullanılan siyah nitrit kaplamadır supertech genel olarak emme çelik alaşımı egzoz inconel kullanır inconelde çelik alaşımıydı sanırsam uzun zaman oldu hatırlamıyorum detaylarını yalnız ısıya dayanıklı bir alaşımdır her firmanın farklı kullandığı malzemeler vardır, ferrea farklı bir malzeme kullanıyordu çokf azla üretim yapan firma var ciddi şekilde çok fazla hani böyle uçuk kaçık metaller işin içine girdiğinde kendinizi kaybediyorsunuz iki haftadır kaybettim :D berilyum getirin berilyumu burundan toz çekerim şu an:D
ben türkiyede üretilen ti alaşım subapları görmedim eğer gidenler gizli değilse paylaşılabiliyorsa foto çekerlerse sevinirim ve ayrıca üretim metodları neymiş öğrenebilirseniz sevinirim yada net linki vs varsa girelim bakalım
ayrıca ti subapları çok çıplak elinizle tutmayın elinizdeki nemden etkilenebilir korozyon yapabilir ya elinizi yağlayın yada eldiven falan takıp dokunun çok fazla ahşir neşir olmayın uni öncesi okduğum kadarıyla titanyum rezervleri genel olarak radyoaktif elementlerin yanında bulunuyormuş(bu konuda daha fazla bilgisi olan varsa gerçekten çok sevinirim öğrenmek istiyorum) bu nedenle titanyumla ilgilenen kullanan yada vücüduna takılan insanlarda kanser vakaları görülmüş(işte kemik kırıklarında vs kullanılan titanyumdan üretilen malzemeler vs vs) o yüzden çok dokunmayın çalışan sürtünen malzeme varsa havasını vs solumayın
benden bu kadar şu an köpek kovalıyodum nereye geldim aluminyum:D köpeği kaçırdık deli dana gibi peşinden koşuyoruz :D
çok daha farklı metaller kompozit malzemeler var inşallah onlarıda bir gün güzelce özelliklerini nerelerde kullanılıp kullanılmayacağını yazarız makale olur okur herkes:) malzemeci olaydım iyiydi:D